Pontus vars är lustgasen?!?





Jag inledde mina år som student här i Umeå i vad som mest troligt var Sveriges bästa studentkorre. Längst ner i korridoren till vänster bodde Pontus. Fortfarande en väldigt nära vän som vi tyvärr träffar alldeles för sällan. Jag vet dock att han i sin ägo har en tub med lustgas. Funderar på att lura honom att ta med den nästa gång han närmar sig Umeå.

Varför tänker nog ni, Liw har ju klarat av förlossningen, nu är allt frid och fröjd. Skitsnack! Vänta tills ni börjar amma säger jag bara. Sitter här i min fotölj och verkligen andas mig igenom den dryga halvtimme det tar för lilljäntan att bli mätt, eller i alla fall vad jag antar är mätt. Bröstvårtorna är blålila och torra, det spelar ingen roll hur mycket bröstvårts kräm jag smörjer med, de kommer att trilla av!  Så en tub lustgas hade varit väldigt välkommen i ammningshörnan ;-) Längtar verkligen tills mjölken rinner till ordentligt, de påstår att det kommer bli mycket bättre då, hoppas!

Nu kom i alla fall älsklingen in genom dörren efter en väldigt akut tur till apoteket. Ur påsen kommer två olika sorters bröstvårtsskydd ett från medela och ett från avent, Bepanthen ( tydligen den bästa salvan för såriga och ömma bröstvårtor, tack Sara!) och saltlösning. Rekommenderar er som håller på att handla inför bebisankomst att ha en bra salva för brösten, bröstvärmare och saltlösning. Tre saker som är ganska nödvändiga. Saltlösningen används för att hålla bebis näsa fri från slem och sådant, det blir mycket sånt vid förlossningen och om de blir täppta kommer inte ammningen att funka så bra, så det är väl investerade kronor =)

Nä nu ska jag ta och kolla om madame är vaken och i så fall prova amma med de nya tillbehören, om hon sover så ska jag smörja, smörja och smörja lite mer =)




Kommentarer
Postat av: Linda

Usch ja, hade man bara kunnat passa på att njuta nu så hade allt varit perfekt men mår skit och vill bara bli av med magen haha, förmodligen fått havandeskapsförgiftning kom man på idag :/



Hoppas allt är bra med dig och lillan :D

Hur känns det nu att vara mamma ?

Kraam

2009-12-30 @ 20:08:50
URL: http://liindatherese.blogg.se/
Postat av: Kim

Jag har köpt bröstvårts kräm på apoteket. ;)

2009-12-30 @ 21:03:17
URL: http://kimlundin.blogg.se/
Postat av: AnnaH

Usch då, låter inte skoj alls med sådana amningsstunder. Med Evina hade jag aldrig ens ömma bröstvårtor men det sägs att det till största delen beror på hur barnet suger så det kan ju bli helt annorlunda med lillebror.



Tack för kommentaren om håret, eller bristen på hår, i min blogg. Jo, nu börjar snart den långa väntan på bebis för min del. Bara 26 timmar kvar till 2010. Mår oförskämt bra för tillfället, inga större krämpor.

2009-12-30 @ 22:06:40
URL: http://annaharr.se
Postat av: Jennie

precis . Amningsnapp , det är den bästa hjälpen . Jag klarade mig igenom den första tiden med den . Jag klarade inte av det annars , jag kräktes varenda gång Vidar skrek , undermedvetet byggde jag upp en slags stress . Det är ju inte en gång om dagen de ammar precis ,. haha . Men jag klarade det med amningsnappen , vilken gudagåva! :) hih . Jag använde den ganska länge . men har den inte nu längre .



Jag köpte också amningskoppar från medela som samlar upp mjölken som kommer från den andra tutten , har man den på en stund efter så badar vårtorna i mjölk ;) det är braaa !



massor av kramar! ;)

2009-12-30 @ 22:46:32
URL: http://vantabebis.blogspot.com
Postat av: thessie

har du testat att smörja med bepanthen? finns på apoteket. alla jag känner rekommenderar den.

plus bröstvärmare med lammull som är läkande. det torkar inte ut utan läker, finns på minimundus.se

men det är en himla fin liten dotter du fått :)

kram

2009-12-30 @ 23:48:12
URL: http://sleepygirl.blogg.se/
Postat av: Sandra

Bröstvårtsskydd är kanon! Det har jag använt hela tiden med Neo och de skyddar verkligen. Så fort jag känner att jag är öm nu så använder jag de i förebyggande syfte och det funkar!

Jag tycker att de bästa finns hos babyproffsen men det är ju en "smaksak" ;-) Beror på vilka bröst man har och vilka som sitter bäst.

Kram kram!

2009-12-31 @ 00:00:47
URL: http://tassandra80.bloggplatsen.se
Postat av: Monica&Theodor

Hur känns det att hon har kommit nu då? Hunnit smälta chocken om att ni har blivit föräldrar? =)

2009-12-31 @ 09:18:13
URL: http://theobeosmamma.blogg.se/
Postat av: Moa

Bröstmjölk funkar toppen för ömma och såriga bröstvårtor. Gnid in lite efter amningen och låt det lufttorka.



Mina bröstvårtor börjar återhämta sig nu när mjölken har runnit till ordentligt, dom hade både blodblåsor och sår förut. Det gjorde verkligen SKIT ont varje gång han tog tag. Dom är ff lite såriga men det är ju inte ett helvete så fort han ska äta.



Hoppas det blir bättre snart!



Kram



2009-12-31 @ 10:24:35
URL: http://www.metrobloggen.se/moasliv
Postat av: Sara, Tyran & Minimyran

Hoppas krämen funkar!!

2009-12-31 @ 11:45:18
URL: http://viktigamammansvardag.wordpress.com
Postat av: Sophia

De där känne rjag igen, de va väldigt jobbigt me amningen å jag blev också alldeles sårig! Vår lillstumpa gick också ner rätt mycket i vikt så vi fick ju också ge ersättning+amning. Men sen när de kommer igång ordentligt går de bättre!

2009-12-31 @ 19:05:57
URL: http://myfamilyblogg.blogg.se/
Postat av: Stina

Tycker inte alls om Bepanthen - den gör bara mina bröstvårtor torra och då skaver det ännu mer. Bröstvårtskrämen från Apoteket, däremot, funkar super. Är VÄLDIGT mjukgörande!



Rekommenderar en otri-baby nässug också :-)

2010-01-01 @ 14:44:32
URL: http://fladdor.blogspot.
Postat av: Linda

Men grattis till er! Vilken söt liten tös som kikade ut =) Skönt att läsa att hon är frisk och att allt gick bra. Ser fram emot förlossningsberättelsen sen, alla är ju så olika!



Åkte in till BB i samma veva som ni sog jag nu också, vad roligt att det vart nästan på dagen! (Milo kom den 27/12) Och jag vet precis vad du menar med att amningen gör fruktansvärt ont, har precis fått min mjölk att rinna till och det känns som att världens sten har lättat från hjärtat! Vet inte om du testat bröstvårtsnappar men har du inte det så gör det. Lite krångliga att sätta på men en riktig smärtlindring sen =)



Grattis igen!

2010-01-01 @ 16:32:46
URL: http://livetalalinda.blogg.se/
Postat av: Marlene [mamma till ned]

Måste bara säga att jag har inte haft det MINSTA problem med amningen.. inte minsta ont.. inte minsta öm.. så alla har inte problem.. fast det verkar som det ;) kram

2010-01-05 @ 18:57:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0