Akuten


Så har då Maitan fått göra sin andra tur in till akuten här i Umeå, tur vi bor nära =) Det var efter den vanliga kvällsinsmorningen som olyckan var framme. Mait låg och halvsov på soffan och vi var ouppmärksamma en kort stund. Plötsligt skär ett högt skrik genom lägenheten och på golvet ligger Mait på rygg och skriker. Lillhjärtat hade rullat runt och ner de dryga 30 centimetrarna till golvet. Tur i oturen så bytte vi bort vår väldigt lilla matta mot en ryamatta som täcker halva rummet för någon dag sedan så hon landade relativt mjukt. Efter några minuter av gråt blev hon glad igen. Skulle tro att hon blev rädd och tappade andan av fallet. Eftersom det var läggdags för ett bra tag sedan så la Magnus henne medan jag gick ut med Vilde. Väl hemma igen drog jag mig till minnes att barn som kan ha gjort sig illa i huvudet ska hållas vakna den närmaste timmen. Sagt och gjort, väckte utan problem den skönsovande Mait. Började googla lite på incidenten och hamnade på sjukvårdsrådgivningen. Tyckte info om vad man ska hålla extra uppsikt över var knapphändig så jag ringde 1177, nya numret till just sjukvårdsrådgivningen, för  lite råd. Kvinnan jag fick prata med gav ett råd, åk in till akuten. Sagt och gjort, kvart i tio kommer vi in och nu är vi hemma med en bebis med ett OKEJ i rumpan. Maitan har, den sena timmen till trots, varit på sitt bästa humör och läkaren kunde inte se några som helst tecken på vare sig skada på skelett eller huvud. Tack gode gud! Kan lova att varken jag eller Magnus kommer lämna Maitan ensam en endaste sekund när hon ligger på soffan, i sängen eller liknande igen. ALDRIG igen. Men så är vi också småbarns föräldrar, olyckor kommer och går när barn lär sig upptäcka världen.

Nu är det två trötta föräldrar som ska lägga sig och sova för natten och den trötta dottern sover redan. God natt.

Kommentarer
Postat av: Helena

Vad skönt att allt va ok!! :-) Jag kan nästen garantera att det där händer minst en gång i alla småbarnsföräldrars liv. Tur det var ett relativt litet fall ändå. Kram

2010-05-06 @ 07:57:17
URL: http://blogg.vk.se/e-lack
Postat av: AnnaH

Vad skönt att det gick bra. Man får se det som att det lilla fallet igår kan ha förhindrat större fall framöver. Peppar peppar... än har vi inte haft några större olyckor här hemma men då har jag 6 syskonbarn som förstås tillsammans provat på det mesta genom åren så vi har nog lärt en hel del av andras misstag. Inte för det sagt att inte olyckan kan och säkerligen kommer att vara framme även för vår del.

2010-05-06 @ 07:57:39
URL: http://annaharr.se
Postat av: Magda.

Men usch vad obehagligt..

Men grymt skönt att allt gick bra och att sötis Mait mår gott!!

2010-05-06 @ 08:02:16
URL: http://www.fantastiskaliv.blogspot.com
Postat av: Moa

Så skönt att allt gick bra!! Är så läskigt det där, man vet ju aldrig hur illa dom gör sig dom små..



Jag har nyligen blivit nojig över det där eftersom det är först nu som Douglas inte gör annat än vänder sig. Det går ju så vansinnigt fort när det väl händer..



Kram!

2010-05-06 @ 09:21:33
URL: http://www.metrobloggen.se/moasliv
Postat av: Jessica

Usch stackars er, förstår verkligen att ni har varit superoroliga och tur att det inte blev något allvarligt.

Att vara så orolig skär hårt i mammahjärtat.



Kram

2010-05-06 @ 10:03:19
URL: http://msjeka.blogg.se/
Postat av: Annika

Huga huga, får flashbacks till när Nellie var bebis och låg i vår säng och dumt nog dåsade vi bägge till vilket hon inte gjorde och istället ålade sig iväg till fotändan och föll i golvet. Hjärtat stannar nästan när man inser att ungen ligger på golvet. Säkert kommer vi tvingas upleva det igen med Nilas också, även om man tycker sig ha koll.



Tur att allt gick bra med Mait, det gör ju oftast det trots allt.



Tror inte jag svarat på din kommentar om eksemen... Dom sa till oss också att det var mjölkskorv i hårbotten men det försvann först när jag smorde med starkare kortison-kräm. Nu smörjer vi kortison även på kroppen för att få bort eksemen och sen blir det att fortsätta med mjukgörande.

2010-05-06 @ 11:01:38
URL: http://familjendunder.blogg.se/
Postat av: lina

ja, usch, när de börjar rulla runt så är de livsfarliga de små liven. vilken tur att hon inte gjorde sig illa i alla fall!

2010-05-06 @ 12:00:11
URL: http://i-fokus.se/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0