Öppet brev till Change

Efter att ha blivit upplyst om att Change skriver på sin hemsida att  Vi blir alltid glada när vi får feedback angående våra produkter, butiker eller hemsida var inte steget långt för någon av oss, i vad M kallar preggomaffian, att maila och lämna just feedback kring deras butik här i Umeå. Sä här lyder mitt mail:


Hej!
Igår gick jag och en kompis in i er butik i Kungspassagen här i Umeå för att kolla på ammningsBH:ar. Döm om vår förvåning när expediten vänligt men bestämt förklarade att NI inte säljer denna produkt innan BF utan först två veckor efter förlossning. Är detta verkligen er policy? Jag kan förstå om rekommendationen är att vi, gravida, gör bäst i att vänta tills när mjölkproduktionen kommit igång, men faktum kvarstår. En bra ammningsBH behövs från dag ett. Jag har väldigt svårt att tro att jag kommer orka springa på stan och prova BH:ar två veckor efter förlossning. Att jag  är beräknad den 23/12 och inte FÅR(?) handla innan 6/1, som mest troligt blir den 20/1 om jag går över ( vilket de flesta gör).Butiken har dessutom REA December ut, vilken ni förvägrar mig att utnyttja. Dessa olika faktorer gör  att jag starkt ifrågasätter er juridiska rätt att ha denna policy. Efter att ha läst lite snabbt i konsument köplagen och diverse andra texter så är det för mig väldigt tydligt att NI begår ett juridiskt fel i och med detta. Vi blir helt enkelt diskriminerade för att vi  fortfarande är gravida. Jag har svårt att tänka mig att  en icket gravid, ej ammande kvinna, skulle blivit nekad att köpa produkter för ammande kvinnor om hon så önskade, eller har jag fel?

Jag kan förstå om ni rekommenderar oss att vänta till efter förlossningen, men att inte sälja produkten över huvud taget är väldigt konstigt. Det måste till syvende och sista vara mitt ansvar som konsument om jag vill frångå era rekommendationer och ändå inhandla produkten innan förlossning. Väldigt stor skillnad på att avråda och att neka en kund att köpa, vilket den här butiken gjorde. Har hört från andra i samma situation att det inte är första gången det här inträffar. Det är väldigt synd för i Umeå finns det ett väldigt litet utbud av just ammningsBH:ar i större kupstorlekar, men om jag inte får handla hos er redan nu kommer jag garanterat inte göra det efter förlossningen heller.

Mvh Liw ****. "


Ja, jag är lite smått förbannad! Igår var jag mest chokad och lite förundrad men idag har det övergått till att jag känner mig jäkligt dåligt behandlad och så här ska det inte gå till!!

Kommentarer
Postat av: Helena

Berätta vad du får för svar sen!! Spännande...

2009-12-10 @ 14:47:26
URL: http://blogg.vk.se/e-lack
Postat av: Kim

Kul att se om de behagar att svara!

2009-12-10 @ 15:42:15
URL: http://kimlundin.blogg.se/
Postat av: Moa

BRA!Helt rätt.. Det låter ju helt rubbat att ni inte får köpa Bh fören efter förlossningen... Jag köpte min första Amnings-BH när mina andra inte passade längre, var nog inte ens i v 19 då... Jag blev rekommenderad att köpa just en amnings-Bh eftersom kuporna är så töjbara att den med största sannolikhet kommer att passa även efter förlossningen...



Hoppas att du får svar från dom snarast!



Kram

2009-12-10 @ 15:57:25
URL: http://www.metrobloggen.se/moasliv
Postat av: Ros-Marie

Bra Liw!

Varför inte skicka ett mail, med ditt mail till Change, till Sverker Olofsson... De kanske vill följa med dig till butiken.

Kram

2009-12-10 @ 15:59:51
Postat av: Sara, Tyran & MiniMyran

Hahaha, min syrra brukar alltid kalla oss för "Mammamaffian" :P



Inget svar än i min mailbox iaf. Dom kanske har fått sammankalla krismöte nu när dom fått flera mail på samma dag, hehehe.

2009-12-10 @ 18:00:32
URL: http://viktigamammansvardag.wordpress.com
Postat av: karolin

Jag förstår att du är arg över deras "regel", du förlorar ju massor av pengar på att behöva vänta!



Jag ska försöka skriva en rad i bloggen innan vi åker in till förlossningen. Borde hinna det tycker jag. Sååååå brottom brukar det ju inte vara att åka in :)

Kram

2009-12-10 @ 18:57:19
URL: http://bekk.blogg.se/
Postat av: Märta

Det var kostigt...Jag har varit där och dom så trevliga mot mig. Jag fick köpa min där då jag sa att trots att ni inte tycker det så vill jag det ändå! Då var det då inga problem och hon bara sa att den kan bli förliten sen och varnade för mölkstockning. Prova igen tycker jag!



Lycka till!

2009-12-10 @ 21:40:52
Postat av: gabriella

Mycket konstigt måste jag säga! jag köpte en innan å en efter!! ja Du måste berätta hur det gick i detta fall!!

Ha man inte tillräckligt med stöd å en bra bh kan man få jäkligt ont i brösten!!

Hoppas att det går bra å du få köpa en...å hoppas du få svar!!!

Kram å lycka till!!

2009-12-10 @ 22:27:14
URL: http://lillkakan.blogg.se/
Postat av: Change of Scandinavia AB

Svar till Öppet brev:

Vi rekommenderar endast till att ej köpa amningsBH innan BF. Jag beklagar verkligen om du uppfattat personalen - att du inte får handla. Självklart är du välkommen in i butiken och få handla din amnings BH till 50% som är den rabattsats som vi erbjuder de kunder som är medlemmar eller blir medlem i Club Change. Du är också självklart välkommen att kontakta ledningen. Se telefon nummer på hemsidan.www.change.com

Med vänlig hälsning Susann Haglund VD

2009-12-11 @ 14:39:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0