10 + 0

Idag 24/5 går vi in i vecka 11.

Vecka 11
Kroppen:
Nu är det möjligt att ta reda på om det blir en pojke eller flicka. Tekniskt sett är det möjligt att ta reda på det tidigare genom ett blodprov, men denna teknik är alldeles nyupptäckt och har inte börjat användas ännu. Tekniken går ut på att embryots celler blandas med mammans blodomlopp redan tidigt i graviditeten och då kan man se om en Y-cell (för pojkar) finns med i blodet.

Fostret: Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnas och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek.

Jag känner mig piggare än på mycket länge och de flesta små biverkningar har gett med sig. Magen börjar kännas av, speciellt när jag hostar eller nyser så drar det i ligamenten kring livmodern, det händer saker med andra ord. Hela jag börjar kännas svullen, har blivit en synbar skillnad kring midjan, och brösten har sen flera veckor tillbaka blivit ohanterligt stora...

tenta avklarad

Tog mig till skolan och skrev Musikhistorie tentan :) Skit nöjd, frågan är om jag klarat den eller ej? Bryr mig inte egentligen, missar jag så får jag väl göra om den senare i sommar..

Nu ska jag trotsa min kropp och ta mig utanför dörren en andra gång. Måste på banken :S

En dag som sjuk

Den här dagen har gått fort, eller ja, jag har fyllt den med att tävla om baby prylar och annat. Ett urval ser ni på bloggen :)
Nu ska jag ta och försöka plugga inför morgondagens tenta i musikhistoria, ärligt talat så orkar jag inte bry mig hur det går. Inte bra :( Känns som huvudet tagit sommarlov och kroppen pension, konstig kombination, jag vet :)


Ännu en tävling :)

Tävla hos Retro Elephant!






Tävlingen avslutas den 1 juni kl. 23.59 och vinnaren dras den 2 juni.

Lycka till!

Vinn coola traktorbyxor

Tävla på http://lillels.blogspot.com/2009/05/10-000-beskende-feires.html
Du kan vinna ett likadant par som du ser här under :)


Tävlingen pågår till 31/5 kl 20.00.

Lycka till :)

VInn super coola byxor hos made by me



Tävla här: Made by me

Tävlingen pågår till och med den 30/5 kl 18.00.

Lycka till!

Vinn personliga nappar



"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
2 paket nappar från Namnnappen.se
 Var med och tävla HÄR du med!"


Vinnarna  utses genom en utlottning.
Tävlingen avgörs den 31 maj klockan 18.00

Lycka till!

Vinn rockig t-shirt hos Edvinsmamma



"Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om 
en valfri t-shirt från Rockefella i samarbete med Rocka by Baby
 Var med och tävla HÄR du med!"

Vinnaren utses genom en utlottning.
Tävlingen avslutas den 13 juni klockan 18.00

Ekokul = nya favorit leksaker :)

Inte vill du missa chansen att vinna en bra och rolig leksak från ekokul.se

Tävla och vinn din favoritleksak

Tävling hos Ekokul

 

Tävla hos Ekokul. Tävlingen avslutas 14 juni!

Lycka till! :)

Tävling hos studentmamman



Tävla hos Studentmamman

Tävlingen pågår tills den 30/5.

tävling hos älskade hjärtegryn



Tävla här http://alskadehjartegryn.blogspot.com/2009/05/tavling-40000-besokare.html så kan du vinna ett par byxor som Linda syr upp efter dina önskemål :)

Tävlingen avslutas den 7 juni!

Lycka till! :)

lite tävlingar :)



 "Jag tävlar hos Eira - Min ögonsten om en valfri body/tröja från Babykungen! Tävla HÄR du med!"

Tävlingen avslutas den 28 maj kl 18.00!



Jordmødrene

Är ju som sagt fortfarande sjuk, inte kul. Och igår var det CL final ( rätt lag vann btw ) och TVn  ockuperades.Eftersom jag kännde av huvudet så valde jag att lägga mig och kolla på den Norska versionen av barnmorskorna. Tyckte det var en fin fin idé första två avsnitten då de visade "normal" födslar. Sen blev det värre, ta min förlossningsrädsla som spökar i bakhuvudet och kolla på en liten kvinna som föder fram en 4.4 kg baby med sugklocka eller hon som föder ett dött barn.. Inte bra! Fast  i slut änden så är nog resultatet ändå positivt på min rädsla :) Alltid nått.

http://www1.nrk.no/nett-tv/prosjekt/619


Måste bara tack tv4 för att de så lägligt börjat sända "back to aidensfield" på förmiddagarna just den vecka som jag ligger hemma och är sjuk :) Betydligt mycket bättre än Rachel Ray, Opera och Ellen.

Nä nu ska ska jag ta dagens enda utomhusvistelse, slänga soporna med hunden, är 19 grader i skuggan och solen lekeribjörkarna utanför, det här är plågeri på hög nivå.

Kulturnatta i Umeå

Ska föreställa någon slags höjdpunkt under våren. Vet inte om jag håller med, men vi traskade i alla fall ner på stan för att kolla på några band och träffa lite folk.
Kvällen började bra, vi kom ner vid 16 tiden. Den ständiga frågan är vad ska vi äta, jag var sjukligt sugen på Langos ( lika förvånad jag ), men det fanns inga langos stånd till vår förvåning när vi recogniserade. Vi strosade runt, Mville se metal i döbelnsparken så vi gick dit. Där sitter vi bland alla hårdrockare som dricker öl och jag smutar på en festis :) Ironi..

Kommer sen på den goda tanken att ringa Oskar och se om de ska hänga med på Olles uteservering och käka eller om de håller fast vid sushi planerna. Det samtalet resulterar i en  blixt omkastning i våra planer så vi följer med dem och spelar minigolf. Vi hinner de fyra första banorna innan haglet kommer. Tur det fanns bord och bänkar under tak och en kiosk med lite godis i :)






Som sagt, riktigt härligt väder. Är den här något blöta utekvällen i kombination med J´s förmåga att smitta ner oss på en kvart som gör att jag legat hemma hela veckan :(

Hur som, efter många om och men kunde vi avsluta alla 18 hålen och cyklade tillbaks till stan. Jag och M hamnade på Olles uteservering med en varsin burgare och öl/cola i väntan på Wolfman Jack och O och E käkade sushi medans A-K drog hem till sin pulverdiet :S

Trevlig kväll som satte sina spår :)


ingen bra dag

Madam är sjuk och även sambon. Inte bra, vem tar hand om oss?
Och vi som ska på inskrivning på MVC idag, listan är skriven och nervositeten finns här. SKA ta mig dit om jag så får 41 graders feber på kupen!

gårdagen i bilder :


Nyvaken

Ska bara klä mig så blir det långpromenad med hund och sambo :)

Vaknade tidigt för en ledigdag eller eg. vilken dag som helst just nu när allt är en dimma.. Härligt att få vakna upp tillsammans med sin man, alltför sällan det händer tyvärr :(

Ha en super dag, min blir nog alldeles underbar.

tror gör man i kyrkan

Men nu tror jag eller snarare befarar jag att jag känner av foglossningar. SÅ här tidigt!?!?

Tur jag ska till MVC på tisdag då ska jag få klarhet!
Nu ska jag nanna kudde, natti.

ännu en dag...

.. då jag känner mig helt förbi av trötthet
.. blödande tandkött
... super grinigt humör

och ÄNDÅ känns allt så bra, livet leker och jag ska bli mamma :) Helt fantastiskt :)

Ikväll har vi sommar avslutning med jobbet på Ungdomsgården. Grillning, paddling och annat skoj i det härliga försommar vädret vi har här uppe i umeå.
Men först ska jag se till så vi får några rena handdukar i det här hemmet innan bästaste sambon kommer hem till sitt preggomonster..

kram

magbilder

vad är det med alla gravida och deras lust att visa upp sin mage för omvärlden?
Har till och med hittat folk som lägger upp bilder på sin mage i vecka 5 !! Jag är i 8+2 och inte syns det nån skillnad här inte... Och det får gärna dröja...


en dag på jobbet...

och självklart så skiner solen som galet och jag sitter instängd i en taxi.. Inte kul!!

Mår annars kanon, dock så jäkla trött hela tiden.. och kissnödig, men det ger sig väl :)

Nu är det lite drygt en vecka kvar till inskrivningen, vad ska man fråga? Måste börja formulera mina tankar och oros moment.. Förlossning, gahh!!

nu fick jag faktiskt lite jobb :)

Smaskig bulgursallad

Här kommer ett litet tips på en kanon god bulgursallad. Använd så mycket av de olika ingredienserna som du tycker är lagom!
Smaklig måltid!

Fullkorns bullgur. Koka i hälften vatten och hälften grönsaksjuice och lite salt.

Blanda med:

- Tärnad avokado
- Paprika
- Succini
- Dina favorit nötter ( mina är : hassel, valnöt och solroskärnor ) Kan med fördel rostas i torr stekpanna :)
- Fint strimmlad sallads- eller vårlök.
- Gröna ärtor/ bondbönor

Krydda med färsk grovmalen svartpeppar, flingsalt och färsk hackad persilja.

Till detta är det helt perfekt med en fin bit fisk ( föredrar själv lax) och en god kall röra, exv. guacamole eller tomatsalsa.

Bulgur salladen kan med fördel sparas i en tätburk i kylen några dygn. Tänk dock på att om du väljer att blanda i t.ex. tomat eller gurka så blir den lätt lite "saggig".

7+1

Nu börjar det kännas verkligt. Förra tisdagen efter tre veckor av ovisshet fick vi så det slutgiltiga beviset på att det är en ärta i min mage, vi kunde se hjärtat slå på VUL. Nu kan vi börjas glädjas :)

Är det nån mer än jag som inte får sova på nätterna, upp och kissa fyra gånger i natt. Och det kryper i benen, som växtvärk ungefär, eller som jag kommer ihåg den känslan från när jag var barn...
Halsbränna är ett annat problem, dock slipper jag att kräkas som så många verkar göra, men halsbrännan vill inte släppa. Tipsa inte om gaviscon för det får min dock att kräkas :) Livet är inte lätt alla gånger :)

Appropå att kräkas under graviditetet, läste i nån blaska i fredags att de gravida som kräks mycket under sin graviditet får smartare barn. Förstår inte riktigt hur det kan hänga ihop, men visst visst. Kräks gör man väl av att hormonbalansen förändras, eller?

Idag har jag tenta men det blir inte till att gå på den. Sover för dåligt och är för trött, konstant, så jag ska ta den vid nästa tillfälle och ta en riktigt lång promenad med VIlde, vår bästaste hund.  I och fö rsig har vi bara en hund, men han är bäst :)
Visst är han fin?

Välkommen till min nya blogg!

det ska det visst stå som första rubrik :)

Tänkte skriva lite grann här om mina rädslor, förväntningar och annat som gör mitt liv till mitt.

Är gravid i vecka 6+2, ska på VUL idag, får se om jag fortfarande är gravid efter det.
Denna graviditet kom som en blixt från klar himmel, hade spiral isatt så den är inte planerad men sååå välkommen :)
Kan bara hålla tummarna och hoppas :)


RSS 2.0