5 månader med Mait


Idag blir vår älskling hela F E M månader, helt ofattbart! Sista veckorna har det hänt så otroligt mycket. Vår dotter är en glad liten person som tycker om när det händer saker runt om kring henne. Hon trivs som bäst när det är lite liv och rörelse runt om henne och folk som beundrar henes perfekta uppenbarelse. Jag kan numera skriva just person för den sista månaden har hon verkligen utvecklat en personlighet. Mait är Mait och inte bara en bebis. Det är en väldigt tydlig skillnad jämfört med tidigare.


Visst har hon blivit stor?


Så vad kan Mait egentligen göra nu när hon är fem månader. Hon sitter med sin lite framåtlutade stil men numera utan att fara åt sidan på direkten utan hon håller balansen i flera minuter åt gången. Hon äter två eller tre mål fast föda om dagen. Banangröt, havregrynsgröt, rotsakspuréer, banan, päron och till detta dricker hon vatten eller fruktdryck. Hon klarar sig inte på enbart dessa mål, såklart, utan äter även ca 700 ml ersättning per dygn. Mait sover nu mera 8-9 timmars nätter, somnar mellan 19 - 20 tiden på kvällen, vaknar vid 23 för en flaska ersättning och sover sen till 07. Mamma och pappa är överlyckliga =) På morgonen väcker hon oss med sitt glada joller iiiiiiaaaah, eeeahe, ooooooooooåååöi,gaaaaga, mmmmmmhhhmmmiii osv. Nästan bara vokaler men sista veckan har m, g och p börjat slinka med i allt större utsträckning.

Efter de första månadernas vana att bajsa var tionde till var fjortonde dag bajsar hon nu varje dag, oftast två eller ibland fler gånger (jag vet att det inte är så roligt att läsa om men jag vill minnas.) Den stora förändringen kom när vi började införa fast föda. Liberos blöjor är det som gäller och nu är det sista paketet med treor som förbrukas, det är dags att byta upp sig för de börjar bli små. På kläder har hon hunnit byta upp sig från den tredje storleken ( 62 ) till den fjärde ( 68 ) redan. Vissa plagg som används är till och med i storlek 74. Vad hon väger och mäter kan vi endast spekulera i men jag skulle tro att vikten närmar sig 7300 gram och längden bör vara över 65 cm. På torsdag får vi se för då är det dags för femmånaders läkarkontroll och vaccinering.

Men vem är då Mait? Hon gillar som sagt när det händer saker omkring henne, hon tycker om att leka med saker, det behöver definitift inte vara leksaker, utan saker är roliga. Favoriten är MU, kossan hon fick av morbror Emil, BÄÄ fåret hon fick av morfar och Mona och  saker som låter är roliga , speciellt när de kastas i golvet. Vilde är också jätterolig, speciellt när vi är ute och går.

Nu för tiden är Mait vaken under promenaderna nästan jämt och eftersom Vilde går bredvid så sitter hon halvt om halvt lutad över kanten på barnvagnen för att kunna följa hans steg.. Skratten är inte långt borta och när Vilde kommer tillräckligt nära eller vagnen skumpar till så ljuder hennes härliga skratt högt och länge. Att suga på stortån är också något som är roligt, helst ska hon göra pruttljud samtidigt =)

Det finns dock INGET som slår stunden på dagen direkt efter att pappa kommit hem från skolan. Lilltjejen är så glad så glad och minsta respons från pappan, vilket hon ju får så fort hon visar sig, gör henne ännu mer överlycklig. Hon sträcker fram sina små knubbiga armar och tjuter av glädje när hon ser honom. Jag, mamman, får bara den responsen en bråkdel av gångerna, men det är väl inte så konstigt, Mait och jag umgås bara vi 9 timmar per dag, klart hon är less för det skulle jag också vara ;-)


Nu tror jag det mesta är nedtecknat, hon är stor vår lilltjej och större blir hon. Det går fort, fort, fort!
Kommentarer
Postat av: sara - mamma till wilda

Åh, jag blir helt varm i kroppen när jag läser. Wilda är 5 månader om en vecka och vet precis hur du känner =) Våra små bebisar är inte så små längre

2010-05-28 @ 21:36:05
URL: http://saratilling.devote.se
Postat av: Glada yoyo

Grattis lilltjejen. 5 mån. Tiden går så fort och det är så roligt att följa er, speciellt när våra barn är så nära varann i ålder!

2010-05-28 @ 22:13:16
URL: http://gladayoyo.blogg.se/
Postat av: Emil

=)

2010-05-29 @ 09:16:48
Postat av: Ros-Marie

Tack Liw för bloggen! Det är fantastiskt att kunna följa er...

Stor varm kram till er alla

2010-05-29 @ 09:17:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0