Bröllopsfotografe(r)n



Nu har jag skrattat så jag trodde jag skulle kissa på mig. Ni har väl sett Smala Susie ( gick på TV igår) och tänk er den filmen fast mycket bättre, men med samma slags dramaturgi och ungefär samma skådespelarensembel. Klart sevärd film är den, Bröllopsfotografen alltså. Har även kommit underfund med att om vi någon gång, mot förmodan, gifter oss och bestämer oss för att göra till det om ni förstår vad jag menar så vill jag ha en fotograf som Robin i filmen. Han hade så bra inställning till det hela, inge stela poser utan bara naturliga kort på vad som händer, det gillar jag skarpt! Fast om vi ska ha en fotograf på ett eventuellt framtida bröllop så ska det vara Jonatan som knäppte de fina korten på oss för två veckor sedan, han är bäst! Lite wild ´n crazy sådär och det är vad vi söker, den dagen vi letar alltså ;-) 

Älskade!

Dejt



Eller kan man kalla det när det är en kväll på stan med sin sambo och sitt barns far? Jo, det tycker jag nog.. M ska i alla fall bjuda mig på bio och efterföljande middag, puss älskling! Det var min tur att välja film den här gången så vi ska se Bröllopsfotografen, yeay! Tror den är bra och älskling vill också se den, jag tar verkligen inte tillfället i akt när jag får välja ;-) Efter det blir det middag på någon mysig pub, både jag och M tycker mycket om öl ( men jag avstår så klart nu ) så vi brukar föredra pubmiddag framför mer regelrätt restaurang. Bättre utbud på öl =)
Än så länge "får" M dricka lite alkohol ibland men snart kommer jag nog säga nej, inte för att jag tror det kommer behövas, men om det skulle bli tal om det i december säger jag nej. Tänk om jag får värkar och måste in till förlossningen, vill inte köra själv då, och M vill ( och ska) vara nykter och kunna förmedla mina önskemål =)

Hur har ni gjort med alkohol på slutet av graviditeten? När slutade era män ta en öl till maten på lördagkvällen?


Nu fick jag det att låta som värsta problemet men jag kan nog räkna de gånger M druckit starkare dryck än lättöl på mina båda händer och de gånger det varit mer än två - tre öl är nog tre gånger sen vi blev gravida. Älskar dig!

Åh gud vad jag längtar efter första ölen eller nästan ännu mer första glaset rödvin, efter graviditet och ammning, åhh! Men det dröjer nog till nästa jul om ammningen funkar som den ska! Men det är väl värt det =) Nä, nu ska jag piffa till mig så jag är så fin det bara går för älskling när vi går på dejt, problemet är bara att hitta bekväma OCH snygga kläder just nu, kommer nog ta sin lilla tid =)

Trevlig lördagkväll!

God morgon



Har vaknat cirka en miljon  gånger i natt. Inte av att jag har behövt kissa eller att vaderna krampat utan av förvärkar. Inte trevligt, det bästa är dock att de ändå släpper relativt lätt när jag byter ställning eller kliver upp och rör lite på mig. Är dock jobbigt att ta mig ur sängen, men snart så är det över =) Tänk så mycket konstigt man tolererar från sin kropp bara för att det bor en litet bebis i en under nio månader =) Häftigt när man tänker på det så. Ganska ofta kan jag gnälla till M för att han skrattar åt mig när jag har "problem" eller inte förstår hur jobbigt det faktiskt är ibland. Som igår när vi mös och jag med mycket möda och stort besvär tog mig upp från liggandes i soffan för att ta mig på toa. Stel och otymplig som jag är hade jag till och med problem att böja mig efter toalocket. Väl tillbaka sa jag det att  Älskling jag har kommit på vad som skulle underlätta min vardag ännu mer. Fäll INTE ner toalocket för jag når det knappt. Oj så svårt M hade att hålla sig för skratt, men är det så konstigt? Inte direkt och så här i efterhand är det ju jäkligt komiskt, fast det var ju en seriös begäran från min sida =)
Ärtan har det nog ganska trångt i min mage nu för tiden, om jag ska byta ämne lite hastigt och lustigt. Tidigare så är det sparkar och buffar som synts på utsidan. Nu är det väldigt lite sådant, försök till det finns men det märks att h*n får det svårare och svårare för varje dag. Nu kan vi däremot se rumpan förflytta sig från höger till vänster sida, ungefär en decimeter ovanför naveln, även så syns Ärtans hicka som ett rytmiskt guppande =) Bra att h*n växer och mår bra =) Flera gånger senaste dagarna så har Ärtan i samband med förvärkar, farit ner med rumpan under naveln så hela kroppen har legat i nederdelen av magen, då spänner det rejält där nere, då kan jag verkligen förstå varför folk jämför de sista veckorna av graviditeten med att ha en kokosnöt mellan benen, inte så skönt :-S

Nä nu ska vi äta frukost, jag ska då ta mig en tallrik Julgröt, eller risgrynsgröt på ren svenska.

Trevlig lördag!

Tjyvstartar



Julen är här med tjyvstartad i vårt hushåll på riktigt. I söndags så blev det julfilm när vi vaknade och sen dess har längtan efter julen gjort sig mer och mer påminnd. Om det är själva julen med ljusen, grandoften och julmusten eller längtan, kanske snarare förväntan, inför Ärtans ankomst kan jag inte säga, men längtar som en tok det gör jag redan. Så tidigt som längtan har infunnit sig i år har jag aldrig varit med om. I kväll har vi tjyvstartat än mer än tidigare, vi har druckit julmust i veckan, enligt mig över en månad för tidigt, och ikväll har vi haft fredagsmys med Julmust, Juleskum och Lussekatter. Fy Liw! Till detta har vi dessutom kollat på en riktig julfilm, Julfritt, efter en bok av Johm Grisham. Både boken och filmen rekomenderas för de som vill ha lite julstämning =)

Filmen        Boken

Vem hade trott att JAG av alla skulle inleda december redan i slutet av oktober. Inte jag i alla fall! Jag som brukar svära över alla affärer som börjar julskylta redan nu. Jag tycker julskyltningen ska starta samtidigt i alla affärer. Första advent ska det vara skyltsöndag och den första dagen med julskyltning, så är tyvärr inte fallet nu mera och i år är nog det tur. Hur skulle älskling stått ut med mig i veckan om jag inte kunnat tjyvstarta med julmusten? =)
Nu ska jag krypa upp bredvid älsklingen i soffan och invänta Smala Sussie som börjar om en halvtimme.

Trevlig start på helgen till er alla från oss alla!  ;-)

Done



- Dammsuga
- Vattna blommor
- Diska ( Älsk ska precis börja med den)
- Bädda rent
- Läsa 100 sidor om Dewey (inte 100 men väl 55 )
- Åka ut med Vilde i skogen

Det blev några tillägg också:

- Handla tillbehör till fredagsmyset
- Äta lunch

Känner att jag, värk till trots, ändå hunnit med förvånansvärt mycket på den korta tid jag varit vaken idag.

Promenaden med Vilde blev allt annat än smärtfri, men lillskiten fick nästan en timme i skogen och han var så glad. Dock gick vi inte särksilt långt, men Vilde som är världens energirikaste hund for ju runt i vanlig ordning så för honom blev det nog en mil eller två även om jag bara var med på max 2 kilometer =) Skönt med en självmotionerande hund i vissa lägen, perfekt att vara ute mellan 12.30 och 13.30 en fredag för då är det typ folktomt i spåren också =) Dock så stötte vi på en utmaning, eller vi och vi, jag ska jag väl i rättvisans namn säga. Kolla in själva.


Kortet kanske inte är det bästa för att beskriva backen, men det är en rejäl lutning, så pass att det sitter varningsskyltar för skidåkarna, ner tog jag mig men det tog cirka 10 minuter. Inte nog med att mina fogar inte klarar av backar som de brukar, det har varit minusgrader de sista två dygnen här i Umeå så frosten ligger på och emellan alla dessa löv som täcker marken. Resultatet är att det var svinhalt, och jag hade gympskor på mig. Ett äventyr i vardagen så att säga =)

Sen tog jag mig till Ersboda och köpcentret där, gick in på KapAhl och suktade lite efter små små kläder. Det enda vi behöver är pyjamaser i strl 50 och 56, men jag ska inte köpa nått innan söndag för då är det loppis och där finns det oftast i överflöd för en femma. Var sen in på Coop där jag träffade Ante och hans sambo med deras dotter som blir 5 veckor på söndag, Liw blev inte alls bebissjuk =) Skulle in och handla lite inför fredagsmyset ikväll och kom ut med det plus några mini förpackningar av schampo/duschkräm/deo till förlossningsväskan samt Weldas Havandeskapsolja. Har varit lite emot produkter som verkligen är till för att "lura" av oss gravida pengar, då det nog fungerar lika bra med vanlig barnolja mot bristningar och dylikt. Fick dock en liten, liten flaska av denna oljan förra veckan på gravidyogan för att testa och den är så mysig och luktar så gott, så jag kunde inte låta bli. Måste skämma bort mig själv lite ibland, eller hur? =)

 

Så fort M är klar med disken så är det HELG här hemma, dock inte lika ledigt som vanligt då både jag och M måste plugga lite för att vara redo inför nästa veckas strapatser, men det är ändå helg =)

Tror helgen får inledas med ett bad i väntan på att kycklingen som ska bli vår middag tinar. Lite badskum och tända ljus sen är jag avslappnad =)


Avbrott

Började skriva ett "god morgon" inlägg, men blev avbrute av att min telefon ringde. Oskar var uttråkad på jobbet och undrade om han fick komma förbi och dricka kaffe, självklart =) Nu har vi druckit kaffe och jag har även fått i mig frukost under tiden så nu börjar det bli dags att ta tag i den här fredagen. Har faktiskt en " To do list" idag. Skriver ut den här så får vi se om jag gör det jag ska när andra får ta del av min ambition :)

- Dammsuga
- Vattna blommor
- Diska
- Bädda rent
- Läsa 100 sidor om Dewey
- Åka ut med Vilde i skogen

Det känns som lätta saker så här på förmiddagen när min kropp faktiskt är utvilad, men jag vet hur det kommer gå, tur jag kan bryta upp dagen med att läsa Deweys tankar kring utvecklingspsykologi och pedagogik, intressant =)

Vad gör ni så här inför helgen?

En lång dag



Alla verkar titta på Rosabandet galan ikväll. Inte jag, jag orkar inte med sånt om jag ska vara helt ärlig. Visst det är jätte viktigt att uppmärksamma problematiken med cancer, men galor hit och galor dit får i alla fall mig att bli lite negativ. Sen så är jag så känslig så andras snyfthistorier kan jag klara mig utan. Gravid hormoner är inte att leka med!

Har varit en lång dag, har känt som jag väntat på någonting, vet dock inte vad, men känslan har hängt med ända sen i morse, kanske är sängen jag väntar på? Det är dags att sova här nu, M är på väg och blir sjuk och har nog fått lite feber  efter vår storhandling, och jag är jätte tung i huvudet. Jag har även haft förvärkar mer eller mindre konstant sen lunch. Hoppas verkligen att det ger med sig när jag lägger mig, annars blir det inte många minuters sömn för mig i natt :(

Imorgon är det i alla fall dan före dan, alltså dan för helgen, nice =)


Solen till trots



Så känner jag mig allmännt sunk idag. Har varit på jobbet och fixat i pysselförådet så nu är det rent, fint och allt gammalt skit är slängt, super skönt! Dock tog min rygg slut efter att jag tömt förrådet. Inte nog med det så satte rejäla förvärkar igång så det var bara att leta reda på alvedon och ta det lugnt i soffan i fiket en halvtimme, chefen kom in och funderade om jag ville ha skjuts någonstans, tror han syftade på typ förlossningen, men det ignorerade jag och satte igång igen. Det blev klart i alla fall och alla är nöjda och glada.

Tror jag känner mig nere för att min planerade resa hem till Hälsingland inte blev av. Tycker det här med att bo så långt ifrån familjen är jätte jobbigt. Inte nog med att pappa bor dryga 30 mil bort, mamma bor på Åland och lillebror i Oslo. På detta så bor älsklings föräldrar 55 mil bort i Dalarna. Hemresan den här veckan har varit planerad sen i mitten av september då broder med flickvän beslutade att de skulle till stugan den här veckan. Hade varit perfekt då det nog är knappt om tid tills jag klarar av att resa några längre sträckor. Tyvärr så ligger de kvar i sörmland hos flickvännens föräldrar med svininfluensa så då kändes det lite trist att åka hem. Till detta kommer att vi nu inte köper Volvon så då får jag köra sitåträngen hem, not nice! Speciellt inte om jag ska åka själv, det tar ändå 5 timmar i en vanlig bil, så det är bara att räkna med sex timmar i sitåträngen och sen alla kisspauser, stopp för att ändra ställning på min trötta kropp och ja ni förstår. Så resan blev inställd, lika bra det.

Förstår ni vad jag menar med sitåträng? =)

Dock funderar vi på att åka på torsdag nästa vecka istället. M har tenta på tisdag och jag har ett seminarie jag inte tänker missa då, sen BM på onsdag och aurora på torsdag morgon, så vid tio tiden planerar vi att ha sitåträngen packad mot nya äventyr ( Hälsingland) för att sedan åka upp igen på söndag eller måndag. Tar vi oss inte ner så har älskade pappa lovat att köra upp någon gång i november för att hämta Vilde som ska bo hos dem tilsl efter BF och ta med alal bebisprylar som finns hemma hos dem, vi hade som inte plats när vi åkte uppåt efter semestern. Ni kanske ser på bilden att bilen var ganska fullpackad som den var =)

Vi tror båda att det kan vara skönt att komma från stan, det blir ingen hemfärd kring jul, ganska givet med BF 23/12 =) och sen har vi på känn att det inte kommer locka särskillt mycket att packa in sig i bilen för en 30-60 mila färd med en nyföding =) Men bort från stan vill vi en sväng! Hoppas, hoppas, hoppas! Måste ha lite hållpunkter fram till jul nu, jag är redan less på att vara hemma så stor del av tiden, och jag har varit sjukskriven i en vecka, hur ska det här gå?
Fick reda på för någon dag sedan att M´s kompisar Martin och David, samt Davids sambo Malin mest troligt kommer upp näst sista helgen i november, blir kanon kul om de gör det =) Ett till delmål att se framemot =)


Solen



Det är först när solen inte visat sig på några dagar men sen helt plötsligt är tillbaka med full kraft en morgon när jag slår upp mina blå som jag inser hur mycket jag saknar den. Idag är det soligt. Och det är så skönt, önskar jag hade orken i mig att ta mig ut i skogen med Vilde, men jag vet inte om jag vågar. Ska fara på UG och inventera/ sortera i ett pysselförråd så fort jag gjort mig färdig hör hemma. Sen blir det, om jag orkar, en tur ut i skogen ändå, kan inte sitta inne när vädret är så fint. Var ut en jätte kortis innan frukost och det är minusgrader, strålande sol och frost i gräset, lovely!

I övrigt händer det inte så mycket, fortfarande inga biverkningar av nöff nöff sprutan så nu tror jag inte jag kommer märka av den, mer än att jag är öm i armen då, vilket känns skönt. Influensa symptom plus min ständigt närvarande förkylning känns inte så lockande :-(

Trevlig torsdag alla!

Vecka 33 ( 32+0) och magbilder


Du är på dag 224 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 23 dec 2009
Du har 56 dagar kvar till beräknad förlossning.

Lilypie Pregnancy tickers

 

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten.

fetal development at 32 weeksEn del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

 

Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

 

Kroppen: Du ökar ungefär ett halvtkilo i veckan och börjar vid det här laget känna dig stor och otymplig. Nu börjar många binda vätska och stödstrumpor kan förhindra svullna fötter och vader. Livmodern börjar ofta träna för fullt inför förlossningen kring den här tiden. Dock gör inte förvärkarna ont och de slutar oftast om du rör dig lite eller byter ställning, till skillnad från födslovärkar som inte avtar utan tilltar i styrka och oftast upplevs som onda.





Godis



Shit vilket godissug jag har börjat få. Hur ska det här sluta? Äter som en häst gör jag också och ändå står vågen i princip still, måste vara Ärtan som äter upp all näring jag får i mig.. Konstigt det där. Vi diskuterade nu när vi satt och åt hur vi tror våra framtida middagar kommer te sig, inte nog med att vi kommer vara en till, den tystnad som gärna infinner sig när vi äter är nog för all framtid förlorad, på gott och ont. Det här med att det kommer en liten krabat blir allt mer verkligt och hur framtiden kommer te sig allt mer ovisst. Det är verkligen en helt ny situation för oss alla tre ( fyra med Vilde). Längtar så tills Ärtan är ute hos oss och vi får rå om varandra, samtidigt som det känns så otroligt främmande. SÅ många motsträviga känslor som jag upplever nu i slutet av graviditeten har jag nog aldrig känt på en och samma gång tidigare i mitt liv. Oh, det är så spännande! Jag och M undrar så vem du är, och hur livet kommer forma sig. Kom ut snart!

Nestlé fri vecka

 

 


Fick del av information idag som gör att jag kommer att sluta köpa Nestlés produkter. Snacka förvånad jag blev när jag gick in på deras hemsida och kollade sortimentet, bland barnmat och flingor gömmer sig bland annat After Eight, Lion, KitKat och Hemglass. Kolla själva HÄR.

Detta finns att läsa på norska ammningsbloggen:


"Norska Ammehjelpens blogg Fulle Mugger påminner om att Baby Milk Action har utnämnt vecka 44, dvs 26 oktober till 1 nopvember, till Nestléfri vecka. Den produkt som i första hand omfattas av konsumentbojkotten är Nescafé men Ammehjelpen föreslår att man även undviker godis från Nestlé, nu i Halloweentider.
Varje år dör ohyggligt många barn p g a att de inte ammas. Amning är den förändring som skulle rädda flest barns liv globalt sett. Nestlébojkotten pågår fortfarande eftersom företaget fortfarande bryter mot WHO-koden."

Anledningen till att Nestlé förknippas med att barn inte ammas i tredjevärlden finns att läsa på den svenska sidan för ammningshjälpen.

Direkt från Svenska ammningshjälpens hemsida:

Varför bör man bojkotta Nestlé???

Barnmatsföretagen får inte sabotera amningen. WHO och UNICEF uppskattar att 1,5 miljoner spädbarn dör årligen för att de inte ammas. För att skydda amningen beslutade WHO att förbjuda all reklam för bröstmjölksersättningar med stöd av den Internationella Koden för Marknadsföring av Bröstmjölksersättningar, som antogs 1981. Amning ger den bästa starten i livet ur hälsosynpunkt på kort och lång sikt för alla barn både i låginkomstländer och i industriländer. I låginkomstländer är amning dessutom livsviktigt!

Nestlé är ett multinationellt företag med förgreningar över hela världen och överträder ständigt koden. Rapporter om överträdelser visar att Nestlé får dubbelt så många klagomål jämfört med andra barnmatsföretag.
Deras princip är enkel:

  • Mamman får gratisprov på bröstmjölksersättning
  • Mamman fortsätter att köpa bröstmjölksersättning med samma varumärke
  • Mamman ammar mindre och mjölkproduktionen minskar

Nestlé bojkottas nu i 20 länder, däribland Sverige.

Bojkotten kommer att fortsätta tills övervakningen visar att Nestlé har slutat med sin oetiska marknadsföring i alla länder och helt följer den internationella barnmatskoden från 1981 samt de resolutioner som sedan antagits.

 


Vad ska man säga, för mig blir det ett lätt val. Ska verkligen försöka tänka på att inte köpa deras produkter.

 

 

 



God morgon vecka 33 =)



Idag är det onsdag igen om jag inte är helt vilse bland dagarna. Onsdagar innebär att vi byter graviditetsvecka, idag går vi in i vecka 33. Nu måste jag tänka till lite men det blir så att vi har 8 veckor kvar till BF idag med andra ord. Spännande!
Egentligen skulle jag varit i Hudiksvall eller i alla fall på väg dit, men i och med att vi inte köpte bilen och att lillebror med flickvän ligger kvar hos hennes föräldrar i Söderköping i hög feber och influensasymptom känns det ganska bra att inte vara i hudik och ännu bättre att inte träffa dem. Om ni förstår vad jag menar. Vill självklart träffa broder men jag vill inte bli sjuk. Tog i och för sig sprutan igår, men vem vet hur fort den börjar skydda om det nu är så att bror har svinis :) Bara onödigt att utsätta sig för risken att smittas. Inga biverkningar att rapportera av sprutan förutom att det under natten har börjat ömma i armen kring det område där sprutan sattes, men det gör det ju jämt när man får en spruta tömmd i kroppen. Kan nog inte bli värre än när jag tog poliovaccinet för några år sedan inför en utlandsresa och sköterskan satte sprutan så illa att hela min lårmuskel var ur funktion i lite drygt tre veckor, det var varken behagligt eller vackert! Benet gick knappt att använda och muskeln var blåsvart.

Nä nu ska jag fortsätta kolla på Sunes jul som jag, smart som jag är, köpte på DVD för säkert 6 år sedan. Myser i soffan med ett glas julmust och tända ljus. Ärtan har precis vaknat så nu har jag annat sällskap framför tv:n än Vilde =)

Trevlig onsdag!


Vardagsrum



Det är flera stycken som frågat hur vi bor, fast främst är det kära mamma som är nyfiken, så jag tänkte jag skulle bjuda på lite bilder. Startar med vardagsrummet som vi här i dagarna fått i ordning så pass att jag nu känner att jag är mer eller mindre nöjd. Det är lite små prylar som saknas, bland annat ska vi köpa en till bokhylla nästa gång vi åker förbi ikea. En likadan som de vita vi redan har i den högre modellen. Det ska även upp en hylla ovanför skrivbordet. Tv ska även upp på väggen när vi hittar en byggareBOB som kan hjälpa oss, men tills dess funkar byrån alldeles utmärkt =)
Vet inte om bilderna avslöjar det men vi har över 3,5 meter i takhöjd i vardagsrummet så vi ska sätta tavellister över skrivbordet och ställa tavlor väldigt nära taket för att förstärka känslan av rymd. I helgen har vi i alla fall fått upp risbollen över soffbordet, fixat med att dra sladdar och hänga högtalare samt bytt till vit klädsel på soffan. Och mamma, frottéöverdragen passar precis och som du ser så syns de inte, helt perfekt, tusen tack =) Klicka på bilderna så blir de större :)




 

 

 

Om en dag eller två ska jag bjuda på ett nytt rum, vilket det blir det märker ni då =) Gillar att ha ljust omkring oss men ändå med färger som lyser upp, gillar soffkuddarna och den grönblå fotöljen ( loppisfynd), behöver dock fixa lite med belysningen, men nu är det 1000 gånger bättre än förra veckan när taklampan är på plats =)



Öststats Sverige



Har precis kommit hem från min Vårdcentral efter att ha fått ett stycke svininfluensa vaccin. Tog tid att komma fram till sprutan, var där 16.55 ( vaccineringen började 17.00) och då var det redan typ 130 personer före mig i kön. Vid 18.25 fick jag sedan min spruta.

Måste säga att det var en konstig känsla som infann sig i min kropp när jag ställde mig utanför den betongbunker som är vår vårdcentral för att köa. Vill inte säga att det var en obehagskänsla men någonting var det som fick det hela att vara surrealistiskt på mer än ett vis. Inte nog med att det som sagt var in i en betongbunkers källare kön ledde, merparten var äldre, skröpliga människor som hasade sig fram i den mörka oktober eftermiddagen. Någon person med lite humor, eller kanske sinne för det hemtrevliga, hade ställt ut marshaller för att lysa vägen för kön. Att träden tappade sina sista löv och solen, som vägrat visa sig på hela dagen, sedan länge gått ner, var ytterligare faktorer som förstärkte känslan av domedag.
Tänk er en film om förintelsen där ansiktslösa människor köar för att dö, lite så kändes det, väldigt slutgiltigt., alla mot ett och samma mål. På något sätt är det som att resa tillbaka 50 eller kanske till och med 70 år och stå och vänta på sin lilla påse med ransonerade varor. 1 hg kaffe, en klick smör, 0,5 kilo saltatfläsk, 1 kopp salt och 1 kopp socker. Fast i det moderna Sverige kommer ransoneringen i sprutform.
Att vi som lever i Sverige är förskonade från krig och katastrof blir extra tydligt en sån här gång, för en 27 åring i Bosnien, Iran eller Jerusalem skulle detta vara vardagsmat, men för oss väcker det en känsla av förvirring att någonting stort är på väg att inträffa, vi kan få influensan eller vad värre är, vi kan få biverkningar av en vaccination.


Lite Ironi är alltid bra att ha med sig genom livet, kom ihåg det =)

Bilköp



Måste få skriva av mig lite. Vi skulle fram tills för någon timme sen köpa bil, en fin fin Volvo. Men i och med att jag blivit sjukskriven och att CSN jävlas med M så har vi  beslutat att vi inte ska låna pengar i dags läget. M ringde till bilförsäljaren och sa att vi inte har de ekonomiska medlen att köpa bilen i dagsläget. Att vi är ledsna och allt det där, då säger han att vi ändå mest troligt kommer måsta betala 20% av köpet. Glöm det säger jag, det är 11800 :- som vi inte har och varför betala för nått vi inte äger. Visst muntliga avtal är också bindande så med gråten i halsen har jag nu lusläst diverse internet sidor efter information och har äntligen hittat vår räddning!

Bekräftelse

Konsumenten får skriva på beställningen, och det brukar också säljaren göra. Men den är inte bindande för vare sig säljare eller köpare förrän den godkänts av en person på företaget som har ställningsfullmakt.

Först när beställningen godkänts blir beställningen bindande för både säljare och köpare, enligt branschens standardvillkor.Läs dessa villkor noggrant.
Innan avtalet blivit bindande kan du ångra dig utan att behöva betala någon ersättning till bilhandlaren.

Vi har inte skrivit på någonting över huvud taget, bara pratat med säljaren i telefon och en gång på plats.

Ångra före leverans

Även efter det att ett avtal med en bilhandlare har blivit bindande har du rätt att ångra dig. Men du måste göra det innan bilen har levererats. När bilen väl har levererats har du ingen rätt att ångra dig, om du inte har avtalat med säljaren om detta.

Ersättningen stiger

Det kostar pengar att ångra sig efter det att avtalet blivit bindande. Om både du och en ansvarig representant för bilfirman har undertecknat en beställning eller ett avtal, har säljaren rätt till ersättning om du skulle ångra dig.
Den standardiserade ersättningen stiger redan efter några dagar. Det är därför viktigt att du agerar snabbt. De exakta procentsatserna och i vilken takt ersättningen höjs anges i branschvillkoren.

Täckningsköp

Om säljaren skulle ångra sig sedan du skrivit på och avtalet är godkänt av en ansvarig för bilfirman kan du kräva att köpet fullföljs. Om säljaren ändå inte levererar bilen har du ibland möjlighet att göra ett så kallat täckningsköp, det vill säga köpa en likvärdig bil någon annanstans och kräva ersättning av säljaren om den bil du får tag på blir dyrare. Om säljaren vägrar leverera och du åsamkas kostnader på grund av detta, har du rätt till ersättning för dessa.

Det är viktigt att du sparar kvittona på de utgifter du haft, om du eventuellt behöver driva din tvist i Allmänna reklamationsnämnden.

 

Läs mer HÄR

 

Hoppas ni slipper det här, men om ni någon gång får problem, så kom ihåg det här :) Kan spara er många tusenlappar =)






Beställning och avtal

Du kan ångra ett bilköp, men det måste ske innan bilen har levererats. Även säljaren kan hoppa av affären under vissa förutsättningar. Hos många bilfirmor har säljarna inte så kallad ställningsfullmakt. Det innebär att de inte har rätt att teckna avtal för företagets räkning. Därför brukar man inom bilbranschen först skriva en beställning.

Bekräftelse

Konsumenten får skriva på beställningen, och det brukar också säljaren göra. Men den är inte bindande för vare sig säljare eller köpare förrän den godkänts av en person på företaget som har ställningsfullmakt.

Först när beställningen godkänts blir beställningen bindande för både säljare och köpare, enligt branschens standardvillkor.Läs dessa villkor noggrant.
Innan avtalet blivit bindande kan du ångra dig utan att behöva betala någon ersättning till bilhandlaren.

Ångra före leverans

Även efter det att ett avtal med en bilhandlare har blivit bindande har du rätt att ångra dig. Men du måste göra det innan bilen har levererats. När bilen väl har levererats har du ingen rätt att ångra dig, om du inte har avtalat med säljaren om detta.

Ersättningen stiger

Det kostar pengar att ångra sig efter det att avtalet blivit bindande. Om både du och en ansvarig representant för bilfirman har undertecknat en beställning eller ett avtal, har säljaren rätt till ersättning om du skulle ångra dig.
Den standardiserade ersättningen stiger redan efter några dagar. Det är därför viktigt att du agerar snabbt. De exakta procentsatserna och i vilken takt ersättningen höjs anges i branschvillkoren.

Täckningsköp

Om säljaren skulle ångra sig sedan du skrivit på och avtalet är godkänt av en ansvarig för bilfirman kan du kräva att köpet fullföljs. Om säljaren ändå inte levererar bilen har du ibland möjlighet att göra ett så kallat täckningsköp, det vill säga köpa en likvärdig bil någon annanstans och kräva ersättning av säljaren om den bil du får tag på blir dyrare. Om säljaren vägrar leverera och du åsamkas kostnader på grund av detta, har du rätt till ersättning för dessa.

Det är viktigt att du sparar kvittona på de utgifter du haft, om du eventuellt behöver driva din tvist i Allmänna reklamationsnämnden.

 




Overklighet är verkligheten



Har flera gånger de senaste dagarna kommit på mig själv med att helt stanna av i en rörelse eller aktivitet för att bara känna på Ärtan. Hur overkligt är det inte att det ligger en liten människa i MIN mage, som dessutom snart ska komma ut till oss. Vid flera tillfällen har jag kunnat urskilja väldigt precist vilken kroppsdel det är som "buktar" i magen. Oftast är det rumpen som ligger och trycker ut magen, men även ett knä eller en liten fot kan urskiljas, lovely! Hela grejen med att kunna känna kroppsdelar gör det hela så verkligt mitt i overkligheten. Jag har fortfarande svårt att ta in helheten i att det ligger en bebis i min mage, eller att de små små kläderna i byrån är till vårt barn och inte en docka, för så små är de faktiskt :)
Skrev det tidigare men det tåls att upprepas, trodde aldrig jag skulle komma så här långt i min utveckling "mot" förlossningsrädslan men jag kan verkligen tänka på förlossningen med ett leende på läpparna numera. Och det känns så skönt! Är verkligen en lättnad att kunna tänka på tiden direkt efter att Ärtan kommit ut, utan att haka upp sig på att vi måste genomgå en förlossning. Jag är faktiskt stolt över mig själv för det. Fast vissa dagar kan jag ändå känna tvivel till vad jag klarar av, men kvinnokroppen är förunderlig och jag är helt säker på att även min kommer klara av det naturliga i att föda barn.

Ny vecka, igen =)



Jahapp då kör vi igång då!
Ska till skolan idag och göra lite litteratursök, kopiera lite papper och sen jobba ikväll, hela tre timmar, så långt och tungt pass :)
Förhoppningsvis kan vi köpa bilen imorgon så jag kan fara ner till Hudik när jag fått min spruta med influensavaccinet, annars får jag fara på onsdag helt enkelt.

Grått och trist är det, är nog det som gör mig tungskallig idag :( Inte trevligt, känner dessutom av förkylningen så här på morgonen. Kan den inte släppa snart? Vad har ni för er i veckan?

Ännu en helg till ända



Jaha, då har det gått ännu en vecka. Imorgon blir det skola för mig, ska trots sjukskrivningen försöka vara delaktig i de grupparbeten vi har att göra så här i slutet av kursen, de blir så jobbiga att ta igen senare. Annars blir det en lugn vecka, åker förhoppningsvis ner till hudik på tisdag, vill inte det sig så blir det onsdag istället. Bror och hans tjej är i stan så det gäller att passa på. Och sen så får jag ju tid att umgås med Jessica och pojkarna också, lovely! De enda som saknas den resan är mamma och Leif, men vi får försöka träffas efter jul när Ärtan kommit istället, man hinner inte med allt och alla hur gärna man vill. Nä nu ska jag kolla klart på Love Actually, jag älskar verkligen den filmen. Har till och med ägt en DVD med filmen men lånade ut den och fick inte tillbaka den. Men men, den går ju på Tv med jämna mellanrum och nu när julstämmningen infann sig redan i morse är det ju perfekt att även avsluta dagen med en julig film =)

Trevlig start på den nya veckan!

Saknar



Va less jag är på det här vädret! Idag är det verkligen grått, utan minsta ljusning. Det regnar fast det inte regnar. Det där regnet som är så fint att det inte syns men gör en dyblöt. Så har det varit hela dagen, deprimerande. Saknar våra fina höstdagar och sommaren så jag tänkte bjuda på lite bilder från den härligt gröna sommaren och färgsprakande hösten.







Men nu verkar dessa härligt soliga höstdagar vara förbi. Kom på mig själv att längta efter snö i morse, skyller på tillfällig sinnesförvirring på grund av den tidiga timman. Men visst det skulle vara mysigt att äta frukost med levande ljus och det där härliga gryningsljuset som uppstår när världen är inbäddad i snö. Men bara då är det mysigt, inte när bilen ska sopas av, hunden fås fri från is och jag ska halka runt med min barbamamma smidighet. Fast, lite mysigt ändå...
Ambivalent jag blev nu då. Nu ska jag starta igång middagen medan M plockar undan efter dagens produktivitet. Han har satt upp sina nya högtalare, dragit sladdar och hängt upp vår vardagsrumslampa, blev skit bra! Ska se om jag kommer ihåg att ta en bild när röran är undan röjd :) Nä nu göra köttbullar! Trevlig kväll!

En smak av Jul





Inatt har både jag och M sovit oroligt och varit vakna längre perioder så vid sex tiden klev vi upp. Ni har väl inte missat att dra tillbaka klockan till vintertid =)
Efter en snabb blick i tv-tablån insåg vi att det enda som gick att se var Ett päron till farsa firar jul. Så till en äkta familjefilm i julenstecken åt vi frukost och drack varmchoklad med tända ljus i våra morgonrockar. Så mysigt när dagen håller på och gryr. Nu har det ljusnat ute och vi har promenerat med Vilde i denna jämgråa dags strilande regn. Nu håller älskling på att leta reda på en film vi kan se och jag ska tända ljusen på nytt. Vad gör ni denna söndagmorgon med 60 dagar kvar till dopparedagen?


Jag längtar till julen redan, kan det ha att göra med Ärtans förväntade ankomst månne? =)

Party party!



Ikväll har vi varit på party! Inte varje dag det händer, nu mera ska det väl tilläggas =) Var kollegor på taxi som dragit ihop ett gäng som käkade och hade det trevligt. När det började pratas om att gå vidare till krogen kände jag att det fick räcka och M, bäst som han är, följde så klart med hem till soffan. Puss på dig älskling!
Lite trist att gå ut när man inte känner att det finns kläder som passar för tillfället, idag blev det tunika och kofta, som vanligt vill säga. Känns inte riktigt party, ja ni vet vad jag menar. Döm själva =)


Annars idag så har vi borrat med den inlånade HILTI borren. Tyvärr inte riktigt med önskat resultat då älsklings placering på händigskalan inte är så hög. Så om vi har tur kanske det kommer en räddande ängel och hjälper oss imorgon, annars får projektet läggas på is några veckor till tills vi hittat en byggareBOB som kan hjälpa oss. Vi har i alla fall möblerat om, eller vi och vi, M har möblerat om och jag har pekat. Försökte mig dock på att skjuta bokhyllor vilket inte var bra för en enda del av min kropp. Har även dammsugit och diskat idag, något jag vet att jag inte borde, för det betalar sig dyrt efteråt, men det är svårt att stilla sittande titta på när det ska göras saker som annars görs obehindrat :( Hur som helst så har dagens vedermödor resulterat i en skinande blank lägenhet, bättre placering på många möbler och en kropp som avslutat sammarbetet med resten av mig. Det är så illa att jag nu sitter i sängen med en vetekudde som sällskap för att försöka lindra mina smärtor i rygg/bäcken. Kollade film med älskling tidigare och skulle upp på toa, det slutade med att älsk fick lyfta mina ben över soffkanten, dra mig till sittande och näst intill lyfta mig till stående för att där stötta mig tills jag hittade en viktfördelning som mina fogar klarade av. Sjukskrivningen känns mer och mer rättvis. Nä nu ska jag försöka ta mig ur sängen för ett sista toalett besök för den här dagen, sen blir det sova, eller i alla fall vila. God natt!

Tips



EUREKA
!

Jag har löst gåtan som alla gravida funderar över, lider av och gnäller över; sendrag på nätterna. Nädå skämt åsido, kan inte säga att jag löst problemet eftersom jag bara provat en natt, men resultatet av natten var gott så jag är vid gott mod inför kommande försök =) Om jag kan dela med mig? Självklart, bara ni ger mig äran sen :P
För det första ät Magnesiumrik kost, mina vadkramper/senadrag har släppt lite sen jag började käka pumpakärnor som en annan ekorre. Det jag provade i natt som var så jäkla bra var att sova med stödstrumpor på. Går kanske lika bra med ett par vanliga långstrumpor, typ fotbollsmodell, men de ska värma och vara lite tighta, så det faktiskt ger ett stöd. Helt otroligt att slippa vakna med hårda senknutor i vaderna hela natten, inte för att jag sovit så bra ändå, men skönt att slippa en negativ faktor åtminstone.



Nä nu ut på en hurtig promenad ( läs 20 minuters tur på 200 meter) med Vilde, sen ska jag nog överaska älsk med frukost på sängen för snart är det dags för min nattarbetande karl att vakna och sätta igång här hemma, vi ska fixa upp tv:n och lite andra saker på väggen. Har lånat en HILTI av kvartersvärden så de grannar som tänkt sig en sovmorgon till tre, får nog tänka om =)

Rätt


ska vara rätt och ikväll var det verkligen rätt person som åkte ur IDOL.


God natt!

Två månader till BF



Idag är det precis två månader till BF och alltså + 1 dag till till julafton. Hoppas inte Ärtan är punktlig :S Men det märker vi när det sätter igång. Känner mig ovanligt lugn vid tanken på förlossningen, antar att det är en ganska stor process mot målet - förlossningen. Oavsett hur rädd och orolig jag känner mig inför just själva födandet så vet jag att det för något gott med sig, och nu börjar jag i ärlighetens namn bli ganska less på magen :) Hur ska de då vara i december? Om jag känner mig som en strandad valross nu så är det väl strandad blåval som gäller då.
En sak som faktiskt förändrats ganska drastiskt sista veckorna när det gäller min förlossningsrädsla är att jag idag ändå tänker på förlossningen som något positivt det har jag, så vitt jag vet, aldrig gjort förut. Nu tänker jag på dagen D med en känsla av att då är målet nått. Tidigare har det mer varit den där oundvikliga dagen jag helst velat slippa. Detta om något måste vara ett framsteg som heter duga =) Kan nästan komma på mig själv med att le vid tanken på förlossningen och det där ögonblicket när första skriket ljuder eller den kladdiga lilla varelse som är Ärtan läggs upp på mitt bröst. Sitter faktiskt här och fånler, tur jag är ensam hemma :) Nä, även om rädslan finns kvar kring förlossningen så ser jag ändå fram emot den och det känns faktiskt riktigt skönt! Men så längtar vi efter Ärtan mer och mer för var dag som går, det går ju inte att bortse från =) Kram min lillninja där inne!

Nattsudd och åsikter



Det finns få saker som är så goda just nu som just mackan innan det är dags för sängen. Ikväll blev det en hederlig limpmacka fast "pimpad" med ishavsröra, ost, skinka och tomat. Mums! En äkta "dagobertmacka" i min smak =) Om de första fem månaderna av vår graviditet förflutit i avsaknad av hunger har det nu gett med sig och jag äter oftare än någonsin. Dock inte mer för det får inte plats. Men vem intresserar det förutom vår hushållsbudget och M som måste springa på ICA oftare.

Hittade lite "nya" preggobloggare idag, förutom att de alla var gravida i olika stadier hade de flera saker gemensamt, framför allt de, i mina ögon, helt ointressanta inläggen kring mat och vikt under graviditeten.
Vad är det med folk som gör att det är sånt fokus vid vikten när det handlar om gravida? Pratar inte enbart om de gravida själva utan folk i deras närhet eller till och med "onärhet"? Tycker det är helt ointressant hur mycket eller lite andra går upp, eller ner, i vikt under sin graviditet. Huvudsaken är att bebis och den gravida mår bra! Eller?

Jag har fått flera kommentarer från ,för mig både okända och kända personer ( både på blogggen och IRL), kring det faktum att jag gått upp så "lite" i vikt för mina 32 veckors graviditet. Vet ni vad, enda anledningen till att jag ens skriver ut den här är för att jag ska komma ihåg det senare, inte för att jag tycker det är viktigt att någon annan vet det =) Sen kan jag inte sticka under stol med att jag tycker det är ganska skönt att inte gå upp så mycket i vikt då jag redan innan  graviditeten bar på några kilo extra. Dessa har faktiskt  "försvunnit" under graviditeten, en trevlig biverkning om ni frågar mig.

Jag har även vänner och bekanta som är överlyckliga för varje extra gram de går upp under graviditeten (och annars), vilka gör allt i världen för att behålla dem efteråt också. Har svårt att sätta mig in i den situationen då jag aldrig varit smal, men jag förstår er ändå på nått vänster. Måste vara precis lika jobbigt, och ibland kanske jobbigare för att folk inte tar oron/rädslan, eller vad det nu kan vara som är kämpigt, på allvar, just för att normen är att vara smal, näst intill size zero.

Oj, många tankar och funderingar som dök upp när jag hittade dessa bloggar, känner bara att det är så sjukt mycket fokus på vikt och utseende i övrigt, varför kan inte den gravida kvinnan få slippa det? Kommer det bli så att när våra småsystrars och döttrars generation blir gravida så ska den gravida kvinnan också följa size zero modet? Eller är det en övergående trend, kommer olikformer på kvinnokroppen att accepteras? Jag hoppas verkligen det för varför är det okej för en fet, ful och äcklig karl att bli känd men inte för en dito kvinna? Och nej jag är inte särskilt PK =) Tänk lite på det så inser nog de flesta att kvinnorna är minst lika duktiga som männen, om inte bättre, på att objektifiera sig själva och bilden av sitt kön.

Tyvärr så vekar det vara med gravida kvinnors vikt som med så mycket annat som rör samhället i övrigt. Att vara olika är inte längre accepterat. ALLA ska vara varandras avbilder och göra precis som alla andra, köpa samma prylar och bära samma kläder. Aldrig, jag går inte med på det!

Mina 25%



Mina 25% av arbetsförmåga ska nu utnyttjas på Ungdomsgården ikväll. Tyvärr så är min kropp inte riktigt med på det, men det löser sig nog :) Ska nog fara nu, alltså lite tidigare än vanligt så jag hinner in på ICA innan och köpa lite frukt :) Borde just nu sitta och förbereda mig inför morgondagens opponering, men jag orkar verkligen inte. Pratade med kursansvarige idag och hon tyckte inte jag skulle gå till skolan imorgon, börjar känna mer och mer som henne. Men det känns så surt att få en seminarierest :( Nä, nog ältat om detta, nu ska jag ta skruttbilen och fara på UG, trevlig kväll! =)

Dagens YES



Är att läkaren höll med min BM om att mina foglossningar samt sömnsvårigheter påverkar min vardag så mycket att jag inte kan arbeta hundra procent. Är från och med idag sjukskriven 75%. Nu ska jag bara försöka lista ut vart och hur det här går till. Papper in till FK, lämna in ansökan om studieuppehåll, kolla upp SGI och ringa sjukgymnast för konsultation angående hjälpmedel i hemmet ( ni vet sån där pinne som gör att gamla kan sätta på sig strumporna). Att sjukskriva mig går emot mina principer, men jag har inget val. Att vara gravid är definitift ingen sjukdom, men när graviditets krämporna leder till att jag blir handikappad, då är det en nedsättning av arbetskapacitet, precis som vilken annan krämpa som helst...


Magbilder v. 32 + besök hos BM



Idag har vi varit till BM. Allt såg bra ut. Magen växer, hjärtat slår och jag slipper äta järntabletter =) Ärtan är nu nästan fxerad, eller ytterst lite ruckbar. Känns tidigt eftersom vi bara gått 31 fulla veckor, de flesta första gångsmödrars bebisar vänder sig i vecka 32 sen tar det några veckor innan de är fixerade, men huvudsaken är att det inte blir sätesbjudning. Fick även tid hos en läkare imorgon bitti för sjukskrivnings bedömning, hoppas det går vägen för jag kommer inte klara av att jobba heltid nu när skolan är slut. Men mer om det imorgon, ska inte ta ut något i förskott. Är dock lite "besviken" för jag fick tid hos en manlig läkare, som jag utifrån namnet tror är lite äldre, vilket jag inte tror är till min fördel. Men det märker vi imorgon =)

SF 29 cm ( +2)
hB 132
glukos 4.9 mmol/l
hjärtljud 139 bpm
blodtryck 116/70
inga spår av äggvita i urinen heller =)
Vikt +1,3 kg

Tänkte även bjuda på den här veckans magbilder, nu börjar till och med jag se att den växer :) Även om jag envisas med att tycka att den inte gör det =)

Jag har visst kliat mig lite på magen, inga bristningar än =)

 


Med det här så säger jag tack och god natt! Trevliga drömmar :=)


Gravida i grupp...



...eller kanske snarare gravida i grupp som beter sig som de vore ensama i hela kvarteret.

Har varit på Gravidyogan idag, lika skönt och avslappnande som alltid, läraren är verkligen hur behaglig som helst, all heder åt henne! Men nu till vad som gör mig upprörd. Vi är alltså cirkus tjugo gravida kvinnor som går på yoga en gång i veckan. Alla är nog mellan vecka 20 - 40, de flesta kring vecka 30 om jag skulle ge mig på att gissa utifrån magens storlek och dylikt. I denna grupp finns det ett flertal kvinnor som tycker sig vara mer gravida än oss andra. I de trånga utrymmen som hör till själva lektionssalen ska dessa ta upp hur mycket plats som helst, tränga sig och sen ha mage att klaga när någon står i vägen för dem när de ska åt sin jacka. Lite som att  men hallå jag är gravid, så låt mig gå före för jag har ont/är orörlig/tjock eller vad det nu är. Detta kan göra mig så fruktansvärt irriterad. Vi är ju alla gravida, alla är mer eller mindre orörliga och måste stödja oss för att få på oss skorna, ta hjälp upp från golvet eller gå på toaletten innan passet. Vad ger dessa kvinnor rätten att anse att de är mer gravida? Nä som sagt jag slutar aldrig förvånas över hur personer kan bete sig, och tyvärr så tycker jag kvinnor tenderar att bete sig fult och ogint oftare än män.

Ibland skäms jag för att vara kvinna!

Vecka 32 ( 31+0)



Du är på dag 217 av 280. (77,9%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum ons 23 dec 2009
Du har 63 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

Lilypie Pregnancy tickers

 

Mina tankar: Ja hicka känner då både jag och M av. Morgon, middag och kväll är det ett ihärdigt tickande i magen :) Bebis ligger nu med huvudet nedåt, eller gjorde i alla fall i fredags, och jag har inte känt av någon kullerbytta så jag antar att h*n ligger kvar i det läget. Nedräkningen har börjat på riktigt, på fredag är det ”bara” två månader kvar, kommer ihåg när vi var nio veckor gångna och nu är det nio veckor kvar, underligt :)

Halsbränna har jag nästan varje dag nu för tiden. Fogarna gör ont, mest ont gör det i fogarna fram just nu, antar att det är för att jag nästintill undviker fysiskaktivitet och att Ärtan ligger och töjer på bäckenet nu när huvudet är nedåt.

 

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1700 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.
Den kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men i nästa vecka vänder sig de flesta bebisar sig och ligger med huvudet neråt tills födseln.

 

Kroppen: Livmoderns mått är ungefär 29 till 32 cm. Bebisen fyller nu nästan upp hela din mage. Många samlar på sig mycket vatten i kroppen, särskilt fötter och vader kan vara svullna. Du bör ha ökat kring 9 till 12 kg. Både du och din familj kan ha glädje av att ni redan nu talar om hur ni tror att det kommer att bli när bebisen är född.


Preggot tävlar hos En Mölnbobos liv



Tävling om sparkcykel


grodbike3 (2)



“Jag är med och tävlar om en sparkcykel för de mindre barnen. Tävlingen hittar ni hos En Mölnbobos Liv och tävlingen sponsras av Barnens Gruva. Tävlingen är öppen för alla även er utan blogg. Den avslutas 31 oktober.”

___________________________________________________________


Nessesär i retrotyg


3870895827_422abe2c99



“Jag är med och tävlar hos En Mölnbobos Liv om en necessär i retrotyg från SYGALEN,
alla kan vara med och tävla även ni utan blogg. Tävlingen avslutas 15 december 2009″

_______________________________________


Valfritt plagg hos lillabebben


logo

cerise_zebra_dress_1018turq_dog_T_1012turq_lion_JS_1017

 

“Jag är med och tävlar hos En Mölnbobos Liv. Man kan vinna valfritt Lipfishplagg från Lilla Bebben.
Alla kan vara med och tävla även om ni inte har blogg. Tävlingen avslutas 1 december 2009″


_______________________________________

Oki-Doki Barnkläder

vintertopnanook1060x150


“Jag är med och tävlar hos En Mölnbobos Liv, tävlingen är i samarbete med OkiDoki Barnkläder.
Vinsten är ett presentkort på 300kr. Alla kan vara med även ni utan blogg.
Tävlingen avslutas 15 november”


_____________________________________


God morgon vecka 32



31 down 9 to go.

Som jag skrev igår, he närmar sche =)

Åh, har inte alls sovit gott inatt. Gick och la mig med ont i halsen och vaknade med ont i halsen. Har kissat typ en miljaaard gånger inatt och dessemellan har jag vaknat av senadrag i höger vad. Så oskönt. Men tänk på varför kroppen beter sig som den gör, det är värt allt =)
Senadrag är en tydlig indikation på Magnesiumbrist så jag får väl stoppa i mig lite extra mycket pumpakärnor för de vet jag innehåller mycket magnesium =) Får ta och traska till ICA och inhandla denna vara under dagen, eller så stannar jag bara till där när vi far till BM. Har faktiskt redan varit ute på dagens "motions"runda, en hel halvtimme med hunden. Tro dock inte att jag gått långt utan det var en runda som i vanliga fall tar cirka 10 minuter att traska. Men en halvtimme bitande kyla fick jag mig till livs så här på morgonen =)

Förutom besök hos BM så ska jag kanske på mammaträff idag igen, stående tid varje onsdag =) Sen så är det gravidyoga i eftermiddag/kväll och den ska jag definitift INTE missa, har missat de två senaste gångerna pga förkylningen så nu får det vara nog! Annars så ska jag mest försöka skriva några, vettiga (?), rader om VFUn som ska vara inne på fredag, ge mig inspiration, gaah!

En sak jag glömde säga, eller snarare skryta om, igår är att jag blir faktiskt mer och mer stolt över mig VG på hemtentan/rapporten. Igår pratade vi om den på lunchen och det verkar inte som om läraren som rättat uppgiten varit särskilt lätt flörtad med betygen, trodde alla fått VG men så var inte fallet :) Snarare tvärtom. Vet att det är fult att skryta men ibland behöver man det å =)

Trevlig onsdag!

Nu sängen



Nu är det dags för oss att krypa ner och summera dagen. I morgon går vi in i vecka 32, bara 9 veckor kvar till BF. Shit vad tiden går fort =)

Hoppas ni får sova gott, jag ska då försöka så gott det går med en medicinboll på magen.

Ärtan 17+6

Vovve, volvo....



Snart är det bara villan som saknas så är vi äkta Svenssons. Innan helgen är vi förhoppningsvis ägare till en Volvo model V70XC, känns kanon. Visst det är lite pengar som spenderas, men vi kommer behöva en ordentlig bil nu när Ärtan kommer till oss. Inte nog med att vi ska rymma en barnvagn i bagaget även Vilde ska få plats och för honom behövs det en fullstor hundbur. Alltså är det inte så mycket annat än Volvo som funkar för oss storleksmässigt. Tokigt nöjd för den är stålgrå/ champagne metallic i lacken, så lätt att hålla "ren" eller snarare den ser inte skitig ut så fort det regnat :) Massa lullull i den också bland annat helskinn, full AC, färddator, inbyggd GPS ( verkligen överkurs) samt att de förra ägarna installerat DVD + skärm och en trådlös ljudanläggning med tillhörande hörlurar :) Mycket extra, men det jag verkligen värdesätter, förutom ACn, är helskinn. Fatta vad jobbigt att ha tygklädsel när hund, barn och sambo dragit in grus, spillt glass och det är chipssmulor efter en långfärd. Bara att torka så är allt bra igen :) Även dragkrok så nu kan vi köra runt med husvagn utan problem. Fast gör vi det så har vi nog problem i vilket fall som helst för husvagn förstår jag mig INTE på =)

Hur resonerade ni när det kommer till bil, babyskydd och allt det där när ni fick barn ( eller nu när ni väntar barn)?


Jag har försökt snacka till oss att de ska koppla ur airbagen på passagerarsidan på köpet, men det kan bara Volvohandlare göra ( bilbolaget). Dock så rekomenderade säljaren oss att sätta babyskyddet bak då det inte går att garantera att airbagen inte utlöses även om den är urkopplad. Så det får bli babyskydd i bak. Babyskydd har vi föresten tänkt hyra av NTF här i stan för den billiga pengen 500 kr för ett år. Känns onödigt att köpa ett nytt, de som finns ute begagnade kan inte garanteras vara okrockade och NTF garanterar att deras är både okrockade och i toppskick, känns bra att inte bidra till överkonsumtionen i vårt samhälle =)

Nu ska jag bara hitta en bra hundbur och någon som kan sätta solfilm på rutorna för en billig peng. Vet även att M vill utrusta bilen med extraljus, men det får bli en senare investering, även om jag också är bortskämd med bra helljus efter alla år i taxi.

Nu blir det veckans dos av Gordon Ramsay och Hells kitchen. Vad tycker ni om honom, är han för mycket?

God morgon



Har sovit som en stock i natt, ända fram till första kissningen vill säga. kl 03.30 var det dags och sedan har jag mest legat och vridit mig. Sista dagarna eller kanske till och med veckan har jag haft ont i nedre delen av magen. Det är i samma område som mensvärken brukar sitta. Någon som vet vad det är? Det är inte en pulserande eller en smärta som kommer och går utan det moler mest hela tiden. Är även  öm i det området. När jag var till förlossningen i fredags sa de att Ärtan låg med huvudet nedåt, kan det vara det trycket som ger ömheten och molandet? Ska till BM imorgon så då ska jag fråga ut henne ordentligt =)

Idag är det skola igen, ska träffa basgruppen 10.30 för att försöka analysera och få ihop en diskussions del kring vår enkät undersökning. Inte helt lätt när vi är sex personer, men vi får göra det bästa av situationen =) Hoppas i alla fall vara hemma strax efter lunch, måste ta tag i mina egna rapporter också nämligen, första opponeringen är på fredag och jag har skrivit NOLL ord hittills. Ikväll är det även P-möte på ungdomsgården, blir nog intressant, vi har en del saker vi måste dissutera igenom så vi har ett gemensamt förhållningssätt i vissa lägen, kul kul! Ska även lura någon att ta mitt pass på lördag kväll så jag kan gå på Fest i Protest, är mina kollegor på taxi som dragit ihop en fest för att protestera mot ledningen på det bolaget vi jobbar. Lång historia kort, de kör över chaufförerna och växelpersonalen totalt, ogillas starkt! Som den revolutionär jag är så ska jag självklart vara med och visa mitt ogillande genom att gå ut och dansa =) Kan bli intressant har inte varit på "krogen" på cirkus ett år :) Bara att hoppas att Ärtan också gillar att dansa :P

Trevlig tisdag alla :)

Ännu fler tävlingar =)




Jag tävlar om ett valfritt väggord i trä ifrån Creative Lounge
i Nikitas blogg, tävla HÄR du med

___________________________________________________________

P20BB-n[1]

“Jag är med och tävlar hos En Mölnbobos Liv om ett hemligt paket med kläder från Little Green Radicals, sponsrar gör Rebuz Kidz. Tävlingen avslutas 7 november vid midnatt”


Preggot tävlar hos Tant




"Jag vill vinna ett presentkort värt 300kr från Klkids -
märkeskläder för barn & ungdom hos Tant Ulrika"

_______________________________________________________________________


"Jag vill vinna ett hemligt paket, värde 500kr från Wilma&Morris hos Tant Ulrika"


Medicinbollen och jag



Ärtan känns lite fel numer då magen mer eller mindre har antagit formen av en medicinboll, så när jag pratar om magen är det medicinbollen jag refererar till =) Vi har traskat till skolan och försökt producera någon slags vetenskaplighet kring en enkätundersökning vår basgrupp har gjort under  praktik veckorna. Gick inget vidare. Jag har ont i huvudet ( vaknade och det var snö ute, måste vara orsaken, bläää ), missade morgon kaffet och har nog sovit några timmar för mycket ( !) i natt. Ingen bra kombination. Medicinbollen har bara varit i vägen dessutom. Redan i natt egentligen, kan ju inte ligga hur jag vill, kissa när jag vill eller vända på mig, så sömnen var lång men dålig. När jag sedan vaknade så gjorde det ont att ta sig ur sängen, medicinbollen är som i vägen. Likaså när jag ska på med mina skor, det tar emot :( Nä du medicinboll i morgon tror jag du får stanna hemma =)

Nu ska jag och medicinbollen lägga oss på sängen en halvtimme och vila, tror vi båda behöver det =)


Dags igen



Då är det dags igen för att sätta sig i skolbänken. Bara två och en halv vecka kvar sen blir jag "ledig", gud vad jag längtar. Gud vad jag ka sova! Känner mig aldrig riktigt utvilad nu för tiden så det ska bli så skönt att kunna knoppa av när andan så kräver =)

Veckan bjuder inte på så mycket skoj i övrigt, skola, uppgifts skrivande, jobb ( måndag, torsda fredag och lördag kväll) ska försöka byta bort lördag så jag kan gå på taxifesten som ska vara då. Förhoppningsvis köper vi även bilen den här veckan, men ingenting är säkert :)

Nä nu skajag ta mig en raggardusch och gå ut och möta Martin tio i.

Vi hörs och syns!

Filmkväll



I kväll har det varit film som gällt hos oss. Vi traskade bort till ICA och hyrde Role Models en helt ok komedi. Riktigt rolig i vissa lägen, men framförallt så har vi sett klart den och lite eftertanke behövs. Inte ofta "Stifler" grundar för eftertanke =)




Nu blir det sängen. Min kära basgrupp har tydligen beslutat att vi ska träffas kl 10 imorgon, jag som planerat att sitta hemma och skriva hela dagen lång. Aja, kul att träffa lite folk men jag är verkligen inte fit for fight så att säga. Den här jäkla förkylningen är i farten igen.

God natt

Tiden räcker inte till



Kanske inte är tiden som sinar utan orken. Hur det än är och vad det än är som inte räcker till så känns det som jag står helt still. Jag borde verkligen ha påbörjat mina VFU- rapporter i helgen men igår jobbade jag ju och idag har vi verkligen tagit det lugnt, både skönt och behövligt =)

M har under eftermiddagen läst inför morgondagens seminarium så jag passade på att stoppa in Vilde i citåträngen och fara utanför stan för en promenad utan asfalt under fötterna. Kallt men ändå skönt. Dagen bjuder inte på den blåa himmel vi har vant oss vid här i Umeå sista månaderna men det var skönt och en riktig försmak inför den gråare period som mest troligt är i antågande innan snön lägger sig. Längtar inte efter snön för det blir så slaskigt, men när solen inte tittar fram blir kvällsmörkret så påtagligt vilket kan bli ganska påfrestande i längden. Hösten börjar verkligen gå mot de gråa och bruna nyansernas period, men lika vackert är det på sitt sätt.








Mina två favorit kort från dagens promenad, ingen systemkamera än men jag blir mer och mer taggad. Får se vad ekonomin tillåter här framöver, men de är inte fy skam de här korten heller. Trots enbart en kompakt Canon =)

 




Slappar söndag



Idag tänker jag inte göra mycekt kan jag lova. Har en tvättid som vi måste utnyttja, har snart inga rena kläder som täcker medicinbollen. Sen ska jag nog inte göra så mycket mer, blir till att slappa framför tv:n med resterna från igår, chips, vindruvor och läsk :)

Var lite komiskt, var i här tidigare i morse och läste kommentarer. När jag såg min kursares Charlottes kommentar ang. mitt förra inlägg så hade hon tagit sig tid att skriva precis det jag tänkte skriva i det inlägget men inte orkade. Lustigt det där :) Tycker ni ska läsa den kommentaren, dels för att hon har skrivit det väldigt bra och för att det är spot on det jag inte orkade säga igår :)

Trevlig söndag!



Snor en rubrik från Malin



Det var i alla fall vad jag tänkte göra, men jag hittade på en egen. Malin skrev häromdagen om att blogg.se verkligen har blivit klubben för inbördes beundran och jag kan inte annat än hålla med. På dagens "framsida" hos blogg.se är det ett stort kollage med blogg sveriges topp 6 bloggare. De har ganska mycket gemensamt, inte bara att de bloggar ( mest om mode och andra yttre attribut), de är blonda, de sprider sitt evangelium i rosa små rum och ser ut som en dålig kopia av Barbie. Vart är världen på väg när det är sådana förebilder som "sprids" till våra unga tjejer och killar. Kan glatt ( och stolt) erkänna att jag inte ofta kikar in hos dessa tjejer, men jag har ändå läst så pass mycket att jag har rätt till en uppfattning om dem. Hur kan deras liv, eller avsaknad av liv till fördel för att leva som reklampelare, intressera så många läsare? Nä, jag orkar inte ens driva vidare resonemanget så med en suck tänker jag nu vila en timme.

Nyförlovade kompisarna Magnus och Linnea är på väg hit för en spelkväll, mycket trevligare lördagsnöje än bloggawards 2009, så de så =)

Morgonstund har inte alltid guld i mun



Fy säger jag bara! 04.45 en lördag är INTE mänskligt för fem öre! Men jag får skylle mig självoch får lite extra slantar i börsen =) Hoppas ni får en trevlig lördag, har dock världens lockigaste hår idag, blir till att sova med det fuktigt lite oftare.. Inte en tova heller så nya shampot / balsamaet fungerar verkligen =)

Tjing!

Jag vet


Oj oj, vad säker jag är. Det finns en person och enbart en person jag aldrig skulle rösta på i årets IDOL. Rabih, så jäkla dålig han är! Ut med patrasket och låt de bra artisterna som åkte ut från början komma till tals i stället. Så jäkla less. Och nu sitter juryn och kastar konfetti på han, fy fan!!! Nu blev jag arg också, irriterande! Han har ju varit klart sämst hela säsongen, en bra låt ska fan inte få han att stanna kvar.. I och för sig så förtjänar inte schlager damen Camilla att vara kvar heller.. Men han pipiga hemska röst, sök till en klosterkör för snöpta pojkar/män i stället. Grrrrr.

Nä, skaka av dig ilskan Liw och njut av dina dumleklubbor och satsumas. Dock är jag lite besviken på satsumatserna, de är inte sura längre. Försviken av bara den ;)


Åhh, önskar att M var hemma med mig ikväll men han jobbar och står i, i och för sig är det bra, pengar är alltid välkommet i ett student hushåll. Nä nu ska jag nog ta en kvälls runda med Vilde sen blir det sängen, börjar jobba 06.30 i morgon så det blir till att kliva upp 05.00, vet roliga saker man kan göra den tiden en lördag morgon, sova till exempel =)

Hoppas ni får sova lite längre än mig imorgon! God natt och kram =)

Uppdatering



Har varit inne på förlossningen och allt såg bra ut. De tror jag kan ha en antydan till HF men tyckte inte det var något att oroa sig över i nuläget. Jag skulle dock vara uppmärksam på andra förändringar.

Smärtan kunde den trevliga (!) förlossningsläkaren förklara (bort?) efter några enkla frågor:

Har jag känselbortfall /domningar i händer?  Ja
Är jag mer svullen idag än för någon vecka sedan? Ja
Kommer smärtan på samma ställen och centrerade på magen? Ja
Är smärtan kortvarig och nästan lite brännande? Ja

Detta gör att hon ger mig diagnosen svällande. Min kropp håller helt enkelt på att binder vatten och i och med detta är det vävnader som inte är elastiska ( töjbara) på magen som kommer i kläm -> nervsmärtor. Inget att oroa sig över utan det är obehagligt men helt ofarligt. Dock rådde hon mig att be om stödskenor  till händerna och om mina domningar i händerna inte ger med sig så kan det bli aktuellt med att öppna handleden med ett litet, enkelt snitt för att lätta på trycket. Görs inte det om man har långvariga tryckförändringar i handlederna så kan det ge mer permanenta skador. Bra att veta.

Alltså, jag har inte HF, just nu. Kan nog däremot se framemot en betydligt mycket tjockare kroppshydda som det lät på läkaren, inte kul. Sen blev både BM och läkaren förvånad över att jag inte var sjukskriven för mina fogar, bådar gott inför läkarsamtalet om nån vecka :)

Så "tyvärr" Tella, det blidde ingen bebis den här helgen ;)

Nä nu blir det hemmagjord pizza och Idol! Vet inte riktigt vad jag tycker om MJ temat men ska inte dömma hunden efter håren.

Tjing!

Förlossningen



Sitter och väntar på att M ska komma hem och hämta mig. Min fredag kväll som jag tänkt spendera på sofflocket får nu inledas på förlossningen. I förra veckan hade jag höga nivåer av äggvita i urinen. BM sa att jag skulle ringa om något blev "fel", de sista dygnet har jag haft "huggande" smärtor i övre delen av livmodern. Känns inte alls som samandragningarna jag haft tidigare utan det gör ont och är obehagligt. Ringde i alla fall förlossningen nyss och de tyckte jag skulle ta mig dit för en koll. Hon frågade en massa frågor om hur jag mått sista dagarna och på grund av förkylningen var det lite svårt att svara på om jag kännt mig tungskallig och dylikt då jag nästan jämt gör det när jag blir förkyld. Aja uppdatering följer =) Nu ska jag peta i mig en macka och packa med lite frukt och nån dricka, sköterskan på förlossningen rekomenderade mig att äta Innan jag for dit, lovande, no

Bra Liw, bra!



Det där var jävligt ironiskt ska ni veta. Jag har på något sätt, tänkte skriva i fyllan och villan, men så var det ju inte :) lyckats stänga av mitt alarm så jag vaknade när lektionen började imorse. Pinsamt! Sista dagen och allt. Aja, ska få i mig kaffeslurken och bege mig dit nu. Lektionen slutar om en halvtimme så ingen idé att vara där innan dess :(

Får se hur länge jag "måste" vara på skolan idag, hoppas på att få gå när vi gått igenom min insats och fyllt i bedömningsunderlaget. Om jag får gå då, så blir det nog en tur till ICA för att inhandla mat till helgen, det börjar sina i både skåp och lådor, typ det värsta som finns om ni frågar mig. Man ska ha så mycket mat hemma att man klarar en riktig katastrof. Stor risk i Sverige, men ändå =)

Trevlig start på helgen alla!

Köp knappen



Har använts idag, inte för att klicka hem en systemkamera men för annat tidsfördriv. Har haft en väldans ångest för vad jag ska fylla dagarna med nu när jag snart blir "ledig".  Men för någon dag sedan kom jag på den ultimata sysslan, att göra egna julkort =) Så, nu har jag beställt ett startpaket från slojd-detalj.se som kommer om en vecka eller två. Får se om jag kommer ha tålamod att pyssla på så avancerad nivå, men det ska bli kul att prova i alla fall, tror det är ett bra sätt att få dagarna att gå nämligen. Paketet är så pass stort att jag kan göra upp till 60 kort, blir två- tre stycken över till nästa jul med andra ord =)

Det är vad jag har gjort ikväll på jobbet, surfat efter pyssel prylar. Vi hade besök av Tropikhuset i Holmsund. Ormar, spindlar och andra reptiler. Inte mina favorit djur, men kidsen tyckte det var kul och det är ju huvudsaken =)

Nu blir det nog sängen för mig, har haft sammandragningar mer eller mindre hela dagen så nu är jag less på det här, ska lägga mig och läsa och hoppas att de går över när jag lägger mig. De brukar i och för sig inte det, men någon gång ska ju vara den första också..

Med förhoppningar om god sömn åt oss alla!




Systemkamera



Jag är så grymt sugen på att "investera" i en digital systemkamera. Det skulle vara så kul att kunna fota Ärtan ordentligt när h*n kommer ut. Min kompakta Canon funkar i och för sig alldeles utmärkt och ger fina bilder, men det skulle ju vara kul... Frågan är bara om kuligheten rättfärdigar ett inköp på dryga 5000 kronon? Vad har ni för erfarenheter av era digitala systemkameror. Vilket märke, modell har du? För / nackdelar ? Tycker det är jätte svårt att navigera sig i den djungel av kameror det finns på marknaden idag. Hjälp!!


Ska ju inte rusa åstad och köpa en kamera idag så jag ksa fundera vidare, under täcket dock, ska bädda ner mig och vila lite till =)

Måste erkänna


Har ett erkännande att göra, låter som jag begått någon brottslig handling men så är inte fallet =) Måste dock erkänna att jag missade gravid yoga igår igen. Efter gårdagens donardag sa min kropp verkligen ifrån, kunde knappt resa mig från en stol utan att grina illa. Att förkylningen inte gett med sig gör inte saken bättre. Yogan går ganska mycket ut på att lära sig andas på ett kontrollerat och medvetet sätt, genom näsan. Ni kan ju tänka er hur det skulle låta.. Bröööl, snor, schnarks osv. Kände inte att jag skulle tillföra så mycket till gruppen utan mer göra de andra förbannade på mina konstiga näsljud =) Som tur är så har vi en förstående yoga lärare som första gången sa att hon för närvaro bara för att vi ska kunna ta igen de gånger vi missat vid senare tillfällen. I och med att kursen ges igen i nov/december. 2 gånger kvar av den här kursen så kan jag ta igen mina missade tillfällen då :) Kanon bra, då har jag nått att göra då också.

Nu ska jag avsluta frukosten och dra iväg till min näst sista dag på praktiken, bara askultation, så skönt =)

Trevlig torsdag!

Sömn



Är ett underskattat nöje, så av denna anledning tänker jag nu roa mig genom att lägga mig i sängen och sova bort några timmar, förhoppningsvis. En lång och innehållsrik dag är till ändå. Min hets städning/bakning och doning betalar jag nu dyrt för. Kroppen säger NEJ, mer högljutt än någonsin tidigare. Voj voj!

Måste bara skryta lite över min älskling när jag kan också. I måndags fick han tillbaka sin tenta med godkännt resultat och idag fick han en rest godkänd, så nu har vi råd att köpa bil :) Även jag fick tillbaka en "hemtenta" i måndags, VG  står det på den. Tokigt nöjd, trodde inte jag skulle kunna göra mig förstådd men tydligen var jag inte ute och cyklade på isen.. Ska nog kolla lite på den innan sängen, så jag kan somna med en bra känsla i kroppen. Imorgon ska jag göra näst sista dagen på ptaktiken, ska bli skönt när den är över och jag får vila upp mig inför vad som komma skall =)

God natt!

Hemma fixar dag



Oj, har verkligen stökat undan lite grejer idag. Började med att rensa bort lite mer av våra saker som vi inte fått på plats, in i förrådet, då syns de iaf inte :) Sen har jag bakat både sockerkaka och matbröd, lagt in rödbetor och förkokat rotsaker för infrysning. Tanken var egentligen bara att baka sockerkakan till mammaträffen om en halvtimme samt städa. Har dock inte hunnit med all städning utan bara dammat och dammsugit. M får våttorka golven när han kommer hem.. Har även duschat av blommorna så nu är de fräscha och glada för ett tag framöver, känner dock att jag nog tagit i lite för mycket för fogarna på vänster sida säger helt ifrån, tur jag kan packa in mig, medicinbollen och sockerkakan i bilen och fara till fikat, hade varit värre om jag måstat förlita mig på cykel eller apostlahästarna..

Nä nu en snabb raggardusch =)



Magbild v 31 (30+0)



Upptäckte igår att vi visst missade att knäppa några magbilder förra veckan, så nu var det de första vi gjorde idag på morgonen =)







Vad tycker ni? Växer den nått? Jag ser det då inte, tycker bara resten av mig har växt, men inte magen.. Aja, hjärnspöken om inte annat =)

God morgon v. 31

Du är på dag 210 av 280. (75,4%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 23 dec 2009
Du har 70 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

Lilypie Pregnancy tickers

 

Mina tankar: Shit, bara 10 veckor eller 70 dagar kvar. Det närmar sig verkligen med stormsteg. I början hade jag verkligen stenkoll på vilken vecka det var, nu blir jag lika förvånad varje onsdagmorgon jag vaknar upp. Dels för att det går så fort och sen även för att det är så mycket som ska hinnas med innan Ärtan kommer ut. Den här veckan har dominerats av min förkylning, jag har inte kunnat göra det jag vill på samma sätt som tidigare pga förkylningen. Detta har medfört att jag tagit det betydligt mycket lugnare både på dagarna och kvällarna vilket har varit otroligt bra för mina fogar. Visst jag känner av dem, men de förstör inte min nattsömn → jag får sova ordentligt! Tur är väl det för annars blir jag nog aldrig fri från förkylningen :( Det har börjat komma ett lugn till både mig och M när det gäller det faktum att vi snart är fyra i vår lilla familj, räknar med Vilde så klart :) M oroar sig mest för Hur vi ska ta oss till förlossningen, och sedan vad som händer när vi kommer hem med det lilla knytet. Jag känner en ganska stor ångest inför just BB vistelsen och kommer propsa på att få åka hem så fort som möjligt! Vi längtar otroligt mycket efter att komma in i någonslags vardag med den nya människan i magen och den framtid som erbjuds för oss tre, kom ut!

I magen förövrigt är det full fart, inte många lugna stunder här inte. Ärtan hickar minst tre – fyra gånger per dag. M´s drömmar om ett ninjabarn håller nog på att infrias för sparkarna är inte att leka med, de gör ont och Ärtan börjar bli rejält stark, busbarn :)

 

Bebis: Barnets lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade. Ökningen i längd kan komma att sakta av , men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln.

Fostrets längd: ca. 37,5 cm
Fostrets vikt: ca. 1550 g

Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Barnet fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske barnet inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att barnet ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla. Barnet har nu ögonbryn och ögonfransar.

 

Mamman: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet. Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.

 


Ingen tvekan om saken..



..att jag och M hör ihop. Just nu lallar han runt i lägenheten i sina vita långkalsonger och nynnar, med sin falska tonsäkerhet,  I´m still fighting for hope and glory... nananannanana. Vem skulle kunna passa bättre ihop med mig än denna man med stor M? Tur jag har snärjt han på riktigt nu med unge och allt, ska bara lura med han till stadshuset nån dag framöver och göra Ärtan till en äktaunge istället för en bastard. Men med föräldrar som hade ett shot gun wedding när M döptes vid 6 månaders ålder så sitter nog oviljan i generna :)
Ni lär ju märka om jag lyckas "lura" i han i en kostym och en ring, annars blir det väl till att traska in  hos sociala och skriva under faderskapsintyget, för det har vi inte gjort än :S  Om nu ett papper gör en sambo till make och en man till pappa.. I lagens ögon är det så, så vi rättar oss efter det byråkratiska samhälle vi lever i och ställer oss i väntkön på sociala endera dagen, även om jag hellre kliver in på stadshuset med två vittnen och skriver under en äktenskapslicens :)

Kanske detta vore något som bröllops kort? Jonatan får då gärna knäppa dem om det blir tal om några =)


Vill ha =)



Jag är sjuk så då får man surfshoppa lite, samma sak som fönstershoppa fast på nätet istället för på stan =)

Spjälsängsskydd Moln, fast i grått! Så snyggt.




Så söta, mjuka klossar för första leken.





Till M så han kan lyssna på Ärtan.



Till MIG =) Så snygga!!


God förmiddag



Vaknade för knappt en timme sedan, helt igen täppt i näsan och ont i halsen. Ingen bra dag. Har däremot haft en super natt :) Har sovit från 23 - 9.30. Var upp och kissade en gång vid sju tiden. Härligt att vakna utvilad, eller i alla fall utsövd. Förkylningen gör dock att jag inte känner mig direkt utvildad, men, men.

I natt har jag drömt om vår förlossning, drömde att vi satt hemma vid middagsbordet på nyårsafton. Magen var så stor så jag fick sitta typ 1 meter från bordet för att få plats :) Hade tallriken på magen i stället för på bordet. VI hade precis avslutat en sen middag, klockan var typ 22.30 och vi planerade att ta oss ner på stan för att se på fyrverkerier. Allt var vitt och det knarrade under skorna när vi vid 23.30 gick ut och satte oss i vår volvo. Ragnar och Frida var också med, men Aaron hade fått stanna hemma. Vi kom ner på stan, jag satt i bakluckan för jag fick inte plats någon annanstans :)
Väl nere på stan hann vi inte mer än parkera bilen och när jag skulle ta mig ut bakluckan så gick vattnet. Fort upp på BB och väl där tog det mac en halvtimme så var barnet ute. Precis efter 12 slaget :)

Lustigt hur hjärnan bearbetar alla intryck. Fick igår höra att min handledare har förlöst en kvinna i korridoren på Universitetet. Hon var i v. 37 och hade hämtat kaffe. På väg tillbaka till sitt rum, så går vattnet. Min handledare kommer dit först och erbjuder sig att gå och hämta bilen och skjutsa in henne. Hna kör fram bilen går in och ska hämta henne men då har hon krystvärkar ( handlar om max 5 minuter) så det blir till att fixa fram några skynken och förlösa henne i korridoren i väntan på en ambulans. Pojken var ute 13 minuter efter att vattnet gått. Amazing!

Nä nu ska jag ta ett bad och sen blir det iväg till skolan för några timmar, ha en bra tisdag alla trevliga personer!


We made you



Sitter, ännu en gång, och tittar på bilderna från i lördags. Kan inte riktigt släppa att VI, jag och M, har gjort något så fint som ett nytt liv. Ett nytt liv som om endast 72 dagar beräknas titta ut ur sin skyddade värld. Mamma och pappa längtar efter dig! Igår kväll låg vi som vanligt och mös, M med ena armen runt magen, och nästan direkt efter att M lagt armen till rätta så börjar Ärtan sparka som besatt. Nog för att h*n brukar det ganska ofta, men det var verkligen på given signal, pappa är närvarande. Jag hade redan spenderat nog tid i sängen för att kvällstangon skulle ha kört igång, men det var som att h*n inväntade pappas närvaro, magiskt! Åh vad vi älskar dig redan och vi vet inte ens vem du är.

Snart ska mamma och pappa börja förbereda inför din ankomst, tro dock inte att vi kommer spöka ut "din hörna" med en massa rosa eller blått tjafs. Klara färger som inbjuder till att fästa blicken vid och när du blir lite större, inbjuder till lek. Mamma har till och med börjast fiska efter en symaskin att låna under november så hon kan sy lite prylar som kan vara bra att ha för oss när vi ska ta hand om dig, tänk, mamma vid en symaskin, bara det är ett mått på vår kärlek till dig din lilla plutt. Nu ska mamma och pappa gå och lägga sig och prata med dig om vad vi har gjort idag, kanske sjunga en liten visa och sen klappa dig tills du sover sött i din skyddade värld. God natt du okända människa aka Ärtan. Vi älskar dig av hela våra hjärtan!


Bilden tagen av världens bästa Jonatan =)


Överlevde


Japp ni läste rätt, jag överlevde dagens tre lektioner, där emellan beordrade min handledare mig att vila på en soffa i lärarrumet så jag skulle orka med hela dagen, välbehövligt! Förkylningen är bättre nu än i morse men så är det ju nästan alltid, att det är värst på morgonen.. Lektionerna gick över förväntan, har fått bra omdömen för dem av min handledare vilket alltid är skönt, är ändå därför vi är på praktik, för att lära oss och bli bedömda.

Ska jobba mellan 17.45 och 21 ikväll, blir nog lite håll i gång på UG kväll då vi har bjudit in en man och hans många ormar och andra reptiler, spännande! Men jag är inte så förtjust i reptiler så jag kommer nog hålla mig på behörigt avstånd, klappa och kela får andra göra :) Ska se om jag kommer ihåg kameran :)

Annars går livet sin gilla gång, känns skönt att ljuset i tunneln syns allt tydligare för var dag som går. Inte bara inför min "ledighet" utan även att BF närmar sig med stormsteg, bara 72 dagar kvar =) VI har börjar "barnsäkra" hemmet och igår fixade vi undan alla sladdar och fäste upp dem i kontorshörnan. Till helgen ska M hänga upp TV:n på väggen och sätta upp ljudet, dra sladdarna i "barnsäker" nivå samt få upp lite lampor i vårt 4 meters tak :) Sen ska gamTV:n, tv bänken och lite annat smått och gott ut på blocket för försäljning, vill rensa lite i förrådet så vi i alla fall kan ställa undan lite mer där inne. Vi har fortfarande några lådor i nått hörn som vi inte lyckats få undan än :S


Bjuder på en till bild från lördagens fotosession med Jonatan =)



I am alive



Men knappt, den här jäkla förkylningen får gärna bryta ut nu, den har hängt sig fast i någon slags startfas i ca 2 månader nu.. Kom igen då! Orkar knappt ta mig ur sängen men nu är jag uppe, äter frukost och ska iväg och hålla tre lektioner. Känns jobbigt, inte att hålla lektionerna i sig utan att göra det inför handledaren.. Blä! Men tre lektioner idag och sen en imorgon så är jag klar med min "aktiva" del av VFUn, nice! Desssutom är det samma lektion jag ska hålla gånger fyra så sista gången är den nog kanon bra :) Utveckling mina vänner :)


Tjipp!

God natt



M ligger här bredvid mig i soffan och snusar så sött, själv håller jag knappt gluggarna öppna längre än så här. Det ska bli skönt att göra natt nu, har en lång och fulltecknad arbetsvecka framför mig så jag behöver all sömn jag kan skrapa ihop. Kvällen har spenderats i goda vänners lag hemma hos Ragnar och Frida på slädis. Hur trevligt som helst, att maten smakade kanon var inte fy det heller. Till efterrätt lyckades jag och M skrapa ihop en marängswish som blev en dunder succé.

Flera stycken har redan frågat efter fler bilder från gårdagens session med Jonatan, men ni får ge er till tåls :) VIll ni se mer av Jonatans plåtar så kika in här. Visst är han grym? Vi känner oss i alla fall otroligt nöjda med de kort vi fått från gårdagen, har vi tur så blir det en till session med mulet väder då Jonatan har en vision om hur bilderna skulle kunna te sig och för det krävs det att det är mulet :) Vi säger som sagt inte nej till det! Är väldigt sällan jag känner mig hemma framför en kamera, men J lyckades. Än en gång, tusen tack till dig Jonatan! =)

Med detta tackar jag för den här veckan men kan tyvärr inte lova någon bot eller bättring för min usla uppdatering här inne. Nästa vecka är om möjlig ännu mer hektisk än den som just passerat.

God natt!

En liten titt =)

Tusen tack till Jonatan, vi är verkligen super nöjda =)


God morgon



I det här hushållet är det helt upp och ned vänt just nu. Jag sover som en stock hela nätterna medans M vaknar tidigt som fan och kan inte somna om. Lider verkligen med honom för det är ju så jobbigt :(Hoppas det släpper imorgon när han får sitt tentaresultat. Skönt för mig att få sova dock, vaknade för en timme sedan och funderade på att ligga kvar, men det är bättre att jag lägger mig tidigt ikväll så jag får sova fler timmar natten som kommer än natten som var. Jag har ju en vecka av allvaret kvar sen lugnar det ner sig, ska bara se till så kroppen orkar med den kommande veckan bara, men det ska nog gå "bra" :S

Väntar nu med spänning på mail från Jonatan med bilder från igår, ska se vad resultatet blev. Vet inte om det är färdig redigerade bilder eller bara råmaterial, spännande hur som :)

Frukost är nog vad min kropp saknar just nu så jag ska sätta på kaffet och sen blir det matbordsmys med Älskling och DN. SKönt om er!


God natt



Nä nu börjar det bli dags för sängen. Tog på mig ett extra pass på UG ikväll vilket var både behövligt för plånboken och roligt :) Var nog bra för M också för nu fick han umgås lite själv med sin syster, alltid bra ju :)

De ska nog fortsätta kolla på film hela natten som det verkar men jag ska då dra mig mot sängen. Är helt slut i kropp och knopp och snart börjar en ny arbetsvecka. Sista praktik veckan sen är det två veckor kvar av kursen och sen är jag LEDIG! Ska bli så skönt att bara jobba några pass/ veckan och sen kunna ta det lugnt och hänga med andra preggosar och mammor på dagarna. Är nog bra att komma in i latte livet innan bebis kommer, så det inte blir en chock liksom :P


God natt alla!


Bättre eftermiddag



Som en del förstod så blev jag faktiskt uppriktigt ledsen över en del kommentarer jag fick inatt. Inte för att fok vill munhuggas utan för att de gör det anonymt. Om ni har så starka åsikter så våga i alla fall stå för det! Säg vad ni vill om mig em ngör det i alla fall öppet och inte som "anonym mamma" och "fru bamse", bara fjantigt!

Nu till roligare saker. Eftermiddagen blev som jag skrev väldigt bra. Jag och M gick och surade på varandra hela vägen till fotograferingen men väl hos Jonatan så var vi vänner igen. Jag har ju mina nojjor och att stå framför kameran är definitift en av dem, MEN det gick så bra! Jonatan var helt underbara, det kändes mer som att jag och M stod ute i skogen och mös, så som vi brukar göra när vi iaktar Vildes rusningar. Det blev några riktigt fina kort, nu ska Jonatan får "leka" lite med datorn, ska bli så kul att se resultatet sen :)
Jonatan hade, vad han sa, redan från början en ganska klar bild över hur han ville ha resultatet. De förhållanden som bjöds på idag, soligt och blå himmel) gav inte de rätta förutsättningarna för att hans vision skulle kunna uppnås så vi är på standby för att han ska få knäppa de kort han vill ha, vad gör man inte för konsten säg? ;)

Hur som helst, en grym fotograf som inte bara knäpper bra kort utan får en att känna sig hemma framför kameran, inte alla som lyckas med det, proffs eller ej =)

Nä nu blir det Sverige - Danmark tillsammans med kidsen på UG, vilka vinner?


MIN blogg



Jag skriver precis vad jag vill på MIN blogg. Tar ni illa vid er för att jag tycker saker fine, men kom Inte med personangrepp. Det är stor skillnad på att tycka och tänka kring allmänna företeelser och kring personliga åsikter, tänk efter innnan ni postar kommentarer. Och tack för att ni har förstört min lördag förmiddag, jävligt trevligt! Får fler och fler insikter kring varför jag alltid har tyckt det varit lättare att umgås med killar, de står i alla fall för vad det tycker!


Lördag



Idag ska jag "säla", mitt eget lilla uttryck för att göra ingenting framför lördags Tv. Dona på framför datorn och bygga ihop lite lådor. Ska skapa ordning i oredan bland alla mina prylar imorgon tänkte jag och om lådorna och dokument mappara är "ihop byggda" blir det så mycket mer motiverat =) Men först ska jag lägga mig i badet, en ordentlig kroppspeeling, rakning och maskering inför eftermiddagen, sen blir det till att säla.

Vad hittar ni på idag?

Vet ni, det är sol ute :)


God natt



Kvällen har spenderats hemma hos Oskar kollandes på Idol och snackandes skit, mycket trevligt =)
Måste säga att trots att Carolina nog är den starkaste sångaren så tycker jag det var bra att hon fick åka hem. Hela hennes sätt ibörjan visade ju på att hon ansåg sig vara förmer Idolcirkusen, vilket ju alla med lite självrespekt borde tycka =) Och för att hon kommer kunna få en karriär i vilket fall som helst, men inte som popsångerska. Gör det du är bra på och verkar brinna för, soul och jazz.

Nä nu lockar sängen =)


Och ni som reagerade på mitt tidigare inlägg, jag har också läst om kvicksilvret och personligen frågat en doktor i miljömedicin kring det som sa att riskerna är överdrivna, väldigt mycket överdrivna..
Jag tänker då vaccinera mig, punkt slut!

Nä nu sängen, den andra halvan av den gryende dagen ska ju spenderas framför en kamera under Jonatans kompetenta ledning. Spännande och nervöst!

Kram och god natt!

Fredag eftermiddag


Äntligen kan nedräkningen börja. om precis en timme och 37 minuter är den här arbetsdagen över, nice! Sen är det äntligen helg! Sitter nu och försöker hitta en bra och pedagogisk film om vattnets cirkulation och vad som händer i en insjö under året. Inte det lättaste, på AV centralen finns det cirka 10 000 titlar kring vatten (!) det tar ett tag att beta sig igenom dem..

Ikväll ska vi iväg till Oskar och kolla på Idol och ha ost och vin kväll. Dock inget vin för min del som ni kanske förstår, men ost och nått alkoholfritt alternativ ska jag nog kunna mumsa ändå :)

Nä nu ska jag väl sätt igång igen, kaffet är urdrucket och snart börjar nästa lektion, som även är den sista för den här veckan!

Trevlig fredag eftermiddag!

Tänk om...



.. jag fick vakna utvilad
.. jag fick sova en hel natt
.. jag kunde slippa ha SD idag
.. jag slapp ha ont i fogarna idag

..jag kunde ta mig i kragen och finna någon slags inspiration inför det jag måste göra idag.
..livet vore lätt
..dagarna 4 timmar längre
..nätterna 8 timmar längre

..Vilde vore självrastningsbar
..M inte snarkade inatt
..min hals inte gjort så jäkla ont
..det är sol imorgon :)

..jag slapp stressa till skolan idag :(
..det fanns något inom mig som kallades frukostlust

..jag bara kunde släppa alla Om och göra det jag känner för =)

Mycket just nu som ni ser, dålig uppdatering och inget vidare rent fysiskt, hoppas ni vaknar upp till en bättre morgon. Tjing!

Få en gratis fotobok från fuji



Kommer ni ihåg att jag berättade att jag gjort en gratis fotobok hos fuji med våra semesterbilder? Just nu har de en kampanj för bloggare. Anmäl dig här och skriv sedan en text på 100 ord om deras fotobok så får ni också en helt egen bok full av era fotominnen, helt gratis.

Fotoboken, som du skapar här, är verkligen hur lätt som helst att göra, vi laddade hem ett program till datorn. Valde ut vilka bilder vi ville använda i boken och satte oss sedan och klurade på layout och färgval. VI valde ett ganska klassiskt, stilrent innehåll utan en massa detaljer. Men om ni så önskar kan ni göra en fotobok med lite mer scrapbooking feel. Hur lätt som helst. Boken får vara max 24 sidor lång, men på varje sida kan det vara ett antal foton, text och dylikt. Tror vi har närmare 50 kort i vår bok. Fotoboken är inbunden med hårda pärmar,  fram och baksida väljer ni själva. Gå inte miste om detta unika tillfälle, ni kan inte bli annat än nöjda! Och med dagens digitala minnen är det kul att få bilder att visa upp för släkt och vänner direkt i bokhyllan =)

Lycka till!

och bättre blir den



Fick precis reda på att en vän, som jag tyvärr varit jäkligt dålig på att hålla kontakten med senaste året, ska få barn i mars. Så kul! Vi har tagit upp lite av kontakten via våra bloggar och vi bor faktiskt i samma stad, så jag hoppas att vi kan hitta tillbaka till vårt härliga häng, för med H och familj har jag alltid trivts och kunnat vara mig själv!

Varför låter vi vissa människor glida längre och längre bort i periferin? Och speciellt de som faktiskt betyder nått i slut änden? Konstigt sätt att ta vara på bra relationer and I am the only one to blame...

Men som sagt, skit kul med en marsbebis =)

En bra start på dagen



Vill först och främst tacka för era värmande kommentarer ang HF. VI har varit och lämnat kiss och det är INTE någon fara på taket. Känns skönt att få det svart på vitt även om jag inte oroat mig särkskilt mycket. Har dock "tummat" med min BM att lämna kiss om jag känner mig lite "mysko" i och med att jag haft förhöjda värden så vill de hålla extra koll, men det är ju bara positivt! Så back to life!

Ringde min handledare och berättade att jag nog blir sen, då berättade han att han är ruskigt förkyld och sa att jag inte behöver stressa dit. Idag är det lektioner mellan 8.30- 9.40 och sen planeringstid till 12.15 då nästa lektion är. Han skulle gå hem direkt efter andra lektionen och kurera sig.. Blir en lugn dag med andra ord. Kanske ska försöka planera de där lektionerna jag inte orkade ta tag i igår, har bra mycket mer inspiration idag i alla fall :)

Fotograferingen blev spikad igår så på lördag eftermiddag blir det en session, spännande! Lovar att visa några smakprov när korten är "färdiga".

Hoppas på en lugn och solig torsdag, för det lovar då gott :)

Kram!

Det löser sig alltid




Många tankar har hunnit dra genom mitt huvud efter besöket hos BM. Hoppas verkligen att allt ser bra ut imorgon, känner mig inte alls "sjuk" så jag tror då på det bästa :)
Om det är så att jag lider av havandeskapsförgiftning så blir jag sjukskriven, vad ska jag ta mig för då om dagarna. Om jag varit pigg i övrigt kunde jag ha promenerat med Vilde, men det tillåter ju inte min kropp längre :( Vila är anledningen till varför de sjukskriver för HF, som om jag kan det? :) Alldeles för rastlös! Får nog sätta mig med lite restuppgifter från tidigare kurser. Det jobbigaste blir att jag inte kommer kunna slutföra min praktikperiod i så fall, inte bra! Praktikerna är så jobbiga att ta igen.
Prio nummer ett är att Ärtan mår bra och kommer ut frisk och kry om mer än fyra veckor så lungorna hinner utvecklas klart. Nog för att vi vill att du ska komma ut NU Ärtis, men för din egen skull älskade unge så stanna kvar..  Vi har turen att bo på fem minuters gångavstånd från ett av landets bästa sjukhus, speciellt vad gäller neonatal och kvinnovård. Fem minuter när jag är ogravid alltså =) Oroar mig inte för Ärtan när jag tänker efter utan mer för hur jag ska få dagarna att gå, ganska skönt att känna så faktiskt. Om jag gått runt och oroat mig för Ärtan genom graviditeten skulle jag nog bli tokig! Kanske jag redan är i och för sig, men det är upp till andra att avgöra..

Nu ska jag hämta älskling som har jobbat hela kvällen och sen lägga ner min medicinboll under täcket.

God natt till er som tagit er genom mitt dravel :)


Det här med urinet

Är som många gissar en indikator på preeklampsi eller :

Havandeskapsförgiftning

Havandeskapsförgiftning i lindrig form drabbar ungefär 2 procent av alla gravida kvinnor. När man drabbas av havandeskaps-förgiftning stiger blodtrycket och äggvita, protein, läcker ut i urinen. Mödravårdens regelbundna kontroller gör att havandeskapsförgiftning oftast upptäcks i tid.

Vid havandeskapsförgiftning kan moderkakans funktion vara nedsatt. Det kan leda till att näringstillförseln till fostret minskar och att fostret inte växer som det ska.

En svårare form av havandeskapsförgiftning kan leda till krampanfall (eklampsi) med risk för hjärnblödning, koma, hjärtsvikt, lungödem, njurskada eller rubbningar i blodets förmåga att levra sig. Det är ett tillstånd som kan vara livshotande för både mor och barn men som är mycket sällsynt i Sverige tack vare regelbundna kontroller hos barnmorskan.

Vila är en viktig del i behandlingen av havandeskapsförgiftning. Blodtryckssänkande läkemedel kan minska risken för komplikationer. Oftast krävs sjukhusvård med täta kontroller för både mamma och barn.

Man vet fortfarande inte riktigt vad som orsakar havandeskapsförgiftning, men det finns faktorer som innebär en ökad risk att insjukna.

Risken för havandeskapsförgiftning är större vid:
  • diabetes
  • högt blodtryck
  • kronisk njursjukdom
  • övervikt

samt om

  • du är förstföderska
  • du ska föda tvillingar eller fler barn
  • du har haft havandeskapsförgiftning tidigare
  • din mamma drabbades av havandeskapsförgiftning.
Symtom på havandeskapsförgiftning
Högt blodtryck och äggvita, protein, i urinen är tydliga tecken på havandeskapsförgiftning.

Andra tecken kan vara svullna händer, fötter och ansikte samt snabb viktökning. De flesta gravida kvinnor känner sig svullna under graviditeten, men om svullnaden blir kraftig och inte minskar över natten bör du kontakta din mödravårdscentral.

Flimmer för ögonen, huvudvärk och smärta i övre delen av buken kan vara tecken på en allvarligare form av havandeskapsförgiftning.

Havandeskapsförgiftning visar sig vanligen under senare hälften av graviditeten. Det är extremt sällsynt före 24 graviditetsveckor och likaså sällsynt när det gått ett par dagar efter förlossningen. Sjukdomen går oftast över inom två veckor efter förlossningen.

Havandeskapsförgiftning utvecklas oftast gradvis under dagar och veckor, men symptomen kan också utvecklas snabbt under loppet av några timmar.

Förebyggande
  • Kontrollera ditt blodtryck med jämna mellanrum enligt mödravårdens basprogram.
  • Ta det lugnt och vila om du har lätt förhöjt blodtryck.

Informationen är hämtad från vårdguiden

BM besöket



Har precis kommit hem från besöket hos BM. Alltid lika kul att gå dit =) Idag tog vi det andra immuniserings provet och alla de vanliga. Ska se om jag kommer ihåg alla resultat bara.

Hb: 126 ( äter inga järntillskott)
Glucos: 4.9 mmol/g
SF:28 cm
Hjärtslag: 150 bpm
Blodtryck: 114/65

Allt detta såg ju ut precis som vanligt, värre var det med kisset. Låg på +2 i äggvite ämnen i urinen så nu ska jag in med morgonurin imorgon för att testa det då det är mer tillförlitligt än andra urinprover. Hoppas att det inte visar nått för annars blir jag skickad direkt till förlossningen för en full undersökning.

Pratade även om mina fogar, onda samandragningar och att jag sover så dåligt. Ingalill sa direkt att så här ska jag inte behöva må så nu ska jag få en läkartid för bedömning av sjukskrivning. Skulle vara skönt =) Kommer även gå till BM varannan vecka hädanefter, det närmar sig..

Nä nu kommer Kristel strax, vi, eller snarare jag. ska prova kläder inför helgens fotosession, nervöst!

Kram alla!

God morgon vecka 30



Då var det dags för lite ny info =)

Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum ons 23 dec 2009
Du har 77 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

Lilypie Pregnancy tickers

Mina tankar: Tiden flyger iväg och den tid jag har att disponera som vaken blir mindre och mindra. Mitt sömnbehov är enormt och nätterna blir uppdelade då jag inte får sova sammanhängande. Efter en hel dag är jag helt slut och kroppen strejkar, ska faktiskt bli skönt när skolan är slut om en månad och jag bara ska jobba på UG. Ärtan hickar flera gånger per dag och hela magen hoppar i takt, det känns som någon försöker kittla mig på magen inifrån. Lustig känsla!


Bebis: Nu väger bebisen runt 1200 gram och är ungefär 38 cm lång från topp till tå. Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Nästan alla bebisar reagerar på ljud vid 30 veckor. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

fetal development at 29 weeksBebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Skelettet byggs som sagt upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna.


Mamma:Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.


d

Hjälp!



Vad har jag gett mig in i?
Vi ska knäppa bilder i helgen. En kompis till oss är grymt duktig med kameran så han ska få leka med oss och magen. Jätte spännande, men jag är ingen linslus så vem vet hur det kommer sluta.. Hjälp!
Vilka kläder ska jag ha? Hur tänker han sig allt och ja ni vet. Vi har gett han fria händer då han är en äkta konstnär :) Men jag har några idéer också  vilket gillas. Som sagt Hjälp!

Nä, nu ska jag gå och lägga mig under mina täcken och ha ångest över helgens kommande fotosession, kurera min onda hals och njuta av att jag inte behöver gå till skolan imorgon. Min handledare har bara en lektion imorgon och när den är ska jag till BM. Medför att jag inte behöver gå dit utan ska sitta hemma och planera istället. Ska springa till tvättstugan nu och boka tvättid tror jag, lika bra det när jag liks är hemma på dagen. I morgon kväll ska jag lura över Krillan åså ska hon få hjälpa mig välja kläder till fotona :)

Natti!



Full fart



Idag har det varit disco i min mage, tror inte jag kännt Ärtan vara så här aktiv under en och samma dag förrut. Det har gått i ett, varit lugnt max en kvart eller så, amazing! Imorgon är det ny vecka då vi går in v. 30, tiden går fort och det känns verkligen på Ärtis sparkar och dansande att h*n blir större och starkare. Hela magen gungar när h*n sätter igång av full kraft :)

Bra hjälp inför BF =)

Hittade denna hos Sandra och tyckte den verkade vettig, mest för min egen skull men vi är ju några som väntar tillökning inom en ganska snar framtid! Håll till godo! Och ni som är erfarna, vad saknas, är överflödigt?

Kläder för inomhus:
(X)4 par omlottröjor eller bodies (omlottröjor är lättare att använda i början eftersom du inte behöver trä dem över barnets huvud)
(X)4 par bomullsbyxor
(X)4 par strumpor
(X)4 par sparkdräkter.

Kläder för utomhus:
( x)mössa för årstiden
(X)2 par tröjor för årstiden
(X)2 par byxor för årstiden
(X)vindtät overall om det är kallt
(X)2 par sockor om det är kallt

( )2 par tumlösa vantar om det är kallt.
För skötseln:
(x)badbalja
( )badtermometer
( )barnolja (några droppar i badet gör att barnets hud inte torkar ut)
(x)skötbord eller skötplats
med underlag och bra förvaring.
(X)frottéhanddukar gärna med huva
( )blöjor
(x)en tvättbunke för den dagliga rengöringen
( )tvättlappar
(X)bomullsbollar eller bomullsrondeller (bra för rengöring av ögon, öron och hals)
(X)bomullspinnar (bra för rengöring runt naveln, innan den läkt)

( )trubbig nagelsax
(x)hudsalva för blöjutslag på stjärten (vi rekommenderar Inotyol som säljs på apoteket)
(x)febertermometer (köp en digital termometer som används i stjärten).
För maten:
( )bröstpump
(x)2 nappflaskor som också kan användas som förvaringskärl (flaskorna bör passa till bröstpumpen)
( )flaskborste för att diska nappflaskorna med
( )ev mjölkpåsar (om du vill frysa in mjölk).
För sömnen:
(X)korg, vagga eller spjälsäng med spjälskydd
(x)madrass
(x)madrasskydd med plastad frotté
(x)1 filt eller tunt täcke
(x)2 underlakan
( )2 påslakan
( )2 nappar (börja inte med napp innan amningen fungerar som den ska)
( )ev en mobil för sängen.
Övrigt:
(X)barnvagn inklusive regnskydd och bäddutrustning
(X)insektsnät till barnvagnen om det är sommartid

(X)åkpåse om det är kallt
har vi en om det krisar men kommer köra med lammfäll och filt så det inte blir för varmt      första vintern då Ärtan ligger stilla i vagnen..
(X)skötväska
( )babyskydd till bilen
(x)ev bärsjal eller bärsele
(x)ett par mindre filtar är alltid praktiskt att ha.
För mamma:
(x)amnings-bh (minst 2 st)
(x)bh-inlägg
( )bindor
(x)ev bröstvärmare
(x)ev amningskudde


Mina tillägg:
(x) Bröstvårtskräm
(x) Haklappar/dreggelskydd
(x) mobil över skötbord eller motsvarande
(x) (speldosa)

Efter några veckor:

(x) lekfilt/babygym
(x) babysitter
() gåstol
(x) hoppgunga

Som trött



Har duschat, ätit frukost och målat dit ansiktet men har ändå inte vaknat mer än kanske 1/4 del. Om 40 minuter är dagens första lektion och jag är rädd att jag kommer somna :( Så trött!
Har haft värsta mardrömms natten inatt. Vaknade vid 02.17 av att jag inte fick någon luft, jag hade drömt att jag klättrade upp för stegar och blev mer och mer anfådd, när jag väl vaknade så kunde jag inte andas. Klev upp vandrade runt, det blev ändå inte bättre så jag väckte M som undrade om vi skulle åka in till NUS. NÄ, det tyckte jag var lite väl, fast svinis finns alltid i bakhuvudet på något sätt, även om jag inte har feber, ont i kroppen eller nått sånt utan bara har en vanlig förkylning. Kollade på klockan sista gången strax efter 03.10 då hade jag fått prata av mig lite panik med M och lyssnat till hans lugna andetag. Trygghet! Även "den viskande andningen" som vi fått öva på preggoyogan funkade.
Så här i efterhand var det nog mina lungor som fick ta hela Ärtans vikt och utrymmeskrav när jag låg på rygg, vilket ledde till andnöd och panik från min sida, inte skönt, men det är väl något som kommer med att ha en snyltgäst i magen =) Har sovit hyfsat sen dess, men har vaknat lite till och från av illamående, hoppas inte det är nå tjall med magen..


Trevlig Tisdag!

Kärlek



Hände en lite smått pinsam sak här hemma igår kväll/natt. Vad ska man göra annat än skratta åt eländet? Om jag varit någon annan eller med någon annan skulle jag säkert ha gått och gömmt mig i en garderob och aldrig velat se M i ögonen igen... Men nu är jag jag och M är M och varför skämmas inför den man älskar och som dessutom älskar en gränslöst tillbaka? Ingen idé ju, känns bara så skönt att vi tillsammans kan skratta oss igenom något som egentligen är både pinsamt och ganska äckligt :) Älskar dig M, av hela mitt hjärta!


Med denna dagens sanning säger jag god natt och sov gott :)


Feminister



Det finns verkligen två sorters feminister, De som har en vettig syn på samhället och jämställdehet och de som är helt rabbiata! Snälla rädda oss från den senare kategorin. Det finns så mycket vettigare saker att lägga energin på, det är ungefär som att försöka få Umeälven att byta flödesriktning, bortkastad energi! Plus att det är ni som skapar klyftorna inte männen! Grrrr!!

Ny vecka nya tag



Godmorgon måndag!

Här är det en god morgon, vaknade mycket tidigare än väckaren och låg och mös med älskling innan det var dags att kliva upp. Bästa sättet att starta veckan på om ni frågar mig =) Nu har vi ätit frukost och Älsk är på väg till skolan. Jag ska alldeles strax åka iväg till min skola och inleda andra  praktikveckan. Ska bli kul, är första dagen med handledaren på plats, förra veckan fick jag ju vikariera för honom. Spännande!

Har sovit som en stock inatt, dock vaknade jag vid 02.30 och var jätte, jätte hungrig. Var bara att kliva upp och äta lite grann, kissa och sen gå och sova igen. Konstigt för jag tyckte jag var förebyggande när jag tog en risifrutti och 2 kiwis vid 22 tiden i går kväll, men det räcker visst inte.. Är inget fel på matlusten nu mera, men det går inte i så mycket. Mina portioner har nog halverats och ändå blir jag tokigt mätt. Fast å andra sidan så tycker jag att jag har ätit mer eller mindre konstant den senaste tiden.. Snart är jag dyrare i drift än sambon vad gäller mat, allting ska ha en första gång, eller hur? =)

Trevlig måndag och en bra start på denna härliga höstvecka!

Höst rusk och kvälls mys



Vi har haft besök av Oskar och Ellen ikväll. De började med att basta med M, jag stod över då jag hade sån fruktansvärd halsbränna. Efter det så har vi spelat spel och umgåtts kring köksbordet. Som alltid lika trevligt och avspännt, skönt med vänner som dessa =)

När de for så tog jag och M en kvällspromenad med Vilde i blåsten. Som tur är har det slutat att regna, men blåser rejält det gör det. Är nog inte mer än 4-5 grader ute just nu och jag klädde mig inte alls för vinden :( Dessutom så tog en promenad som brukar ta max 10 minuter i vanliga fall nästan det dubbla då mina fogar klarar 100 meter sen får jag gå i snigelfart. Kan knappt lyfta fötterna för när jag belastar ett ben i taget så känns det som någon försöker klyva mitt bäcken med en slö yxa. Jag borde verkligen veta bättre, särskilt nu när jag är förkyld, men vantar och halsduk det hade jag i alla fall =) Nu ska jag gör i ordning sovrummet för natten och mysa till det lite extra med levande ljus och sen "lura" M i säng tidigare än vanligt så han får värma mig efter min klädmiss =)

Hoppas eran söndag har varit lugn och skön, min har varit helt underbar!

God natt!

Preggot tävlar =)



Vinn hos Soya i samarbete med Pappaprylar.se

Jag kan stolt meddela att jag inlett ett samarbete med Pappaprylar.se. En site med smarta tips, snygga och praktiska prylar för pappor, mammor och barn. Pappaprylar.se har allt från bärselar, toksnygga skötväskor till badleksaker.

korrektur.tavling

Jag tävlar hos Soya om en Barbapappa nattlampa i samarbete med Pappaprylar.se. Var med HÄR och tävla du också!

 

____________________________________________________________________________


 1 bricka 1,5 mm med valfri text dvs ett namn/ord/datum
(max 7 bokstäver dock)
1 läderrem
1 presentask lyx

Värde: 500:-
Tävla hos Millah om ett namnsmycke från
My Silver

Lycka till!

_____________________________________________________

 

Klicka på bilden för att komma till tessah =)

 

________________________________________________________________

 


%C3%A4gg+196

”Tävla hos Edvinsmamma om ett presentkort á 200 kronor från Okidoki Barnkläder! Tävla här du också!”

___________________________________________


Loppis fynd


Dagens loppis runda inbegrep 3 stopp. Alla var givande på sitt sätt, jag har lyckats komma hem från turen utan en enda sak till Ärtan, känns faktiskt ganska skönt, nu är det dags för andra att få köpa lite presenter innan jag har shoppat loss på allt som behövs =)
Betalade under 200 kronor för alltihopa, billigt och snyggt!

Ett par vävda linnegardiner i tre färger 50:-
Blir helt perfekta i vårt vardagsrum, har saknat gardiner dit så nu blir det lite mer iordning.




Skärpet och de lila örhängena kostade 10:- styck
Skinnväska 20:-
Rödvit börs 5:-



Hittade ett knippe med halsband för 10:- Var från början intresserad av den röda rosen och ett till så
jag trodde hon ville ha 10:-/styck men det var 10:- för hela högen, inget att snacka om =)

Köpte även ett spel, Fasad klättrarna, för 40:-



Vad trycker ni, fynd eller vad? =)




Klar för avfärd



Nu ska jag och M´s syster iväg på loppisar, wish me luck =)


Tillägg: glömde visst att publicera detta inlägg, så det kommer 3 timmar för sent :)

God morgon


Idag är det 80 dagar kvar till BF, shit vad tiden går fort! Läskigt det här :)
Pratade med kära pappa i går och han undrade vad Ärtan saknar när h*n kommer ut. Hmm, den frågan var inte lätt att besvara, jag insåg att jag nog varit väldigt lyckligt lottad för vi har ärvt så mycket. Och de luckor som har funnits har vi fyllt genom loppisar och tradera. Det enda vi egentligen saknar är leksaker, det har inte jag fokuserat på, men de första månaderna går nog väldigt fort och sen är det ju dags för lite mer lek än bara nått gosedjur och bitring/skallra. Så min far får köpa leksaker. En mobil att ha över sängen har vi heller ingen, jag har köpt en liten och billig att ha i badrummet ovanför skötbordet, och vi har en till vagnen. Även så har vi bara ett täcke till spjälsängen och det sa pappa var en bra idé att ha dublett av, även kudden, det händer så lätt olyckor och då är det jobbigt att stå utan över natten. Pappa tänker lite längre än mig, eller så är han två barn erfarnare :) Påslakan och örngott är även det dåligt med, tror vi har 10 underlakan till spjälsäng men bara 1 eller två hela bäddset. Gåstol har jag medvetet lämnat oköpt så det ska finnas kvar för släkten att inhandla, lika så en badstol. Sen vet jag att i M´s släkt är det tradition att ge det nyfödda barnet en lammfäll så den ska fungera som stoppning i barnvagnen första vintern då åkpåse inte är det nödvändigaste. Glömde det jag har försökt hitta här i stan sista veckorna och det är en fin speldosa, det saknar vi också.

Så pappa ( och ni andra som funderar på vad Ärtan "behöver") här kommer listan:
- Sängmobil
- Bäddset
- Leksaker
- Speldosa
- täcke/kudde till spjälsäng
- Gåstol
- Badstol


Ganska tråkigt inlägg, förutom för mig, för nu har jag mentalt gått igenom vad det är vi behöver och redan har. Men det behövdes =)

Vad ska ni hitta på denna, för mig, regninga söndag? Snön uteblev som tur var här i natt men regnet är ihåädigare än någonsin tidigare... Jag ska på loppis, ska kolla om jag får med mig M´s syster som sällskap, hon verkade sugen igår men frågan är ju om hon är pigg idag :)

Trevlig söndag!


God natt




Har precis landat hemma efter ännu en kväll på Ungdomsgården. Som vanligt kul att gå till jobbet och lika skönt att gå där ifrån =) Inte så många besökare ikväll men ljudnivån har ändå legat ovanför taket, blir lätt så när ett 15 tal grabbar i åldern 14 - 16 år ska snacka ikapp. Tänk att allt vi ber dem om ska följas av en motfråga. Hur ofta kan samma person ( läs tonåring) säga Varför på en kväll, that´s the question!
Kom på jobbet med lätt känning i skallen, som tur var lät min snälla kollega mig fara hem efter alvedon mitt i körslaget så värken dämpades och nu är jag pigg i skallen igen. Har dock en faslig snuva så jag tror det är en redig förkylning på G. Skulle egentligen vara ganska skönt då den legat och gnagt i skallen i flera veckor men inte brutit ut på riktigt än.. Typiskt om det blir under praktiken bara.

Har funderat på en sak hela kvällen och skulle vilja höra vad ni tror. När jag är ute på ungdomsgård och på skolorna så är de flesta som arbetar i dessa miljöer oftast väldigt uppdaterade och unga i sitt sätt och sin person. Kan det vara så att när man jobbar med ungdomar håller man sig yngre? Om så är fallet, varför är inte tanterna på soc, försökringskassan och arbetsförmedlingen det då med? De arbetar ju också till stor del med barn och unga.. Kan det ha att göra med att när man mer direkt jobbar med/för ungdomar så är det ett "kall", det är nog inte många som väljer att plugga 4,5 år till lärare om man inte känner att det är så rätt. Kan jag vara rätt ute eller är det bara personligheterna som samlas på samma ställen , eller snarare de personligheterna som söker sig till de yrkena...

Kollade även på körslaget på UG ikväll, kändes som Idol fast för körer. Team Pontare är det "lokala" laget här uppe, och ja, i Norrland är 14 mil lokalt :) Tyckte de var duktiga men mina två absoluta favoriter var Team Stefan och Team Ola. Me like manskörer och Stefan är ju bara så härlig, så otroligt enkel på nått komplext vis =)
Team Amy var dock lika off som Camilla var som wildcard igår. Snacka om att slakta två bra låtar!

Nä nu säger jag god natt och önskar er alla en bra start på söndagen. Kram =)

Oförändrat läge



Nu har vi snokat runt hos varenda bilhandlare i vår jakt på en bra, begagnad kombi. Kan bara säga så här, efter två provkörningar idag är vi än mer säker på att V70XC:n vi provkörde igår är bilen för oss. Så sjukt svårt att inte jämföra alla andra bilar med den när den var så jäkla fin :( Hoppas, hoppas, hoppas att bilen finns kvar på måndag för då ska M ringa säljaren och snacka lite med honom. Är den det så blir vi mycket troligt Volvo ägare inom en snar framtid :)

Här ska vi precis till att fika och sedan blir det promenad med Vilde i solen, hur vackert väder som helst idag, lovely! Kylan ska tydligen komma på riktigt efter helgen och här är det "lovat" snö imorgon. Snarare en hotelse i mina ögon, men men...


Halleluja!



Har för femte (!) natten i rad inte varit tvungen att kliva upp och kissa mer än på morgonen vid sex tiden. Oj så mycket mer utvilad jag vaknar, helt otroligt! Är nog bara ett övergående fenomen, men de här dagarna har varit så mycket mer lättstartade. Att jag sedan är lika trött efter lunch ändå är en annan femma, det hör nog till tillståndet. Skönt är det att få sova minst 6 timmar i sträck i alla fall.

Nä nu blir det frukost och promenad med Vilde i den härligt frostbitna höstmorgonen =)


Och förresten, ett STORT grattis till Jenny som äntligen fått ut sin lille son =)

Imorgon blir det NÖF



För er som inte är lika inbitna fans av  Killinggänget som mig så kanske inte NÖF säger så mycket, men det är essensen i det privata livet. Vad det är? Läs klart inlägget så får ni se =)

Imorgon ska jag och älskling göra resterande bilhandlare i stan, vinna pengar till handpenning och bara umgås. Ska bli härligt, blir mest kvällsmys för oss så det ska bli härligt att bara hänga. Vi är ju ändå bästa kompisar också, inte bara sambos :)

NÖF - Närhet Ömhet Fritid

Håller ni inte med, de tre viktigaste elementen för att få meningsfull privattid. Eller vad säger ni?

Nu blir det NÖS Närhet Ömhet Sömn ;)

God natt!



BILliga BILar finns det?



M ringde i princip i samma minut som jag fick lämna vårdcentralem ( har inte graviditets diabetes) och var väldigt nere över tentan han just skrivit, så för att muntra upp honom plockade jag upp han i polackbilen och så for vi och käkade på McD. Efter en välförtjänt lunch bestämde vi oss för att kolla lite på bilar redan idag då det finns många bilhandlare här i Umeå och det är lördag imorgon så vi nog inte skulle hunnit med alla då ändå. Sagt och gjort!

For till den första där vi visste att det stod en V70 till ett bra pris, det visade sig inte vara enbart en V70 utan en V70XC, automat, skinn, fullt utrustad med GPS och DVD. Hela kittet så att säga. Strax under 60 papp inklusive helt nya vinterdäck på alufälgar och sommardäcken har gått över denna sommaren, även de på alufälgar :) Plus att när jag börjar talk the talk så att säga, så blir vi även lovade ett kamremmsbyte vid ett eventuellt köp. Nu till kruxet, både jag och M blev lite smått förälskade i denna bil och efter att ha sonderat terrängen så inser vi att det inte finns så många bilar i den här storleken och standarden för det ringa priset. Den är nog såld imorgon eftermiddag tyvärr så lyckas inte vi fixa fram handpenningen innan lunch imorgon så har fågeln lämnat boet så att säga :( Skit också!

Dock så kom jag hem med en bra mycket muntrare sambo än jag plockade upp utanför tentan, alltid något :) Sen kan ölen jag köpte åt honom som tröst göra kvällen lite ljusare för honom med, min älskling!

Nä nu middag sen jobb :)

Vad hittar ni på denna fredag kväll?

Kram!

Magbilder v. 29 ( 28+1)



Då så, nu har vi knäppt veckans magbilder, de togs i går kväll så de är ett dygn "försenade". Men det var nog bra för då har jag nått att sysselsätta mig med här i vårdcentralens väntrum...

Vi tog framifrån också men de blev så hemska så ni får nöja er med sidomagen den här veckan =) Tycker inte den har vuxit så mycket i omfånget men däremot på höjden, det börjar bli redigt trångt upp mot lungorna / revbenen och det är nog inte så konstigt :)


Frostig morgon



Har inte varit vaken mer än dryga timman och har redan hunnit med en promenad med Vilde på frostvita nejder och 2,5 dl sockerlösning hos kemlab. Det startade bra, men den där "landstingsfrukosten" de kallart va ingen höjdare. Har inte spytt än, men kväljningarna ligger inte lång ner i strupen. Usch och fy! Men bättre att ha det gjort än att försöka  igen :)

Inga bilder från labb men däremot från morgonpromenaden =)

Så vackert här i Umeå idag, hoppas ni får en lika vacker fredag!


Sweet dreams



Den här dagen har gått ovanligt fort men ändå långsamt. Har in te gjort så mycket så jag har inte så mycket att "bearbeta" men dagen har ändå flutit på i bra takt, nice :) Känns som dagarna fram till jul bara är en transportsträcka just nu, en mycket ond sådan också :( Undrar varför :P
För några veckor sedan tyckte jag dagarna bara rann förbi, veckorna byttes typ var tredje dag och magen växte som tusan. Nu står det still istället, vecka byter vi knappt var fjortonde dag och magen, jag tror den har krympt. Skämt å sidor, har ju en del att göra i skolan ( jobbet/praktiken) så graviditeten känns lite betungande just nu då jag måste vara allert hela dagarna, vilket jag ju gillar så det här är mitt normaltillstånd.

Jag vill verkligen inte vara tvungen att vara hemma hela november/december, men men, det är nog bra för min kropp. Har dock ingen förståelse för de som tycker att graviditeten är ett utmärkt sätt att slippa jobba, bara gå hemma och löka från vecka 10 och vara allmännt bortskämda! Vad lever ni i för slags drömvärld? Och sen har ni mage att klaga när era män/pojkar inte gör det ni tycker de ska göra, de försörjer er ju och ni går hemma hela dagarna. Lite klarar jag nog av att göra själv, trots magen, foglossningar och andra krämpor. En del kvinnors beteende får mig att inse varför männen fortfarande har bättre betalt för samma jobb.. Usch!


Nä nu blev jag upprörd och ska gå och sova, imorgon är en annan dag som någon klok (?) svensk textförfattare skrev. Natti!


Illa, jag mår illa



Började eftermiddagen med att smälla i mig en hel Odense nogatkaka, ni vet de där man bakar med, eller i alla fall nästan hela. Detta gjorde mig illamående. Det gick över, vi åt kanon god middag med nybakat bröd, grönsakssoppa och våfflor till "efterrätt" torsdagen till ära. Kom sen på jobbet och blev bjuden choklad. I vanliga fall skulle jag glatt tackat ja, och mumsat för fulla muggar, men bara tankn på att äta mer choklad fick mig att kväljas. Detta har hållit i sig i en timme nu, tror jag ska kila på Ica här bredvid och köpa en påse satsumas, riktigt sura och goda just nu :D

Nä, nu tillbaka till ungdomarna framför TVn..


Helg för mig =)



Nu har jag helg, är ledig imorgon så nu är det alltså helg=) Jobbar som vanligt i kväll på UG och sen är det även vår helg, så jag jobbar fredag / lördag 18-23, men det är ändå helg.

För en gångs skull har vi faktiskt lite planer för helgen. M har tenta imorgon så i helgen ska han också vara ledig, inget plugg och inget jobb. Planen är att rekognisera efter bil hos alla bilhandlare här i staden. Spännande! Jag älskar att köra olika bilar så det ska bli kul, kul, kul!
Resten av eftermiddagen ska jag spendera i soffan, sen blir det till att koka grönsakssoppa och baka bröd för idag är det min matdag här hemma. Önskar att M kom hem nu och mös med mig i soffan istället för att sitta på UB och läsa krimteori, men jag kan inte få allt och det blir i alla fall en av mina favorit rätter idag =)

Vad ska ni hitta på i helgen?


Service



Tycker det är ganska få företag idag som är riktigt service minded, har dock stött på ett idag. Vi ska köpa bil inom en snar framtid och jag har surfat runt lite för att se hur mycket försäkringarna skiljer sig åt i pris och dylikt. Dels för att välja rätt försäkring men även för att se hur mycket försäkringskostnaden varierar beroende på bilmoddel, motorkapacitet och så. Hittade en jätte trevlig sajt där man kunde jämföra olika försäkringar www.insplanet.com. I och med att jag måste ge dem mitt personnummer för att de ska kunna göra en korrekt jämförelse mellan olika bolag så skapas automatiskt ett konto. Högst 2 minuter efter att jag tryckt på sök så ringer en jätte trevlig kille upp och undrar om det är något han kan hjälpa mig med. I 15 minuter sitter han sen med både deras jämförelse och på blocket för att hitta lämpliga bilar åt oss. Det kallar jag service! Me like! Dessutom så kommer försäkringen bli bra mycket billigare än vad jag någonsin drömt om :D

Tjipp!

RSS 2.0