Bananas!

Mait har fått smaka gröt för första gången idag och vad passar sig bättre än banangröt en dag som denna när de visar dokumentären Bananas! på SVT =)

Först så visste hon inte riktigt vad vi ville att hon skulle göra med gröten så det mesta spottades ut. När hon väl kom på att hon skulle svälja blev det lite hostningar och harklingar, hon är inte van vid så fast föda som gröt ändå är i jämförelse med mjölk och ersättning.  Vi spädde ut gröten med ännu lite mer ersättning och då gick det bättre.
Efter kanske 8 skedar hade skruttan vant sig lite grann vid konsistensen och det nya i att svälja och inte suga. Hon började glatt jobba mot skeden med tungan och ville kanske snarare lapa i sig gröten än svälja. Hon använde samma teknik som när vi tilläggs matade med ersättning i kopp de första dagarna.



Vi kommer fortsätta ge banangröt en gång per dag och sen tänker jag även försöka med någon annan smakis en gång till per dag. Än så länge så är det bara för att det är ROLIGT och för att VÄNJA skruttan vid att munnen kan användas på många olika sätt. Även magen kan behöva lite inkörning innan det är dags att bli mätt på fast föda. Roligt har vi i alla fall =) Ska bli spännande att se vilken mat som kommer gå hem och vad som kommer tas emot med tveksamhet.

Nu ska jag ge dokumentären  på SVT1 min fulla uppmärksamhet.

God natt!



Kommentarer
Postat av: Miaa

hej, jag har en tävling på min blogg där du kan vinna ett barnplagg eller pryl från PingPong barnkläder. Skulle vara kul om du vill vara med.

Länkning krävs inte för att vara med.



Kram Miaa!

2010-04-20 @ 23:16:53
URL: http://actioonradar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0