Nattsudd och åsikter



Det finns få saker som är så goda just nu som just mackan innan det är dags för sängen. Ikväll blev det en hederlig limpmacka fast "pimpad" med ishavsröra, ost, skinka och tomat. Mums! En äkta "dagobertmacka" i min smak =) Om de första fem månaderna av vår graviditet förflutit i avsaknad av hunger har det nu gett med sig och jag äter oftare än någonsin. Dock inte mer för det får inte plats. Men vem intresserar det förutom vår hushållsbudget och M som måste springa på ICA oftare.

Hittade lite "nya" preggobloggare idag, förutom att de alla var gravida i olika stadier hade de flera saker gemensamt, framför allt de, i mina ögon, helt ointressanta inläggen kring mat och vikt under graviditeten.
Vad är det med folk som gör att det är sånt fokus vid vikten när det handlar om gravida? Pratar inte enbart om de gravida själva utan folk i deras närhet eller till och med "onärhet"? Tycker det är helt ointressant hur mycket eller lite andra går upp, eller ner, i vikt under sin graviditet. Huvudsaken är att bebis och den gravida mår bra! Eller?

Jag har fått flera kommentarer från ,för mig både okända och kända personer ( både på blogggen och IRL), kring det faktum att jag gått upp så "lite" i vikt för mina 32 veckors graviditet. Vet ni vad, enda anledningen till att jag ens skriver ut den här är för att jag ska komma ihåg det senare, inte för att jag tycker det är viktigt att någon annan vet det =) Sen kan jag inte sticka under stol med att jag tycker det är ganska skönt att inte gå upp så mycket i vikt då jag redan innan  graviditeten bar på några kilo extra. Dessa har faktiskt  "försvunnit" under graviditeten, en trevlig biverkning om ni frågar mig.

Jag har även vänner och bekanta som är överlyckliga för varje extra gram de går upp under graviditeten (och annars), vilka gör allt i världen för att behålla dem efteråt också. Har svårt att sätta mig in i den situationen då jag aldrig varit smal, men jag förstår er ändå på nått vänster. Måste vara precis lika jobbigt, och ibland kanske jobbigare för att folk inte tar oron/rädslan, eller vad det nu kan vara som är kämpigt, på allvar, just för att normen är att vara smal, näst intill size zero.

Oj, många tankar och funderingar som dök upp när jag hittade dessa bloggar, känner bara att det är så sjukt mycket fokus på vikt och utseende i övrigt, varför kan inte den gravida kvinnan få slippa det? Kommer det bli så att när våra småsystrars och döttrars generation blir gravida så ska den gravida kvinnan också följa size zero modet? Eller är det en övergående trend, kommer olikformer på kvinnokroppen att accepteras? Jag hoppas verkligen det för varför är det okej för en fet, ful och äcklig karl att bli känd men inte för en dito kvinna? Och nej jag är inte särskilt PK =) Tänk lite på det så inser nog de flesta att kvinnorna är minst lika duktiga som männen, om inte bättre, på att objektifiera sig själva och bilden av sitt kön.

Tyvärr så vekar det vara med gravida kvinnors vikt som med så mycket annat som rör samhället i övrigt. Att vara olika är inte längre accepterat. ALLA ska vara varandras avbilder och göra precis som alla andra, köpa samma prylar och bära samma kläder. Aldrig, jag går inte med på det!

Kommentarer
Postat av: natasha

jag håller inte koll på vad jag väger överhuvudtaget. min BM vägde mig vid första besöket. men sen dess så har jag inte kollat eller brytt mig :). jag tycker inte om att fokusera på vikt osv så länge man tycker om sig själv och sin kropp så är det de enda som räknas tycker jag :).

2009-10-23 @ 00:32:27
URL: http://natashalarsson.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Instämmer verkligen!!! Bra inlägg ;-) Händer i helgen då??

2009-10-23 @ 11:13:16
URL: http://www.muppsan.com
Postat av: karolin

Jag håller med! Jag har problem med att acceptera min vikt,helt utan anledning egentligen. Men när till exempel min mamma är noga med att berätta hur rund jag blivit i ansiktet och hur stora lår jag har fått då fattar jag nog varför. Jag hoppas verkligen att det vänder i framtiden och att alla kan bli accepterade hur de än ser ut!

Kram

2009-10-23 @ 11:33:15
URL: http://bekk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0