Nestlé fri vecka

 

 


Fick del av information idag som gör att jag kommer att sluta köpa Nestlés produkter. Snacka förvånad jag blev när jag gick in på deras hemsida och kollade sortimentet, bland barnmat och flingor gömmer sig bland annat After Eight, Lion, KitKat och Hemglass. Kolla själva HÄR.

Detta finns att läsa på norska ammningsbloggen:


"Norska Ammehjelpens blogg Fulle Mugger påminner om att Baby Milk Action har utnämnt vecka 44, dvs 26 oktober till 1 nopvember, till Nestléfri vecka. Den produkt som i första hand omfattas av konsumentbojkotten är Nescafé men Ammehjelpen föreslår att man även undviker godis från Nestlé, nu i Halloweentider.
Varje år dör ohyggligt många barn p g a att de inte ammas. Amning är den förändring som skulle rädda flest barns liv globalt sett. Nestlébojkotten pågår fortfarande eftersom företaget fortfarande bryter mot WHO-koden."

Anledningen till att Nestlé förknippas med att barn inte ammas i tredjevärlden finns att läsa på den svenska sidan för ammningshjälpen.

Direkt från Svenska ammningshjälpens hemsida:

Varför bör man bojkotta Nestlé???

Barnmatsföretagen får inte sabotera amningen. WHO och UNICEF uppskattar att 1,5 miljoner spädbarn dör årligen för att de inte ammas. För att skydda amningen beslutade WHO att förbjuda all reklam för bröstmjölksersättningar med stöd av den Internationella Koden för Marknadsföring av Bröstmjölksersättningar, som antogs 1981. Amning ger den bästa starten i livet ur hälsosynpunkt på kort och lång sikt för alla barn både i låginkomstländer och i industriländer. I låginkomstländer är amning dessutom livsviktigt!

Nestlé är ett multinationellt företag med förgreningar över hela världen och överträder ständigt koden. Rapporter om överträdelser visar att Nestlé får dubbelt så många klagomål jämfört med andra barnmatsföretag.
Deras princip är enkel:

  • Mamman får gratisprov på bröstmjölksersättning
  • Mamman fortsätter att köpa bröstmjölksersättning med samma varumärke
  • Mamman ammar mindre och mjölkproduktionen minskar

Nestlé bojkottas nu i 20 länder, däribland Sverige.

Bojkotten kommer att fortsätta tills övervakningen visar att Nestlé har slutat med sin oetiska marknadsföring i alla länder och helt följer den internationella barnmatskoden från 1981 samt de resolutioner som sedan antagits.

 


Vad ska man säga, för mig blir det ett lätt val. Ska verkligen försöka tänka på att inte köpa deras produkter.

 

 

 



Kommentarer
Postat av: monia

bra val!

2009-10-28 @ 15:24:56
URL: http://moniasundgrenjansson.blogg.se/
Postat av: Josefin "Förtjust"

Håller med dig helt!

Om man inte lyckas med amningen är det ju inte svårt att hitta bröstmjölksersättningen själv i sin matbutik. Man behöver ju inte direkt tvinga på folk gratisprover för att några garanterat kommer få problem med amning.

2009-10-28 @ 18:09:19
URL: http://josefinsblogg.wordpress.com
Postat av: Ros-Marie

Hoppas alla som läser ditt inlägg Liw bekräftar ditt ställningstagande för det är DET ENDA RÄTTA.

BOJKOTTA NESTLÉS PRODUKTER!

Ros-Marie

2009-10-28 @ 18:32:07
Postat av: Tova

Oj, detta hade jag ingen aning om!

Tycker precis som en av de föregående talarna, inte behövs det väl gratisprodukter när de som inte KAN amma av nån anledning antagligen hittar dessa produkter ändå...

Har btw aldrig haft ett speciellt gott öga till Nestlé, alltid sett det som ett såntdärt stort läskigt företag som vill äga hela världen typ O_o

2009-10-29 @ 11:10:40
URL: http://www.metrobloggen.se/trasslet
Postat av: Linda & Mamma till lille Leon !

Håller med, tragiskt men tyvärr så tål min son bara NaNs speciall ersättning så jag har inget val !

Han blir dålig av semper och vatt på sjukhus för det och klarar inte vanlig NAN heller utan måste ha deras speciallare om hans mage ska klara gå runt ..!

2010-04-16 @ 12:24:02
URL: http://liindatherese.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0