Häftigt!



Jag var med om en häftig grej när jag jobbade.
Det ringde i min mobil och eftersom jag inte kände igen numret så svarade jag. I andra änden var det en kvinna som presenterade sig som Mait ..... .... Min första kommentar var, Men det heter ju min nyfödda dotter också! Hon sa att hon visste det för hon bor i Rengsjö, Hälsingland och hade i sin lokaltidning Ljusnan sett vår  annons.

När pappa satte in den i Hudiksvalls Tidning så gick den in i hela Hälsinglands tidningar per automatik. Hon hade i alla fall sett annonsen och var helt överlycklig över att vi förde namnet vidare. Hon sa att hon så länge hon levt ( 66 år) aldrig hört talas om en person som varit yngre än henne som fått namnet Mait. 
Hon undrade hur vi kommit fram till namnet och jag förklarade att det är efter sambons farmor som bodde i Orsa när hon levde. Då sa hon att hon fått namnet efter sin mormor eller mormors mor som levde i Vattnäs, ett stenkast från Orsa. Den Mait hade för övrigt gått i skolan med Anders Zorn och var den yngsta i en skara med 14 syskon, där kan man snacka om en rejäl familj! Världen är då liten! Ännu ett kvitto på att det är ett ganska lokalt namn vi valt åt vår älskling. Vi pratade på ett bra tag, en väldigt trevlig tant må jag säga :-) Vi blev inbjudna på fika om vi har vägarna förbi Regnsjö, vem vet för det är inte långt  från stugan.. Hon kände för övrigt till min släkt som kommer från skogarna inte långt ifrån Bollnäs. Världen är bra liten ibland!

Nä nu ska jag ta skruttan och gå till sängs, tjipp!

Kommentarer
Postat av: Sara

va roligt att hon ringde dig =) coolt!

2010-02-08 @ 23:37:03
URL: http://sarasrum.blogg.se/
Postat av: Elin Broadhall

Vilken kvinna som faktiskt tog tag i saken och ringde! Kul att få respons på namnet och att hon kände till din släkt var väl bara för lustigt. Jag känner faktiskt en Mait som är kring 65år också! Hon bor i vännäs och har jobbat på Åkerbloms bokhandel tidigare men är nog pensionär nu.



Vi ses på torsdag!

2010-02-09 @ 10:04:40
Postat av: Anna J

Haha! va kul att hon ringde upp!

Ja precis som Elin känner jag också till en Mait, samma Mait som Elin..

2010-02-09 @ 10:52:26
Postat av: Jennie

Haha , komiskt! :) Mysig tanta .



Min mammas morbrors fru heter också Mait :) Hon är ganska gammal hon också , Så det är nog ett lite äldre namn minsann , men det förekommer i Småland också ! ;) haha

2010-02-09 @ 11:20:09
URL: http://vantabebis.blogspot.com
Postat av: Sara med Tyra & Noah

Men så himla roligt!!!

2010-02-09 @ 12:36:24
URL: http://viktigamammansvardag.wordpress.com
Postat av: Malin Lj - Mamma till Walter

Hahaha, det var bra roligt! Kul att hon inte bara läste och bläddrade vidare utan ringde upp dig:)

2010-02-09 @ 19:31:08
URL: http://malinlj.blogg.se/
Postat av: Catarina

Lustigt.

Jag pluggade förresten i Bollnäs...

2010-02-09 @ 19:42:49
URL: http://ninna77.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0