Fan fan fan



Kom hem från jobbet och såg fram emot en timme eller två framför tv:n med kära datorn i knät och M vid min sida. Blev väl 3 minuter av detta sen blev jag helt yr och kunde inte fokusera. Inte bra! Så nu ligger jag i sängen med tusen kuddar och tar det lugnt under täcket med älskling ( datorn alltså).
Mina pengar satsas på att jag nog har varit i farten lite för länge idag. Klev upp 07.00 efter att ha sovit cirkus 5 timmar, var på skolan till 16.00 ( 4 lektioner höll jag ) var hem. Åt, vände och for på jobbet. Lång dag, lite tid att återhämta mig på. Får nog ta det lite lugnare. Förutom att jag blev yrslig nu när jag kom hem så har jag haft så jäkla ont i mitt blygdben hela natten och dagen. Igår låg jag och grinade av smärta, det skär verkligen. En riktigt oäven känsla, har aldrig haft ont på det där sättet tidigare så "chocken" fick mig att lägga mig bredvid M och bara gråta som ett barn. Hur ska jag klara av en förlossning??! Börjar bli jobbigt att tänka på den igen, har i flera veckor tyckt att jag nog kan jobba mig igenom det ångestfyllda och få en bra förlossning, men de här dagarna går jag tillbaka flera steg. Fan Fan Fan för att uttrycka mig milt!
Har i alla fall upptäckt en sak som är otroligt välgörande för mig. Att gå runt naken! Jag vet, det gör väl alla, och jag med. Men det har inte blivit lika ofta som förut, men efter yrseln så klädde jag av mig för att gå i säng och det var nog det skönaste jag gjort på länge, kliva runt naken i lägenheten och bara vagga =) Kommer bli en kvällsvana framöver om jag får bestämma, vilket jag ju får! M lär inte klaga i alla fall =)


God natt och sov så sött
, och ja jag ska ta det lugnare framöver. Men i två veckor till kommer måndagar vara mardrömsdagen..



Kommentarer
Postat av: emma

jo de ska verkligen bli roligt att åka dit:)

2009-09-28 @ 22:35:45
URL: http://lillemspems.blogg.se/
Postat av: emma

du kommer klara förlossningen galant gumman..hoppas de blir bättre med oron.

kramis

2009-09-28 @ 22:37:17
URL: http://lillemspems.blogg.se/
Postat av: Ida

Bara gör sånt som får dej att må bra =)

Mys o. drick te, vila o. återhämta krafterna nu!

Ta hand om dej o. sov gott! (hoppas d blir mer än 5tim inatt!)

Kram

2009-09-28 @ 22:42:39
URL: http://minlillagroda.wordpress.com
Postat av: Tant Ulrika

Ny tävling hos Tant:



http://uj76.blogspot.com/2009/09/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart_28.html



..med chans att vinna 1 presentkort värt 400kr från en finfin barnbutik! Kika gärna in o ha en fortsatt braig kväll =) Kram

2009-09-28 @ 22:45:51
URL: http://uj76.blogspot.com
Postat av: Jenny

Hej

fin blogg

Lämna ett spår efter dig om du besöker min blogg =).

Ha en bra kväll.

2009-09-28 @ 22:52:08
URL: http://forsbergjenny.blogg.se/
Postat av: Malin Lj - Mamma till Walter!

Att vara naken är bland det bästa som finns juh:) Passa på nu, för efter förlossningen måste man sova med trosor samt binda minst 4 veckor (så lång tid tog det innan avslaget var borta för mig) samt topp med amningsinlägg i annars blir det stora pölar i sängen (inte mysigt).



Lillen är kramad från Liw:) Kram och klapp på magen!

2009-09-28 @ 22:58:13
URL: http://malinlj.blogg.se/
Postat av: karolin

Åhh den där smärtan i blygbenet låter preciiiis som min foglossning! Jag lider med dig, det är verkligen hemskt! För mig blir det dessutom värre när jag är kissnödig, då kan jag inte ens stå upp utan att hålla i mig!



Fy vad trist att er föräldrautbildning blev inställd! Jag passade på att gå nu bland annat på grund av att risken finns att det läggs ner här också. Dessutom tyckte jag det var för sent att gå om en månad.

Hos oss finns det en "amningscentral" som man kan ringa och åka till när som hellst. Antagligen finns det hos dig också så om du ringer dit och ber dem berätta och visa allt om pumpar och sånt så visar de nog gärna. Dock är det nog lättare när bebis väl har kommit, men du kan ju kolla upp om det finns iallafall så du vet vart du ska vända dig sen :)

Kram

2009-09-28 @ 23:11:48
URL: http://bekk.blogg.se/
Postat av: emma

när ja köpte de paketet från tradera så trodde jag att dt var storlek 50 men när jag fick hem dem och kollade så stod de 44/50 i vissa.. Och ja de är ganska smått.. jag undrar om de kommer passa min bebis. Sen har jag typ bara 5-6 bodys i storlek 50-56 så de känns som att jag behöver fler kläder..Men Tobbe tycker vi har för mycket;S,,

2009-09-29 @ 05:09:39
URL: http://lillemspems.blogg.se/
Postat av: Ida

Hoppas verkligen du fått sova gott inatt o. att dagen inte blir alltför jobbig! Ta d lugnt o. var rädd om dej!

Kramkram

2009-09-29 @ 06:47:27
URL: http://minlillagroda.wordpress.com
Postat av: Ros-Marie

Som blivande mormor så kan jag bara tycka att det finns 1000 variationer på graviditet och förlossningar... Det gäller att hitta sig själv och "gilla läget" som Tomas Ledin sjunger.



FOGLOSSNING ex. ta korta steg, lyft inte tungt, använd sunt förnuft och gör inget som stimulerar smärtan. Min egna erfarenhet är en läkare som ordinerade "mycket gymnastik"... Tyvärr en ordination som inte var av godo. Bäst är att ha en kunnig sjukgymnast som ger råd om rörelser som ger ev. kan ge, extra styrka i underlivet.



AVSLAGET Ja visst, inget trevligt alls. Luktar illa men övergående. För mig gick det över på 1 vecka.



Många erfarenheter av olika upplevelser, det är graviditet och förlossning i ett nötskal.



Berätta och njut, ett är säkert barnet kommer alltid ut. Det gäller att se allt från den positiva sidan när kroppen växer. Glömma halkan och snön som gör kroppen ännu mera otymplig.

Älskar dig, kram!

2009-09-29 @ 07:11:24
Postat av: Familjetankar

Usch då lät inte bra att bli yr, du får vila nu!



Ja de ska bli skönt me ledighet faktiskt, även om jag inte haft ett sådant fysiskt krävande jobb (praktik egentligen)...



Hoppas du får en bra dag! Kram

2009-09-29 @ 08:35:26
URL: http://familjetankar.wordpress.com
Postat av: Mindy

Godmorgon gumman..Låter som du stressar för mycket & är för mycket i gång..det är jätte viktigt att ta det lugnt de sista veckorna..Känns som du har foglossning på gång,,inget skoj att du har ont.Ha en skön tisdag.kram

2009-09-29 @ 09:28:23
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Kim

Sebbe fick ta över stekningen då jag bara blev förbannad! Och vi konstaterade att det var något som vi behövde öva på. :p haha



Okej, ni ska inte ha en till vovve sen då? :p Hur stort bor ni? :) Tråkigt att du har ont! :( Kram

2009-09-29 @ 09:29:53
URL: http://kimlundin.blogg.se/
Postat av: emma

God morgon , allt bra?

kramis.

2009-09-29 @ 09:30:14
URL: http://lillemspems.blogg.se/
Postat av: Sabina

Hej!

Vilken fin blogg du har, själv är jag relativt ny i den här bloggvärlden. Men det är ett spännande sätt att få dela med sig av sin vardag och reflektera över sina egna galenskaper. Vad jobbigt du verkar ha det med din foglossnig. Jag har haft det smärtsamt när jag har varit gravid med mina barn. Speciellt när jag väntade flickan, som är barn nummer två. Jag fick hjälp utan min sjukgymnast som först ordinerade värme. Jag köpte värmedyna från apoteket som jag tyckte lindrade skönt. Länkar den sidan till dig så att du förstår vad jag menar. När smärtan sedan fortskred så fick jag tens och kryckor utskrivet. Tens är en smärtlindring i form av elstötar. Länkar en sida om dem också, detta ska man få utskrivet av premiärvården, det är alldelens för kostsamt att köpa en ny tycker jag. Detta har hjälp mig otroligt bra i m in graviditet. Hoppas att du kan ha lite nytta av dem med! Hälsningar från Sabina



http://www.smartfri.se/tens-smartlindring/cefar-femina/

http://www.apoteket.se/privatpersoner/common/sok.aspx?sq=nexcare&tab=Os&menu=Ks&searchType=global

2009-09-29 @ 09:59:56
URL: http://bondfrun.wordpress.com/2009/09/27/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0