Vecka 38 (37+0)



Du är på dag 259 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 23 dec 2009
Du har 21 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

Lilypie Pregnancy tickers

 

 

Mina tankar: Tre veckor kvar till beräknat datum, men det är nog bara att räkna med att det är fyra till fem veckor kvar, optimalt vore att gå över 10 dagar ungefär, då blir det en 2010 och inte på nyårsdagen. Men att önska sånt är ju omöjligt, bara du är frisk lilla bebis. Har varit sjuk sen i lördagsnatt och under tiden jag varit dålig har kroppen inte alls varit gravid, i den meningen att jag har inte haft några förvärkar, sammandragningar eller värk i fogar och dylikt. I och för sig kan det bero på att jag inte orkat röra på mig, kroppen har fått vila mer de här dagarna än under hela graviditeten. Magen växer, och sjunker lite, men är nog inte så låg som den kommer vara när det väl är dags. Andningen blir då lättare. Snart är vi helt redo inför din ankomst, just nu väntar vi egentligen bara på babyskyddet som kommer upp nästa helg och barnvagnen som kan komma vilken dag som helst nu. Idag räknas du som fullgången så kommer du ut nu, är vi inte alls oroliga för att det ska vara någon som helst fara för dig. Men vänta gärna tills vi har fått barnvagnen i alla fall.

 

Bebis: Nu väger bebisen kring 2,9 kg och är cirka 50 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.
Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 2,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.
Apropå hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).

 

Mamman: Kroppen anpassar sig mer och mer inför den kommande uppgiften. Vila mycket och ladda med bra mat. För många kvinnor ändras dygnsrytmen och påminner mer och mer om hur dagarna kommer te sig när bebis är född.


Kommentarer
Postat av: Linda & Prinsen i magen

Oj oj, redan V38, snaaaaart dags för er bebis (helt 100% på att det är en påg!) att komma ju :D Såå spännande !

2009-12-02 @ 18:37:20
URL: http://liindatherese.blogg.se/
Postat av: Jennie

Ja , det förståss . men jag tycker det verkar som om Zara älskar det hon gör . Men jag förstår hur du menar ! :D



ja , jag älskar body shop , :) Deras parfymer ! åååååh . så underbart !

2009-12-02 @ 18:43:11
URL: http://vantabebis.blogspot.com
Postat av: gabriella

Men gud!! snart e bebisen här!! vad kul!!!

Vad tror ni att det är för filur i magen!??

Hoppas du mår gott!! trots att du e snigel delat i 2 =0)Kram!

2009-12-02 @ 19:34:44
URL: http://lillkakan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0