God natt!Hm, ännu en onsdag har förflutit utan att vi knäppt några magbilder, får göra det nu när vi ska sova så kommer de upp imorgon istället, hoppas det är ok.

Som sagt sängen efter en alldeles lagomt förträfflig dag, Lugn och skön! Kvällen har spenderats med älskling framför Tvn. Självklart har vi även promenerat Vilde i höstmörkret och dagens paket från mamma fick mig att fundera på hur mycket kläder till Ärtan vi egentligen har så nu har jag storleks sorterat och skaffat mig en hyffsat bra överblick :) Men jag vet att jag har mer någonstans, frågan är bara VART? :) Saknar de kläderna som var i lådan jag ropade hem på tradera för 50 kr för någon månad sedan. När de väl är "inventerade" så vet jag nog precis vad som saknas, men kan säga som så att mycket det är det då inte =) Och bara en bråkdel är nytt, det känns bra i mitt miljömedvetna hjärta =)

Nä, nu sängen =) Hoppas alla får en god natts sömn, jag tänker då göra mitt bästa..

Kram =)

Det kom ett paketFrån min mor idag. Som jag tidigare berättat så har hon börjat sy en del och det är till vår stora lycka oss till gagn :) Även så har jag en modern mamma för hon handlar på Tradera, och fynd det gör hon, även det oss till gagn.. Idag kom så frukterna från hennes senaste syateljé, två kuddfodral som M önskat sig och en filt i fleece till Ärtan att ha i vagnen och liknande. Jätte fina och kommer slitas med hälsan om jag så säger. Men det var inte allt, i paketet fanns även en massa kläder till Ärtan som är fyndade på Tradera, och så fina sen. Jag är helt kär i vissa plagg redan =) Tusen tack mamma! Och bra smak vad det gäller färger har du med :)


Fyra bodys

6 par mjukbyxor, varav två med fot

5 mössor, varav en tjock och 4 i "hjälm" modell.
4 par vita tjockstrumpor och 2 med bamsemotiv

Våra favorit plagg. Brun sett med igelkottar på,

och en pyjamas med igelkottar.

 

Grön/grå fleece jacka.

Alla kläder är alltså begagnade, men det märks inte. Inga fläckar, noppor eller annat slitage. Storlekarna är 50 - 68, blir perfekt under vinter/vår. Nu är Ärtans garderob snart fulltalig, bara några få kompleteringar behövs =)
Och nästan allt är begagnat köp, Tradera, loppisar och arvegods. Billigt och miljövänligt. Pengar på kläder blir det när Ärtis börjar krypa/gå och kraven på hållbarhet blir större.

Nu blir det kvälls promis och än en gång, Tusen tack mamma!!!

Promenad i skogenJag och Vilde begav oss till skogs så fort jag slutade jobba vid halv två. Hur underbart som helst, det är absolut inte varmt ute idag, men det är blå himmel, vind stilla och solens sista strålar värmer lite.


Nu bär det strax iväg på gravid yoga, nice!

Några tävlingar


~~~
"Var med och tävla om ett presentkort på 300:-
och fri frakt hos EkolekoMuppsan´s blogg"
~~

______________________________________

Babysmart är en webbshop där du hittar det mesta för din baby! Allt från leksaker till banrvagnar! Nu har vi, chansen att vinna ett presentkort för 300 kr hos diana.

__________________________________________________________Tävling i samarbete med MyKidoo!

Nu har du chansen att vinna ett presentkort på 200 kr hos MyKidoo

Tävlingen pågår till den 6 oktober!
Tävla hos Diana


_________________________________________________________

Tävlingar hos TANT :)


"Jag vill vinna ett presentkort värt 400kr från SweetFunky hos Tant Ulrika!"


______________________________________________________


"Jag vill vinna 1 presentkort värt 500kr från Me&i hos Tant Ulrika!"
_____________________________________________________________Vecka 29Uträkning utgår från dagens datum: Ons 30 sep 2009.
Din graviditet startade
Ons 18 mar 2009.
Din menscykel är ca
28 dagar
Du blev gravid ungefär
Ons 1 apr 2009 (ägglossningen).

 

Lilypie Pregnancy tickers

 

Du är på dag 196 av 280. (70,4%).
Du är i vecka
29.
Du har gått
28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i
7:e kalendermånaden.
Du är i
8:e graviditetsmånaden
Du är i trimester
tre.
Beräknat förlossningsdatum Onsdag
23 dec 2009
Du har
84 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

Mina tankar: Nu är det verkligen inte länge kvar. Det börjar kännas som det är dags att fundera på vad som ska finnas med i förlossningsväskan och hur vi vill att vår förlossning ska vara. Vilka hjälpmedel vill vi ha och så vidare. Lena på Auroragruppen gav oss en mall för att skriva förlossningsbrev så det ska jag göra i veckan. Och börja skriva en lista på det vi ska ha med oss.

Rent fysiskt börjar jag bli tyngre och rörligheten är nu väldigt låg om jag ska försöka bedöma alltså. Men det värsta är nog inte kommet, utan jag försöker njuta av att jag fortfarande kan gå begränsade sträckor med Vilde i skogen. Ärtan är väldigt aktiv och det syns bara mer och mer tydligt utanpå magen när h*n rör sig där inne. Inte kissnödig lika ofta som förut när jag sover vilket är skönt!

M har börjat förbereda sig inför sin uppgift och läser lite böcker om hur livet efter förlossningen kan arta sig, han har även börjat intressera sig för just förlossningen, något som jag nog mer förnekar just nu.

fetal development at 28 weeksBarnet: Den här veckan väger bebisen drygt 1250 gram och är ca 38 cm lång från topp till tå. Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet om en stark ljuskälla lyser på utsidan. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar. Underhudsfettet bildas och fingernaglarna växer.

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Det kan kännas som om ni varit gravida i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över
förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Ni kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.

Du kommer förmodligen att träffa din barnmorska oftare den sista tiden. 


God morgon graviditetsvecka 29Inatt har jag sovit hela natten utan att gå på toaletten en enda gång, tror det är första gången sen vecka 7 eller 8. Vilken otrolig känsla =) Men jag har inga föreställningar om att det kommer vara så här några fler nätter utan jag njuter av den här känslan idag..

Idag går vi in i vecka 29, solen skiner och hösten är här på riktigt. Det börjar bli dags för oss att funderar lite allvarligare på det här med magfotograferingen. Det lutar åt att vi frågar J, en kompis som är riktigt duktig på foto, men vi får se :) Vill vänta två veckor tills vi ska fota så magen hunnit bli riktigt stor. Eller riktigt stor, i jämförelse med vad som komma skall så är den nog inte riktigt stor då men ni förstår hur jag menar..

Nä, nu ska jag njuta av att ha förmiddagen ledig genom att kolla på engelska serier på kanal 9. Sen stoppa in Vilde i bilen och ta med honom till skolan där jag vikarierar så vi kan fara ut i skogen direkt efter min enda lektion är avklarad! Toppen!

Trevlig onsdag till er alla!

God nattNä nu ska jag sova, imorgon har jag en lektion. 12.15 till 13.25 så jag ska sova tills jag vaknar, dyscha, äta lunch gå till skolan och sen bara slappa i soffan. Promenera Vilde medans det fortfarande är ljust ute ( jeajh ) och sedan åka på gravidyoga. En dag utan måsten med bara roliga och trevlig saker med andra ord :) Det behövs sådana med :)

Nu sängen, god natt!

Gammal och skröplig eller bara gravid


Det är frågan, idag har det varit ett flertalet incidenter som fått mig att fundera på om det verkligen "bara" kan vara graviditeten som gör mig till den jag och min kropp är just nu eller om jag börjar bli gammal, flokig och skröplig.

1. Trappor
Det första är att jag inte kan gå i trappor längre. Hela min kropp säger ifrån. Inte nog med att anfåddheten tilltar för varje dag som går. Mitt bäcken säger ifrån med sådan kraft att varje trappsteg känns som tortyr. Detta resulterar i att jag åker hiss. Det gör gamfolk med...

2. Strumpor/skor
När jag ska sätta på mig strumpor eller skor så måste jag sitta ner, jag kan knappt i detta läge få på mig klädesplagget ifråga, om jag inte lägger upp ena foten över det andra knät. Då når jag, med nöd och näppe.

3. Grejer
Jag kan inte själv plocka upp saker från golvet, ur låga lådor/skåp utan måste be mina elever om hjälp. Är jag hemma får Älsklingen hjälpa mig. Samma sak om saker jag behöver finns för högt upp, är ganska kort i rocken, så kan jag knappt kliva upp på en stop och plocka ner det jag vill ha för jag tar mig varken upp eller ner på stolen.

4. Färdig!
När jag går på toaletten så börjar det blir svårt att nå med papperet. I och med att fogarna gör så ont och bebis ligger som h*n ligger så har min rörlighet framåt/bakåt och i sidled blivit helt kapad. Torka mig? Ropa färdig blir nog verklighet inom en snar framtid. Tips? Finns det särskilda armförlängare för gravida när vi sitter på toaletten månne?

5. Promenera
Ge mig en rollator och jag kommer hoppa, inombords, av lycka. Enda gången jag går obehindrat på asfalt/golv är när jag är på Ica och har en kundvagn att luta mig mot. Kontentan, jag kan inte gå, ens korta sträckor, utan en rollator.

6. Skärpt
Kan jag inte påstå att jag är. Idag kom jag på mig själv med att ha ställt in matberedaren i kylen. I morse hittade jag saltkaret på samma ställe och i lördags hittade jag grädden jag köpte i fredags i skafferiet. Har även förmågan att göra i ordning linsfacken, fylla dem med linsvätska och sedan gå och lägga mig UTAN att ta ut linserna.


Så min fråga är, är det verkligen graviditeten eller är jag berättigad till ett färdtjänstkort och  en rollator??


Äntligen hemma
Har varit hemma ett tag nu, slutade redan 14.30 idag och tänker inte göra många knop. Det är jag som är "matansvarig" här idag, men vi sa att vi ska äta vid halv sex så det är gott om tid. Ska dock dammsuga och vattna blommorna innan, men det tar en kvart. Så nu ska jag sova en sväng=)

Vad det blir till middag? Hemmagjorda potatisbullar/rårakor med Bacon, lingon och vitkål. Mums!


Vad äter ni för middag idag? Behöver förslag för nästa veckas matsedel :)


God förmiddagPrioriterade sömn i morse så jag klev upp alldeles för sent för att hinna med de vanliga morgonritualerna. Skönt!
Har nästan 3 timmars lucka innan nästa lektion börjar så jag sitter i lärarrummet och känner mig "vuxen" =) För er som tror att lärare inte gör något annat än att fika gofika så har ni till viss del rätt, beror nog på vem i lärarlaget som är ansvarig för fikat dock..

Här i Umeå är det kanon väder idag, solen skiner från en ljusblå himmel och lutften är klar och kylig, lovely! Igår blåste det så mycket att träd gick av och lyftkranar vreds av vinden. Det ovädret förde även med sig den första snön för i höst, dock blev det inte vitt på marken utan det bara flög omkring i luften. Tur det för jag vill då inte ha snö redan, det är hösten jag trivs med, snö behövs först i december när det är mörkt mer än det är ljust.

Något som faschinerar mig just nu är det faktum att vissa ungdomar i 13-19 års ålder kan vara så otroligt självupptagna. Hur blir de så? Var vi också det eller är det den här generationens akilleshäl? Vad beror det på i så fall, är det internet och alla medier som förmedlar en skev verklighet? Ja! Men även det faktum att alla kan vara sin egen lilla idoll. Bloggning, Idol,  Talang och allt vad det nu heter har påverkat självbilden för många. Självinsikt saknas och självförtroendet är i vissa fall så stort att de nästan snubblar över sig själva i jakten på att vara "någon". Lite läskigt. När skedde förändringen, för så här var det inte när jag var i den här åldern. Kan det ha varit i samma veva som Robinson, Baren och Big brother blev ungdoms TV? Vetskapen om att möjligheten för en vanlig Svensson att hamna på TV och bli känd  finns inom greppbart avstånd har gjort det svenska folket "amerikaniserat", vilken mardröm! Den dockusåpavåg som kom för nästan tio år sedan avspeglas i dag av den ungdomsgeneration vi har. Fast med internet och datorer som verktyg i stället för Televisionen.
När jag var liten var det 24 karat som underhöll, Harald Treutiger med kända gäster var så nära TV kändis Svensson kunde komma. Om Svensson inte spelade Bingolotto vill säga och hade turen att få beöka Loket i studion. Det var tider det!

Over and out!
=)

Fan fan fanKom hem från jobbet och såg fram emot en timme eller två framför tv:n med kära datorn i knät och M vid min sida. Blev väl 3 minuter av detta sen blev jag helt yr och kunde inte fokusera. Inte bra! Så nu ligger jag i sängen med tusen kuddar och tar det lugnt under täcket med älskling ( datorn alltså).
Mina pengar satsas på att jag nog har varit i farten lite för länge idag. Klev upp 07.00 efter att ha sovit cirkus 5 timmar, var på skolan till 16.00 ( 4 lektioner höll jag ) var hem. Åt, vände och for på jobbet. Lång dag, lite tid att återhämta mig på. Får nog ta det lite lugnare. Förutom att jag blev yrslig nu när jag kom hem så har jag haft så jäkla ont i mitt blygdben hela natten och dagen. Igår låg jag och grinade av smärta, det skär verkligen. En riktigt oäven känsla, har aldrig haft ont på det där sättet tidigare så "chocken" fick mig att lägga mig bredvid M och bara gråta som ett barn. Hur ska jag klara av en förlossning??! Börjar bli jobbigt att tänka på den igen, har i flera veckor tyckt att jag nog kan jobba mig igenom det ångestfyllda och få en bra förlossning, men de här dagarna går jag tillbaka flera steg. Fan Fan Fan för att uttrycka mig milt!
Har i alla fall upptäckt en sak som är otroligt välgörande för mig. Att gå runt naken! Jag vet, det gör väl alla, och jag med. Men det har inte blivit lika ofta som förut, men efter yrseln så klädde jag av mig för att gå i säng och det var nog det skönaste jag gjort på länge, kliva runt naken i lägenheten och bara vagga =) Kommer bli en kvällsvana framöver om jag får bestämma, vilket jag ju får! M lär inte klaga i alla fall =)


God natt och sov så sött
, och ja jag ska ta det lugnare framöver. Men i två veckor till kommer måndagar vara mardrömsdagen..Vad har hänt?


Verkar som min blogg har "dött"? Trist när det är så få kommentarer när jag kommer hem, i och för sig har jag varit lite kass på att uppdatera när jag har jobbat hela dagarna, men kom igen nu!!! =)

Tur jag skriver för min egen skull och inte er :P

Kram

God eftermiddag


Tack för era stöttande kommentarer, precis som ni "förutsåg" så har dagen förlöpt utan problem. Det känns så kul att undervisa, det är de här gångerna jag VET att jag verkligen gjort rätt yrkesval :)

Är lite små lurig i skallen, tror det beror på en ljudnivå jag inte riktigt är van vid och att en lektion på 70 minuter gärna gör klassrummen smått klaustrofobiska när det kommer till tillgång på syre. Är nog mest en vane sak =)
Det var heller inte helt lätt att vara på stående fot hela dagen, Ärtan har bökat runt ganska bra i mina nedre regioner med smärta och ilningar som följd, not nice. Har även fått problem att gå i trappor då det gör så ont i just bäckenet när Ärtis bökar. Tur de har hiss på skolan :)

Dagens snackis i mina klasser var om jag var gravid eller bara fet, sa inget när jag startade lektionerna, tyckte inte det var väsentlig information, men det var det nog för när de fick svaret så blev det lugnare. Roligt med ungdomars funderingar kring det här med graviditet och barnafödande. En del frågade direkt vad den lill* ska heta, andra vilken färg vi ska ha på barnvagnen och nån tredje om jag hade ont någonstans. Och så självklart, om jag fått några crawings...

En bra dag i skolan ska nu följas upp med potatis, fiskpinnar, morröter och remouladsås. Sen blir det till att bevista the muppet show idag står det besök av polishundar på schemat, kul kul :) Kanske kan få lite tips på lydnadsövningar för Vilde, det skulle behövas en kraftansträngning från min sida vad gäller hans lydnad. I och med att jag inte orkar med att promenera som vanligt så blir vår träning lidande då M får dra det tunga motionslasset och han inte kör lydnad utöver det vanliga med honom...

Vi "hörs " senare, men fram tills dess trevlig eftermiddag och kväll till er alla =)

NervositetVet inte riktigt vart jag ska ta vägen just nu, börjar bli rejält nervös så här första dagen på min praktikperiod. Är egentligen inte nervös inför själva praktiken utan mer för det faktum att jag ska vikariera för min praktikhandledare hela veckan. Inget konstigt med det, men jag ska hålla lektioner som han har planerat, det är inte det lättaste! När jag gör mina egna så blir det en automatisk kunskapsinhämtning från min sida när jag lägger grunden och sammanställer studiematerialet, men nu har jag inte fått det på samma sätt. Har själv en miljon frågor kring vissa av lektionerna och jag är ändå utbildad, hur ska det gå för eleverna då och hur ska det gå för mig att besvara frågorna de ställer? Fast många av mina frågor kommer sig nog av att jag faktiskt kan så mycket som jag kan, kunskap föder frågor så att säga.

Ska sluta oroa mig och se det roliga istället, det är i mina ögon bland det roligaste som finns att undervisa i biologi så den här veckan kommer bli skit skoj. En liten försmak på hur det är om något år då jag är färdig och inte hemma med bebis, jag längtar faktiskt till den dagen, även om den är lite skrämande också =)


Tjipp!

Dalahästar och disHelgen har som vanligt bjudit på spännande fynd runt om på stadens loppisar. Har bara hunnit med en denna helg dock, men fynd det gjorde jag ändå =) M är född och uppvuxen  i staden som är känd av två anledningar, Vasaloppet och ....knivar. Han är Dalmas med andra ord. Tänk er en Liw som kliver runt på en gigantisk loppis, lite smått misströstande för att jag inte hittade just det jag sökte och för att jag inte känner att jag hade "råd" att köpa alla de fina kläder som fanns till billig peng. Har inte plats eller behov för mer heller för den delen är jag rädd... Hur som helst så råkar jag kasta en sista blick på ett sido bord och hittar där denna fina fleecefilt för 15 kronor. Lite kitch måste även jag unna mig =) Blir perfekt som extra filt i vagnen och M gillade den faktiskt, sitt dalaarv till trots :)Annars så har helgen mest bestått av mat, promenader och mys med älsklingen. Trots nästan 20 timmars jobb i helgen så känns det ändå som jag har varit ledig, konstigt det där, men hjärnan registrerar väl det den vill eller nått :)

Something old, something new, something blue and nothing borrowed =)

SöndagHar jobbat idag, och sen bar det direkt av till preggofika hemma hos Anna med MeandI kläder på visning. Åhh, jag belv helt kär i några plagg, men vi har inte råd med några utsvävningar den här månaden. Hoppas de finns kvar lite senare i höst för då kommer jag slå till =)


Ikväll ska jag se på premiären av Playa del sol säsong 2. Det ska jag inte missa för alla pengar i världen. Innan dess ska vi dock ut med Vilde på en ordentlig genomkörare, laga mat och jag måste sätta mig ned och förbereda veckan. Ska vikariera och känner mig lite rostig i ämnet som behandlas så jag tänker läsa ifatt lite... Men jag är så trött :(

Ingen förändring annars, bebis ligger fortfarande med huvudet nedåt och ger mig onda ilningar i blygdbenet samtidigt som h*n sparkar på mina revben/lungor, inte skönt men jag överlever. Är ju inget farligt, men det är obekvämt. Dock så är det tydligen ganska vanligt för förstagångs föderskor att barnet vänder sig och börjar fixera sig tidigt. Så jag oroar mig inte utan det är som sagt obehagligt..

Nä nu en rejäl tur med Vilde, trevlig eftermiddag!

God natt funderingar och tips!Nu är det dags för sängen. Är fortfarande proppmätt trots att det är mer än fyra timmar sedan vi avslutade vår lördagsmiddag. Gott var det =) Vi har hunnit kolla på en film ikväll, ingen av oss somnade vilket hör till ovanligheterna, vi hyrde Allt flyter, om ni frågar mig är den sevärd :) Fast å andra sidan har ni väl redan sett den eftersom vi är lite sega.

Fick ett tips om en ny mammablogg portal,  mammabloggere en norsk sida för mammabloggare som med öppna armar välkomnar bloggare från hela norden, kempe greit med andra ord =)

Skrev ju i förra inlägget och försökte förklara/beskriva den känslan jag haft i nedre delen av magen/underlivet sista dygnet. När vi nyss tog kvälls promenad med Vilde så kändes det lite som jag hade en boll mellan benen. Det ilar även från och till i blygdbenet och om jag ska gå på toaletten och göra "tvåan". Nä va fan det där är inte jag! Om jag ska gå på toaletten och bajsa så vågar jag inte för det känns som det är en kryst, om ni fattar. Ganska otrevligt, hoppas Ärtan bara lagt sig nedåt tillfälligt och väntar nåfon månad med att lägga sig tillrätta för gott för det här är inte bekvämt!
Lite tävlingar :)

Är han inte hur cool som helst UglyDoll Icebat??
Nu har ni chansen att vinna en och alla kan
vara med och tävla.!!!
~~~~
Ice Bat kommer från en isgrotta och älskar att gömma sig i frysen. Allt han rör blir till is, men han värmer ditt hjärta. Ice Bat tycker att du är cool och han vill chilla med dig. Han vill hänga med dig... eller bara hänga upp och ner om du tycker att det är ok. Ice Bat är där för dig när du tror att du håller på att bli ocool eller när du känner dig dum. Ingen panik! Ingen stress! Hämta Ice Bat och låt honom hjälpa dig. Ice Bat är cirka 32 cm.
"Jag vill vinna en Uglydoll Icebat från
Rarabarn.se - Leksaker på nätet.
Tävlingen finns hos Muppsan.com"

Snart lördags mys =)Ikväll ska vi verkligen inte göra någonting någon av oss, så skönt. Vi har bestämmt oss för att grilla, kan mycket väl vara ett av de sista tillfällena för i år så det gäller att passa på. Fläskfilén ligger i marinad, potatis, morröter och lök står i ugnen och blir krispiga och jag ska precis börja med salladen och såsen. Funderar även på att slänga in några av de härliga rödbetorna jag köpte igår och ugnsbaka dem med fetaost över, så gott! Till detta serveras cola =) Till efterrätt blir det super mörk choklad och glass med varma rårörda hallon, mums!

Vad vi ska göra efter vi ätit oss sprickfärdiga vet jag inte, men vi fastnar nog framför TV:n är så sällan vi kollar på TV ihop så det ska bli jätte mysigt. Kanske även blir nått spel eller lite X-boxande, vem vet ;)

Hoppas ni alla får en mysig lördag kväll =)

Jo för den delen, någon som vet ungefär när bebis brukar fixera sig eller i alla fall vända sig med huvudet nedåt? Kände inatt och idag att det är ett "tryck nedåt" om ni förstår vad jag menar, och så har det inte känts tidigare... Någon som vet eller kanske har en bra gissning på vad det kan vara?God morgon TaxiEnda anledningen till att jag är vaken så här tidigt en lördags morgon stavas T A X I. Är inte det minsta pepp på att jobba idag, men det ger pengar :P Har jag lite tur får jag en långstyrning och slipper harva runt inne i stan hela dagen. Peppar peppar.

Ganska härligt att ändå vara vaken så här tidigt, det har inte riktigt ljusnat men dagen gryr märkbart och det är alldeles stilla. Inga bilar en som en vanlig vardag, skönt! M kom hem vid 03.40 och hade trillat på cykeln, stackarn. Frågade om det varit jätte halt eller bara lite, men det hade inte varit halt utna han hade snärjt in byxbenet i pedalen. Tydligen en olycksrisk det med, dock en jag inte var medveten om.

Nä äta upp frukost, göra matsäck så jag inte hungrar ihjäl i Forden och sen åka på jobbet :) Har jag tur kan jag även logga in och fara hem och sova med personsökaren på i några timmar, men den här helgen brukar vara en rese helg så det blir nog bara i mina drömmar jag sover =)


Trevlig lördag och God morgon!

Besök


Vad glad jag känner mig!

Anna har varit här ikväll och vi har verkligen pratat ikapp tre år på några få timmar. Hemgjord pizza, ostbågar, läsk och två pratglada tjejer gör vilken fredagkväll som helst till en fest! Oj, så mycket som har hänt sen vi sågs sist men ändå är det samma två tjejer som sitter i min soffa som det var som satt där för tre år sedan lite drygt. Sånt är mäktigt! Visst är det skönt med människor man inte behöver träffa var och varannan dag för att kunna upprätthålla en vänskap med? Det är de personerna jag uppskattar mest. Så glad, men även trött så nu blir det sängen för imorgon ska det köras taxi :(

Höll på att glömma att tacka Anna ännu en gång för den super fina presenten. Så fin och så VI =)


Nu ska jag lägga mig i sängen och njuta av att Ärtan dansar runt i min av ostbogår fyllda mage =)

God natt kära vänner!


Mentala ärrDet finns vissa saker, händelser och upplevelser som gett mig mentala ärr. Under barndomen var det inte så många men det finns några saker jag kan peka ut som rent traumatiserande. Varför jag funderar på detta, Caroline funderade kring detta för nån vecka sedan och det har jag inte kunnat släppa.. Hur som, det finns saker som är traumatiserande, inget snack om saken!

Nummer 1 på listan är enkel, IKA i rutan. Hur kunde SVT visa det som barnprogram eller snarare visa det överhuvud taget.. Den psykadeliska musiken tillsammans med hennes äckliga utseende och den där ÅKE var bara för mycket.

Nummer 2 på listan är inte ett barnprogram, hör och häpna utan den där läskiga blodpuddingen som serverades i skolan. Under låg och mellanstadiet fick vi inte heller möjlighet att välja potatisbullar istället så vi tvingades äta blodpudding. Tror inte jag har ätit det av fri vilja sen jag var 6 år...

 

Nummer 3 på listan är ett barnprogram, Skrot Nisse. Äcklig gubbe och alltid lite spöklik stämning :(

 

 

 

Nummer 4 är skridskoåkning. Förlåt pappa men att åka skridskor är verkligen inte min grej. Fast, det är nog inte pappa som förstört det för mig utan skolans idrottsundervisning. Usch och fy för att frysa om fötterna och samtidigt försöka spela hockeybocky mot killarna i 6:an. Nä att frysa om fötterna får mig automatiskt att bli 10 år och stå i ett hörn av isen på min mellanstadieskola, så pappa, du är friad från traumatiseringen :) Tycker dock om att åka långfärdsskridskor, det fick inte idrotten chansen att försöra för mig...

 

Nummer 5 är taggtråd. Varför? Cyklade in i en taggtråd som låg på marken och fick den virad runt benet, har fortfarande ett fysiskt ärr på vaden och håller mig på behörigt avstånd från taggtråd när den inte sitter där den ska.


Those where the daysIkväll kommer troligtvis Anna, en kompis som pluggade här i Umeå för 3 år sedan och käkar/fikar med mig. Vi har inte setts sen hon flyttade hem till Lule igen så det ska bli jätte kul! Hoppas verkligen hon kommer ifrån bara. Annars får vi lösa det på något annat sätt under helgen. Innan ska jag hinna åka iväg och storhandla, har hört att det står en bonde utanför ica uppe på MH och säljer rotgrönsaker jätte billigt, ska dit och fynda och sen göra rotsakslådor att frysa in, så gott :) Till middag i kväll blir det hemmagjord pizza med lök, paprika och bacon. Hoppas på att Anna kommer och håller mig sällskap bara skulle vara perfekta kvällen för tjejmys då M jobbar ikväll/natt...

Tänk vad mycket som hinner hända på tre år. Den vårterminen var det jag, Anna och Malin som hängde en del, många vilda kvällar på NH och plugg i KBC huset. Nu tre år senare läser Anna till lärare i Lule och är förlovad med en förmåga jag ännu inte träffat.  Malin är klar Biokem analytiker och har flyttat hem till Västerås med sin Robert  och har precis fått sonen Walter. Jag är kvar och har bara slutet på min utbildning kvar, bor med M och väntar även jag barn.
DÅ: tre glada tjejer, två av oss var singel och ingen av karlarna fanns med i bilden. Oj oj, vilken skillnad=) På gott och ont!
Saknar dessa dagar vissa dar, särskilt när jag blir sugen på en öl och några skratt med tjejerna. Those where the days!

morgon = gråIdag är det en riktig höst dag på G. Det är grått på himlen, marken och det känns nästan som det kryper sig in i lägenheten. De vita skyarna rör sig fort mot den granitgrå bakgrunden och de gulnande träden vajar för vinden, lovely!
Ska verkligen ta tillvara på den här dagen och dona på här hemma, har lite saker som ska hängas på väggen, det ska städas och sen ska jag och M´s syster iväg på storhandling i eftermiddag. En ganska lagom fredag med andra ord. Självklart ska jag och Vilde hitta oss ut i skogen också, men regnandet får gärna ge med sig så kommer promenaden bli helt underbar.

Inatt har jag endast varit på toa två gånger, förstår ni hur få gånger det är. Så skönt. Fast andra gången jag gick på toa var jag helt säker på att vattnet gått. jag var kladdig på hela nederkroppen. När jag vaknat till insåg jag att jag legat och svettats om benen och att det var den fukten jag kände. Det hann dock tänkas tusen tankar, den första var Fan, jag visste att jag skulle ha packat BB-väskan! Så om det blir tid över kanske jag börjar fundera lite över den idag med, kan ju vara idé att ha vissa hygienartiklar dubblade för att slippa springa i skåpen när det väl är dags. Tänkte även lägga dit en godisreserv men frågan är hur länge jag kan låta den vara just en reserv =)


En bra start på helgen till mig själv och er andra =)
Magbilder v.28 ( 27+1)Här kommer veckans magbilder, tagna idag alltså 27+1 =)

M och Ärtan hälsar god natt!

En dag full av "paket"En rolig dag med andra ord=)

Fyra världsliga paket och två viktigare. Vi börjar med de viktigaste. Ett stor GRATTIS till M´s kusin Maria och John som idag blev föräldrar till en välskapt flicka, Lin! Även ett stort grattis till mammas mans son Tony och Emma som också de blev stolta föräldrar till en liten flicka!! Många grattis från Umeå =)


De fyra mer världsliga paketen innehöll kläder  till mig, me like!

Ellos.se börjar bli en trogen vän =)

En bok som M beställt, rekommenderas som gåva till nygravida, mycket rolig.


En till bok, dock en vi "skrivit" själva. Fotoboken från Fuji som vi fick gratis. Jätte fin och bra kvalité.
Detta kommer vi göra om =)


Och sist, men inte minst, skötväskan från IOB butiken som jag vann hos Muppsan! Så snygg, så cool och verkar helt perfekt för M´s behov. Nu kan jag ha min och M sin, tänk vad bra med en karl som vill ha en skötväska på axeln...^^


Visst är den snygg?
Så, nu har jag stillat alla nyfikna själar =)
Trevlig kväll!

Fyra paketavier :D

Igår kom det två och idag två, så nu blir det en promenad med Vilde bort till vår utlämnare. Vet vad det är i några av paketen men ett är en total överraskning, spännande :)

Ännu en gång så har jag fått slänga ut grannens katt från vårt vardagsrum, nu börjar jag bli riktigt less och kommer snart att "ta hand" om den där kattj*veln en gång för alla! Lagomt nöjd när den kryper in och lägger sig på vår Ullfilt som i princip är otvättbar, allergiska som vi är så är filten näst intill obrukbar efter kattens "besök". Missuppfatta mig inte, folk får gärna ha katt, men:

a) bor man i lägenhet kanske en Innekatt är att rekommendera.

b) Bor man i tättbebyggt område ( hyreshus område) bör katten läras att inte kliva in till andra.

c) katte är utedjur och ska bo på bondgårdar / på landet där de har fritt utrymme att vara just katter, inte mitt inne i städer!

Är en smått mordisk Liw som skriver detta, kom ihåg det!

Och mamma, jag har kontaktat hyresvärden, men inget händer!


God morgonHmm, det här med klädval börjar bli en kort plåga. Finns inte så mycket som sitter bra över magen längre. Ganska skönt, kan kliva upp en halvtimme senare än vanligt med andra ord =) Nådå så illa är det inte, men det börjar definitift märkas att magen tar sin lilla plats i kläderna. Linnen jag köpte i slutet av sommaren som då kändes som knålånga kläningar är idag "lagom" i längd, och så mycket har inte magen växt åndå..

Blev inga magbilder igår, men jag lovar att de kommer ikväll. efter skola och jobb är avklarat.

Nu ska jag och Vilde ut i höstmorgonen och ta en kissrunda =)

Trevlig dag!

Allt kan försvinna imorgonEn tänkvärd mening. Allt känns så säkert här i min lilla bubbla men vilka garantier finns? Det enda jag vet är att så länge jag gör det bästa av livet så finns det inte plats för ånger.
Fick reda på igår att en kvinna i preggotråden på FL förlorade sitt barn i måndags, hon var 22+? gången och hon förlorade sitt barn. Har egentligen inte haft några större oroskänslor under graviditeten vad gäller missfall och andra komplikationer, men det där var lite av en väckarklocka. Jag känner mig säker nu, men det är vi väl aldrig? Aldrig någonsin under graviditeten eller när våra barn växer upp eller när barnbarnen kommer till, ja aldrig är livet så säkert att det inte kan försvinna imorgon. Men människan är förunderlig, stark och full av hopp om att det kommer gå bra, att det är säkert. Min säkerhet rubbades igår, men jag kan inte låta rädslan styra mig. Nu blir jag egoistisk men det sker dagligen att barn dör i och utanför magen, men jag tänker vara så egoistisk att jag säger det händer inte mig. Jag är fullt medveten om att det kan hända mig eller snarare oss, men skulle jag oroa mig skulle jag inte våga leva och vad vore värst? Leva i en bubbla om mina näras odödlighet eller inte leva alls? Jag väljer det första, fast med en nypa salt förstås =)

Det är tur jag har M som väger upp mina tokerier med sitt sunda förnuft och sitt lugna yttre och inre. Det behövs verkligen när mina tankar, känslor och nu mera, även mina hormoner lever rövare. Du är värdefull och en stor del i min odödliga sfär, utan dig vet jag inte vad jag tar mig till. Älskar dig M!Allt kan försvinna imorgon
. Tänkvärda ord ur kvällens Grey´s avsnitt..

Juryn sågarFantastic four.. Personligen tyckte jag det var helt suverränt, svårt att skratta så mycket, så hårt åt svensk underhållning :P
Fy fan så dåligt!

Vill ni veta nått som varit kanon idag? Gravidyogan, helt underbart! Anpassat efter den gravida kroppen, lugnt, samlat och avslappnad stämmning. Me like a lot! Kan varmt rekomendera ni andra gravida att gå en kurs i yoga för gravida om det finns i er närhet. Kroppen får sig en försiktig genomkörare men fokus ligger på kroppsmedvetenhet och andning, precis det som behöver "tränas" inför en förlossning. Jag är nästan hundra på att jag kommer fortsätta med yoga som träning/avslappnings form efter förlossningen, ett jätte skönt sätt att släppa vardagen och ladda batterierna. Som sagt rekomenderas varmt!

Och en cool grej hände som jag måste få berätta. När vi gjorde avslappningsövningar på slutet så sa "läraren" att vi skulle fokusera på barnet i vår mage och känna efter om vi kunde känna pyret. Om jag kunde! Så fort jag bytte fokus blev det cirkus cirkör i min mage. Kände hur mycket det studsade så jag tittade upp och ser läraren stå och stor flina åt min dansande mage.. Var bara så häftigt att Ärtis började busa där inne när jag fokuserade på magen :D

Nä nu ska jag fortsätta "njuta" av de framtida svenska Idolerna..

Trevlig kväll!

Vecka 28, tre månader kvar!!

Vecka 28

Du är på dag 189 av 280. (67,9%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 23 dec 2009
Du har 91 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

Mina känslor: Jag vet ganska exakt vad vi gjorde för tre månader sedan, det var midsommar och vi var i Härnebo eller på väg till Mora. Magen var i princip obefintlig och vi hade precis börjat berätta för vår omgivning om graviditeten. Vi tyckte det var så enormt att om ett halvår har vi en bebis. Nu är det det omvända, det har gått ett halvår av graviditeten och vi har tre månader kvar. Hur ska vi hinna med allt?

Ärtan är mycket aktivare nu än tidigare, sparkarna är tydligare och gör än mer ont. M behöver inte längre ha handen precis där Ärtan sparkar utan kan ha den vart som på magen och han känner ändå hur det rör sig där inne. Jag kan känna konturerna av ryggen och hur/vart Ärtan ligger, så häftigt. Har även börjat få lätta sammandragningar när jag är fysiskt trött, inte så det gör ont men det är inte behagligt. Just nu kissar jag mellan fyra och åtta gånger / natt och har problem att vända mig utan hjälp, som vanligt :S Andningen är en annan sak som verkligen har börjat försämras, rörelseförmågan lika så.

 

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 37 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och de närmsta två veckorna sker en stor vikttillväxt.Barnets hjärna har börjat få de karakteristiska vecken och forskning visar på att det är nu hjärnan blir aktiv, men har den lill* börjat drömma, det är frågan. Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva. Din bebis fortsätter att andas in vatten snarare än luft.


Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig.

En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska. Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.
Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd om du inte redan är det.


Tävling hos EvelinaHos Evelina kan man vinna en jätte fin stol från babykoncept, var med du också!

AurorasamtalHemläxa! Att den svenska sjukvården delade ut hemläxor det trodde jag då inte, men det gör den, i alla fall här i Umeå. Ska tillbaka till Lena på Auroragruppen den 5 november och tills dess ska jag ha funderat över vårt förlossningsbrev och  öva på att våga släppa kontrollen i vissa situationer samtidigt som jag ska träna på att hitta min "inre kontroll". Lena tyckte det var kanon att jag ska börja på yogan, särskillt nu när vi inte får någon föräldrarutbildning via MVC.
Ett bra samtal, hon frågade både mig och M vad och hur vi känner inför förlossningen. En kvinna med båda fötterna på jorden som dessutom ifrågasatte min rädsla och kom med motfrågor. Viktigt för kontrollfreaket Liw. Jag behöver ibland få hjälp att bryta mina tankemönster och min rädsla kring förlossningen är i grund och botten rädsla för att inte kunna vara i kontroll. Mycket lärorikt och givande, det känns bra att ha tagit tag i detta för jag vill verkligen föda vaginalt och inte snittas, det är en ännu större skräck! Kände redan när vi klev in på förlossningen att jag frös till, både jag och M kände oss väldigt malplacerade och helt utelämnade till att någon annan skulle leda oss rätt. Glad vi har varit dit innan förlossningen så vi slipper stå där handfallna när den dagen kommer. Vi avslutade hela samtalet med att bli visade avdelningen och en förlossningssal med aparatur och allt som hör till. Känslan av att min skalle bygger sin egen liten verklighet var så stor, verkligheten och mina scenarion kring hur det ser ut kring en förlossning stämmer inte alls överens :D

A small step for mankind a huge step for Liw..

God förmiddagHar precis kommit hem efter mitt möte med min handledare, verkar vara en rolig prick =) Pratar om möjligt mer och fortare än mig, tro det eller ej. Har ett ganska lugnt schema framför mig de närmaste tre veckorna, men det är ändå endel att förbereda så det kommer nog gå åt tid ändå, som vanligt.
Ska försöka få i mig lite att äta sen så ska vi cykla iväg till förlossningen och Aurora samtalet, intressant :) Måste även komma ihåg att svänga förbi apoteket för mina Losec har tagit slut och halsbrännan vill inte ge med sig :( Dålig kombination.

Jo, idag är det prick tre månader till BF, nu är det slutspurten kvar =)

Tjo!


God nattNu tänker jag gå och lägga mig. Är ledig imorgon men har ändå den mest fulspäckade dagen den här veckan framför mig. På förmiddagen ska jag iväg och träffa min LLU ( handledare på praktiken) och prata igenom vad han vill att hans elever ska göra nästa vecka när jag ska vikariera för honom. Efter det ska jag och M på vårat första Aurora samtal. Det känns både lite läskigt och skönt, vet ju att det är av godo, att konfrontera mina rädslor inför förlossningen. Men det kan nog bli jobbigt. Imorgon är det även första passet med Gravidyoga, ska bli skönt att röra på mig på ett sätt som är anpassat för den gravida kroppen för nu börjar det verkligen bli begränsande med "fotbollen" på magen =) SÅ en fullspäckad men förhoppningsvis givande dag väntar imorgon. Och ska ringa labb för tidsbeställning av en glukosbelastning imorgon också, måste jag komma ihåg för jag har missat det hela veckan :( Har hela tiden trott att jag skulle "slippa" den då jag haft jätte bra socker hela tiden, men de har ändrat rutinerna här i Umeå i höst så nu ska alla gör en sådan, blä!

Nä nu sängen! God natt!


HöstFörra veckan fick jag ett tokryck och for på ICA, köpte tre liter mjölk, en "sprut grädde" och drack sedan varmchoklad i mängder. Samma sug drabbade mig idag på samma affär, så nu sitter jag här med ett stort glas varmchoklad med grädde och bara njuter av att det regnar och är grått ute. Längtar till om en timme då jag och Vilde hunnit promenera i ruskvädret, skymningen har lagt sig och jag kan tända ljus och kolla på Idol. Med den obligatoriska varmachokladen såklart :) Kanske en skål popcorn också :P

Berätta inte det här för M, men igår natt när jag hade så svårt att sova så var jag bara tvungen att koka lite choklad för att kunna komma till ro, så sugen! Kan det vara så att det är min första rejäla crawing?
Men visst är det lite höst över varmchoklad? Inte drack vi det som barn på somrarna utan det var dessa ruggiga höstdagar eller i skidspåret, fast då utan grädde, det hörde till de festligare tillfällena. Som en preggoLiw med mega sug, party!Har ni eller har ni haft några crawings och i så fall vilka?

Trevlig kväll!

Jag vann!!!Oj vilken chock, satt och besvarade era gulliga kommentarer när denna kommentar dyker upp:

GRATTIS tjejen!! Du är vinnaren av Jujube skötväskan på min blogg!! Maila mig vilken du ville ha, (om du kanske ångrat dig) och vilken adress den ska skickas till..!!!  Ha en bra dag!!!


Klickade mig in till muppsan och får se det här:

VINNARE AV SKÖTVÄSKA


Nu har Ingela på Iob-butiken utsett en vinnare!!
Den som lämnat det bästa svaret och är
vinnaren av en valfri Jujube skötväska är:
Stort Grattis till dig..!!
Hoppas både du och din man kommer
att gilla er nya skötväska ;-)
Önskar er oxå lycka till med bebis
i magen..!! ♥


Oj säger jag bara igen, och tusen tack till Madeleine och Ingela på IOB-butiken som valde min motivering.

Nu får M en skötväska som är bara hans, bra va ;) Vilken vi har valt? Det får ni se när den kommer hem hit hihi!

Fyra timmar en tisdagJahapp, då har vi fått oss sekretess och anmälningplikt samt PuL och upphovsrättslagstiftningen till livs. Intressant var det verkligen och framförallt så är det ämnen som kommer påverka mitt arbete i både teorin och praktiken. Känns dock konstigt att det ska "räcka" med fyra timmar en tisdag för att kunna hantera alla de dilemman och frågor som kan uppstå kring dessa ämnen. Att jobba med människor är inte lätt. Det är så många aspekter som ska vägas in när en lösning ska hittas, framförallt så väger intigriteten tungt. Jag skulle lätt kunna bevista  en veckas föreläsningar och med tillhörande  gruppdiskussioner/ fallstudier kring just dessa ämnen. Känns omöjligt att greppa vad de olika lagarna säger, hur de tillämpas och vilka avskiljningar som görs. Och vad innebär dessa i skolan och vilka konsekvenser får dessa i lagrummet? Som vanligt går jag från de bra och givande föreläsningarna med ett stort frågetecken över skallen. Kunskap väcker frågor och frågor ger kunskap. Det räcker tydligen med fyra timmar en tisdag.

Morning has broken


Måste börja med att säga att jag har sovit så gudars gott inatt, var så trött igår att det inte fanns tid att känna efter om det gjorde ont eller inte, ett bra tips =)
Idag blir det skola mest hela dagen, börjar inte förän 10.30 så jag ska försöka vika tvätten och diska innan jag går iväg. M har fått dragit lasset här hemma sista dagarna när jag varit under isen, så nu vill jag att han möts av en ren och fräsch lägenhet när han kommer hem från skolan. De där små sakerna =)
En annan liten sak är att solen verkligen strålar här i Umeå idag, snacka humörförstärkare, lovely!

Trevlig tisdag till er alla!

Är nog ensamI detta avlånga land om att inte skratta mig fördärvad åt Roast på Berns eller kolla på Svenska hollywood fruar. Bara tanken på Anna Anka x 4 gör mig spyfärdig! SKa inte skriva vad jag tycker om hennes genusperspektiv, sjukt är nog det som sammanfattar mina åsikter bäst...

Tack och godnatt!

Motbevisad!Ibland är det skönt att ha fel! Åkte till jobbet hyfsat uppgiven och var inte alls pepp på disco med kidsen. Tänk så fel allt kan kännas och ändå bli så rätt. Det vart en helt otroligt trevlig kväll med dans, popcorn och allsång, de är bar aför härliga  våran the muppet show! Att det kan vara så energigivande att fara på jobbet trodde jag aldrig men nu känner jag mig som mitt vanliga Liw, glad och pigg, med den vanliga optimismen. Kanske lite för optimisktisk för nu ska jag och M ta ut Vilde på kvällspromenad =)

Hörs senare! Kram =)

Monday bluesDetta kan man lugnt snacka om att jag har drabbats av idag. Totalt håglös inför alla uppgifter, ska i väg och jobba om en timme och jag känner verkligen inte för att vara social med världens gladaste ungdomar. Lite av the Muppet show om jag så säger :) Usch vilken dålig dag, bara att hoppas att jag vaknar upp till en bättre dag imorgon för just nu vill jag bara gå och gömma mig under täcket :( Och jag tar mig knappt upp ur fotöljen, det gör så j*vulskt ont idag så jag vet knappt vad jag heter. Om ni mot förmodan har fått kommentarer från mig som verkar lite smått "konstiga" så var mitt huvud inte riktigt med i morse, hade nog migrän på G som jag på något underligt vis lyckades undvika att märka och dessutom lyckades jag sätta P för detta, amazing! Dagen kunde alltså ha utvecklat sig mycket sämre än vad den gjorde, svårt att tro med facit i hand men tydligen...En positiv sak med den här dagen är alla era fina kommentarer, det värmer i hjärtat på ett trött och ledset preggo att läsa vad ni skriver =) Kram!


Ett sätt att få mig att le idag, inte lämpligt på baby dock :)

 


En mage som växer vid behovDet är nog det bästa sättet att förklara den kvinnliga magen, särskilt den gravida kvinnans mage. Sitter här och förundras över hur otroligt vackra gravida kvinnokroppar är, på andra alltså. Varför kan jag inte tycka om min egen kropp lika mycket? Konstigt det där, men det tar sig. Har accepterat förändringen nu i alla fall, ett steg i rätt riktning med andra ord :) Är ganska många av de bloggerskor jag följer som fått barn i dagarna eller ska ha när som helst, hur känns det egentligen? Den förändring vi genomgår rent fysiskt som gravida sker ändå över en längre tid, men efter förlossningen måste kroppen kännas väldigt främmande. På bara några dygn kanske all den extra vikt som lagts till under 9 månader försvinner.
Väldigt mycket fysiska förändringar på 9 månader för att inte snacka om de psykiska. Från att ha varit medelpunkten i mitt eget liv så ska jag udner nio månader vänja mig vid tanken på att någon annan kommer ta den platsen. Över en natt så är sedan detta ett faktum, häftigt! Och skrämmande, tanken på att ha ansvaret för en annan individ är verkligen hisnande. Oj oj vad jag längtar efter att få reda på vad det är för person som gömmer sig här inne:) Och på vad det är för krabbat som gömmer sig i Jennie, det är dags att skrämma ut den lill* nu ;) Stilla min nyfikenhet!

Nä nu ska jag gå till skolan och dagdrömma lite om vår blivande bebis, föreläsningarna har blivit så mycket lättare att genomlida, undrar varför ;)

Tänk att få vaknaHelt utvilad, det skulle vara skönt. Är fortfarande trött efter nästan 9 timmars sömn, huvudet är tungt och ögonen grusiga. Det har varit en jobbig natt. Redan igår kväll kände jag av fogarna ovanligt mycket, det illade och värkte så fort jag stödde mig på benen. Det där hängde kvar så inatt har jag knappt kunnat legat ordentligt. Minsta lilla tryck mot höften och jag har vaknat, har försökt allt, kuddar mellan och under benen, halv sittande ställning med mera. Ingenting fungerar. Som ett ytterligare plus har jag då inte kunnat vända mig utan att det gör riktigt j*vla ont! Det där med nattens fyra toalettbesök ska vi inte ens prata om, jag har tagit mig dig, satt mig ner halvt om halvt gråtande av smärta för att sedan inte ta mig upp! Satt i en halvtimme innan jag kunde resa mig, tur vi har tidningar inne på toaletten =) Nä nog klagat, har precis bestämmt mig för att inte gå till förmiddagens förelsäsning utan tänker gå till skolan till ett, känns som det enda rätta efter denna helvetes natt. Nu blir det frukost och sedan ska jag skippa morgonpromenaden men istället sätta mig med kaffet på vår soliga uteplats =)

Trevlig måndag!

God night sweetheartIkväll är det verkligen tack och god natt. Det är inte ofta jag är trött vid åtta men idag hade jag kunnat gå och lägga mig då.

Efter en fullspäckad vecka kommer ännu en, härligt! Även om jag tycker det är hur skönt som helst att vara "ledig" så är det med en viss skepsism jag ser fram emot den 4 november, dagen då jag kommer bli arbetslös för första gången på 8 år, fatta det är 8 år sedan jag var inskriven på arbetsförnedringen sist, det tycker jag är ganska strongt gjort i dagens Sverige. Blir väl egentligen bara arbetslös på papperet, kommer fortfarande ha mina timmar på UG och jag kan i praktiken fortsätta plugga, men eftersom tentan för den kursen ligger den 7 januari känns det som väldigt liten chans att jag kommer fullfölja mina åtaganden med en nyfödd Ärta här hemma. Får se vad jag ska hitta på  i åtta veckor innan BF med andra ord, men det blir nog endel "barnsäkrande" av lägenhet, pyssel och tvättning av alla babykläder vi har liggandes i byrån. Dagarna kommer nog fyllas vare sig jag har skola eller inte.

Nå nu blir det sängen och jag avslutar den här veckan med att delta i en tävling hos familjebloggarna.
Så jag säger god natt och tack för mig, M och Ärtan. Vi "ses" nästa vecka med andra ord =)bloggen

Jag vill synas på familjebloggarna.se, vill du?
Var med och tävla om en plats här!

_______________
Playa del solVet inte om jag ska skratta eller gråta när Stephen kommer in på p-mötet i en uniformströja storlek XXXS, tokigt nöjd över att bröstvårtorna syns. Ojoj, så roligt att det gör ont!

Nu sitter vi här, jag , M och M´s syster M och tittar på Playa del sol.
Älgsteken med potatis och trattkantarellsås och den obligatoriska rödvinbärsgelén mättade väl men det fanns ändå plats för lite ( eller ganska mycket ) chokladpudding. Nu är vi som tre sjölejon i vår soffa. Kluckandet kommer dock inte av den fina fångsten med sill utan av det av mat återhållna skrattet åt personalen på Gran Canarias finaste reseledar kontor. Som sagt Oj oj oj.

Har även hört ryktats om att det kommer en andra säsong av denna underbara pärla, nån som vet när?Nä nu ska jag skratta vidare :)


Några funderingar kring rosa bloggarVar in hos en kompis och läste ikapp lite grann. Hon skriver på ett ställe att det är så mycket hon skulle vilja skriva i sin blogg, om andra bloggare och hur korkade de är, gud vad jag känner igen mig. Hon skriver även att hon inte vågar/vill av rädsla för att göra läsare upprörda och arga. Det där reagerade jag på. Jag vet varför jag bloggar, vet ni varför ni bloggar, vad är själva syftet?
Jag började blogga för att ha ett ställe att samla mina preggofunderingar på, kunna dela med mig av hur graviditeten framskrider till vänner och familj som inte bor i vår direkta närhet. Det har utvecklats till att bli min virtuella dagbok, klotterplank och minnesbok över vad vi gör i vår vardag, både med bilder och med text. Att bloggandet skulle ta upp så mycket av min tid kunde jag inte drömma om, jag kunde heller inte drömma om att jag skulle ha över hundra läsare varje dag! Det är verkligen jätte kul, men varför?

Jag följer självklart andra bloggar också och tycker det är jätte spännande. Även om majoriteten för närvarande är bloggar skrivna av andra preggosar så blir det allt mellan himmel och jord, dock inte dessa rosa suktande modebloggar av plutmunnade 17 åriga blondiner. Åhh vad jag hatar dessa bloggar och framför allt, vad jag hatar bloggar med syftet att bara locka läsare, att göra bloggaren till kändis! Varför lägga ut sitt liv och sig själv till allmänn beskådan, vinklat och regisserat bara för att få så många läsare som möjligt? Varför låtsas att allt är suuper när det inte är det. Två sorters männiksor jag alltid har haft svårt för är de som försöker vara någon de egentligen inte är och de som inte vågar erkänna för sig själva eller sin omvärld att de mår dåligt ibland och att det är männskligt!

Sen finns det bloggar som verkligen är så sockersöta så jag bara vill spy när jag läser dem, och ändå gör jag det. Varför, vad är det hos en arbetslös 20+, i nyköpt villa och sockersöta små kattjävlar som lockar? Att pesonerna i fråga dessutom är arbetslösa och lever på sina män gör det hela ännu värre! Så nu börjar jag ogilla mig själv också som stödjer dessa, i mina ögon, helt menlösa bloggar.

Gud vad jag önskade att rosa bloggdesign kunde förbjudas, det är inflation i den färgen och ibland vänder jag i "dörren" bara för att bloggen är rosa... Visst är jag full av fördomar? Japp, och jag bjuder på det idag =) 

Just ja, vad är syftet med att blogga. Med början ville jag säga att jag hoppas verkligen att ni bloggar för er egen skull och inte för läsarna, om ni nu vill ha många läsare så var er själva! Jag läser då mycket hellre om "mediokra Lisa" än "suergulliga Ester", ja ni förstår skillnaden va ;) Skriv vad fan du vill, när du vill och hur ofta du vill, men gör det för din egen skull och inte för andras!  Som nu, hur många har inte jag gjort/kunnat göra upprörda med det här inlägget, men jag behövde skriva av mig annars blir det ångmaskin ur mina öron..

Tur jag vet vilka bloggar jag gillar och uppenbarligen gör jag nått rätt som ändå får behålla några av er, hoppas inte ni tar åt er alltför mycket, åsikter är till för att ventileras och det här är faktiskt mitt ställe i cyberrymden där jag kan göra just detta!

Blogga lugnt!

Förtydligande: Med rosa bloggar menar jag inte färgen, det är mer en metafor för de rosa personerna bakom bloggarna. Kattjävlar är mest för att grannens katt ( jävel) envisas med att smita in i vår lägenhet hela tiden, både jag och sambon är allergiska :( Vill inte ens veta hur det kommer bli när vi ska ha en sovande Ärta i en barnvagn på vår uteplats, funderar på att köpa en luftpistol, men det kanske är lite väl... Ska nog bli grannen som skriver alla arga lappar istället :D

Lata dagar


Är faktiskt inte så ofta jag  har så inproduktiva dagar, men idag unnar jag mig en, tycker jag har fötrjänat det. Inget att göra som har skolanknytning, städningen är avklarad, M besteg vårt diskberg och jag är faktiskt ganska slut i både kropp och huvud efter veckan. Tror jag behöver ta det lugnt så jag orkar med veckan som kommer. Sista veckan innan vi ska ut på tre veckors praktik :) Sa jag det, första praktikveckan blir det inte praktik utan vikariat istället. Min handledare ska iväg till Spanien tror jag det var så då tyckte han att jag kunde få ta de lektionerna och få ordentligt betalt för dem, nice!

I veckan ska vi även på vårt första Aurorasamtal och jag ska på den första gravidyoga "lektionen" allt sker på onsdag. Längtar till båda sakerna faktiskt, i alla fall nu, får se hur det känns på onsdag förmiddag när vi ska bege oss upp på BB/förlossningen.

Nä nu ska jag dricka lunch, smoothie och en pizza slice som blev kvar sen igår. Sen blir det nog en stärkande promenad till bibblo och låna lite böcker, både jag och Vilde behöver komma ut en sväng. Solen skiner  och luften är klar, jag måste ut!
God morgon

Inte uppe med tuppen idag heller, men det är så skönt att sova :)
Nu blir det frukost här, varm choklad med grädde, grovt bröd med ägg och kaviar samt yoghurt och ett glas juice.
Tror jag klarar mig till lunch iaf :)

Vad hittar ni på idag då?

Jag har blivit utmanad =)

Jag har blivit utmanad utav Nina

regler:
det här är svårare än du tror! kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och
berätta det för dem. varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! alla
svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! om personen som utmanade dig har ett namn
som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar
(förutom på fråga 1)! lycka till!

1. vad heter du? Liw
2. ett ord på fyra bokstäver: lina
3. flicknamn: Linnea
4. pojknamn: Lars
5. yrke: Lärare
6. färg: lila
7. klädesplagg: Leggings
8. mat: Lasagne
9. sak i badrummet: Lancome mascara
10. plats/stad: Lissabon
11. en orsak att vara sen: Läkarbesök
12. något man skriker: Lyssna!
13. film: Love actually
14. något man dricker? Läsk
15. band: Live
16. djur: Lodjur
17. gatunamn: Långgatan
18. bil: Lada
19. sång: Live and let die

Jag utmanar:
Jennie
Malin
Malin
Linda
Eva

Lycka till!


Kvällens smoothie


Tanken var att vi, alltså jag och M skulle kolla på film ikväll. Vi valde bland det dåliga utbudet på våra tv kanaler och kom fram till Black hawk down som jag trodde att jag inte sett. Så var självklart inte fallet utan den var sedd förrut och dessutom lite för blodig för min smak. M ville dock se den så jag har suttit och pysslat lite vid datorn istället :) Vårt filmtittande tenderar att styras av min smak, idag gjorde jag det mogna valet att istället göra något annat och låta M se klart filmen, vuxenpoäng ;)

För ett antal veckor sedan, är nog nästan över en månad sedan nu fick jag tipset av Nina att använda picnic när jag vill göra lite skojsiga saker med mina foton. Sagt och gjort, nästan alla mina foton som kommer upp här och är piffade på ett eller annat sätt är det det programet som hjälpt mig. Det som är bra är att picnic är webbaserat så jag har ingen programvara som segar till datorn. Nu har jag till och med blivit så hooked så jag köpt till ett premium paket :) Fast för knappa 19 euro / år tycker jag det är väldigt billigt och väldigt mycket extra tjänster för väldigt lite pengar. Väl spenderade kronor om ni frågar mig. Det där långa utlägget var i alla fall för att förklara att jag istället för att se film har suttit i soffan och donat med lite kort, mest för att lära mig programmet bättre, reslultat? Ja visst =)

Samma bild som i headern fast jag har lekt lite med bakgrunden =)


Också kvällens smoothie, också lekt lite med :)

Vill du ha en likadan?
Det här receptet ger ca 4 dl.

2 dl apelsinjuice
1 skalad kiwi
ca 1 dl frysta jordgummar
1 dl frysta mangotärningar
Mixa!

Tycker du att den är för sur, ha lite honung eller
toppa med lite sprite eller likvärdig läsk ( lördags lyx här hemma :) )


Smaklig måltid och trevlig fortsättning på helgen =)

Inga ord kan beskriva dagen


Men som tur är så har vi använt kameran flitigt :)Vet inte hur jag ska kunna förmedla den känsla som infinner sig när vi promenerar i Strömbäck Kont, alldeles vid havet. För att verkligen fira helg så for vi på hemvägen och köpte pizza på Robertos, Umeås populäraste pizzeria, väntetid 55 minuter :) För att fördriva tiden tog vi en promenad runt Bölesholmarna i den spröda höstsolen, det är med andra ord bilder därifrån också.

Nä nu blir det paltkoma och lördagsmys framför TV några välförtjänta timmar =)

Ärtan verkar vilja säga hej också för nu blev h*n väldigt aktiv, så kram från Ärtan och mig!

 


Rolig grej

Det är Karolin som tipsat mig, gå in här och få reda på hur din förlossning kommer att vara och vad det är för krabat som tittar ut :)

Vårt reslultat:
The day you deliver, outside will be sunny. Your baby will arrive in the middle of the night. After a labor lasting approximately 40 hours, your child, a boy, will be born. Your baby will weigh about 6 pounds, 1 ounces, and will be 19,19-1/2 inches long. This child will have dark brown eyes and curly black hair.

Hahahaha, vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Vi har BF den 23 december, att det skulle vara soligt mitt i natten är jag inte så hundra på ;) Pojka, det kan jag nog tro också eftersom både jag och M tror det. Att det skulle vara en brunögd baby med lockigt svart hår har jag däremot bäldigt svårt att se då både jag och M är rödhåriga ( M rödlätt) och  alla i våra familjer har blåögon, lockigt hår har däremot jag :) Men men, det märks väl den där soliga december natten :POn demand


Eller för att jag hade tråkigt igår kväll :)


Lite har den då växt i alla fall :)

Härliga Lördag!


Härliga lördag! som sagt

Vi har i princip just kommit igång, vi sov extra länge, tog en kissrunda med Vilde och har sen suttit i köket och njutit av frukost och DN, så skönt att inte behöva stressa iväg på morgonen.
Vet inte riktigt vad dagen har att bjuda på, men jag ska försöka få tag i Pia, om hon nu ids vakna någon gång, och lura med henne ut i skogen. Vilde kan behöva få lite hundlek, jag kan behöva få lite tjejsnack och vi båda kan behöva plocka lite trattkantareller :P Det enda negativa idag är att solen inte skiner, det är dock ganska varmt. Det får nästan hellre vara fem grader kallare och soligt än så här.. Huvudsaken är att det inte regnar i alla fall :D

Vad ska ni hitta på idag, berätta så jag får lite inspiration inför imorgon :)

Härliga lördag!

Liten söt, kom ut nu =)

Har haft lite tråkigt så här på nattkvisten och satt och jämförde magbilder, vill ni se?
Får bli imorgon för nu ska jag sova, efter en lång vecka och flertalet trevliga kvällar på jobbet och intressanta dagar i skolan ska jag nu gå och lägga mig och Inte ställa väckaren, det är viktigt!

Blev dock lite försviken tidigare ikväll, vi hade tänkt gå på storloppis i morgon, är lite små saker som skulle behövas inhandlas innan bebis kommer, är ju sååå kort tid kvar ;) Och kan vi hitta dem begagnat så är det bara bra för miljön och vår ekonomi. Hur som haver, loppisen är inte i helgen utan nästa, snacka jag blev besviken =(
Men det är inte så mycket att gräma sig över, får ta en extra lång tur i skogen istället för imorgon ska jag och älsklingen umgås x 10, var otroligt längesedan vi hade tid för varandra utan att känna skolan pocka på samvetet. Ska bli super nice =)

Nä kära vänner, nu tackar jag för mig, min trötta kropp behöver verkligen sova ordentligt.
Kram!

Im doneHelt otroligt men jag är klar :) Har suttit och skrivit hela dagen och nu är min väldigt intellektuella text färdig skriven, korrektur läst och inlämnad, känns kanon! Nu är helgen här! Ska i och för sig iväg på jobbet strax, men vad gör det, som jag sa till pappa alldeles nyss: Det är som att sitta hemma framför TVn och äta godis, skillnaden är att godiset är gratis :)

Nä nu ska jag pussa lite på M innan jag måste fara, ska åka förbi UB med böcker jag inte behöver låna längre :)

Trevlig fredag kväll alla =)


Omslaget till fotoboken vi gjorde i söndagsnatt :)


Får se om det funkar men jag har tänkt prova att mobilblogga, kanske ska testa det ikväll....

Im loving it


Har nu tagit, en enligt mig, välförtjänt rast i skrivandet. Vilde behöver ju komma ut ibland också så vi tog en promenad till ICA och inhandlade en nybakad ciabbata till mig. Blev så grymt sugen på räkröra där jag satt och skrev. Sen jag fick reda på av mammagruppen förra helgen att det är helt lugnt att äta skaldjur om de är kokta, vilket de som ligger i lag är, har jag verkligen ätit räkor i överflöd. Bättre än choklad i alla fall =)

Har nu ätit halva min lunch och öppnat paket =) Vi var och hämtad ut ett paket igår från kära mamma, eller hon har budat hem en åkpåse åt Ärtan på Tradera och den skickades direkt hit. Sen döm om min förvåning när det strax innan lunch damp ner ett till litet paket i brevinkastet. Jag vet inte vem det är ifrån heller, men jag gissar på att det är mamma som varit i farten igen, för i paketet låg de sötaste små gula byxor med mudd från Po.P och en jätte fin, matchande, body =) Tusen tack!

Ja, det är vattenkannor och krukväxter i mönstret :)

Marinblå åkpåse, som likväl kan användas som filt.

God morgon Helg!Ja det är faktiskt helg nu :)

Jag ska dock skriva fem sidor och lämna in innan 17.00 samt jobba mellan 18 och 23.15 ikväll, men det är ändå helg.
Har precis klarat av tvättvikning, garderobsrensning, stoppa ut sängkläder på vädring och städat golven så nu kan jag koppla av och skriva resten av dagen. Ja jag är ett kontrollfreak ibland, men är det oordning kan jag inte koncentrera mig. Skrämde iväg M till skolan utan en puss så nu går jag mer och grämer mig över det.. Får promenera till uni sen och pussa på han en sväng =)

Nu är det dags för en andra frukost, började morgonen med en smoothie, mums, och känner nu kaffe doften sprida sig i lägenheten så det blir kaffe, smörgås, yoghurt och juice med DN i högsta hugg.

Alltid kul med respons på inlägg och det jag skrev i går kväll var egentligen mer för min egen skull och ändå är det så många som känner igen sig och varit i samma situation. Trodde nästan jag var ensam om "problemet" men nu vet jag och det känns så himla mycket bättre :) Vi måste våga prata om det, är det som är nyckel till det mesta, right?Bilden är googlad


Trevlig fortsättning på fredagen och  en bra start på helgen önskar jag er!

No shit

Det här med att vara gravid har hittills varit en ganska omtumlande upplevelse, men ikväll är nog första gången jag kallar det pinsamt. Att det genereras mer gaser och dylikt än vanligt bryr mig inte nämnvärt för jag är ganska obrydd vad gäller sånt, men nu ska ni få höra vad som hände alldeles nyss.. * känsliga läsare varnas*

Jag halv ligger i ena änden av soffan, den med shäslongen och M ligger i resten och läser. Jag ligger med datorn i knät och knäna uppdragna som stöd bakom, ja ni fattar va.

- L: Attjooo
- L: Älskling, jag tror jag kissade på mig.
- M: Om det är så tycker jag du ska resa dig ur soffan ganska fort...
- L: Oj, det blev visst blött

Jag reser mig och vet ni vad jag ser, jo en fläck på soffan! Jag har alltså kissat på mig! Inte så lite att det bara blir lite fuktigt i trosan utan så det blir blött på soffan!! Vet inte när jag gjorde det sist, när slutade jag med blöja mamma?

Jäkligt pinsamt, jag som har gjort knipövningar i snart sju månaders tid, helt i onödan med andra ord...
Tur jag har en luttrad sambo och att jag är gravid så jag har nått att skylla på^^ Får nog promenera till apoteket och köpa Tena inkontinens skydd eller nått, det blir väl knappast bättre ju närmer BF det lider.

Är det bara jag som varit / är med om detta eller är det vanligt nu när kroppens nedre regioner förändras inför kommande födsel?


Nu kanske en del av er tycker att jag bjöd på lite för mycket information, men sån är jag :) Och jag vill ju även veta att jag inte är ensam om "fenomenet" ;)

God natt alla ni!

Stärkande höst promenadEfter en timmes tur med Vilde i skogen, den brukar ta en halvtimme, är jag nu hemma och väntar på att M ska bli klar med middagen. Här serveras det grönsaksbiffar med ris och sås ikväll, mums! Min M är duktig han, en av fördelarna med att han är före detta vegetarian är att han är väldigt duktig på det där med grönsaksbaserad mat, inte min styrka, men jag lär mig mer och mer för varje dag :)
Skogen blir bara vackrare och vackrare för var dag som går, jag är så glad att jag har Vilde så jag tar mig ut ordentligt, smärta eller ej. Och skogen är välgörande, det gör knappt ont när jag går i ojämn terräng om jag jämför med asfalt, lovely! Inte förrens jag kommer hem alltså :) Nu känner jag  i ryggen/ bäckenet att jag varit ute och inom en halvtimme kommer jag nog inte kunna resa mig ur soffan utan att ta stöd, illa! Blir en jobbig dag på jobbet där det väntas bli IDOL med kidsen, får sitta på bordet eller nått :)

Nä nu mat sen jobb.

Trevlig kväll tillönskas alla trevliga läsare!

Underbara torsdag

Sitter här, nyss hemkommen efter lång dag i skolan. Det är inte självklart att sitta på seminarier och gruppdiskussioner från 8.30 till 14.30 vissa dagar. Ämnet idag var mobbing och konflikthantering. Inte nog med att litteraturen inför seminariet är av sådan natur att det berör och väcker mycket känslor hos mig, det är fysiskt utmattande att vara intelektuell en hel dag.

Som sagt, ämnet berör, och det blir så väldigt mycket mer aktuellt nu när vi ska ha barn. Vad är det för framtid vi kan garantera våra barn? Även om jag kommer jobba i skolans värld så kan jag inte garantera att alla barn, alla dagar, alla sina skolår kommer att trivas och bli bra behandlade. Även om jag önskar att så vore fallet så är det omöjligt. Hur kan jag då sätta ett barn till världen när jag ändå har insyn i barnens vardag och medvetenhet kring hur en del barn mår idag?

Är jag en egoist, är handlingen att skaffa barn en egoistisk handling i grund och botten, enbart för att föra mina gener och mitt arv vidare? Det egoistiska kanske är att jag vill känna mig behövd, känna mig älskad och uppskattad. Varför inte adoptera ett barn som redan har det svårt och försöka hjälpa den individen till en bättre vardag och att skapa bättre förutsättningar till en ljus framtid. Fast det är också en egoistisk handling, självbekräftande och uppfyllande. Kan det var oegoisktist att skaffa barn, oavsett om det är på naturlig väg, IVF eller adoption?

Vad gör vi för att barnen i vårt sammhälle inte ska fara illa? Varför vågar inte alla vuxna vara vuxna när de ser barn, ungdomar och andra vuxna fara psykiskt och fysiskt illa? Vart har vår civilkurage tagit vägen? För det är det det handlar om, den medborgerliga, men främst medmännskliga plikt vi har gentemot varandra i vårt sammhälle.
Är det rätt att bli illa behandlad på grund av  att du luktar illa, är av annan etniskbakgrund eller bara har konstiga kläder? NEJ! Det är nog själklart för de flesta, men varför är det så få som vågar ingripa och ställa sig på den utsattes sida? Hur ska vi kunna lära våra barn och barnbarn att vara goda sammhällsmedborgare och framförallt goda medmänniskor om inte VI föregår med gott exempel?

Det har nyss kommit ett förslag om lagändring, det kommer bli straffbart att inte ingripa till den utsattes fördel. Har i ärlighetens namn inte läst på kring det finstilta och hur lagen kommer se ut. Som jag förstår det är lagen till för att förhindra att åskådare inte ingriper och går därifrån. Vill vi verkligen att medmänniskan ska ingripa "bara för att " det är lagstadgat att göra det eller för att det är moraliskt rätt att ingripa? Jag vill att mina barn, elever och medmänniskor ingriper för att det är det moraliskt rätta. Lag och moral är inte samma sak och jag tror att det är viktigare att ge barn och ungdomar en bra grund med medmännskliga värderingar än att ge en grund baserad på lagar och förordningar.

De behöver dock inte utesluta varandra (lagar och moral) men jag är rädd att vi blir lata och låter saker och ting bero med orden " det löser sig för det där är olagligt så det tar polisen tag i". Tycker det är lite av tendensen i dagens sammhälle i övrigt.


Några av mina funderingar kring dagens ämnen, behöver skriva av mig lite och tömma "ryggsäcken".

God morgon

Det här kommer bli en låång dag. Har inte sovit ordentligt för det har varit så jäkla varmt, men ändå för kallt för att sova utan täcke, ja ni vet. Vacknade med ont i huvudet, aldrig någon bra start, men jag vet att jag drömt att jag var jagad så jag har säkert legat och spännt mig.
Nu måste jag skynda mig lite, ska till skolan och ha seminarium hela långa dagen, kommer inte vara hemma innan tre och jag vill verkligen inte. I och för sig är det kring mobbning och konflikthantering, men det blir så långtid! Sen hinner jag i princip bara hem och ut med Vilde, slänga i mig mat för att fara iväg på UG och jobba ikväll. Nä nu har jag gnällt nog, nu får det räcka!

Finns en massa positiva saker också, jag väntar på ett paket och det borde komma idag :) Martin i min basgrupp ska baka till dagens semiarium, jag får träffa roligt folk både på skolan och jobbet. och Vilde kommer vara så glad och nöjd när vi tar vår långpromenad i eftermiddag :) Och sist men inte minst, solen skiner!

Gräv int för mycket i det gammla, då kan spaden gå av :)
Bild från gårdagens tur i skogen.

Magbild v.27 (26+0)

Japp då var det dags igen :)
Med dessa bilder säger vi god natt för idag, ska ju upp tidigt imorgon.

Spåren efter M´s uttråkade eftermiddag finns fortfarande kvar, trodde det var
bristningarna som kommit men det är tuch:)Kvällsmys

Ikväll har vi lagt allt vad heter skola åt sidan och har ägnat den senaste timmen framför TV:n och Idol. Det var ju från Umeå, det kan vi inte missa :) Gissa vad vi lyxae till det med till Idol?Jupps, det är chokladpudding ;) Mums!

Nä nu ska jag surfa in på ellos.se och kolla lite på kläder, fick hem en rabbatkupong idag, får vi i och för sig alltid från ellos, men jag ska kolla om de har en cardigan/kofta jag kollat på ett tag.
Kanske blir några klick på köpknappen :)

Trevlig fortsättning på kvällen!


Preggomonstret ryter till!Efter en god middag lagad av älskling sitter jag vid datorn och försöker tillgodose mitt behov av nyheter. Började på aftonbladet.se och den första artikeln som dyker upp är denna. Läs och begrunda!


Jag kan inte säga att jag är förvånad. Har noll och ingen tilltro till de statliga myndigheterna, förvisso hade jag ett bra och givande möte på FK för någon vecka sedan, där vi redde ut alla begrepp och regler kring föräldrarledighet och dylikt, men deras bedömningar och försäkrings handlägganden är ändå under all kritik.

Vill bara börja med att säga att jag är nästan 100 % säker på att försäkringskassan, i samma veva som Moderaternas förföljelse av personer med arbetsnedsättningar och sjukdomar började, påstod att det är inte sjukdomen i sig utan graden av arbetsnedsättning som bestämmer om du har rätt till sjukpenning. Om jag minns rätt, vilket jag är nästan hundra på som sagt så är det ju helt sjukt att sedan komma med detta. Om jag förstått det rätt så är det alltså gravida med svåra smärtor i ryggen, foglossningar och andra "komplikationer" kring sin graviditet inte blivit beviljade pengar från försäkringskassan. De har blivit sjukskrivna av läkare, eller de har fått sjukintyg från läkare, men F-kassan godkänner det ändå inte! Detta med orden Graviditet är ingen sjukdom. Jamen om nu sjukpenningen ska bedömas utifrån arbetförmåga och INTE sjukdom så är det ju inget problem.. Eller!! Brukar vara stolt över Sveriges, numera väldigt urholkade välfärd, men ändå, välfärd. Men nu, när det går så långt att personer, pratar inte enbart om gravida, står helt utan stöd från försäkringskassan trots att de klart och tydligt inte är kapabla att sköta ett jobb då är det fan pinsamt att kalla det välfärd och sjukförsäkring!
Sen är det självklart så att alla inte ska ha sjukpenning eller annan form av stöd från F-kassan, de kanske behöver hjälp på annat sätt, men det är en annan diskussion.

Avslutningsvis vill jag bara säga att jag tycker det är bra att frågan kommer fram i ljuset. Vi som är gravida hamnar i flertalet situationer i underläge på grund av just graviditeten, om det då inte ens går att bli sjukskriven hur ska vissa av oss få vardagen att gå ihop? Vem betalar min hyra och eventuella barns mat och skolutflykter? Det räcker med att vi som inte har en fast anställning  eller studerar inte har den minsta möjlighet att få havandeskapspenning, detta är korkat nog!!

// LiwEgotripp


Vi har varit i skogen med Vilde, hur härligt som helst. Nu är det verkligen höst!
Jag vet att jag tjatat om hösten men nu är den faktiskt här :)
Knäppte lite kort på vår härliga höst tur och nu har jag lekt lite..preggot tävlar :)

Vinn härliga barnkläder från LiandLo


LiandLo finns i två kollektioner ”Mina första kläder” och ”Busfrö”. Mina första kläder är de perfekta kläderna för den lilla nyfödda bebisen, i 100% bomull. Kläderna är lätta att ta på och ta av och ett roligt minne att spara i generationer. Presenttips! Kollektionen Busfrö är färgglada, snygga, coola, söta och mjuka kläder. Speciellt anpassade för barnens lek och rörelse."Jag är med och tävlar hos Elin – Ett hus till oss, om ett valfritt klädeplagg från LiandLo!
Ta chansen och tävla du med!”

Tävla om barnkläder LiandLo


Vecka 27

 

Du är på dag 182 av 280. (65,4%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 0 fulla dagar (v26+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 23 dec 2009
Du har 98 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

Mina tankar: Den här veckan som gått har dominerats av att jag känt mig konstant andfådd, i och med att jag inte har feber och är sjuk så är det inte svinis utan Ärtan :) Rörelser blir allt mer tydliga och vi kan nu sitta och kolla på hur Ninjan aka Ärtan sparkar för fullt för att få naveln till en ”klarknapp” Besöket hos BM kändes bra, har börjat gå upp i vikt och har nu passerat den vikt jag hade när vi plussade med 700 gram, en ökning med 2,8 kg sen förra besöket på MVC. Känns skönt, men ännu en bit av min kontroll förloras. Läskigt men samtidigt så trodde jag när vi först plussade att jag skulle väga 110 kg vid det här laget, hehe :) har sett kort på mamma med mig och hon var gigantisk så det är det jag har trott ska möta mig, men inte än i alla fall :) Klumpigheten har blivit värre, har svårt att böja mig framåt och prata inte om att försöka raka bikinilinjen, vart på kroppen finns den?? Har en period då mina händer inte riktigt vill vara med, senast igår lyckades jag tappa både burken med pesto och juice tillbringaren, inte kul! Psykiskt är jag dock starkare och stabilare än någonsin tidigare under graviditeten, det känns underbart! Känns som jag äntligen kan njuta av att vara gravid både fysiskt och psykiskt, väldigt viktigt. I början av nästa vecka ska vi även på Aurorasamtal för första gången, bara insikten om att jag kommer få hjälp med min rädsla hjälper mig mycket i mina förberedelser mot förlossningen. Veckans besvikelse är dock den inställda föräldrarutbildningen på MVC :(


Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Från huvud till häl är det cirka 35 cm långt. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.


fetal development at 26 weeksMamman:

Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln, cirka 5 cm. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer. Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.


Tack älskade mamma

Min mamma är helt underbar, jag hoppas jag blir en lika bra mor som hon har varit och fortfarande är. Älskar dig!
Vi fick mail av mamma från Åland igår med bilder på lite saker hon sytt åt oss och Ärtan.


'

En jätte fin grå filt med renar och älgar i rött och vitt.
Sist vi träffade mamma och Leif blev M lite smått förälskad i det där tyget så nu
har kära mor sytt två kuddar att ha i soffan här hemma, kommer bli så snyggt,
ni ska få se!

Nä nu plugga lite till :)


Bild bevis..

..på att jag faktiskt försöker plugga, dock inte så lätt alla gånger :)

Inte nog med att det är en tråkig bok och Ärtis lever rövare med mina revben, Vilde tycker sig tydligen har rätt att läsa samma bok som mig :) Som ni ser så är magen "sned! blir tydligare och tydligare för varje dag hur och var i magen Ärtan befinner sig.


God morgon


Läste i en blogg innan jag gick och la mig igår och det fastnade i huvudet, den bloggerskan skrev som jag minnsd det nu, När jag inte sover, leker med barn, pluggar, bakar, diskar, tvättar, umgås med vänner och familj så kanske jag skriver lite här." Detta fick mig verkligen att fundera över mitt bloggande. Just nu tror jag att jag skulle bli tvungen att skriva " när jag inte bloggar eller sysselsätter mig med saker som är knutna till bloggen så kanske jag pluggar, umgås med vänner, lagar mat, diskar, kollar TV eller sover."

Ganska stor skillnad i dessa två forumleringar och vi vet ju alla vilken som är den hälsosamma av dem :) Den andra! Nädå, skämt åsidor, måste nog hitta en balans, fast i och med att jag vet att jag kommer gå hemma November/December och sen vara mammaledig så känns det ganska kul att ha skapat det network av "vänner" som bloggandet faktiskt utgör.
Men, nu ska jag mot all förmodan, diska och fixa frukost sen blir det till att läsa Det sociala livet i skolan.

Trevlig onsdag!

En bild från förra hösten, längtar tills marken är målad gul :)


Midnatt råder..

.. tyst det är i huset..

Det där är dubbel menat mina vänner, hur tror ni jag menar då?

Midnatt är det ju faktiskt om knappt trettio minuter så det är den första ande meningen. Den andra är att när det är dags att sjunga den lilla text snutten så är det även dags för Ärtan att komma till oss. Idag är det 99 dagar kvar och imorgon har vi gått 26 fulla veckor, vi går alltså in i vecka 27 med andra ord. Tiden går så fort! I år blir det verkligen att längta efter jul av helt nya anledningar än mina tidigare 27 jular jag genomlevt:) Har även börjat fundera så smått på vad jag kan ge älskling i julklapp, men vad det blir, det kan jag inte avslöja här. Han är nämligen in och tjyvläser lite nu och då :)

AJ! Nu fick jag akut ont i höger revben, kul att Ärtan är aktiv men inte just i det området :(

Nä nu blir det sängen, god natt!

Preggot tävlar :)

Vinn personligt silversmycke från Gobbit!
Tävla hos Diana

_________________________________________________________________


Vantar att vinna :)

Tävling Norrbaggen

Jag är med & Tävlar hos sessanochprinsessan.com Om Norska Troll´s härliga Vantar sponsrade av Norrbaggen.se. Outdoor specialisten med ”Kläder för alla väder”

________________________________________________________________________


September

 


Tog en promenad med Vilde i skogen, nu blir det till att fara på jobbet. Men efter att ha inandats lite höst så känns det inte lika jobbigt att sitta på personalmöte längre. Synd att det ska vara en dag då det är så förbaskat fint väder..

Trevlig kväll!

 

 


Jag vill vinna hos Sandra :)Jag är med och tävlar hos Mina Prinsar och Jag om ett hemligt klädpaket värde 600kr från barnbutiken Minipeople. Var med och tävla här du med!

Lunch i solen


Vet ni vad, jag gillar faktiskt att plugga! Kanske inte själva plugget som sådant, men att det ger rutiner och faktiskt, jag och älskling har mer tid för varandra som studenter än när vi jobbade/pluggade i olika omgångar. Då säger ni väl , jamen Ni jobbar ju också, förvisso, men vi kan ta oss tid att lunch ihop, ta en lång eftermiddags promenad när vädret tillåter eller dra oss i sängen en onsdag morgon för vi har båda sovmorgon.

Tänk er in i situationen: Liw pluggar och har oregelbundna tider, sitter hemma ensam på dagarna och jobbar mycket kvällar och helger. M jobbar 05.00 - 15.00 vardagar, kommer hem och vill slappa. ledig helger och kvällar ( oftast). Den ekvationen var inte helt lätt att lösa, som student så är ju kvällarna den tid man vill och kan göra saker, då ville M ta det lugnt framför tv:n eller lägga sig och läsa, jag var i full gång.

Nä då är det mycket bättre nu, båda pluggar på dagarna. Ibanad har vi turen att vara på samma ställe samtidigt, men är vi inte det så är ändå "jobbet " avklarat till kvällen och vi har ork att göra saker tillsammans. Om det så bara är att ta en promenad eller spela spel så gör vi ändå saker tillsammans, och det är ju det viktigaste. De kvällar jag jobbar försöker M också jobba eller så hittar han på saker själv och när M jobbar är det samma sak för mig, vi har både tiden tillsammans och den egna tiden som är så viktig i ett förhållande, jag tycker vi börjar hitta balansen!

Hur har du/ni hittat balansen i förhållanden?


Och ja, idag blev det lunch på uteplasen i härligt strålande höstsol, hög luft och en liten lätt höstbris, lovely!

Dag 181

God morgon!

Idag är det dag 181 på vår graviditet, fast det är ju roligare att räkna hur många dagar det är kvar  och då är det 99 dagar det handlar om istället :) Första dagen med tvåsiffrigt tal, det närmar sig med stormsteg kan vi lugnt konstatera. Är mycket kvar att göra innan Ärtan kommer ut, men skulle du komma nu, är det helt ok, förstår du det? Bara du är frisk och kry vill säga :) Nä stanna där inne i din lilla lägenhet tills mamma läst klart den här kursen den 4:e november, sen får du göra precis hur du vill, så länge du inte tänker köra en Jesus och anlända på Jul :)

Nä nog svammlat, jag har ju bråttom, ska äta frukost med älskling som just klev ur duschen och sen bär det iväg till skolan fram till lunch. I eftermiddag ska jag inte skriva, ett framsteg fastän det behövs, utan läsa en bok om mobbing till torsdagens seminarium, men den ska tydligen vara bra - Mobbad? Det har vi inte märkt! Är det någon som läst den?


Aja, hoppas ni alla vaknar med solen i ögonen och en bra känsla i magen :)

Don´t


Satt här och besvarade lite kommentarer när sambon plötsligt brister ut i gapskratt vid datorn bredvid. Då har han hittat in till Jennie och hon har lagt upp några bilder på does and don´t när det kommer till att hantera sin bebis.

Finns hur många som helst men ett gott skratt bjuder dessa på också :)Älskling hittade även två böcker på Adlibris med diverse liknande saker i, dessa kommer landa i vår lägenhet inom en snar framtid, det kan behövas lite skratt på toa eller vad säger ni? Hellre dessa pedagogiska hjälpmedel än de där uttjatade dassböckerna som alla har  :)

Med dessa skratt säger jag god natt och önskar er alla en bra start på morgondagen :)


Kram

Som sagt

Måste bara börja med att säga att jag håller med, ciggen i "Ärtans" mun borde inte vara där, men den blivande pappan behagade skoja...

Har precis landat i min datorfotölj och berättat de goda nyheterna för M, han blev glad. Ni kanske undrar vad det var för nyheter jag kom med. Kan börja med att säga att de var goda ;) Skämt åsido, fick precis min tjänst på UG (ungdomsgården) utökad från torsdag kvällar och var tredje helg till måndag och torsdag kvällar samt var tredje helg. Känns kanon! Ekonomin när jag är "arbetslös" är helt plötsligt räddad :) Det roliga med att jobba måndagar på UG är att gården är öppen för ungdomar med handikapp. Variationen är stor med allt från ungdomar med socialahandikapp ( AD/HD, Autism) till rullstolsbundna och ungdomar med Downs syndrom. Verkligen en jätte rolig och givande miljö att jobba i. Känns riktigt bra!

Och vet ni det bästa, men detta får ni inte berätta för M, nu har jag råd att köpa spjälsängsskyddet från russinnet :)

Blir dock i grått eller grönt, lutar åt grått, skulle bli sååå snyggt!

En bild säger mer än tusen ord

Nu har vi hunnit äta middag och vila på maten och för mig är det strax dags att cykla iväg till jobbet, ska jobba på UG men med en grupp handikappade ungdomar som är där på måndagkvällar, ska bli riktigt roligt :)

Var hos tidigare nämnda Barnmorska tidigare i eftermiddags och allt såg bra ut. Ärtans hjärtljud ligger på stadiga 146 slag/minut, SF måttet är 25 cm. För första gången så väger jag mer än när jag plussade, 800 gram mer än då. Känns bra även om det har varit skönt att se kilona rasa utan att göra någonting :) Men det är ju bara Ärtan som växer och mår bra, får mer och mer fostervatten och en större moderkaka. Ärtan är då väldigt livlig i magen idag och jag ser väldigt ofta hur bagen guppar till, coolt!

Mellan middagen och vilostunden var älskling lite uttråkad, detta är resultatet av en uttråkad blivande fader :) 

Vad händer hos er ikväll? Kram :)


Snart dax

För mig och M att göra oss i ordning och bege oss iväg till vår BM Inga-Lill. Vi träffar henne varannan vecka nu mera, känns jätte skönt. Tror inte vi ska göra något särskilt idag, är nog de vanliga proven, mäta SF och lyssna på Ärtans hjärta :) Men det räcker för mig. Förra veckan fick vi även kallelsen till Aurora gruppen på förlossningen här i Umeå så då kommer vi börja gå där med, ska bli skönt att få mina farhågor lugnade och bearbetade inför förlossningen, känns som det behövs!

Har suttit och skrivit hela dagen och Ärtan har varit livligare än på väldigt länge, till och med så kraftiga sparkar att magen hoppar omkring, det syns genom tröjan! Så häftigt, ännu en ny upplevelse att bevara i minnes arkivet :)

Nä nu är det dags!

Vad gör ni i eftermiddag? Kram

Tävla hos familjebloggarna.se

pop

Jag tävlar om ett presentkort värt 200:- från PO.P hos familjebloggarna,

Tävla här du med!


God morgon dag 100

Shit! Sista dagen med tretal innan BF, coolt!

Här blir det plugg och tvättning hela dagen. Ska jobba undan det så vi kan gå till BM med gott samvete i eftermiddag, ska bli kul! Har sovit som en kratta i natt men är ändå pigg. Vart kommer den energin ifrån, har ju inte ens ätit frukost än..
Men nu blir det frukost, M ropar som en tok :)

Trevlig måndag alla!

God natt

Det blev visst ett sent god natt och jag som har tvättid 07.00 imorgon bitti. Vi har kollat på film, Under Toscanas sol, en hyfsat bra film, dock lite förutsägbar... Mysfika blev det också, och några helt oväntade gråt attacker från min sida. Inte åt filmen utan åt allt möjligt, är nog hormonerna som spökar, har till och med börjat låta som ett barn när jag gråter, väldigt konstig adaption.
Nu har vi suttit här i sängen och donat med ett fotoalbum. Fuji film har ett erbjudande där det är möjligt att beställa ett helt gratis via dem, tiden går dock ut idag eller imorgon så det blev lite bråttom, men det blir kanon fint:) Längtar redan tills det kommer hem i brevlådan, våra jätte fina semesterbilder.

Nä nu sova, ska ju upp om bara några timmar. Idag ska vi även till BM, alltid lika spännande :)

God natt, fast det blir väl snarare god morgon innan nån läser detta :)

Saknad

Det jobbiga med att bo så långt bort från nära och kära är att det är i princip omöjligt att spontan träffas. Saknar många väldigt, väldigt mycket...ettnollett

Så många dagar är det kvar tills Du beräknas komma ut till oss. Shit vad tiden går fort! Men oj vad vi längtar. 100 dagar kvar har varit lite av ett värmärke för mig de sista månaderna och nu är vi snart där. Det är både läskigt och härligt på samma gång. Så många frågor som tumlar runt i huvudet. Vem är du egentligen, kommer du vara en person med mammas häftiga humör eller pappas lugna eftertänksamma sida? Får du rött, nästan eldfängt hår som vi alla tror eller är det en blondin som gömmer sig här inne? Kanske är du en riktig gaphals och vi får inte göra annat än trösta eller så sover du hela dagarna. Vad vet vi. Det är läskigt, känns som allt är utom vår kontroll och det är bara 101 dagar kvar. Du lilla, lilla människa, vem är du? Kan du inte maila mamma och berätta så vi kan förbereda oss lite mer. Känner oss så tafatta inför det som kommer i samma ögonblick du föds till världen. Du lilla, lilla människa kan du inte komma ut nu, mamma och pappa är lite egoistiska idag och längtar mer än vanligt efter dig.

Mina loppis fynd


Det blev en snabb tur, hann med fyra loppisar på en timme och då körde jag ändå nästan 3 mil. Men när jag vet vad jag letar och skiter i porslinsborden, som annars brukar ta tid, så kan till och med jag jobba snabbt, även på loppis. En annan bidragande faktor var att jag for runt själv, ingen som sinkar mig, eller vill fika...


Hur som helst, tror jag nämnde att jag var på jakt efter en bärsele. Tror av någon anledning att M inte kommer springa på stan i en bärsjal.. Det var verkligen en turdag kan jag säga, en mörkblå babybjörn för 100 kronor, som hittat. Det är inte den nyaste modellen, MEN nästan helt oanvänd.

Nästa fynd blev en ammningskudde och sen en till ammningskudde, ska se vilken av dem jag trivs bäst med. Den ljusare är lite mjukare och mindre medans den mörka är ganska välfylld och stor. De jag pratat om ammningskuddar säger att det är lite antingen eller. Fast jag betalade 50 kr för BÅDA, känns  som att jag kan ge bort den jag inte använder när jag väl bestämmt mig för favoriten.

Det slank även ner några plagg till Ärtan, en fleeceoverall strl 62 och en robot body i strl 68 med tillhörande mössa. 40 respektive 20 kronor, som hittat :)Som ni förstår är jag mer än nöjd med min lilla runda, fick även med mig en t-shirt till älskling hem och den passade, kanon! Nu blir det till att njuta av att jag sparat ett antal hundralappar och börja fundera på texten jag ska lämna in på fredag..

Vilka är dina bästa loppisfynd?

Loppis söndag

Nu är det snart dax, har ett antal loppisar att besöka i och kring Umeå under dagen :) Får väl se om jag kommer hem med några fynd, annars har jag bara haft en trevlig dag om inte annat.
Loppisarna här i stan har jag insett är väldigt bra när man väntar barn. Förut har jag alltid tvarit av en uppfattningen att det är för många som säljer barnkläder och prylar men nu är det nog där jag själv kommer fastna. Hoppas det finns ett lika stort utbud nu som tidigare år. Är framförallt på jakt efter en bärsele. Efter många om och med har jag insett att om jag köper en bärsjal så blir det nog jag som får bära, har lite svårt att tänka mig M springa runt med en sådan. Fast man vet aldrig ;)

Nä nu frukost. Sedan fynda, fynda :)

Samma lika

Jag har nu varit hemma en hel timme, M jobbar och jag är precis lika rastlös som igår kväll. Vad göra, M kommer inte hem innan tre, det är bara skit på tv:n och Vilde har jag rastat. Hade en idé, försöka mig på att fixa lite med bloggen, jepp sagt och gjort, bara det att jag kan ju inget!

Jag gillar min blogg, gör ni? Det finns dock alltid rum för förbättring. Jag vill ha in ikonen till blogglovin.se i varje inlägg vid kommentars fältet exv, men hur? Jag skulle även vilja göra kommentars grejset mer personligt, men hur? Byta textsnitt på inläggen, hur göra? Har även en tanke om att lägga ett fält till vänster om inläggen om mig/oss och sen behålla länkar/kategorier på höger eller göra en droppdown från headern, men, hur gör jag? Som ni ser behöver jag hjälp!

Önskar ibland att M vore datanörd istället för spelnörd, men bara ibland. Som att längta efter att de ska sända tv-shop ungefär..

Har en person att tacka för att det ser så bra ut idag som det faktiskt gör, snälla gulliga Nina :)

Ska surfa runt lite nu och se vad jag kan snappa upp, finns ju faktiskt bloggare som bloggar om bloggdesign, mycket blogg där :)

Tjipp!

Lättande läsning

Fick tips om den här artikeln på en annan gravid blogg. Kändes väldigt skönt att läsa dessa ord kring svininfluensan, eller den nya influensan som den nu mera kallas. Skönt med en speciell artikel för oss gravida :)

Läs artikeln HÄR


Fikamaraton

Har inte gjort annat än fikat den här lördagen. Efter min sista uppdatering så for jag och M med Oskar och Ellen till Ö&B. Förutom det efterfrågade tvättmedlet så kom vi hem med en massa fikabröd. Jag är en riktigt sucker för porslin och allehanda tillbehör till köket så jag såg självklart min chans att få duka upp till eftermiddagsfika med fin porslinet och kakfatet. Vem blir inte fikasugen när det är med guldkant på koppen och fot på kakfatet?

Blommig sockerskål med tilhörande gräddkanna förhöjer stämmningen,
så även skålen med gelèhjärtan
.

Och nej, jag hade inte syjuntan på besök, tidigare nämnda Ö&B sällskap gjorde oss sällskap.

LördagKom hem från stan alldeles nyss och klev in i en skinande ren värld. Puss på dig älskling!
Lukten av rengöringsmedel är för mig lugnande, då vet jag att det är ordning och reda och nystädat, så nice!
Har varit på stan och fikat med preggosarna, efteråt blev det gemensam tur till PoP för att kolla på deras skötväska, rekomenderas INTE! Var som hög och smal. Smarta fack som dessutom går att ta ur, MEN det blir ändå till att gräva i den efter saker då den var så djup/hög. Kände mig väldigt nöjd med mitt köp av en Jujube between :D
Pratade även med preggosarna om åkpåsar och vilka modeller de har gillat. Alla sa att det viktigaste är att de går att öppna upp mycket. Sen sa de även, tvärtemot vad jag trodde, att första vintern när de är så små, behövs ingen åkpåse utan det räcker gott med till exempel ett lammskinn i botten och sen en lite varmare filt över. Det är blåsten som kan vara det kluriga, men den motas lätt bort med "locket" till liggdelen. Däremot nästa vinter är det behov av åkpåse, då barnet sover i sittdelen med fälld rygg. Då tycker de ( många förskolelärare dessutom :) ) att det bästa och mest lätthanterliga är att köpa en varm barnsovsäck som går att öppna upp.

Mamma, du behöver inte sy en åkpåse till jul som det var tänkt, vi har ett extra år på oss:)

Börjar känna mer och mer "stress" kring det där med barnvagn också,vi har ju faktiskt en fullt fungerande som väntar på oss, MEN det skulle ju vara kul med en ny också :) Får hålla mig till nästa barn, då vi förhoppningsvis har jobb och mer pengar än CSN att handla för :)

Nä nu ska jag krypa upp bredvid älskling i soffan och slö kolla på tv för första gången den här veckan :)

Trevlig lördag!
Tidigt på dagen

Såg att det är mndre än sju timmar sen jag postade mitt förra inlägg. Detta innebär att jag sovit max sex timmar och ändå är jag pigg nu! Mycket förunderligt..
Solen skiner så det bir nog en längre morgon promenad för mig och lill skiten, ett bra sätt att starta dagen på, sol + hund :) Får se om det bara blir en god föresats att kliva upp så här tidigt eller om jag klarar av att motstå sängens varma dragningskraft när jag kommer in från promenaden sedan!

Det ni, det kan bli intressant :)

God morgon!

Tillbaka

Batterierna i kameran tog slut :( Har visst glömt sätta det andra paret på laddning så fotosessionen får vänta. Fast M kom in genom dörren så jag skulle nog inte ha knäppt mer än två kort innan han kom ändå :)

Nu har han pussat på mig, och provar nu sin nya tröja, som handen i handsken må jag säga, hur snyggt som helst :) Vi fick nämligen ett H&M paket idag. En tröja till mig och en till älskling :)

Nä nu blir det sängen med M, blir nog endel skitsnack eftersom vi träffats cirka 10 minuter under hela dagen idag.

God natt alla söta!

 

 


Och vad göra nu

Som vanligt när jag kommer hem efter en kväll på jobbet så är jag rastlös av bara satan. Vad göra, kan ju inte gärna dra igång dammsugaren mitt i natten, disken är diskad och hunden kissad. Har i alla fall slagit på tv:n men det blir jag då inte  klokare av.

Sitter här och funderar på om det kan vara kul att ha en tävling på bloggen,  det är ju kul att tävla på  andras bloggar i alla fall, en egenskap ni nog har upptäckt vid det här laget :) Men hur gör man då? Ska jag stalka ett företag tills de ger med sig eller söker de upp mig? Har de senaste dagarna upptäckt att det finns bloggar med färre (!) besökare än mig som har tävlingar, amazing!
Fast då kommer kruxet, om jag har tävlingar blir det helt plötsligt en, i mina ögon, kommersiell blogg. Vill jag sälja ut mig? OM jag någon gång har en tävling så kan jag lova så mycket som att det kommer vara ett etiskt och moraliskt väl genomtänkt beslut som är taget tillsammans med min kära sambo. Som jag förövrigt tycker ska lämna taxin i garaget och komma hem till mig, känner mig sjukt hjälplös här, alldeles ensam med min stygga förkylning. Jag sa förkylning, inte svinis, så jag ska fortfarande både på loppis och preggofika imorgon. Ska bli skönt att prata gaser, urinläckage, för små BH:ar och bästa ammningshörnen på diverse fik här i Umeå. I just de ämnena har M sina tillkortakommanden, men det är bara i dessa frågor, inte annars :)

Saknar dig älskling, kom hem!Hoppas ni alla fått en trevlig start på helgen, min helg började helt underbart. Tacos och härliga tonåringar att kolla på IDOL med, lovely! Få saker, tror ni kan gissa vad ;) slår det här sättet  att inleda helgen på,  och ja ni har rätt, jag älskar mitt jobb på fritidsgården!

Nä nu ska jag nog ta lite kort på onödiga saker i vår lägenhet, kanske är nått att blogga om?

Kram

Andrum

Kolla matte vilken lång tunga jag har :)Ett andrum blev det sannerligen. Hur skönt som helst att bara strosa runt i hösten utan något som helst mål, förutom att hitta tillbaka till bilen vill säga :) Skogen är verkligen en källa till rekreation för mig. Det lustiga är att när jag är ute och går med Vilde på gångvägar, elljusspår känner jag mig verkligen gravid. Höfterna värker och jag känner mig allmännt tung och klumpig. Men när jag kommer ut i skogen är det som Ärtan inte har flyttat in, det är en så befriande känsla att det finns ett element där jag fortfarande kan röra mig obehindrat.
Något jag faschineras av när det gäller hösten är att det är så många som upplever hösten som grå och tråkig, hur kan man göra det när mer eller mindre hela naturen står i lågor? Löven blir gula, röda och bruna. Åkrarna gulnar och minnner om sommarens gyllene sandstränder, granarna står gröna och väntar på snön och i marken skjuter de mest fantasktiska svampar upp för att förgylla den bruna matta som ger jorden den värme som behövs inför vintern. Det är så vackert så jag i vissa ögonblick bara kan förundras över hur lyckligt lottade vi är som lever med denna natur, ta den aldrig för given!NU känner jag mig återhämtad nog för att ge mig i kast med att jobba. Låter kanske lite negativt men det är inte helt lätt att klara av en fredagkväll på Ungdomsgård när huvudvärken lurar i bakhuvudet. Har i alla fall sådan tur att det är tackokväll ikväll :) Mums, det är näst intill en crawing, från att ha ätit tacos max en gång varannan månad blir det tacos lite var och varannan dag efter mina önskemål. Det vattnas nästan i munnen när jag tänker på det, men först måste jag åka till jobbet och förbereda denna drömmåltid.

Trevlig kväll och en trevlig start på helgen från Ärtan och Vilde!

Mellanrum

Eller kanske andrum, kom precis hem från skolan för att få vinka hej då till älskling som börjar jobba klockan tre. Nu är det jag och Vilde fram till sex, sen ska jag i väg, så nu blir det till att ta bilen ut i skogen och rusa av oss. Vilde ska få springa och jag tänker kolla lite efter svamp :) Här är hösten igång på riktigt, så det blir nog lite kort att visa upp när vi kommer hem, om tid finns till det innan jobbet :)

Hoppas ni har en trevlig och solig eftermiddag!

Kram

God morgon

Snart helg :)
Synd jag ska jobba både ikväll och imorgn kväll bara. Tror jag skulle behöva vara ledig och bara ta det lugnt.
Har den här jäkla förkylningen som inte vill släppa ordentligt, ingen feber eller så, men små ont i halsen och snorig. Det tär på krafterna. Gjorde en fuling i morse och skippade förmiddagens föreläsnins, kände att jag måste prioritera sömn för att bli piggare, tror det hjälpt lite i alla fall. Har precis stoppat in mina muffins i ugnen så snart kan jag gå till skolan och bjuda min basgrupp på fika. Sen är det helg.

Hoppas ni alla är pigga och krya inför helgen!

Kram!


Nä nu sängen

Nu säger jag god natt till denna dag, är trött efter både skola / jobb och fysiska aktiviteter däremellan så nu blir det till att sussa kudde.
Har hela dagen känt mig anfådd, normalt som gravid och inte svinis, samt att den där jäkla förkylningen som pockat på i bakgrunden sista veckorna börjar göra sig allt mer påminnd. Vill inte bli sjuk, har sjukt mycket att göra i skolan och ska jobba både fredag och lördag kväll. Och inte att förglömma fikaträffen på lördag med preggosarna från FL, den vill jag inte missa :) Aja, nu sömn sen skola och jobb imorgon, en vanlig fredag med andra ord :)

Vad har ni för roligt för er i helgen?


Kram!

Tävling hos Tant Ulrika, igen :)"Jag vill vinna ett presentkort värt 500kr från Barnens Gruva hos Tant Ulrika!"

On demand

Verkade vara en del av er som blev sugna på stuvade makaroner, här kommer receptet :)

- Koka makaroner som vanligt, använd med fördel gammeldags makaroner,
eller "vanliga" om ni förstår vilka jag menar.

- Byt ut halva mängden vatten mot grädde ELLER hela mängden vatten mot mjölk.

- Koka upp under omrörning ( OBS viktigt, det bränner lätt fast )

- När ungefär hälften av vätskan försvunnit tillsätt salt, peppar ( vit eller svart efter smak)
och om du vill riven muskot. Smaka av!

- Tillsätt även en klick smör för att göra stuvningen len och slät.

- Koka makaronerna tills de är färdiga

Servera med köttbullar, falukorv eller fläsk samt rivna morötter med lite citronsaft som dressing.


Smaklig måltid!

Kvällens planer

Till middag blir det köttbullar med stuvade makaroner och rårivna morötter. Alltid lika gott :)

Ska iväg och jobba, börjar kvart över sex och det är första passet på nya fritidsgården så jag är lite spänd på hur det ska gå. Men kids will be kids eller nått :) Ska hur som helst bli kul att lära känna arbetslaget lite mer, om det kommer några ungdomar är det bara ett plus. Men med tanke på att det är första veckan vi har öppet sen skolstart så har jag låga förväntningar på besökar antalet. Fast det kanske är åt andra hållet med, fullt bara för att det är första veckan det är öppet. Jag berättar när jag kommer hem :)

När jag kommer hem ska jag ställa mig och baka muffins, är jag som är fika ansvarig i min basgrupp imorgon och vi har en lång dag med en skriftlig inlämning att klarar av imorgon.

Höres!

Är det så här det kommer bli?

Är det verkligen så här det ska vara de sista tre månaderna? Känns som jag knappt kan andas om jag anstränger mig det minsta, räcker med att jag går i en trappa så flåsar jag som en häst på OS i Fälttävlan. När jag lägger mig ner så kan  jag verkligen känna hur bebis ändrar läge och typ skjuts upp mot mina lungor, in under revbenen så jag inte kan dra djupa andetag. Hur ska jag kunna tänka ordentligt när hjärnan inte syresätts? Undrar om det är ett giltigt skäl att ange till CSN om jag skulle missa de här poängen*hmm*.
Inte nog med andnöden, snart kommer jag inte kunna knyta mina skor, redan nu så kan jag inte luta mig framåt hur som helst, är på god väg att förlora allt vad balans heter, och smidighet. Uhh!
Igår upptäckte jag till min fasa att jag inte ser mina fötter minsta lilla. Skulle dessutom göra mig "fräsch" och raka bikinilinjen, ska försöka ta mig iväg och simma i helgen, men såg inte vad jag gjorde, livsfarligt! Får nog låna ett par av M´s kalsonger så jag kan gå dit utan att skämmas, eller hur det nu är :) Aja, problem jag aldrig tänkt på tidigare, överhuvudtaget, har nu drabbat mig. Men det är verkligen I-landsproblem...

Upplevde du någon udda problematik under din graviditet?

Imorgon är en ny dag


Så för att slippa vakna med huvudvärk har jag, medan vi kollade på True blood, druckit massor med vatten. Hoppas verkligen det hjälper, annars är jag lite lur på om det inte är en tand som spökar. Jag vill verkligen inte gå till tandis, vill jag aldrig, men ännu mindre nu.

Nu blir det sängen för oss, sova dröjer nog ett tag för som traditionen bjuder måste det ju mysas, läsas lite bok och snacka lite goja innan sömnen kan infinna sig. En tradition jag gillar skarpt!

God natt alla vänliga själar :)

Guld och gröna skogar

Är det faktiskt inte alla dagar

I tidningen jag köpte idag ( Mama- gravidbibel ) var det en artikel kring graviditets depression och att det absolut INTE är självklart att alla mår bra när de är gravida.


Tycker det är jätte bra att ämnet faktiskt tas upp och behandlas. I och med att jag själv trodde att jag var ensam om att känna så här innan jag fick det stöd NI gav mig här, vet jag att det är lätt att känna sig ensam i världen i just den här frågan. Alla och allt som det skrivs om ger en känslan av att ingen mer än jag känner så här, men så är det inte! Vi är ganska många som inte mår hundra hela graviditeten och det är viktigt att man, när man blir gravid, är medveten om att det är okej att må dåligt som gravid. Om det är för att kroppen förändras, hormonerna spökar eller det känns nattsvart ekonomiskt spelar ingen roll, det är aldrig fel att må dåligt! Klarar inte personer i ens omgivning av att man är ärlig och säger " idag är ingen bra dag jag känner mig...." då är de de som har "fel".

Det som hjälper mig enormt mycket, förutom att skriva av mig här, är att påminna mig själv om att det är en övergående period. 9 månader går fort, och sen har jag ett helt liv med min guldklimp! Och så fort jag tänker på vad det är som kommer av mina uppoffringar så känns det lätt som en plätt. Sen går det inte att förbise M´s inverkan, utan honom  vet jag inte vad jag skulle göra. Han lyssnar på mig när jag mår dåligt, lugnar mig när jag är arg och tröstar mig när jag är ledsen. Love you!

Det som verkar vara det största problemet är att det verkar glömas bort att alla är individer och upplever händelser och skeenden olika. Våga vara ledsen, arg och våga berätta för dem som står dig nära, det blir så mycket lättare då.

Nä nu blir det lite hjärn tömmning, True blood på svt1 :) We like!

DagensTänkte försöka förklara vad jag har haft för mig idag men jag tror det blir i list form istället:)

Dagens miss: att vi sov till 9.30

Dagens AJ: vaknade med huvudvärk som sedan kom tillbaka vid två :(

Dagens tablett: Alvedon

Dagens paket:Dagens goda gärning: hjälpte K igång med att rensa ut alla trasiga och oanvändbara saker i hennes lägenhet.

Dagens lunch: bara en banan och drick yoghurt, ja jag vet att det är för lite..

Dagens lyx: att bada i en timme på eftermiddagen, skönt för min trötta kropp och huvud. Och inköpet av ännu en gravid tidning..
Dagens ogjorda: läsa till morgondagens seminarium *skäms*

Dagens middag: Pizzabuffé på scarinska, mums!

Dagens Liw:

Kofta: VILA
Lila långt linne: gina
Leggings HM mama i mörk denim
samt turkost brett flätat skärp HM.Det var nog min dag i list format, vad har DU gjort idag?

KramVecka 26

 

 

Jag är på dag 175 av 280. (62,9%).
Jag är i vecka 26.
Jag har gått 25 fulla veckor och 0 fulla dagar (v25+0).
Jag är i 6:e kalendermånaden.
Jag är i 7:e graviditetsmånaden
Jag är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 23 dec 2009
Jag har 105 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

Mina tankar: Som sagt, tiden bara rusar iväg just nu, kanske är det så att känslan förstärks av det faktum att jag upplever något nytt i graviditeten var och varannan dag. Magen börjar bli riktigt stor och redan nu tycker jag den är otymplig, vart ska det här sluta!? Pratade med en kompis om min kropp idag och sa det att jag ändå har på känn att jag nog inte blir någon jätte mage, tycker jag är liten i jämförelse med andra, men det får jag väl äta upp så där i v. 36 eller nått. Har fortfarande inga bristningar och jag hoppas vid gud att jag slipper få några senare också, men om de kommer så är det inte så mycket att göra.

 

Bebis: Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger kring 820 gram.
Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Fostrets ögon har hittills varit stängda för att näthinnan ska kunna utvecklas men nu öppnas de och fostret börjar blinka. Ögonfransarna växer och det gör även håret på huvudet. Mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft. Vener syns genom huden som fortfarande ser skrynklig ut. Huden omvandlas allt mer från genomskinlig till ogenomskinlig.

Om du trodde att livmodern var en tyst plats får du tänka om. Ljudnivån i magen kan nå upp till 80 decibel, vilket motsvarar en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på mammans röst och omgivningens ljud. Det hör också ljud som nysningar, hjärtslag, bubbel från magen och blodet som susar.fetal development at 26 weeksMamma: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.
Några mått:

Midja: 108 cm

SF: 25,5 cm


Magbild v 26 (25 +0)

Idag går vi in i vecka 26 :) Tiden går i en rasande fart och det börjar synas på magen..

 


Morgon

Tänkte först skriva "God morgon" men jag är inte helt säker på att det stämmer, vaknade sju imorse med huvudvärk, gick upp tog en alvedon och la mig igen. Vaknade nyss och huvudvärken har inte gett med sig :( Usch jag vill inte ha en sådan här dag idag, jag skulle ju vara effektiv och hinna med så mycket. Men men, ska försöka få i mig lite frukost så kanske det släpper, har på känn att det kan vara det faktum att jag dricker för lite med vatten som ger sig till känna.

Hoppas ni vaknat till en bättre dag!

Spank the MonkeyBåde jag och M tycker mycket om att spela spel, M liiite mer än mig då han är riktig brädspels-/Rollspels "nörd", men jag tycker också om att spela spel.

När man inte är invigd i spelarnas krets är det lätt att det blir "alias", TP, "tjuv och polis" och de klassiska sällskapsspelen som spelas på spelkvällarna. Men sen jag träffade M har en helt ny värld av brädspel öppnat sig för mig.  Jag erkänner utan knusler att jag alltid kollat lite "snett" på de som spelar spel, var väl främst rollspelarna som utmärkte sig, men genom M har jag fått en helt ny bild av att spela spel. För det första finns det så otroligt mycket fler spel än de som  finns i hyllorna på leksaksaffären. För det andra så finns det verkligen ett spel för varje smak. Äventyrsspel behöver inte innebära rollspel, inte heller SF-spel precis som du inte behövaer vara värsta strategen/historikern för att kunna spela ett spel som utspelar sig i Tyskland under andra världskriget. Du kan till och med spela spel som går ut på att bygga järnvägar snabbt, ekonomiskt och med kortast väg. Mängden spel är oändlig!

Ikväll har vi spelat " Spank the Monkey" ett kortspel som går ut på att, precis som det heter, piska apan. Jätte roligt spel, ikväll spelade bara jag och M, men det spelas med fördel av över 4 personer. Kul, lättförståligt men kräver ändå att du är lite klurig och tänker framåt. Ett spel helt i min smak!

 

Tänk att jag gått runt och tyckte att de som spelar spel är nördar, fast det ska erkännas älskling blir fortfarande kallad nörd, men med mycket, mycket kärlek :)

 

God natt!

 

Förresten har du något favorit spel som inte är så vanligt?

 

.


Vardags lyx

Oj vad jag är mätt! Till middag idag lyxade vi till det rejält, grillad fläskfilé, klyftpotatis och till detta guacamole. Och de för dagen inköpta oliverna jag fick sådant massivt sug efter i förmiddags. Väldigt god mat och en givande konversation. Tänk vad mycket godare maten blir när sällskapet är det rätta. Älskar dig!Gott!

Tävlingar hos Millah

Tag chansen du med, tävla hos Millah om sjal från streetstore!

 

____________________________________________________________

 

Presentkort

Millah har även denna tävling :)

Du har nu chansen och vinna ett presentkort värt 300:-
som du kan handla för hos Praktfull.se


OM PRAKTFULL
Praktfull är butiken som vill sätta guldkant
på varje tillfälle värt att fira.

Deras ambition med butiken är att erbjuda
dekorationer,dukar,servetter,presenter
och andra tillbehör till festen och högtiden,

gärna sådant du inte hittar på alla andra ställen,
utan som är lite mer unika och speciella.

Varje anledning att fira är en bra anledning!

_________________________________________________________________

Tävling - Hårvårdsprodukter

Nu kör Millah igång en tävling i samarbete med Goldwell

Det du kan vinna är dessa 3 underbara produkter.
dualsenses Rich Repair Shampoo
dualsenses Rich Repair Leave-in Fluid
dualsenses Rich Repair 60sec Treatment

Klicka på produkterna för att läsa om dom


____________________________________________________________

Halsband

Nu kör jag igång en tävling i samarbete med Gobbit

Vinnaren får 2 dogtag med kulkedja 42 cm med valfri stans och symbol,som ni får välja på gobbit.se.
Ni får bestämma själv vad det skall stå på dem.

Tävla HÄR!

________________________________________________________________Tävling - Valfritt Smycke

Nu kör jag igång en tävling i samarbete med AnnAnnDesign
Ann designar och tillverkar smycken i unika exemplar.
Pärlor och smyckestillverkning är hennes
hobby och stora passion.

Att pärla har blivit hennes avkoppling
från allt annat i vardagen

Tävla hos millah

________________________________________________________________

- Lotion

Millah har även en tävling i samarbete med Mymoment

En riktigt bra olivoljelotion tillverkad i Sverige.
Endast högklassiga naturliga råvaror
och naturligtvis inte testade på djur.

Mediterrian Dream
En mogen men inte påträngande doft med inslag av bland annat
apelsin, pommerans, bergamott, rosmarin och lavendel.
En alien i min kropp


Helt plötsligt så kan jag förstå varför folk fashineras av filmer som Ailen. Om känslan av att ha en utomjording som parasiterar i ens kropp är hälften så häftig som att ha en bebis i magen, är det super coolt!Sista timmen har jag suttit här och förundrats över hur aktiv det lilla livet är, det bökas, sparkas snurras och hickas. Allt i en salig blandning. Idag verkar det inte spela någon roll om jag sitter, ligger, går eller står, Ärtan är vaken! För cirka två veckor sedan märktes en tydlig skillnad i Ärtans dygnsrytm, så fort jag la mig och skulle sova ( mellan 22.30 och 23.30 ) vaknade liten och ville inte alls sova. Nu däremot så är det hur lugnt som helst på kvällarna när jag ska sova. Däremot så sparkar det lite titt som tätt under resten av dagen, fast ändå med en viss regelbundenhet, en kvart där och sen tar det typ en timme och sen är det full rulle en kvart till. Är det så här det kommer bli. Intervaller på en timme mellan mat och bajs perioderna? Hoppas Ärtan behåller sina nattvanor med i så fall, för som det är nu vaknar jag när det lever om och det är bara en gång per natt, vid 04.30 ungefär, sen är det lugnt till 07.30 ungefär. Ska bli spännande att se om det håller i sig även efter förlossningen:)

Appropå förlossningen, kollade på förlossningskliniken igen i eftermiddag. Har ni kollat på det? När jag ser det så blir jag så otroligt glad att jag inte ska föda i USA. Så opersonligt, stressigt och kliniskt. Alla verkar ha sina barn med på förlossningen, varför?
Ett förlossnings program jag gillar är Jordmødrene norska motsvarigheten till förlossningskliniken, förut fanns det upplagt HÄR, vet inte hur det är nu. Kolla in det om ni missat det, är på norska men väldigt sevärt!


Fröken duktig

Har läst nästan 200 sidor hittills idag.
Så nu har jag förtjänat en lång rast med en kopp kaffe och förlossningskliniken, whish me luck!

Är grymt sugen på choklad och oliver bara så ni vet, stundande crawing?

Ny tävling hos Tant!


"Jag vill vinna ett hemligt paket från Gangstar ~ för världens colaste kids till
ett värde av 300kr hos Tant Ulrika"

Morgon

NU ska jag strax köra igång med pluggandet, ska bara försöka få i mig lite frukost först :)
Sen blir det nog till att flytta ut på uteplatsen och njuta av september solens bleka strålar, bara jag inte tar med datorn så kommer det här bli en väldigt effektiv pluggdag, I can feel it!

HOppas ni har sovit gott för det har då jag gjort, jag vaknar då som en helt annan människa de mornar jag är utvilad, lovely!

Tevlig dag till er alla!

God natt

Nä nu är jag helt slut. Även om jag inte har några lektioner i skolan imorgon så måste jag kliva upp tidigt och sätta mig med näsan över böckerna vi ska ha läst till torsdagens seminarium. Men om vädret blir som idag kommer det bli svårt, isåfall blir det nog till att njuta av hösten inlindad i en filt på vår mysiga uteplats! Bra idé Liw!

God natt från oss!


Några tävlingar hos Muppsan

VINN KLÄDER FRÅN NYA MÄRKET SUDDI

Nu har ni alla chansen att vara med och tävla
om valfri tröja + byxa från det nya
svenska märket Suddi..!!!
Tävla HÄR du oxå..!!!
~~~~
Deras kläder och färger är alldeles
fantastiskt fina..!!!

____________________________________________________________________

VINN VALFRI SKÖTVÄSKA


MISSA INTE DEN HÄR TÄVLINGEN!!

Jag vill stolt presentera den här tävlingen
i samarbete med nya Iob-butiken
där ni kan vinna en
- VALFRI JUJUBE SKÖTVÄSKA..!!!

Tävla här!

________________________________________________________________
Det här med bloggning

Trodde väl aldrig att jag skulle fastna så här i blogg världen, men det har jag gjort. På gott och ont, ibland är det nästan lite som en drog, vad har hänt hos den och den, vem har svarat på en kommentar och så vidare. Dock så finns det vissa verktyg som underlättar min vardag.

Blogglovin är helt underbart, alla de bloggar jag vill följa samlade på ett och samma ställe, underlättar de flestas vardag, bloggare eller bara läsare.
Har en blogg denna ikon:


eller någon liknande kan DU prenumerera på den, bara du registrerar ett konto på blogglovin, super smart helt enkelt!

En annan sida som underlättar blogglivet är bloggtoppen genom att söka på deras olika teman kan man lätt hitta NYA bloggar att följa, det är även en lista över dagens mest besökta bloggar inom olika kategorier. Du kan även lämna kommentarer och betygsätta bloggar, dissa eller hissa :)

Den tredje och sista sidan är en sida som varit nere ett tag nu, men som dök upp i ny kostym i veckan. Jag pratar naturligtvis om gamla föräldrarblogg.se som nu heter familjebloggarna och har fått lite nystart, kanon kul!Vad hjälper dig i din vardag som bloggare/bloggläsare?


Paketet

Nu har den sista av mina tradera vinster från de senaste veckorna anlänt. Som ni kanske minns så suktade jag efter ett babygym med mumindesign, nu har  Ärtan ett som väntar när h*n kommer till oss:)
Ska låta det ligga framme så Vilde lär sig att det INTE är hans leksaker, kan vara smart att göra det innan Ärtan ligger där och sprattlar..Tjing!


Känslan av höst

Efter en härlig promenad med M och Vilde känner jag mig som 100 år gammal. Det gick bra att gå, men nu när i kom hem känner jag verkligen hur kroppen säger ifrån. Fötterna är svullna, ryggen värker och fogarna liksom blixtrar till, men det är det värt för nu är hösten här!

 

Nu blir det middag, tonfisksallad och dressing. Sen ska jag avslöja vad som fanns i mitt paket:)

Vad tror du det var i paketet?En snabbis

I hemmet alltså, har varit på skolan tills nu, puh, är inte van vid dessa långa dagar längre :)
När jag kom hem hade jag fått en paket avi med posten så nu ska vi dit och hämta det, men föst blir det en långpromenad med Vilde!

Solen skiner, jihoo!

Morgon stund har guld i mun

Nästan jämt, idag är i alla fall en sådan dag. Till och med solen lyser in på vårt köksbord, me like!

En annan sak jag gillar med denna morgon är att jag "skapat cirka 5 nya plagg att ha under graviditeten :) Jag går alltid runt i tunikor och vissa av dem är i "tält" model, men ändå med empire skärning, men så jäkla vid kjol. Nu som gravid så har det verkligen sett ut som jag har ett tjugomanna tält istället för tunika på mig, men i morse kom jag på den smarta idén att trixa lite med dem, kolla själva:)

Väldigt enkelt, och nu har jag helt plötsligt typ dubblat min garderob igen :)

Hoppas er dag startar lika bra!

HimlagottÄr så nöjd! Ni förstår inte.
Jag och M tog lilla vovven på kvällspromenad till ICA. Läste i en annan blogg att det vankades chokladpudding så självklart måste jag ha det ikväll med. Väl framme var jag inte alls sugen på det men kom i mitt stilla sinne ihåg att vi blev bjudna på Lemon Curd marmelad när vi satt barnvakt i fredags. Det väckte minnen från min tid i England så i stället för att leta reda på chockladpudding blev det marmeladjakt. Vi hittade denna underbara mixtur, även så hittade M på hyllan bredvid tesorten Himlagott som min farmor och hennes man bjöd på i somras. Vi har letat detta te till förbannelse, gått in i riktiga tebutiker, sökt på internet med mera för att det är så gott att dricka på kvällen, och där stod det, på vårt lokala ICA! Hel nöjda har vi nu haft te fika med rostat bröd och Lemon Curd, perfekt akompanjerat av Morden i Midsummer, så brittiskt det bara kan bli en september kväll i Umeå :)

Två nygammla favoriter :)


Mys och ännu mera mys


Sköna söndag

Har precis avslutat morgon kaffet och ska till att läsa det sista inför morgondagens seminarium. Ska försöka arbeta mig igenom texten fort så jag och älskling kan fara ut i skogen sen. Tanken är att jag ska plocka lite lingon, men vi tar självklart med oss korven och brödet så vi får med oss lite rökdoft och tallbarr hem till stan. Det är så tacksamt att fara ut så där en eftermiddag, Vilde får sitt nosande och springande tillgodosett, M får äta grillad korv och jag får strosa i min egen takt och fylla på vår frys :)  Hela lilla familjen njuter!

Hoppas ni har lika avkopplande planer för denna söndag!

kram!

God natt

Det börjar bli dags för mig att lägga mitt trötta huvud på kudden efter en kort men intensiv dag. Får se om jag somnar fortare än de senaste två nätterna, ligger och bygger upp en rädsla kring svininfluensan som inte är nyttig. Måste släppa min rädsla för annars kommer den snart minska mitt livsutrymme. Hur ska jag våga gå på ICA när jag oroar mig för smittan, eller sitta på föreläsningar? Jag vill bara att vaccinet ska komma så vi blir skyddade.
Det fjantiga är att mitt förnuft säger mig att hela cirkusen kring svinis är uppjagad av media. Läser man annan info kring den än på aftonbladet och expressen 8 vårdgivares info alltså) så är det själva spridningen som är extraordinärt med den här influensan jämfört med de vanliga flunsorna som går varje år. Däremot är symptomen lindrigare, om man inte har otur och det sätter sig på lungorna. Störst risk för att få lungpåverkan har de med lungproblem, ingen skillnad mot de andra flunsorna med andra ord. En annan skillnad är att det är unga som drabbas värst, personer över 55 har troligtvis redan ett skydd därför att de kommit i kontakt med "asiaten" på 50-talet. Men nog om detta känns som de flesta ändå kommer att bli smittade innan vaccinet har släppts, bara att hoppas på det bästa! :)

Nä nu sova.

Idé torka

Varför får jag det? Laga mat gör vi varje dag, flera gånger till och med. Varför ska det vara så svårt att hitta inspiration? Frysen full, skafferiet fullt och kylen full och ändå finns det inget att laga.. När det är tomt överallt så kan jag hitta på hur mycket som helst jag vill äta och laga.

Älskling är sugen på varma mackor med kantarellstuvning så det får nog bli det till middag ändå, inte direkt matlagning på hög nivå, men oj så gott :)

Min avsaknad av inspiration kan i och för sig bero på att jag inte gjort något annat än fikat idag, var ju hos H på blingo party och hon bjöd på både smörgåstårta och fikabröd. Mums! Jätte trevlig eftermiddag med andra preggosar. Jag som inte trodde jag skulle shoppa höll mig faktiskt, nästan i alla fall. En jätte söt mössa till Ärtan blev det, men det tycker jag var duktigt med tanke på allt fint som finns i deras nya kollektion.

En sån här fin mössa blev det till Ärtan, blir perfekt i vinter :)

 


Tävlings dax igen :)

Har hittat lite trevliga tävlingar som jag tänker delta i, var med ni också :)
"Jag är med och tävlar hos Carolina om ett presentkort värt 300 kr hos MyKidoo! Var med och tävla du också!"

___________________________________________________________________

Tävling hos Tant Ulrika: :)"Jag vill vinna ett presentkort + fraktfritt från Helhjärtat - butiken med saker att älska hos Tant Ulrika"

____________________________________________________________


Jag är med och tävlar om en personlig Namnmössa från MadebyCarran hos Crazyangel. Tävla du med!

_____________________________________________________________


"Jag tävlar om ett presnetkort från Liten Correlin i Therese blogg.
Var med här du också"

God morgon lördag:)

Kanske inte morgon egentligen, men jag har precis avslutat frukosten och sett klart Kenny Starfighter filmen :)
Vi var barnvakt igår åt Aaron, hur mysigt som helst, han sov typ hela kvällen, precis som jag hehe. Tog två tavegyl tabletter för att inte känna av deras katt och de är som sömnpiller ibland :S  Kom hem halv två inatt helt slutkörd och sen sov vi ända till halv tolv, lyx! Efter en morgonpromenad till ICA för att köpa mjukt bröd så är vi nu någorlunda igång för dagen.

Jag ska på blingo fika idag vid tvåtiden. Ska bli spännande att kika på deras nya kollektion. Tror inte jag ska handla nått, men i mammagruppen är det en till blingo fika i oktober så jag har ju lite tid på mig att fundera vad som kan funka :) Gillar deras retromönster starkt, även om jag inte tror jag kommer köpa så dyra kläder i början, blir nog när vi närmar oss 74/80 som det blir aktuellt med dyra kvalitets kläder :)

Denna blir dock svår att motstå :)


Hoppas ni alla får en trevlig dag och ursäkta för mina sena svar på era kommentarer, blogg.se har tydligen gjort om moderatorpanelen så kommentarerna syns inte under "nytillkommna objekt" utan de måste sökas under kommentarer. Surt, det var ju sååå smidigt förrut :(

Efter 9 månader kommer familjen...


Sitter här och har kollat på förlossningskliniken på 4:an, läskigt det där med att föda barn. Om jag vetat att sex resulterade i en förlossning skulle jag aldrig gått med på det ;) Eller hur det nu var :)
Hur som, kanske inte bästa uppladdningen innan jag skulle sätta mig med boken till seminariet på måndag, men jag kolllade ialla fall på tv :)
Att se barn födas på tv och sedan sätta sig och läsa om socialisering, i främst skolan, men även i andra grupper får i alla fall min hjärna att arbeta lite extra. På något konstigt, men inte förvånande sätt, så glider mina tankar hela tiden tillbaka till ordet Familj.

Familjen är i allra största grad en socialgrupp. En fostrande grupp. Den grupp där vi människor bör känna störst trygghet och gemenskap. Ska vi skapa en sådan grupp nu, jag och M? Kan vi det? Ju mer jag läser om ämnet socialisering, desto mer påtagligt blir det att VI kommer ha ansvaret för en ny liten människas välmående, fostran och socialisering. När jag tänker dessa tankar så är det som ett kalejdroskop i mitt huvud, det snurrar, flimrar och jag ser nästan stjärnor bakom ögonlocken. Både utav rädsla men framför allt av en lycka som är större än något jag någonsin upplevt tidigare. Jag och M skapar i detta nu en familj! 

Jag känner att jag har en väldigt stor fokus på nuet, på graviditeten
och hur jag och min kropp förändras i processen. Självklart så förändras ju M också, han ska bli pappa, det är precis lika stort som att bli mamma, dock kanske det är lite mer överrumplande för honom på dagen D, jag har ju redan en helt annan dimension i relationen med Vår bebis. Jag är bara så grymt imponerad över älsklingen och hur han står ut med mitt skiftande humör, mina ganska egoistiska val av samtalsämnen och att han redan nu i vissa lägen hamnar i andra hand, efter bebis.
Bara att veta att M finns här, stöttar mig och vill dela sitt liv med mig är allt som egentligen behövs för att få mig att må bra, att vi nu skapar ett liv är ett stort, stort plus i kanten. Du är så viktig för mig älskling.

Att vara gravid,
har jag insett innebär mer än något annat en inre resa. Inte bara inom mig själv utan i mitt och Ms förhållande. Just nu är vi Gravida, men om lite drygt 100 dagar är vi en Familj. Vi har då bebis hos oss och det liv vi värdesätter idag, kommer att blekna i jämförelse när Ärtan ligger i vår famn. Ett livslångt åtagande, tillsammans med den jag älskar. Tiden går så fort, hur ska vi hinna men,
Gud vad vi längtar efter dig din lilla skrutt!

Du har redan en plats i våra hjärtan
som aldrig kan ersättas av någon annan, du är en liten Ärta i min mage ( eller nja, en alien ) och ändå kan vi inte sluta älska dig, vårda dig och tänka på dig. Tänk vad välkommen du är när det väl är dags, vi kan snart inte vänta längre :)

Kom ut nu!Försäkringskassan

Måste bara säga att efter det mötet vi var på hos FK idag så har min rationella ilska ( en kompis fick det till att det är det jag har) mot FK lindrats. Förstår fortfrarande inte vad alla jäkla papper och tjafs ska vara bra för, MEN jag har mycket mycket högre SGI än vad jag trodde innan. Var beredd på lägsta belopp men blev uppräknad VÄLDIGT mycket :) Jag har råd att vara mammaledig, länge länge :) Även att en massa andra dunkla regler ang. bostadsbidrag och dylikt blev uppklarade, känns skönt att ekonomin kommer vara tryggad även efter Ärtans ankomst :)

Sammanfattningsvis:
Gunilla på FK i Umeå är en chokladpralin!

God morgon fredag =)

Ingen lätt vaknad morgon idag. Det är verkligen grått ute, inte bara himmlen är grå utan även träden, gräset och ja, alllt. Det både regnar och blåser och är så där hurvigt som det bara kan vara på hösten. Men på något sätt så gillar jag det ändå, konstigt!
Håller på och tvättar, har kissat i en burk och ska till försäkringskassan. Produktiv förmiddag med intentionen att läsa klart inför måndagens litteratur seminarium, men känner jag mig själv rätt så blir det halvfart på eftermiddagen framför tv:n. Det var faktiskt flera månader sedan jag spenderade en eftermiddag framför dåliga såpor så det är nog dags nu:) Har nog att göra med att jag inte gått i skolan de senaste månaderna. Hmm... :)

En till bra sak, DN låg på vårt hallgolv imorse, lovely!

NÄ nu ska jag ställa ifrån mig laptopen och se om Ärtan blir lite gladare då. Sötnosen verkar inte gilla när jag ställer datorn på magen får jag får alltid de hårdaste sparkarna just där bakkanten "skär" in i magen :) Åh, vad jag längtar till jul :)

Hoppas ni allt får en kanon fredag, snart är det ju helg :)

Tävla hos barnshoppingbloggen

Jag är med, var det du också :)

"Jag tävlar om ett "Ride in Style" paket på barnshoppingbloggen, i samarbete med Elodie details! Tävla här du med :)"

Hösten luktar skog och våt hund

Efter mitt förra inlägg kände jag mig verkligen som häxansurtant i ett lånat skinn från en manodepressiv honkatt. Därför tog jag mig i kragen och fattade beslutet att ta en skogspromenad med Vilde. Utrustad med några påsar för eventuella svampfynd och en väldigt glad hund, begav jag mig de 200 metrarna till närmsta skogsområde. Vad skönt det var! Jag har mest gått omkring och strosat, luktat och insupt hösten på ofta vandrade stigar. Vilde har kutat som en tok runt hela skogen, under varje gran och upp på varje sten. Efter ett tag inser jag att lillskiten lett mig rakt på ett fin fint kantarell ställe. Hihi, och jag som tänkt träna han till kantarellhund men inte orkat, jisses :) Så lite gula kantareller fick följa med hem.
Tänk vad lite tid i skog och mark kan göra med en, jag har alltid funnit lugnet i skogen och nu när jag är så orörlig jämfört med tidigare är det skönt att ändå känna att jag kan komma ut på mina vilkor, om än lite förändrade jämfört med innan graviditeten.
Nu sitter jag här och har lekt lite med bilderna jag tog på Vilde i skogen, jätte häftigt ljus, men jag hade självklart inte kameran med utan trogna mobilen fick stå för korten.

Bästa kortet på Vilde, lite redigering krävdes men inga mängder. Visst är han stilig!

Lite suddig, ja, men färgerna, och ljuset!

 

Min senaste skörd från skogens skafferi.


hjälp mig!

Nu har min blogg ballat ur totalt, kan jag verkligen sitta hemma och grina över det, ja det kan jag! Jag är gravid för sjutton!
Inte nog med det, M blev iväg lurad av sin chef på nått skit så nu är jag ensam och har dåligt samvete för att Vilde inte kommer få komma ut ordentligt. Matte är för trött och ledsen just nu för att ens orka tänka tanken. Inte bra, det dåliga samvetet kommer krypande allt närmare och närmare.
JObbig dag, jobbigt liv, det är hundhår överallt ( damsög igår), blommorna behöver vattnas, jag sova, Vilde aktiveras /motioneras. Jag orkar verkligen inte just nu. Fan!
Varför känns alla hinder som Mount Everest just nu? Är så jobbigt. Och gravida dör som flugor av svinis, det har jag redan grinat över så varför inte ta en skvätt till? Om M var hemma skulle han sitta här bredvid, skratta lite, bita sig i läppen när jag morrar åt han att hålla käften, och sen skakande sitta bredvid och försöka hålla tillbaka skrattet. Tur han inte är hemma, det nöjet ska han i alla fall inte få!
Jag är less! Jag vill ha tillbaka mitt sociala liv, eller det finns ju här men jag orkar inte, hur ska jag orka med det när jag knappt orkar ta mig ur sängen på morgonen, resa mig från toastolen eller ta en promenad med Vilde? Och vi som ska på försäkringskassan imorgon, ännu mer hjälp!


Så trött

Jag är verkligen helt slut, både i kropp och knopp. SKa vila en halvtimme nu sen blir det cykeltur med Vilde. Ska ta och hälsa på Pia och Ronja nere på stan och mellanlanda där innan jag cyklar hem igen. Så trött som sagt.

Hur kändes det i er mage v.25? Jag har som mest ont, eller ont och ont, men det är obehagligt. Antar att det är livmodern som växer och Ärtan som börjar fylla ut den rejält, men det är inte skönt :(
Imorgon ska jag kissa i en burk på morgonen och lämna till min BM, när jag var där i tisdags så blev hon lite fundersam på om jag inte kunde ha en UVI på G. AJ AJ! Efter det ska jag och M ner till Försäkringskassan för att få personlig guidning genom den djungel av papper de har skapat för blivande föräldrar. Ska bli skönt att få det avklarat..

Måste bara berätta att jag har varit otroligt effektiv idag. Gjorde klart en uppgift som inte behöver lämnas in förrens den nittonde och har läst halva boken inför måndagens seminarium. Duktigt Liw!

Nä nu soffan, sen cykel.

Vilde och Ronja på vår uteplats i helgen, sötisar!


Magbild v 25 ( 24 + 0)


Veckans magbilder. Glömde trycka publicera igår så nu kommer de :)


Vad var det jag sa...

..tidigare i sommras skrev jag ett inlägg angående den påstådda våldtäkten på Gamlia här i Umeå. Nu har det uppdagats att den aldrig hände... Läs här så ser ni själva. Jag måste bara få kommentera det lite, eller mest skriva av mig kring kommentarerna kring artikeln.

För det första så kan jag klart och tydligt läsa på VK.se att polisen gjort vad de kunnat i jakten på en gärningsman. DNA prov har tagits, tekniskbevisning säkrats och förhör med misstänkta har genomförts. Hur kommer det sig då att folk direkt misstror polisen och säger att de är inkompetenta. Några säger till och med att polisen säger att våldtäkten inte skett för att DE inte klarar av sitt jobb? Helt sjukt! Jag förstår att polisen i Umeå har jobbat stenhårt med den här utredningen, Umeå har inte direkt den trevligaste erfarenheten efter Hagamannens framfart under början på 2000-talet. Men det verkar som att folk ändå misstror polisens kompetens, skärpning!
Jag kan lätt erkänna att jag gärna kastar skit på polisen, i mina ögon är det främst "fel" personer som utbildar sig till yrket. Eller kanske personer som utbildar sig av fel anledning. Men för den sakens skull gör de inte ett dåligt jobb rakt av och jag misstror absolut inte deras vilja att lösa brott. Jag tror däremot att de, precis som många andra myndigheter och instutitioner, är underbemanade, tvingade till besparingar och verkar under inflytande av andra negativa faktorer. Skillnaden är dock att en polis kan utöva makt, gör de det på fel sätt blir de farliga för samhället ( eller grupper i samhället)  MEN makt kan även socialtanten, försäkringskassans handläggare och läraren utöva. Vem är jag att döma?

Blev bara lite i gasen när jag ser människors icke konstruktiva kritik av en hel yrkesgrupp.

Måste tillägga att jag hoppas verkligen kvinnan som anmälde våldtäkten får den hjälp hon behöver. Vad som är den bakomliggande orsaken till att anmäla en våldtäkt som inte skett är för mig ointressant, men ett rop på hjälp är det och jag hoppas verkligen att samhället har resurser att hjälpa innan hon skadar sig själv eller någon annan. Menar inte direkt fysisk skada utan mer att hon ger sig själv och andra men för livet genom att leva i en parallell verklighet och utsätta andra för den psykiska påfrestning det innebär att gå runt och vara rädd eller känna sig utpekad för något man ej gjort.

Det värsta i kråksången är att det är sådana här händelser som gör att kvinnor och män blir misstrodda när de anmäler våldtäkt. Att rättssystemet idag kan skylla våldtäkt på kläder, alkohol och andra faktorer. Genom att anmäla våld och sexuella övergrepp som inte skett luckras vår rättssäkerhet upp och försvårar för åklagare att få fällande domar när brott  verkligen begåtts.

Meeen

Vad är problemet för blogg.se. Nu har min "ägarpanel" krånglat sen igår. Vad håller ni på med? Ser inte kommentarer, bilder eller nått. Skitserver!

Är  någon mer som har problem?
Eller är det bara för mig det krånglar...

Hunger

Äntligen börjar jag få tillbaka mina hungerskänslor. Jag vaknar på morgonen helt utsvulten, blir frukt sugen på förmiddagen och äter ordentlig lunch. Nu är det strax dags för mellis åt mig och kaffe åt M. Sen kommer jag även hinna få i mig middag, lasagne idag, och en kopp te i kväll. Och jag ska på Personal möte på nya jobbet så det blir säkert gofika där med :) Nackdelen är väl att jag kommer börja gå upp i vikt som en normalgravid, har varit det enda positiva med att inte vara särskilt hungrig, utebliven viktökning utan viktiminskning istället :) MEN jag får fortfarande inte i mig några större mängder mat åt gången så även om frekvensen på intaget är högt så är mängden inte större än innan Ärtan flyttade in.

Dessa tre saker bor för närvarande alltid i min väska, ifall jag skulle bli akut hungrig. Både billigt och gott att ha med sig till skolan och på stan :)Nä nu blir det mellis :)

Vecka 25

Du är på dag 168 av 280. (60,4%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 23 dec 2009
Du har 112 dagar kvar till beräknad förlossning.


Mina tankar: De senaste dagarna har det blivit så väldigt påtagligt att kroppen förändras i en ganska snabbtakt just nu. Det sliter och drar, sammandragningar och fogarna krånglar, fysiskt är det en jobbig period just nu. Tror M har börjat få graviditets symptom också för han mår illa och har ont i ryggen :) Skengravid eller vad? Behöver inte längre kissa fem gånger per natt, men en gång är jag då upp i alla fall, tycker att jag börjar bli väldigt klumpig och tappar ofta balansen när jag ska böja mig ner och till exempel knyta skorna, tyngdpunkten har verkligen skiftat. Detta resulterar i en ännu kraftigare ”gravid gång”, jag känner mig lite som en kamel, vaggandes från sida till sida. Värst är det när jag har riktigt ont i ryggen.


Bebis: Bebisen väger nu kring 700 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Hjärnan växer snabbt och bebisen börjar fylla utrymmet i livmodern. Den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter. De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Även om chanserna att bebisen skulle klara sig med rätt vård om den föddes nu är goda, så skulle de flesta läkare och barnmorskor göra sitt bästa för att förhindra en förlossning i det här stadiet så att bebisen får fortsätta utvecklas på ”vanligt” sätt.

fetal development at 24 weeksMamma: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade strior
på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där. Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.
Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeter.

Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.
En djungel

Biologisk definition: Tät skogsvegetation som uppträder vid ekvatorn och andra tropiska klimatzoner osv.

Min definition: Försäkrings kassans regler vad gäller havandeskapspenning, sjukpenning, SGI och föräldrarpenning.

Som ni kanske förstår sitter jag här och försöker få någon rätsida på FKs regler och normer. Funkar inge vidare, mest på grund av  att de inte kan skriva nånting så jag, ej jurist eller myndighets utövare, förstår vad de säger. Hur tänker de? Finns det någon som vet vad de sysslar med eller har de sina krångliga bidragsregler för att ingen ska kunna säga emot dem när de väl fattat ett "välgrundat" beslut vilande på sina regler och normer. Bara att hoppas att de själva följer samma riktilinjer så de i alla fall kan ha någon slags självkontroll av sina beslut inom myndigheten. Jag ser verkligen inte fram emot att söka HP/sjukpenning. Tror jag ska bli en "belastning" på det moderat styrda välfärdssamhället och söka socialbidrag istället. Jag får ju bara tillbaka den skatt jag betalar in ( räknat bara i år!).

Nä nu ska jag sova så min kropp orkar med en dag i röda rummet i morgon, känns roligt i jämförelse med kvällens FK läsning. Alltid något :)

Natti!

BM, igen..

Efter besöket hos BM nu i eftermiddag känner jag mig mycket lugnare. Allt såg normalt ut, men hon tröck även på att en undersökning är färskvara. Om jag får regelbundna sammandragningar eller sammandragningar som gör ont ska jag ringa förlossningen, samma sak gäller om det börjar trycka nedåt i bäckenet. Men allt såg bra ut nu! Inga förändringar på tappen och Ärtan låg inte med huvudet nedåt. Dock så sa hon åt mig på skarpen att dra ner på tempot. Inte får jag lyfta längre heller och hon avrådde från fysiskt ansträngande sysslor, så det blir nog inga fler pass på taxi för mig innan Ärtan är här med oss. Hon sa även att nästa gång vi ska på besök ska vi fixa en läkartid för konsultation. I och med att jag tänkt jobba november/december eftersom jag inte kan läsa någon kurs då, kan det bli frågan om sjukskrivning eller havandeskapspenning då om min kropp fortfarande säger ifrån. Får nog börja fila på ansökan om havandeskapspenning redan nu :S

The winner takes it all

Och idag är det ännu en gång jag som är vinnaren :)

Tradera är lite av en drog just nu, har priskollat ganska mycket på olika produkter och vet vad saker och ting är värda så nu sitter jag och gör klipp via datorn, alltid lika kul att få hem paket med posten efter en vecka :)

Idag har jag vunnit två paket med barnkläder storlek 62/68 i unisex färger, det jag inte vill använda tänker jag lägga ut i egna auktioner när jag fått kläderna, men när man kan köpa över 20 plagg för 210 kr ( för båda med frakt) så är det bra mycket billigare än att handla nytt :) Det bästa var att båda paketen innehåller främst byxor i mysmodell samt bodysar/pyjamaser med långa ben och armar, kanon i vinter :)

Samt ett sett med en massa ( 5 stora 2 små, en välling doserare samt ett torkställ )  esska nappflaskor med tillbehör för 225 kr. Varje flaska går på cirka 60 kronor i affär...
Nä nu ska jag rusa till BM.


Tävling hos Tant Ulrika


Var med och tävla du med!

"Jag vill vinna 1 presentkort + fraktfritt från Barnskoshopen hos Tant Ulrika"

God morgon Tisdag

Andra dagen i skolan. Föreläsning och gruppkontakt? Aja, det blir nog bra det där. SKa även iväg till BM i eftermiddag så hon får undersöka min "tapp", blir nog bra det där med.
Har precis fått i mig lite frukost och fixat dagens matsäck. Hemmagjord kebabrulle med hummus, vindruvor, persika och 2 små apelsin MER, visst borde jag överleva en dag mellan 8.30 och 15?

Nä nu blir det till att väcka älskling och sen leta reda på bilnyckeln inför BM- besöket. Tro inte att jag tar bilen till skolan, det tar 3 minuter att gå från vår lägenhet till närmsta huset på Campus, är vad jag kallar vardagslyx :)

Ha en trevlig dag!

RSS 2.0