Revbensspjäll - check



Då var julens laddning av revbensspjäll färdiga, kan nästan inte hålla mig när jag ser dem. Men jag ska!







Receptet är super enkelt =)

1,5 kg tjocka spjäll ( delade)
2 dl soya
1.5 dl flytande honung eller sirap
1 dl sweet chili sås
3 tsk mald ingefära
1 tsk kanel ( första gången jag provar med kanel)
3 msk rödvins vinäger

Blanda ihop alla ingredienser till en sås, stoppa spjällen i en påse och häll över såsen.
Låt marinera i minst 3 timmar, gärna längre.
I ugn i 175 grader i ca 2 timmar. Färdigt!
Går hur bra som helst att göra i förväg och bara värma upp i ugn när det är serverings dags.

Tänkte prova med kanel för att få en lite juligare touch på kryddningen. Vi gör ofta spjäll när helst på året det kan tänkas vara och honungs marinad är alltid basen. Har du inte rödvins vinäger går det jätte bra att pressa i en apelsin eller citron. Det ska vara något med syra i för att framhäva smakerna.

Lycka till!



Kommentarer
Postat av: Sandra

Gud så gott! Ät ett par för mig också ;-)

2009-12-22 @ 19:42:34
URL: http://tassandra80.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0