Kan man annat än njuta

Har nog missat att berätta att jag ska jobba i köket på Norrbyskär hela Juli. Kom ut i morse och blev abrupt inkastad i köket och det kaos som rådde. Trodde jag skulle få en mjukstart och en chans att lära känna lägergården och dess omgivningar. Inte då!
Är trött i fötterna och känner av mina foglossningar, men det är skit kul.

Har tyvärr inte haft tid att knäppa några kort på dessa underbara omgivningar än, men det kommer :)

För övrigt så har Sommar på P1 varit mindre bra både igår och idag :S

Ha en trevlig kväll alla :)

Besök hos BM

Då har vi varit på vårt andra besök hos BM. Allt gick bra, lämnade blod för alla tester de gör i samband med graviditet och kollade blodsocker värdet 4,4 och järn värdet, Hb, 137. Jag trodde och hoppades på att vi skulle få lyssna på hjärtljuden denna gång men tydligen så har de precis tagit ett beslut om att inte låta föräldrarna lyssna så tidigt i graviditeten. Detta för att en del blir så oroliga om de inte hittar hjärtljuden. Detta är tydligen ganska vanligt då fostret och dess hjärta är så små.

Nästa besök inom sjukvården, om inget särksillt händer, är för RUL ( rutin ultraljud) den 20 juli. Sen ska vi på besök hos BM när vi är tillbaka från semestern den 28 augusti, då ska vi få lyssna på hjärtat :)

Fick ett brev från landstinget idag angående cellprovet jag lämnade för två veckor sedan. De hade inte kunnat hitta några förändringar, utan tror att de har gått tillbaka :D Jag kommer bli kallad för säkerhets skull efter förlossningen. Den meningen med efter förlossningen gjorde allt så verkliget. Trotts att vi fått göra UL och allt så blir det så mycket lätt förståligt när det står FÖRLOSSNING i svart på vitt....

Döden i flash


Kan väl inte ha undgått någon att Michael Jackson är död.
Jag kan inte riktigt ta till mig att en del människor blir så förälskade, kunniga och medkännande med idoler. Särskilt inte när det är en "idol" som synes levt ett inte helt ok liv. Eller i alla fall inte verkar ha haft helt ok förhållanden med olika personer. Jag kan inte, hur mycket jag än försöker, förstå att en människa kan bli så älskad. Visst han har gjort musik som är helt genius, men när rättfördigar bra musik eller konst eller poesi att man behandlar andra människor illa? Att man för sitt eget nöje spärrar in utrotningshotade djur?
För några år sedan läste jag Fredrik Strages bok fans en bok med 6 kapitel om olika idoler och hur deras fans lever i skuggan av dem. Väldigt intressant. Vad fattas en människa som lägger all sin tid och energi på en person de sett på TV eller läst om i en tidning?

Jag fattar det verkligen inte!

Jag är en tidig 80- talist, jag om någon har upplevt MJ´s storhetstid på nära håll, men han berörde aldrig mig. Visst har han låtar som är välskrivna och välframförda, men det har Brittney också.
Lider med er som sörjer MJ´s bortgång men jag lider inte med er för att han har dött utan för att ni ödslar energi på en person som inte är värd det.

Bättre sent än aldrig

Pinsamt, inser nu att jag missat att recensera dagens Sommar i P1 :S

Vet egentligen inte vad jag tyckte så det kan bero på det.. Malin var ju trevlig att lyssna på, det märks att hon är van vid medier och dylikt. Tyckte väl dock att det var lite väl kliché att berätta om hur man från att ha flyttat till Kanada som två åring blir modell vid 17 års ålder och sen skådespelare kring 20. Kunde lika gärna varit Victoria Silverstedt eller Mini som suttit bakom micken.

Kommer inte ihåg vem det är imorgon men det blir nog intressant :)

Nu ska jag sova, natti!

Uteserverings maraton

Vi drog ner på stan vid 18 - tiden för att käka en bit mat på nån av båtarna på kajen med några goda vänner. Tji fick vi, bord fick v i och efter 20 minuter i kö för att beställa mat och dryck blev vi nekade. Inga matbeställningar på en timme fick vi till svar, köket var överhopat med jobb.
Så medan de andra tre  satt kvar och drack upp sina öl gick jag och M runt i Umeå på jakt efter en plats på någon av stadens alla uteserveringar ( säkert 6 stycken ). Fullt överallt, i och för sig inte så konstigt då det var runt 25 grader strålande sol och MC cruising  i stan, men ändå! Hur som helst så lyckades vårt sällskap hitta ett bord på REX när de druckit ur sin öl på båten. Väl framme på REX fick jag äntligen vila mina trötta fötter och rygg. Döm om min förvåning när de i princip inte har en enda maträtt som funkar för en gravid kvinna. När jag frågade om det gick att byta ut nått element så det skulle gå blev det kalla handen. Trist!

Kvällen slutade med en varsin burgare från MAX i rådhusparkens gröngräs, på tu man hand med M.
Inte helt smärt fritt och jag hann till och med spilla några hormontårar över hur besvärlig jag är inne i kön på MAX, inte lätt att vara ett preggomonster alla dagar. Eller i alla fall inte för kära sambon att leva med. Älskar dig vännen!

kanske lite tidigt

men fortsätter det så här kommer jag bli e x p e r t på barnvagnar :)

vad tror ni om den med fyrahjul i svart?

www.brabarnvagnar.com

Premiär magbilder

Jag har gruvat mig för det här, men nu när sommarn är kommen och kompisarna flygger kors och tvärs i landet, känner jag mig tvungen att visa upp tjockis magen i sajberspace.

Se och njut av att ni inte är lika tjocka, om det i alla fall kunde stå gravid i pannan så folk slutade tycka att jag blivit lönnfet skulle allt kännas så mycket bättre :)

Först kommer en bild tagen i vecka 8 + 0, ingen direkt skillnad mot min normala kroppshydda.Och sen en bild med datum i söndags alltså 14 + 0.
Som ni kanske förstår så börjar mina byxor vara ganska små, tur det är leggings och
tunika på modet den här säsongen med :)

Kristel, se vad du missar när du är i Skåneland :)


Pappa pappa det är mumin som ringer!

Att efter fem minuter berätta en anekdot som går ut på att ens svenska kompis son tror att man är mumin i telefon är helt rätt sätt att få mig på sin sida. Kan inte annat än säga att finlands utrikesminister verkar väldigt charmig. Synd att han är moderat.

Ett underhållande men också tänkvärt program. Han har distans till sig själv och sin post som Finlands utrikesminister, ett tydligt tecken på detta var när han pratade om sin relation med Sverige;  Jag och Carl Bildt har ett idrottsproblem.
Detta  appråpå deras olika intressen.

Jag  gillarockså att han trycker på vikten av språkkunskaper och hur lätt det är att ge sina barn en god grund till flerspråkighet redan som småbarn. Gillar även att han avslutar programmet med lite lätta tips på hur en vuxen människa med mycket att göra och ansvara för hittar balansen mellan fritid, jobb och familj. Prioritera familjen, lediga helger och kvällar och lås inte upp dig på skitsaker bara för att. Detta är i och för sig råd som gäller även för oss som fortfarande studerar, har semester, är föräldralediga eller har ett mindre krävande jobb. Prioritera vänner och familj!

Då var det bara att tacka Alexander Stubb och hoppas att Malin Åkerman är lika bra i etern som  på filmduken.

Sommar

både utanför fönstren, som för övrigt är rena och fina, och i radions P1. Dagens program bygger inte direkt upp mina förväntningar, men det kan inte vara sämre än igår... Vad tror ni?

Sommar i P1

Dagens sommarvärd är
Alexander Stubb

Utrikesminister i Finland, Samlingspartiet

– Jag kommer bland annat att prata om mitt stora intresse: triathlon och mitt förhållande till Sverige. Och naturligtvis också om mitt jobb och intressanta personer jag har träffat.

 

Hmm, hoppas de intressanta personerna inte bara är finska kändisar utan lite blandat, tycker dock det är lite skoj att de tar in finlands utrikesminister.. Tänk om Condoleezza Rice hade varit sommarpratare :)

 

 

Nä nu ska jag ta tag i några garderober och köksskåp som behöver tömmas. Efter det lunch och sen fönsterputsning till Sommar :)

 


Försöker..

Otroligt nog lära mig lite om hur jag kan designa bloggen. Hittade en bra och lättförstålig blogg i ämnet http://www.designadinblogg.se/

Nä nu ska jag snart sova, Mange har varit nere hos grannen och kollat på fotbollen och jag skulle kolla på Morden i Midsommer, men jag fastnade med blogg designen :S Nu är jag trött i huvudet av att sitta länge framför datorn och trött i ryggen/ benen efter allt packande och fönsterputsande tidigare idag.

Har ett till problem dock och det är att Vilde inte vill äta. Han har inte ätit en bit, inte ens sina favorit tuggben, sen vi kom upp till Ume igen i söndags. Om det är att han blir stressad för att vi ska flytta, det är varmt, han saknar friheten på landet eller han är sjuk har jag inte listat ut. Men så här brukar han INTE bli, vare sig vid flytt eller hemkomst från landet :( Lite orolig blir jag allt för lill skiten..


OCH Sommar  i P1 var inte bra idag , därför kommer det inget inlägg i ämnet. Hoppas det är bättre imorgon igen :)

Natti

Spökveckor

Var det nån som sa i ett forum jag besökte. Ska tydligen, om de infaller, komma någon gång i början av andra trimestern. Kan nog vara dessa som spökar för mig just nu. Känner mig inte alls gravid, måste kolla på UL bilden av Ärtan för att förstå att det faktiskt är något där inne. Det enda sätt som h*n ger sig till känna på är att jag känner av mina foglossningar mer och mer. Magen växer inte, håret är fint och finnarna borta. Har ju knappt mått illa och tröttheten är sedan länge överstökad. LIte svettningar ligger kvar, men idag är det 25 grader i skuggan och tryckande åska över Umeå så det är inte så konstigt att jag svettas där jag går och packar ihop vårt kök....

Nån som känner likadant??

gaah

Vi bestämde oss för att outa ärtan på FB, läskigt. Men nu slipper vi att folk blir besvikna för att
de inte fick reda på det samtidigt, nu får de skylla sig själv om de loggar in sist av alla :D


Natti

Orsa björnpark i bilder

Ni får ursäkta att det är ett så fint rutnät på de flesta bilderna, men det blir så när djuren inte dyker upp när jag fotar i fria naturen...

Vargarna var, för mig, förvånansvärt nyfikna och sociala. Roliga att studera,
känner igen så mycket i deras beteende från VildeTydligen så trivs även Sibiriska tigrar i Dalarnas skogar. Magnifika djur.
En stooor björn, hanen är tre gånger så stor som den svenska brunbjörnen,
snacka gigant...En av två Isbjörnar i parken, tyvärr så verkade den här väldigt stressad och
gick fram och tillbaka en väldigt kort sträcka hela tiden vi var vid dem, men
mäktiga djur är det, vill inte möta ett utan ett stängesel emellan.

Sist men inte minst, Malin som Inuit :)


Dagen...

...har varit solig här uppe i Umeå.
Jag har dock hållit mig inomhus och putsat hälften av våra fönster, så Mange ska slippa det när jag drar på jobb och han ska städa ur lägenheten.. Har även lyssnat på Hanna i dagens sommar i P1. Hon är ju helskön, gillar hennes återblickar till sina år på Kalix fhs, vem känner inte igen sig?? Visst jag är 2 år yngre så Oasis och Manic street preachers förknippar jag inte med min första tid hemifrån med ny pojkvän utan snarare gymnasieåren, men det var klockrena analyser av  tonårs tjejens första riktiga förhållande. Tanken på att ens lämna killen fem minuter för att hålla liv vid ett eget intresse, gick det? Som sagt, en riktig tidsresa tillbaka till tonåren, som ändå ligger hyfsat fräscha i minnesbanken.
Vem känner inte igen sig när Hanna tar upp ämnet på fest med pojkvän? Där har väl alla varit, lite för mycket uppmärksamhet åt en annan och det är igång, tur att Mange inte är sån :)

Nu hoppas jag verkligen att morgondagens sommar pratare är lika underhållande och träffsäker.

Underbart

Att vara hemma efter en och en halv vecka söderöver.

Borta bra men  hemma bäst!

FÖrst övernattningen hos Pia och Ronja i Härnösand, sen Hudiksvall och direkt vidare till stugan och 85 års kalas för farmor.Skit kul, alla var där, saknade bara kusin Kalle och min Mange :) Sällan det är så bra uppslutning...
Spenderade veckan hemma i hudik med att umgås med Jessican och pojkarna, sen kom Magnus äntligen på torsdagen och vi for till stugan igen. En natt där och sen i pappas bil till mora för att fira midsommar med Ms familj och vänner. Jätte trevligt, tack alla!
I går åkte vi tillbaka till stugan, men först var vi på Orsa björnpark med David, Malin och Malins föräldrar. EN mycket trevlig dag, isbjörnar är råcoola :)

Bilder kommer så fort jag tömt kameran :)

Nu är vi i alla fall hemma och ska nanna min EGEN kudde, king :)

14 + 0

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man
är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten.
Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.

Fostret: Huden är genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone. Ögonlocken stängs och kommer inte att öppnas igen förrän i sjunde månaden.

Nu är bebisen ungefär 9 centimeter lång och väger cirka 43 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.

fetal development at 14 weeksKring den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kan suga på tummen. Forskare tror att dessa och vissa andra rörelser utvecklas i takt med att impulser i hjärnan utvecklas.Tävla hos hanna of sweden


"Jag är med och tävlar om ett presentkort på 500 kr hos

Babykonceptet.se i Hanna Of Swedens blogg!

Var med och tävla HÄR du oxå!!"

tävling hos Creyla"Jag är med och tävlar hos Creyla om denna söta babyfilt från Funkybaby.se.
Var med och tävla HÄR du också."

funderar lite

När jag läser om graviditeter så står det att första gångs mödrar kan börja känna av fosterrörelser i vecka 18 - 22. Jag är ganska säker på att jag känner av dem redan, små fladdrande rörelser precis ovanför blygdbenet. Coolt va :D

Nu börjar det

... trilla in mamma kläder från alla håll och kanter, tusen tack alla :)

Satt hemma hos Jessica tidigare i förmiddags och hon började radda upp alla prylar och kläder somhon har liggandes efter Lemmy och Eddy. Hon har det mesta så det var lättare att göra en lista av saker hon inte kan förse oss med:

- barnvagn
- dusch/bad stol
- bärsele

Skönt att slippa lägga pengar på prylar som används en så kort tid.

Tack Jessican :)

Sommarens fynd

Har idag gjort sommarens fynd, i alla fall tror jag att jag kommer tycka det när sommaren är över.
Åkte ner till hamnen och skulle hämta Mona som städade ur båten. På väg tillbaka utbrister Mona stanna, vänd!
Då har hon sett två fina slag/fäll bord som det står en stor lapp med "varsegod" på. Snacka vi är nöjda, vi inte ens slogs om vilket vi ville ha, hon gillade det lilla och jag köksbordet.

Bedöm mitt fynd själva, nu blir det ett nytt  bord i köket istället för det gamla rangliga :)Kan man annat än gilla? :)

Ikea :)

Tänk vad bra det kan gå att åka på ikea när man inte tar med några karlar. Jag och Mona åkte dit igår, fem timmar tog det där inne, men då åt vi lunch och fikade också. Hur som, helt stressfritt och nästan alla saker på min lista kom med hem, bara byrån som fick stanna kvar.
Det blev även två "impulsköp" som jag inte ångrar för fem öre :)
Nya kuddfodral till vardagsrumms soffan:Och en matta att ha under vårt nya soffbord ( lack 55 x 55)Nu ser jag framemot att fytta :)

vecka 14

Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin.

Ett händelserikt dygn

Har varit på resande fot sen igår morse vid åtta tiden. Efter en mellan landning hos Pia och ROnja i Härnösand är jag nu 30 minuter från Hudiksvall och resans mål. Inte nog med att graviditeten gör mig illamående, jag åker x2000 får se hur det här slutar...
Tänkte visa min och Vildes resa i bilder.Någonstans strax efter Övik, molnen har spruckit upp och solen visar sig för första gången :)Utsikt från Höga kusten bron en regning förmiddag.

Kvällspromenad med Pia och vovvarna.


En lååång kväll

God morgon! Blä!

Inte nog med att jag måste masa mig ur sängen vid sex tiden i morse för att hinna med bussen som går vid åtta, jag kom inte hem förrens 01.30 inatt. 7 timmars stillastående i duggregn vid en hoppborg gör ingen onsdagkväll...
MEN kidsen är kul och det var förvånansvärt få av dem som var uppenbart berusade så där en skolavslutnings kväll :) All heder åt umeås ungdgomar.

Nu ska jag rasta hunden, göra en matsäck och inviga mina nya stödstrumpor. Fick lov att ge upp igår och inse att det nog är dags att prova dessa tingestar. Kanska kan jag slippa krypningarna och växtvärken i benen när jag ska sova nu. Särskillt som jag ska sitta några timmar på bussen idag och sen jobba i kök hela juli...

Ha en trevlig dag!De här två tjejerna var vid min och Annelies station, hoppborgen, i säkert 3 timmar. Som ni ser var de riktigt slipade på att göra volter :)

På schemat stod även sumobrottning, bungee running och boxning med gigantiska handskar.Självklart fanns det även en scen där umeås ungdomsband uppträdde :)

UL 10/6
Så här ser h*n ut :) Huvudet till vänster och ryggen uppåt mot kanten på livmodern. Det vita böjda strecket i övre kanten är ryggraden och nästan längst till höger under ryggraden är det ett svart hålrum, det är hjärtat.

Det här UL mätte oss till v 12 +2 så nån gång kring den 20/12 kommer det ett litet knytte.

Nu känns det helt overkligt att det faktiskt är på riktigt, men det är det, bild bevis finns så att säga :)

Trevlig eftermiddag :)

en spännnade dag

Hallå :)

Nu har jag varit på KK för cellprov. De såg inga förändringar, eller allt såg normalt ut :) De tog prover för säkerhets skull och svaren kommer på måndag men jag har på känn att det inte blivit mer än sist jag var dit...

Hur som, vi fick göra både VUL och UL :D Sist vi gjorde VUL ( v 5 + 2) såg vi hjärtat slå och inte så mycket mer. Idag ( 12 + 2 enligt VUL:et idag ) såg vi armarna, ryggraden och hjärtat. VI såg även hur h*n vände sig. Skit häftigt. Bilderna vi fick med oss hem ska jag lägga in, måste bara hitta på en scanner :)

Ha en trevlig dag allihopa, själv ska jag packa för resa söderut och 85 års kalas och sen jobba kväll/natt på stan som fritidsledare när det är skolavslutnings jippo för de som inte tar studenten. Blir en låång kväll :)

Vecka 13 (12 + 0)Kroppen: Nu är gränsen för den andra trimestern och då är det rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamående och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att urskilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan.

landslag eller knattelag???!

Har kollat fotboll ikväll.Har några frågor, besvara dem gärna :)
  • Är det ett landslag eller knattelag vi ställer upp med?
  • Varför byta ut Chippen när han är en av få som spelar fotboll och skapar nått?
  • Varför låta Mellberg spela överhuvud taget?
  • Vad hände med Zlatan, är han ens på plan?
  • Micke Nilsson, hur tänkte du?
  • Varför fick inte Johan ELmander chansen förräns sista fjärdedelen av matchen?
  • Vad gör Lagerbäck för att förtjäna sin lön?

Hm, skrev det här igår men ser nu att jag tröck spara och arkivera ist för publicera, pinsamt!

11 + 2

Vecka 12
Kroppen:
Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90% före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som t.ex lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan.
Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid smärre blödningar.

Fostret: Fostret är 9 cm stort och väger cirka 15 gram. Moderkakan tar över näringstillförseln till fostret ungefär vid den här tiden.
Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.Du är på dag 79 av 280. (28,2%).
Du är i vecka 12.
Du har gått 11 fulla veckor och 1 full dag (v11+1).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 3:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Sön 20 dec 2009
Du har 201 dagar kvar till beräknad förlossning.

överflödig

Idag har jag känt mig överflödig hela dagen lång.
Det började i morse när jag vaknade, Vilde brydde sig inte  om mig det minsta, han visade ganska klart och tydligt att jag var icke önskvärd/behövlig.
Sen gick jag till skolan för att repa inför morgondagens avslutningskonsert. I och med att jag var sjuk förra veckan så har alla låtar där jag är med och spelar instrument strukits, vilket gör att jag körar på tre låtar. Känns som jag bara gör det för att ha nått att göra. Känner mig ännu mer överflödig.
Sen när jag kommer hem sent om sider så har M diskat och städat. Ska självklart inte klaga, för hur ofta är det skinande rent när man kommer hem på eftermiddan/kvällen, men när behövs jag?
Sen lagade M mat för att hans syster satt i soffan och skvallrade med mig.
En uppgift har jag haft idag, att vika tvätten. Tycker det är rogivande, problemet är att nu står M och stryker alla sina skjortor, utan att ens be mig göra det åt han:( Känner mig hur överflödig som helst. Konstigt det här för jag är inte särskillt donande tjej just nu, men jag känner mig överflödig! Kanske har med graviditeten att göra? Viljan att känna sig behövd och uppskattad tänker jag på då. Är kanske en del av förberedelsen inför att bli mamma...

M stryker framför tv:n :D Puss på dig!


RSS 2.0