9 månader har blivit 9 dagar



Helt sjukt vad man som höggravid kan glädja sig åt de små sakerna i livet. Idag är vi nere på 9 dagar till BF, istället för de 9 månader det är från början är det ett rejält framsteg.

Det var nog ingen av oss som trodde att vi skulle stå här för ett år sedan, än mindre för 9 månader sen. Efter de första, ganska nedslående samtalen med sjukvården här i länet direkt efter att vi plusat, så vågade varken jag eller M tro att det skulle komma en  bebis i slutänden. Vi var väldigt inställda på MF eller utomkvädes pga spiralen. Men se denna lill* ninja som M säger att det är i min mage, fightade både taggtråd och elstängsel för att komma till oss som svärfar så stolt förkunnade på midsommar =) Livets mirakel i fler än en betydelse, och nu har vi 9 dagar kvar på resan, eller i alla fall 9 dagar kvar av de dagar vi räknat ner på. När Ärtan än föds, imorgon eller efter nyår som kommer nog den 23:e december alltid betyda något särskillt för mig och M.
En kompis till mig som föde sitt första barn för tidigt berättade att när BF dagen inföll var det som om hormonerna dubblades och hon satt och grinade sig igenom BF med sin mer än en månad gamla flicka i famnen. BF bli för många ett datum att både se framemot och att känna vånda inför, det blir dagen D efter nästan 9 månaders väntan, förväntningar, förhoppningar och kämpaglöden är på topp. Men tänk om det inte blir som vi vill, det inte går som vi läst om? Funderar mycket just nu. Vi skrev ned förlossningesbrevet igår. I mitt huvud har det funnits i någon form av grundutförande ganska länge nu, men att pränta ned det på papper gör det väldigt svart på vitt. Vi ska föda barn, och om det kommer gå som jag och M vill, rätt smärtlindring, kort tid på BB och allt det där, det återstår att se och dessutom inom en väldigt kort framtid :-)

Nio månader har som sagt blivit 9 dagar, dock känns de som 9 långa år just nu.

Kommentarer
Postat av: Josefin "Förtjust" på FL

Jo då, det är bra. Det är så skönt att sambons 30-årsfirande och lucia är över. Nu är det bara att koncentrera sig på att jobba 7 veckro till och så lite jul och nyårsfirande, men dom två högtiderna behöver vi inte anstränga oss för då vi är bortbjudna till respektive föräldrapar och alla julklappar redan är fixade. Tack vare nätshopping! Bara att klä sig julfint och komma dit hungrig. :D

2009-12-14 @ 11:17:09
URL: http://josefinsblogg.wordpress.com
Postat av: krillan

kan nästan inte tro att det är sant. Gu vad tiden går snabbt. Jag är så glad för er skull <3

2009-12-14 @ 11:49:45
Postat av: unique

Ja, visst är det segt nu på slutet? Gör ju inte saken bättre för din del om du har så ont. Stackare där. Men det kommer vara SÅ värt det sen.



För mig går det. Ryggen är som sagt störande, men mår för övrigt bra så ska väl inte klaga.

2009-12-14 @ 11:52:44
URL: http://saratilling.devote.se
Postat av: Stina

Glöm inte tänka igenom hur ni vill ha det om det skulle bli ett kejsarsnitt. Jag är glad att vi pratat om det och vi fick därför en jättefin förlossning, trots att det höll på att gå åt helvete... Personalen visste precis hur vi ville ha det, så fort det lugnat ner sig :-)



KRAM

2009-12-14 @ 12:30:31
URL: http://fladdor.blogspot.
Postat av: Ros-Marie

9 dagar kan vara långa men försök och njut! Tänk på dig själv och M. Viktigt att göra så ifall du går nån vecka över tiden. Bra tips är att prata om hur ni kommer, eller rättare sagt tror att ni kommer att reagera, ifall det inträffar något under förlossningen som ni(man)inte önskar sig. Det är vanligt att mannen (pappan)inte vill, eller mer vågar prata, om ev. komplikationer. Ni kanske har klarat av det redan?

Det är bra att tänka positivt i de flesta lägena.

Jag ser med spänning fram emot telefonsamtalet från er på BB.

Stor varm kram

Ps Har det kommit något paket från mig Ds

2009-12-14 @ 13:11:36
Postat av: Malin Lj - Mamma till Walter!

Ja, det är nära nu:) Så spännande och härligt! Snart har ni Ärtan i famnen! Våran lilla kille "pratar" redan så högt att han lätt överöstar tvn och man måste numera ha texten på, på de allra flesta programmen:) Kram

2009-12-14 @ 14:07:46
URL: http://malinlj.blogg.se/
Postat av: Sophia

Va spännande de är nu!:) Jobbigt me förvärkar dock, hoppas den lill* vill komma ut snart! Kram

2009-12-15 @ 09:04:41
URL: http://myfamilyblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0