Vovve, volvo....



Snart är det bara villan som saknas så är vi äkta Svenssons. Innan helgen är vi förhoppningsvis ägare till en Volvo model V70XC, känns kanon. Visst det är lite pengar som spenderas, men vi kommer behöva en ordentlig bil nu när Ärtan kommer till oss. Inte nog med att vi ska rymma en barnvagn i bagaget även Vilde ska få plats och för honom behövs det en fullstor hundbur. Alltså är det inte så mycket annat än Volvo som funkar för oss storleksmässigt. Tokigt nöjd för den är stålgrå/ champagne metallic i lacken, så lätt att hålla "ren" eller snarare den ser inte skitig ut så fort det regnat :) Massa lullull i den också bland annat helskinn, full AC, färddator, inbyggd GPS ( verkligen överkurs) samt att de förra ägarna installerat DVD + skärm och en trådlös ljudanläggning med tillhörande hörlurar :) Mycket extra, men det jag verkligen värdesätter, förutom ACn, är helskinn. Fatta vad jobbigt att ha tygklädsel när hund, barn och sambo dragit in grus, spillt glass och det är chipssmulor efter en långfärd. Bara att torka så är allt bra igen :) Även dragkrok så nu kan vi köra runt med husvagn utan problem. Fast gör vi det så har vi nog problem i vilket fall som helst för husvagn förstår jag mig INTE på =)

Hur resonerade ni när det kommer till bil, babyskydd och allt det där när ni fick barn ( eller nu när ni väntar barn)?


Jag har försökt snacka till oss att de ska koppla ur airbagen på passagerarsidan på köpet, men det kan bara Volvohandlare göra ( bilbolaget). Dock så rekomenderade säljaren oss att sätta babyskyddet bak då det inte går att garantera att airbagen inte utlöses även om den är urkopplad. Så det får bli babyskydd i bak. Babyskydd har vi föresten tänkt hyra av NTF här i stan för den billiga pengen 500 kr för ett år. Känns onödigt att köpa ett nytt, de som finns ute begagnade kan inte garanteras vara okrockade och NTF garanterar att deras är både okrockade och i toppskick, känns bra att inte bidra till överkonsumtionen i vårt samhälle =)

Nu ska jag bara hitta en bra hundbur och någon som kan sätta solfilm på rutorna för en billig peng. Vet även att M vill utrusta bilen med extraljus, men det får bli en senare investering, även om jag också är bortskämd med bra helljus efter alla år i taxi.

Nu blir det veckans dos av Gordon Ramsay och Hells kitchen. Vad tycker ni om honom, är han för mycket?

Kommentarer
Postat av: Ida

Smart att hyra babyskydd. Vårt ingår när vi köper vagn annars hade jag oxå hyrt.

Oh vi kollar på gordon slaviskt varje vecka =) Tycker han är bra!



Sv: Tog dom städningarna jag skulle göra imårrån nu ikväll istället. Slarvade som fan =P Va ska dom göra lixom? Sparka mej har dom ju redan gjort.



Sov så gott sen! Kramar

2009-10-20 @ 22:16:05
URL: http://minlillagroda.wordpress.com
Postat av: AnnaH

Vi har Evina i mitten bak eftersom det anses vara säkraste platsen i bilen. Fram kunde vi inte ha henne i förra bilen eftersom det fanns krockkudde. Precis som du skriver ska man inte bara koppla ur krockkudden för då finns laddningen kvar utan man ska helt plocka ur den vilket är en dyr historia.I de flesta bilar skymmer bakvnd bilstol/babyskydd fram även sikten en del. Nu har vi sålt gamla bilen och köpt farsans ännu äldre men med mycket större kuppé. Jisses vad plats två bakvända bilstolar tar! Vi får se om Evina hamnar höger bak och bebis i mitten eller om Evina får flytta fram. Ingen kudde i nygamla bilen så det fungerar vilket som. Även vi kommer att hyra babyskyddet. Gjorde det med Evina också. Inte nog med att babyskyddet ska vara okrockat, det bör inte vara äldre än 5 år heller vilket NTF kan garantera att deras inte är.

2009-10-20 @ 23:16:41
URL: http://annaharr.se
Postat av: Josefin "Förtjust"

Vi köpte ett billigt babyskydd på Ellos. Blev 450 kr eller nåt sånt med rabatt. Den är testad enligt samma kriterier som dyrare babyskydd och jag läste många kommentarer från folk på familjeliv som hade samma babyskydd innan vi köpte det så vi känner oss nöjda. Vi har ingen egen bil och har inte tänkt skaffa närmaste tiden så den kommer nog inte bli använd så jätteofta, men man måste ju ha en när man väl ska låna eller hyra en bil. Vi kan låna bil av min pensionerade far som inte använder sin så ofta som bor bara en kilometer bort. Annars hade vi nog inte klarat oss helt utan bil.

2009-10-21 @ 11:39:48
URL: http://josefinsblogg.wordpress.com
Postat av: Linda

Haha , samma här, snart ett riktigt svensson liv, vi köpte också en volvo förra veckan, dock V70 så nu är det bara huset som fattas här med :P

2009-10-21 @ 21:26:48
URL: http://liindatherese.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0