Miss gnäll


Maitan prickar verkligen in rätt dag att vara mammig/pappig. Vi har båda händerna fulla med annat och vår annars så förnöjda dotter är inte nöjd alls. Men så är hon snart 19 veckor och då nås kulmen på den här gnällperioden, som vi inte märkt av särskilt mycket. Innan idag vill säga, eller sen förra utvecklings språnget :-)

Gnällperioden kommer från min husbibel, läs den!

Frukost it is


Inte för att jag vet vad jag ska äta, men jag har på känn att det är enda halvtimmen jag kommer få sitta ner ordentligt idag. Har nu diskat och stoppat in Maits tvätt i maskinerna. När frukosten är avklarad blir det golvstäd för miljonte gången den här veckan, min och Magnus tvätt ska tvättas, sängkläder bytas, mattor ska tas in. Efter detta börjar så förberedelserna för kvällens grillfest. Vi har bjudit hit folk under parollen ta med kött och dryck efter tycke och smak så fixar vi resten. Med detta sagt ska jag göra en jätte god potatissallad, potatisgratäng, sallad, tre olika röror och baka nått gott bröd. Jag vet vad jag ska göra idag med andra ord =)

Trevlig Valborg!

Tipsar om temahelger hos Diana


Nyblivna mamma DIANA kommer att ha temahelger med start första helgen i Maj. Det kommer avhandlas både barnkläder, prylar med mera. Både recensioner, tips och trix samt tävlingar kommer dessa inslag innehålla. Missa det inte!




Så här gott sover liten flicka på ungdoms...

dsc00173 (MMS)

Så här gott sover liten flicka på ungdomsgård.


Hello Kitty


Min dotter har rätten att bestämma själv vad hon ska tycka om och inte. Men som ni alla vet så har hon en mor som är väldigt fast i sina åsikter. Hello Kitty är en sådan sak, mamman avskyr det mer än något annat, verkligen vedervärdigt och hon skulle aldrig köpa det. Men nu är det inte bara mamman som handlar åt dottern utan även släktingar och vänner. I detta sammelsurium av tycke och smak är det ett plagg med ovannämnda Hello Kitty som  förärats Mait. Modern är ändå förvånad för det har bara dykt upp en enda HK grej då det är så väldigt i ropet. Tingesten eller tingestarna  är ett par vita och ljusrosa strumpor med ovannämnda kattryck på. Mait har inte velat andvända dem så mycket, läs mamman har inte satt på dem, men idag var de på. Idag var även dagen då Mait satte ner sin fot i sin bajsblöja på skötbordet. Resultatet ser ni här nedan =)



Behöver jag säga att mamman är mäkta STOLT över sin dotters fina markering =) Den talar för sig själv så att säga, så även bilden. Trevlig kväll!

4 månader går fort...


Det händer så otroligt mycket det inte bara syns utan märks på så många andra sätt också, men jag tänkte att ni skulle få se hur Mait vuxit.


Här är Mait ganska precis ett dygn gammal.











Visst har hon växt endel. Det är svårt att se bara så där tycker jag, men så blir det när jag ser henne jämt, men när jag kollar på kort från för bara någon vecka sedan så syns det verkligen. Stor hjärtat!

.

Maitan goes summer


Var i shoppar tagen igår och försökte bränna ett presentkort på 400 kronor. Köpte egentligen ingenting jätte dyrt men lite saker som Maitan desperat behöver mer av och sådant som bara är FINT.


Den här superfina bodysuiten hittade vi på Lindex, perfekt under varma sommardagar =)


På Lilla Mirakel hittade vi fem
livsnödvändiga BIBar, några strumpor ( tyvärr fanns det bara 5 pack
i rosa nyanser i stl 4-6 månader). Ett par super söta skor i cerisrosa och den gudomligt fina
hjälmmössan i retro mönster. Är nästan lite kär =)




Fyndade även 3 stycken hattar för sammanlagt 15 kronor på Lindex.
De blommiga är lite stora så de får vila till nästa sommar.


Nu ska jag göra Mait sällskap och krypa ner i sängen en sväng, är jätte slut, trots att jag inte gjort så mycket mer än städat idag. Trevlig eftermiddag.

Mait tävlar

TÄVLING I SAMARBETE MED NELLOLI

"Jag är med och tävlar om valfria muddjeans
hos NelloLiMuppsan´s blogg, var med du oxå!


Skinnjacka


Jag har äntligen hittat en skinnjacka jag tycker om! Av alla ställen så fanns den på ELLOS, jag brukar inte handla mycket där men de har endel märkeskläder och när jag letade efter de vita skinn conversen så snubblade jag över den här jackan, love it!



Hur snygg som helst på, den är midjelång i mer bikermodell än de jag hittat tidigare. Äkta skinn så den är mjuk och härlig. Lät dem även skicka hem en brun fake skinnjacka när jag ändå var igång, kommer behålla den med för med alla rabatter dragna så får jag båda för 600 kronor. Som hittat! Ellos är bra på det sättet, det räcker med att beställa typ ett par strumpo om året så får man som kund hur mycket rabatter och erbjudanden som helst. Den svarta jackan skulle egentligen gått på 1095 :-, ganska mycket billigare så här =)




Nu ska jag fortsätta med min städning. Mait har somnat efter att ha följt Magnus diskbestyr från hoppgungan och jag ska damma och torka golven. Måste få det fräscht inför morgondagens inflyttnings grillning. Bara ett år försenat =)

Sömnbrist


Lider jag inte av idag, vi fick sova till 8.45 innan protesterandet blev för högljutt. Däremot så var jag nog väldigt trött i går kväll för jag skrev glatt att Maitan blev ett kvartal, men det var ju förra gången det, hon blir ju fyra månader och inte tre =) Men jag tänker inte ta hela skulden utan lägger över lite på pappa Lasse som ju faktiskt sa att hon blev ett kvartal igår och han som ska vara mattelärare =)

God morgon!

Grattis Mait, ett kvartal fyllda =)


Japp ni läste rätt. Mait blir fyra kmånader idag, helt sjuk! =) Tiden och orken har inte funnits för bloggen idag. Promenerandet har varit absurt ( 4,5 timmar eller 2.5 mil ), en shopping tur på stan. Fyndade på Lindex åt Maitan, visar imorgon och var in på Lilla Mirakel och brände ett presentkort på 400 pix. Hem en snabbis för att sedan fara iväg och storhandla. Eftersom Magnus jobbar ikväll så var det bara att ta med Mait som höll låda för hela Ica Maxi, go tjejen =)

Vi gick hemifrån vid 08.03 imorse och kom hem första gången vid 16-tiden, matade Mait och bytte blöja och for på ICZ. Därifrån var vi hemma vid 18. Nu sover Mait sen flera timmar tillbaka och jag är helt slut. Har hämtat ett paket med två jackor åt mig också, me lööööve =)

Lovar att visa både mina jackor, Maits nya fina kläder och hur stor hon blivit, för vi har faktiskt knäppt några fyra månaders kort mitt i allt socialiserande ;-)


Tack och god natt!

Nån som vet vart det finns fina baddräkter att inhandla...?

God morgon. Nu drar vi till Hannah för lun...

dsc00172 (MMS)

God morgon. Nu drar vi till Hannah för lunch och mamma, bebis häng. Trevlig dag!


over and out


Jag är helt slut, både i kropp och knopp. Imorgon ska vi socialisera hela dagen. God natt!

BVC

Dagens besök på BVC förflöt som alla andra besök på BVC. Väga, mäta och prata lite strunt. Maitan väger nu 6590 gram, vägde in på 5400 gram för en månad sedan. På längden har hon inte ökat fullt lika mycket men ändå 2,4 cm så nu är hon 64,4 cm lång. Huvudet mäter 40 cm i omkrets. Så då är det 5,5 månaders bkontrollen med vaccinering nästa gång vi ska dit.
Lill hjärtat skötte sig utmärkt och visade sig från sin bästa sida, hon både vände sig från rygg till mage och tvärtom, greppade tag i saker och skrattade högljutt. Tänk om mamman kunde tycka det är så kul att gå till tandläkaren =)


Gladfis!

Spännande


Nu promenerar hela lilla familjen iväg till BVC. Ska bli spännande att se hur mycket Maitan vuxit på sig. Har även lite frågor angående mat till henne, måste komma ihåg att fråga. Har en förmåga att glömma bort mina frågor när vi väl är där, dåligt Liw..

Håller förövrigt på att kolla upp hur det funkar att flytta bloggen till egen domän, får se hur mycket jag fattar i slutänden =) Är inte bevandrad i det där med hemsidor och dylikt..

Trevlig eftermiddag!

Gud giv mig styrka...

dsc00169 (MMS)

Även om jag inte är särskilt stark i min tro, längre, så finns det ETT tillfälle som jag ändå tror på bön som 'räddning'. Inte som så att jag tror Gud ska rädda mig fysiskt utan på ett mer andligt plan. Bön kan för mig fungera rent meditativt. Nu när jag snart är på plats i tandläkarstolen tar jag fram bönen och hoppas på det bästa. Gud vad jag ogillar tandläkaren! Detta ville inte publiceras innan jag gick in, jag överlevde med blotta förskräckelsen. Nu blir det en slipning av en gammal lagning och nya tag med tandtråden.


Trista tisdag


Vad passar bättre än trista tisdag då det små regnar, himmlen är obotligt grå och jag ska till tandläkaren. Nä usch och fy ge mig eftermiddag NU. Är så spänd på vad Stina kommer säga på BVC, lilla Mait är inte så lite längre =)

Hoppas er tisdag bjuder på både bättre väder och roligare ärenden än vår! Kram

Ännu en kväll till ända

Så har jag jobbat ännu en super duper rolig måndags kväll på Ungdomsgården. Måndagar är verkligen favoritpasset. Ett helt underbart gäng att jobba med, både vi som jobbar och de ungdomar vi har som kommer till vår verksamhet. Tänk vilket privilegium det är att känna sådan glädje på jobbet! Tror inte det är många som skrattar lika mycket på sina arbetsplatser som vi i måndagsgänget gör, underbart!

Nu ska jag ta och släcka och säga god natt för i morgon är en annan dag med andra plikter. Först tandläkaren, ujja, på förmiddagen och sedan BVC, yeay, på eftermiddagen. Däremellan blir det nog promenader och lite käk. Låter som en helt okej tisdag i mina ögon =)

Imorgon ska jag även kolla in vad NI som fick ett award av mig tidigare idag har svarat, spännande!


God natt!

Vi har ett nytt husdjur


Vi har fått ett nytt husdjur, en ål =) Maitan har i flera veckor ( läs 2) börjat göra ål rörelser när hon ligger på mage. Idag när jag hade henne på golvet ( på rygg) så vände hon sig och sen helt plötsligt hade hon rört sig framåt ca 25 cm. Hon använde sig av de där ålande rörelserna och skjuter ifrån med fötterna under sig och åker framåt. Det är nog inte en medveten rörelse framåt utan mest tur, men ändå. =)



Som sagt det går FRAMÅT =) Maitan blir 17 veckor idag och den senaste veckan har det hänt MASSOR. Inte nog med att hon idag faktiskt förstod hur hon skulle göra för att äta gröten och inte bara idissla den hon har börjat skratta högt och ljudligt. Vänder sig från rygg till mage och vice versa utan problem, tar upp saker med en hand och byter över till den andra handen utan problem. Hennes rörelser är inte längre ryckiga utan hon rör händer och armar i en jämn rörelse. En annan sak som hänt den sista veckan är att hon pratar mer nyanserat och verkar kunna läsa vår sinnesstämmning på ett helt annat sätt än tidigare. Två saker till som hänt är att hon nu greppar båda fötterna samtidigt samt lyfter huvud och nacke från underlaget om hon får något att dra sig upp mot.
Favoritlekar är att leka flygplan med pappa samt tittut med mamma, hon skrattar så hon nästan kiknar =) En sång eller två är heller aldrig fel och att busa bland mamma och pappas täcken så att hon rullar ner för "berget" är också väldigt roligt. Det är så underbart att se hur hon interagerar och ger respons på saker som händer runt omkring henne, och med henne så klart =)


Beautiful blogger award

Finaste Jennie har nominerat mig, så det är bara att klura ut lite om mig själv med andra ord, =) TACK gumman!

Med utmärkelsen följer vissa regler:


- Thank the person who nominated you for this award.
- Copy the award and place it on your blog.
- Link to the person who nominated you for this award.
- Tell us seven interesting things about yourself.
- Nominate seven bloggers.
- Post links to the seven bloggers you nominate.

Sju "intressanta" saker om mig själv, vet inte vad som räknas med intressant men nu kör jag :-)

  1. Har kommit fram till att jag har blivit farträdd sen Mait föddes, eller egentligen sen jag blev gravid.
  2. Har blivit biten av en gris i rumpan, AJ!
  3. Tyckte när jag gick i skolan att potatisbullar var det godaste som serverades, tvärtemot alla andra med andra ord =)
  4. Är en jävel på att laga mat utan recept.
  5. Är livrädd för att träffa på björn när jag är ute i skogen.
  6. Är jätte höjdrädd och drömmer mardrömmar där jag ska gå nedför nättrapporutan räcke ( ni vet sådana som man ser marken genom), får svindel och trillar ner.
  7. Kan ibland ha svårt att avsluta saker jag påbörjat ( speciellt universitets kurser =( )
Till detta award nominerar jag:


Förresten!

Lilla krysset somnade vid 19.15 igår, käkade igen vid 22 sov till 04.00 då jag tror att hon egentligen hade nöjt sig med nappen för när ersättningen var fixad sov hon, mne jag envisades med att hon skulle äta så hon gjorde det. Och sen fick vi sova till 07.00. Förstår ni vad det innebär, vi fick sovmorgon ( allt är relativt ). Trots att jag var ur sängen vid fyra tiden så har jag inte kännt mig så här UTVILAD på många, många månader. Underbart! Får vi bort nattmålet så kommer de här sovrutinerna vara underbara! =)


Tjipp!

Ny vecka, nya tag


Nu är det en ny vecka och utmaningen kvarstår. Pigg och glad klev vi utanför dörren vid 07.30 för en timmes powerwalk. Väl hemma fixade Magnus frukost och jag gjorde mina övningar. Nu har Magnus gett sig iväg till universitetet för att knåpa på sin C-uppsats och jag och Mait har nyss stigit ur badet. Nu följer den obligatoriska insmörjnings timmen för Mait. Tidigare smorde vi varje dag både morgon och kväll, men som eksemen är i dagsläget kan vi nöja oss med att bara smörja efter bad. Eller det är en sanning med modifikation för vi smörjer Maits kinder, öron och huvud en gång per dag innan hon lägger sig. Det både BVC och vi har trott varit mjölkskorv har vi själva kommit underfund med är eksem, dock verkar hydrokortisonet hjälpa väldigt bra så nu är hon inte alls lika irriterad som för någon dag sedan =) Att det tar nästan en timme beror på att vi förs smörjer problemområdena med Hydrokortison kräm och efter 20-30 minuter smörjer vi hela kroppen med Essex.

Trevlig start på veckan =)

Hit och dit fram och tillbaka

Det finns inget bättre  sätt att beskriva lilla kryssets sovvanor. Hon snor runt och ligger lite hur som, brås på både mor och far. På dagarna är det från rygg till mage, mage till rygg me npå nätterna gör hon 360 på rygg. Hon ligger sällan åt det håll som vi lägger ner henne =)



God natt!

Mätt och belåten


Nu är vi alla mätta och belåtna efter en god och trevlig middag. Jag och Magnus inväntar Livet på Laerkevej som börjar om en timme med ett glas vin. Mait sover sen 20 minuter tillbaka och Malin gick precis hem. Tänk så gott det är med grillat och vilken känsla av sommar det ger. Härligt!

Mait somnade hos Magnus i förmiddags, kärlek!

Potatis


Maitan har fått prova på kokt mosad potatis uppblandad med lite bröstmjölksersättning. Ingen höjdare, men vi kommer fortsätta så hon vänjer sig =) Annars så har banangröten blivit en favorit och hon äter oftast en hel smakprotion, eller äter och äter det är fortfarande mycket som hamnar utanför, men hon söker efter skeden när vi matar henne vilket jag ser som en BRA respons. Vanlig mosad banan är också super, dock lite svårare att hantera tycker hon, men gott!
Vi försöker ge två smakportioner per dag. Inte så mycket för att hon ska bli mätt på den fasta födan utan för att hon ska få till det när hon äter och så att magen ska vänja sig. Ännu har inte magen visat på några porblem med något vi provat på. Funderar på att testa med päron imorgon, vi får se.



Söndags lättja


Det var tänkt att det var just i lättjans tecken denna dag skulle förlöpa. Men nu när lunch är passerat så inser jag att det är precis tvärtemot hur dagen hittills gått. Vi har vikit tvätt, strukit och dammsugit. Nu har jag precis förberett eftermiddagens middag: grillad kyckling ( alltså hemmagrillad ute), potatisgratäng och sallad. Tror jag ska unna mig ett glas vin till middagen då jag faktiskt jobbat hela helgen. Det här är ju min "helgkväll" =)


Lördag


Har redan hunnit med dagens måste. Det var inget jobbigt måste, men det är skönt att ha det gjort =) Så med det gjort är vi snart en byrå rikare och tvåhundra kronor fattigare. Bästa Krillan ska flytta från stan och rensar för kung och fosterland så jag köpte av henne en byrå. Den behöver lite fix men inget som några nya lådhandag och lite färg kan fixa. Väl där fick jag även med mig en kasse barnkläder efter hennes tre ongar. Perfekt att få lite kläder i 74/80 då vi knappt har något i de storlekarnar, tror jag i alla fall.

Annars blir det inte många knop här hemma idag, Mait ligger och sover på uteplatsen, i vagnen så klart, och Magnus tar igen sig efter morgonpasset med Mait. Jag funderar på att slänga ihop en sockerkaka för i eftermiddag kommer kära Christina hit. Väldigt roligt, var år och dar sedan vi faktiskt satt ner och umgicks så den sockerkaka kan jag unna oss =)


Vad hittar ni på denna SOLIGA lördag?

Smilegropar

Smilegropar är något som jag aldrig haft, men velat ha. Nu när jag börjat gå ner i vikt på riktigt efter graviditeten så har jag hipp som happ helt plötsligt fått just smilegropar. =) Tycker det är lite konstigt för jag har varit bra mycket smalare i mina yngre dar, men jag klagar inte =) 13 kilo kvar till målvikt undrar vad mer som kommer dyka upp på vägen. Kanske ryggsluts gropar, om jag lyckas så vet vi svaret om ett tag, dock så tar det väl ett år ;-)




God natt!

En dålig dag för träning


Nä vet ni vad, efter att ha städat och tvättat hela dagen så ger jag mig själv ledigt från allt vad träning heter. Har precis duschat av mig damm och svett och är inte alls sugen på att gå ut och powerwalka eller göra mitt fina träningsprogram. Skiter helt enkelt i det idag och tar nya tag imorgon istället.

Nu är det RENT här hemma, dessvärre så kommer det bara vara det en kort stund till sen är det dags för Vildes eftermiddagspromenad och i och med den drar han in lika mycket grus igen. Tycker inte om att ha hund i April! =( Väntar på att skruttan ska vakna så vi får mysa och leka innan jag far på jobbet vid 18.30, MEN hon somnade nyss så det dröjer minst en timme om inte två.

Nu är det HELG! =)

Don´t forget..


..att rösta på Mait i Vi föräldrars omslagstävling HÄR =)

När ni ändå är igång och klickar på länkar så kan ni gärna lägga till mig på blogglovin också ;-)

Nä nu ska jag fortsätta städa, bara bädda rent och tvätten kvar nu! Sen är det helg!

Hemmafru


Idag känner jag mig som en hemmafru, fast på ett bra sätt. Det är storstädning, vuxenkläder och bebiskläder som ska tvättas, växter ska ansas och tas om hand och alla textilier ska tas ut och vädras. Som sagt, hemmafru varning, fast jag törstar mig med att den klassiska hemmafrun nog inte skulle behöva storstäda för att det är så grusigt efter hunden, tvätta 10 maskiner tvätt, ansa alla växter och vädra textilier på en gång =)


Sista kvarten

Nu är det sista kvarten på jobbet sen får jag åka hem =) Har i och för sig haft Mait med mig en timme idag då Magnusvar upp på övervåningen och tränade, men jag saknar dem. Imorgon och på lördag blir det jobb igen, förhoppningsvis är jag lite piggare då än jag varit idag. Igår kväll somnade jag i soffan när vi skulle ha sitcom kväll, jag hann se introt till The Big bang theory sen däckade jag =( Nytt försök i kväll kanske? Fick mer eller mindre sova hela natten då Magnus tog den enda matningen ( 02.10 ) så jag var pigg imorse, men jag har fortfarande inte vant mig vid de tidiga mornarna. Kan jag någonsin det? =)
Passar på och SKRYTER lite om Maitan för hon åt vid 19.45 igår kväll sen vaknade hon vid 02.10 och sen käkade hon igen vid 07.30. Det tar sig! =)


Rysningar


Jag är ju en KÖRNÖRD utan kör för tillfället, vilket gör mig ledsen. Om jag skulle få välja vilken slags kör jag skulle gå med i skulle det vara en som kör den här stilen. LOVE IT!

Det är få saker som ger mig rysningar, detta lyckas.


Dagens andra..

..spya- japp + några till...
..banan fika för lillan - många tuggor små =)
..klädbyte- nä, snarare fjärde.
..bajsblöja- jo tyvärr =(
..promenad - JA!
..kopp kaffe - hmm, önskar det vore så väl men är inne på fjärde nu.
..paket - yes, ett från Blingo och ett från Lens Way ( se bilder)
..varma mål mat - är på G, ska strax börja rulla köttbullar, mums!

Köpte så mycket linser att jag fick ett par solglasögon gratis, tack och bock.


Handlade på Blingos outlet. Två snygga muddbyxor 74/80 för 100:- styck och
den tokigt snygga och coola tunikan med luva i stl 84/90 för 110:-

Nu blir det middag och sen ska jag fara på jobbet med Mait och Magnus. Mait får bli beundrad av kollegorna och Magnus ska utnyttja jobbets gym.

Trevlig kväll!

Omslagsflicka



Rösta på att Mait ska få bli omslagsbarn hos Vi föräldrar här.



Nu håller vi tummar och tår! :-)

Promenera mera


Dagens första promenad är avklarad, det blev 50 minuter ( 6500 steg) med Vilde och kusin Kristin. Lämnade barnvagnen hemma och fick ta ut både steg och armsvänget ordentligt, underbart. Dock tyckte jag det luktade snö, nej tack säger jag bara. Nu är både jag och Mait nybadade. Tänkte ta Mait ikväll men hon fick gröt efter sin frukostflaska och hela hon luktade banangröt så det var lika bra att blöta ner henne en sväng också. Idag ska jag plugga, det är min intention, så¨fort jag har bestämmt mig vilken outfit jag ska välja så drar vi till skolan och sätter oss.

Trevlig torsdag!

Och ja, utmaningen går BRA. Har inte fuskat en enda dag. Igår gjorde jag dock övningarna efter kvällspromenaden, men gjorda blev de =)

Hemma


Idag har inte jag spenderat många minuter i vårt hem. For hemifrån vid 9.30, klippte håret hos Hannah och sen gick vi till Tella för lunch. Gick från Tella vid 13.20 kom hem vid 14.45. Var hemma till 17.15 och sen gick hela familjen ner på stan och käkade på restaurang. Eller snarare pub.

Vi var lite fundersamma till hur det skulle tas emot att stövla in på pub med barnvagn. Magnus ojade sig under promenaden ner på stan och trodde vi skulle bli avvisade. Nej sa jag, då kan vi anmäla dem för diskriminering. Vem tror ni hade rätt? Jag så klart  ;-) Inte blev vi avvisade, däremot blev vi visade till ett bord i den del av restaurangen där alla andra barnfamiljer satt och åt. Inte förvånad men det är väl det vi har att vänta nu mera. Vi åt gott och tog en varsin öl sedan kom David, Oskar och Ellen och det blev en öl till. Sen började Maitan strejka och ville hem till sina leksaker så vid 19.45 traskade vi hemmåt som den småbarnsfamilj vi faktiskt är =) En väldigt trevlig dag som fick ett väldigt spontant och trevligt avslut. Nu blir det sitcoms i soffan och sen bums i säng!

God natt alla trevliga läsare och ett stort VÄLKOMMEN till alla NYA läsare =)

21 april

dsc00166 (MMS)

21 april förra året hände något oväntat, skrämmande och helt otroligt underbart. Vi eller snarare jag kissade på en sticka och hux flux skulle vi bli föräldrar. Bilda familj. Nu sitter vi här med vår älskade tös och kan inte ens med vår bästa fantasi komma ihåg hur livet var innan Mait kom in i bilden. Tänk så fort allt kan gå =) nu sitter vi på restaurang och firar vår treårs dag lite sent och minnet av den helt underbara april dagen för ett år sedan.


Vårfin


Mait har på sig mössa efter mig och jacka efter mig. Här är det verkligen moderiktigt med riktigt åttiotals mode =)


Nyklippt! =)

dsc00164 (MMS)

Nyklippt! =)


Träningsvärk 1.1

Inatt kom träningsvärken från gårdagens utmaning. Aj som fan! Inte skönt någonstans, speciellt inte när jag knappt tar mig upp från toaletten utan hjälp. Men det är ett bra tecken på att träningen biter så nu kör vi!

Natten har förövrigt varit kaos. Mait sov till 23 och fick mat, sen vaknade hon vid 03.10 och fick 140 ml till. Från kl 05 har det varit ett konstant spring för att stoppa i nappen. Jag ger upp! Och nu är jag bara irriterad för Magnus vaknar som vanligt inte när hon håller på så det är verkligen bara jag som får mina nätter förstörda. Funderar på att sova på soffan inatt, men det kommer ändå vara jag som vaknar, inte Magnus. Suck! Och varför ligga obekvämt när jag ändå kommer vakna så jag hamnar nog i sängen ändå ;-)

Nä nu blir det frukost sen drar jag och Mait iväg till Hannah för klippning och efter det blir det brunch hos Tella =)

Trevlig onsdag!

Bananas!

Mait har fått smaka gröt för första gången idag och vad passar sig bättre än banangröt en dag som denna när de visar dokumentären Bananas! på SVT =)

Först så visste hon inte riktigt vad vi ville att hon skulle göra med gröten så det mesta spottades ut. När hon väl kom på att hon skulle svälja blev det lite hostningar och harklingar, hon är inte van vid så fast föda som gröt ändå är i jämförelse med mjölk och ersättning.  Vi spädde ut gröten med ännu lite mer ersättning och då gick det bättre.
Efter kanske 8 skedar hade skruttan vant sig lite grann vid konsistensen och det nya i att svälja och inte suga. Hon började glatt jobba mot skeden med tungan och ville kanske snarare lapa i sig gröten än svälja. Hon använde samma teknik som när vi tilläggs matade med ersättning i kopp de första dagarna.



Vi kommer fortsätta ge banangröt en gång per dag och sen tänker jag även försöka med någon annan smakis en gång till per dag. Än så länge så är det bara för att det är ROLIGT och för att VÄNJA skruttan vid att munnen kan användas på många olika sätt. Även magen kan behöva lite inkörning innan det är dags att bli mätt på fast föda. Roligt har vi i alla fall =) Ska bli spännande att se vilken mat som kommer gå hem och vad som kommer tas emot med tveksamhet.

Nu ska jag ge dokumentären  på SVT1 min fulla uppmärksamhet.

God natt!



I-lands problem numero uno


Imorgon ska gulliga Hannah i mammamaffian frisera mig. jag har dock lite ångest för jag har ingen aning om hur jag vill ha håret. Det finns TRE alternativ.

  1. Behålla längden fast såklart toppa och tunna ur,kanske klippa upp lite mer och få lite mer frisyr.
  2. Klippa håret i axellängd i någon lämplig frisyr. Urtunning är ett måste i det här fallet också.
  3. Klippa mig KORT. Det var två år sedan jag sparade ut håret efter dryga fyra år med kort hår. Frågan är bara , VILL jag ha kort hår igen? Det skulle vara UNDERBART skönt nu när Mait greppar tag i håret och verkligen håller fast sig i det, men jag  gillar mitt långa, lockiga hår.
Vilka I-lands problem jag har, men jag känner för att bli lite uppfräschad och en enkel toppning/ urtunning räcker nog inte, men det är modet som får avgöra i morgon. Och Hannahs goda omdömme =)

Utmanad av Sara


Sara har hittat en utmaning  hos Spiderchick som hon nu utmanar sina läsare att göra, I´m in!

Blogg jag läser först; Bloggfrossa och mannen som blev trött

Blogg jag hört talas om, men aldrig läst; Blondinbella, Kissie, Kendra osv. Orka bry sig om bloggar som de här, vad jag har förstått så går det ut på att visa brösten och kasta skit på andra bloggerskor. Väx upp!

Kändisblogg jag följer; ingen. Är faktiskt inte alls intresserad om vad kändisar håller på med det som kan vara värt att veta står ju liks i tidningen ;-)

Mest kända bloggare jag set IRL;
Foki, har haft henne som elev.

Första bloggen jag började följa;
var Carolines när jag blev gravid så hittade vi på varandra och den var nog den första jag började kolla in på dagligen. Snabbt följd av Jennie =)

Bloggare jag beundrar och varför;
vet inte om jag beundrar någon egentligen men jag hyser stor respekt för Lady Damhers visdomsord, fast inte jämt =) Sen är bloggfrossa en favorit, vass penna som kommenterar det senaste som händer, underbart att läsa för han har så rätt.

Fördelar jag fått av bloggen:
Alla bra tips och trix kring att vara gravid och ha barn. Tusen tack alla! Även känslan av att inte vara ensam i att tycka vissa saker är jobbiga och att inte vara det enda blåbäret när man får sitt första barn.

Då hatar jag att blogga;
När jag inte alls har lust, eller när jag har något jag vill skriva men vet med mig kommer skapa rabalder. Jag kan faktiskt hålla käft ;-)

Då älskar jag att blogga; När jag känner att det jag skriver faktiskt kan göra skillnad och att om bara en enda person känner igen sig och slipper känna sig som en alien så har jag gjort nått bra! Och när läsare kommenterar och visar att de bryr sig :-)

Personer som ofta kommenterar hos mig och förtjänar lite uppmärksamhet;
Min mamma, som tyvärr inte har någon blogg men som följer oss från Åland via bloggen =)

Varsågoda att anta utmaningen!

Maitan tävlar


"Jag tävlar hos knoddenojag.blogg.se om en barn goodiebag
i samarbete med
:
http://mybabys.se ,
http://gladagrodan.se ,
http://Discshop.se ,
http://Inneonline.se ,
http://Babysmart.se
http://Namnnappen.se ,
http://IOB-BUTIKEN.se ,
http://Hippahem.se
http://Sakfabriken.se ,
http://GurraJr.se ,
http://Barntrygghet.se ,
http://Ungers.se ,
http://annacill.se

Tävla HÄR du med!"


"Klick"

Ett par sådana här är på väg hem till mig nu, lovely!


Dyra? Jepps, men jag hade 500 kr rabatt hos Ellos så jag passade på =) Känns som julafton..

På G igen


Nu drar vi ut i SOLEN igen. Får bli en tur förbi apotek, ica och sen sätter jag och Mait oss på Universitetet och läser en god bok och dricker en kopp kaffe. Låter inte det som en BRA eftermiddag så säg.


Detaljer

Vad är det som avslöjar vårt hem som ett hem med ett litet barn? Förutom de uppenbara sakerna som barnstol, barnvagn, babygym, Mait, skötbord och spjälsängen så är det nog de där små sakerna som alltid "glöms bort" när vi ska plocka undan. De där sakerna som är livsnödvändiga i vår vardag men ligger och skräpar lite överallt i lägenheten.


God morgon



Mait är nu mätt och glad,
så vi drar ut på morgonpromenad.
Önskar det blir uppåt 15000 steg,
men sambon ska med och han är morgonseg.

Utmaningen ska skötas även idag,
för nu ska här motas att jag har blivit svag.
Frukost att äta det finns i det kalla skåp,
det här morgonrimmet får mig att känna mig som ett våp.

Fast kanske jag ska börja rimma om allt,
vore det ändå inte lite ballt?
Förlorar jag Er kära läsare,
kanske är Ni lite kräsnare?

Med detta vill jag er GOD morgon hälsa,
kanske någon till och med rimmet älska.

=)


Mait 16 veckor

Tiden rullar på och Mait blir idag 16 veckor. Har sagt att jag ska fortsätta med vecko uppdateringarna fram tills hon blir 4 månader, det är nästa vecka det. På torsdagen. Oj oj, det rullar på fort nu. Blir så sentimental när jag tänker på den tid som varit och inte kommer tillbaka. Men det innebär också att vi har så otroligt mycket nytt att uppleva, kärlek!

Hon är så rolig vår dotter. Hon har börjat få sitta i sin barnstol när vi äter och det är KUL, det är till och med så roligt att kasta saker omkring sig att hon skrattar högt och ljudligt. En annan rolig sak i Maits värld är att leka tittut, när jag kommer fram för tredje, fjärde gången då är det så roligt att hon nästan kiknar av skratt.

Just nu kallar jag henne pösmunken för utan kläder ser hon ut som en liten pösmunk. Hon sjunker ihop lite när hon sitter och hela magen liksom pöser ut över blöjan. Appropå blöjor så byter vi till storlek tre imorgon, bara ett fåtal tvåor kvar nu. I morgon ska Mait även få äta gröt för första gången, spännande!



Bilderna är tagna alldeles nu och som ni ser så sover gumman gott. Bara 2 minuter innan fick hon sin kvällsflaska och äntligen har hon återgått till sina suveräna sovrutiner och somnar ovaggad till en godnattvisa,                   U N D E R B A R T för trötta föräldrar. Våra försök att få tillbaka lite kvällsrutiner verkar ha fungerat och vi har även fått in någon timmes senare sovtid för att få mer sömn på morgonen, det funkar än så länge. Peppar peppar! Vad gäller matning och natten så har vi ikväll, eller snarare har Magnus ikväll, försökt att ge mat oftare så att hon inte blir hungrig i natt. Magda kom med det tipset på dagens promenad och nu ska vi testa det för att se om det kan funka lika bra på vår Mait som på hennes Adam.

Med detta säger vi G O D natt och dröm sött, mitt huvud spökar och imorgon är en ny dag med  utmaningen!

Det ska börjas i tid...

dsc00157 (MMS)

Det ska börjas i tid...


Färgstarkt


Vårens färger är många och starka i Maits garderob.


Här räds vi inte färg och Mait är som vackrast med sina klarblå ögon och röda hår i just starka färger! Idag fick några favoriter  lämna plats åt några plagg i  storlek 68, alltid lika kul att få lite nytt i garderoben, men i bland skär det i hjärtat. Kommer sakna Maits lila body från pyret väldigt mycket, den var hon kanon snygg i. Men som tur är så har vi fått klänningen i samma färg fast i just storlek 62/68 så nu kan vi använda den istället =)



Done

Efter en promenad på nästan 3 timmar tillsammans med Magda och Adam var jag duktig och fullföljde utmaningen. 22 minuter träning utan redskap men med Mait som vikt. Dagens övningar blev som följer:

30 situps
10 armhävningar
1 min plankan
25 rygglyft
30 situps
25 lårlyft på varje ben
25 sidoutfall åt varje håll
25 utfall på varje ben
25 rygglyft
1 min plankan
30 tålyft
15 triceps
30 situps
15 triceps

Nu är jag pigg och fräsch och ska ta tag i disken och allt annat som bör göras här hemma.

Trevlig eftermiddag!

Vårtecken!

dsc00155 (MMS)

Viden är luden =)


Fel ordning


Maitan fick igår kväll och  inatt babysemp 2 och har haft längre intervall mellan matningarna. Detta har dock förstört min morgon rutin med powerwalk vid 7 för då hade hon precis vaknat. Ätit har hon precis gjort så nu blir det frukost för mig och sen tar vi en riktigt långpromenad med Magda och Adam istället. Får blir powerwalk från och till promenaden och sen minst 20 min träning hemma så jag inte förlorar utmaningen första dagen =)

God morgon!

20 minuter


Jag antog Mallas utmaning. Yeay! Fram till den sista maj ska jag efter varje morgon powerwalk ( minst 60 min) även träna lite styrka hemma i minst 20 minuter.  Förhoppningsvis kommer det hinnas med mer av varje övning när jag fått upp flåset =) Men jag har ett problem som jag behöver hjälp med av ER. Tips på bra övningar utan redskap som är lätta att göra rätt utan instruktion. Situps och rygglyft är med på listan men vad mer?

Nu blir det lite mer tv och vet ni vad? Vi premiär grillade för säsongen i kväll. Väldigt GOTT!




Ute


Vi spenderar några timmar ute i vårsolen med att få ordning på vår uteplats. Kvartersvärden var här för någon dag sedan, blev lite besviken för jag såg framemot att få se kattägarna gå runt och plocka bajs, men nu blev det inte så. Vi har i alla fall gjort i ordning uteplatsen och njuter nu av en kopp kaffe i solen, lovely!

Blev väldigt glad när jag vecklade ut presenningen där utemöbler, grill och alla mina blomkrukor vinterförvarats, allt var helt! CHansade ganska rejält när jag lät krukorna stå ute över vintern men vi hade inte plats inne eller i förrådet.


En som NJUTER för fulla muggar är Vilde. Han ligger så fint på gräsmattan utanför vår uteplats och njuter av solen. Det går förbi lite folk och hundar och då följer han dem intresserat. Han har de sista tre dagarna fått följa med på långpromnader utan att visa minsta lilla smärta i tassen så nu har jag friskförklarat honom, hundlek får dock vänta en vecka till.


Vilde


Djupdykning

Surfade runt hos mina vanliga bloggare och kom fram till en av de bloggar som jag följt sen tidigt i höstas, de fick barn i början av december och nu är de gravida igen. Grattis!

Dock vet jag inte hur jag ska hantera mina egna tankar kring att bli gravid igen så här fort. Det är ju inte omöjligt men det är en tanke som känns så otroligt svårgreppbar att jag inte kan fullfölja den. Tänk vilket jobb att ha barn med knappa 12 månader emellan? Ingen drömsits i mina ögon, för jag vill bli klar med mina studier. Men å andra sidan HUR skulle vi klara av att göra abort nu när vi fått smaka på det ljuva livet, ett barn är verkligen det största som kan hända. Jag skulle nog inte kunna förlika mig med tanken på att göra abort. Men så stort, ett syskon. Just nu lever jag fortfarande i bebisbubblan 95% av tiden, tänk när Maitan är ett år, kanske precis har börjat gå och prata, tänk att då få ett syskon. Eller en ny bebis att ta hand om när ens äldre barn fortfarande behöver all hjälp det kan få för att upptäcka världen. Gud så jobbigt, men jag skulle inte sagt nej om det varit vi det känns som ett kärt besvär i så fall=)

Kan lugna föräldrar och svärisar med att just nu är jag otroligt nöjd med den bebis vi har och det dröjer nog nått år innan Maitan blir storasyster, men man ska aldrig säga aldrig
=)

Söndags tradition

dsc00151 (MMS)

Söndags tradition innebär i vårt hushåll att någon var en morgonpromenad till ica. Där inhandlas nybakt bröd, färskpressad juice och gärna något gott pålägg. Väl hemma kokas det kaffe och slår oss ner vid köksbordet för att äta en sen frukost och läsa söndagens DN. Lata dagar.


Galltvål


Jag säger då det, finns inte mycket som slår Galltvål när det kommer till att få saker rena. Mina hyffsat nya rosa sneakers har sett ut som fan sista veckan. Jag min smarte skofantast tog med dem till stugan över påsk, mindre smart. Men efter fem minuters skrubbande ikväll så är de som nya speciellt när skosnörena är tvättade. Me like! Så dagens tips; ha ALLTID galltvål hemma. Tvättar till och med våra vita mattor med det och det blir strålande =)


Seg i starten


Som ni säkert ser så postades God morgon inlägget strax inann klockan ett, det tog oss många timmar innan vi var på benen idag. Jag klev upp 06.22 med en pigg Mait, hade hoppats på lite "sovmorgon" då hon var vaken mellan 22 och 01 igår kväll, men inte. Försökte lura henne genom att hon fick ligga  i babygymmet, lyssna på barnvisor och ramsor och jag bäddade åt mig själv på golvet bredvid. Tänkte jag skulle få sova lite till för fyra timmars sömn är på tok för lite, jag fick kanske en halvtimme och då sov hon  med. Fullt ös medvetslös vid halv sju på morgonen är inte min starka sida. Nu är vi i alla fall igång och Magnus drar på jobbet om en timme. Idag har jag laddat upp med chips, film och läsk så nu blir det mys för hela slanten för min och Maitans del.

Trevlig kväll!

God morgon!

dsc00150 (MMS)

Ser ni vad jag ser? Grönt gräs =) Dagens sol frånvaro känns med ens lättare att bära efter denna upptäckt.


Tanken var..

.. att jag skulle skriva ett god natt inlägg, men dottern vill något annat. Efter att ha ätit och bajsat och bajsat ännu lite mer har jag nu en väldigt pigg dotter. Det finns inte en tillstymmelse till trötthet hos henne så jag tror jag får sätta på en film jag sett tusen gånger och hålla mig vaken. Mitt hopp ligger hos Magnus, dottern skickade precis ett videoMMS där hon förklarade hur mycket hennes mamma behöver godis för att hålla samma tempo som henne ;-)

Oooh ljuva småbarns år =)

Vårtecken



Flera vårtecken på samma ställe. Ett Gräsands par, framtinad gräsmatta och den årliga översvämmningen på campus.

 


Fredags fika


Jag och Mait ska strax bege oss ut igen, men den här gången med lite onyttigare ändamål än i morse. Fredags fika med Helén, Helena och Bastian =)

Måste bara visa hur vårt golv ser ut och då har jag ändå hunnit med att dammsuga och torka det idag, men den här tiden på året är det inte kul att ha hund. I alla fall inte om man inte älskar att städa, för jag har hört att det finns sådana konstiga människor med =)



Inte ens lite skamsen, suck! =)

Nu drar vi i alla fall, hörs hej!

Ute tidigt.

dsc00146 (MMS)

Ute tidigt. 07.02 klev vi ute från lägenheten för dagens powerwalk. Solen skiner och Vilden är nästan helt okej i tassen, en BRA start på helgen. God morgon!


Nedräkning


Nu är det verkligen nedräkning till helg, i min värld är det bara 1 h kvar för fredag är lika med helg =) Idag har varit en BRA dag, en lugn dag, en sådan dag jag önskar att alla mina dagar var. Förutom att det har varit en dag utan några som helst tider att passa så har jag även haft tid att sitta ner med en bok och dricka kaffe, promenerat i solen och bara njutit av min älskade dotter och hennes väldigt fina pappa, kärlek!

Tyvärr så är det inte nedräkning för att det händer något speciellt i helgen utan  det är en av de ganska vanligt förekommande helgerna då jag är ledig och Magnus jobbar, fast oftast är det tvärtom. Magnus ska alltså ratta taxi under helgens kvällar och jag och Mait får hitta på nått skoj själva. Känner jag mig själv så blir det film hemma i soffan. Jag är lat! Det är ändå lite konstigt att jag ser framemot helgerna så mycket nu när jag är förälder på heltid, eller nästan i alla fall, med tanke på att jag jobbar var tredje helg. Ska bara fundera på vad för synder jag ska unna mig, vin och ost, godis, chips eller glass? Får fundera under morgondagen. God natt!

.

Baby semp 1


Är den ersättning som Maitan får just nu och kommer så få fram tills hon är 4 månader sen blir det gröt och baby semp 2, lite potatis och sånt får nog också slinka med =) Sempers ersättning är den enda jag köper då NAN är en Nestle produkt vilka jag inte köper. Varför? Läs här.

Än så länge tycker jag det fungerar kanon med ersättningen. Om jag ska vara helt ärlig så finns det både för- och nackdelar med att inte helamma längre. På plus sidan är att jag kan ha vilka kläder jag vill utan att behöva tänka på amningsvänligheten. En annan positiv sak är att Magnus kan vara betydligt mycket mer delaktig i Maits matvanor Å andra sidan så är det lättare att helamma, maten är alltid på plats, hygiensikt och lagom tempererat. Ett annat stort minus är att det går betydligt mycket mer kläder för både mig, Mait och Magnus sen jag slutade helamma, Mait spyr väldigt mycket mer än tidigare, men i jämförelse med kompisars bebisar så är det en droppe i havet, men för oss är det mycket.

På det stora hela tycker jag det fungerar väldigt bra, men saknar den psykiska och fysiska närheten vid amning, men jag behöver lära mig att släppa taget så det här är utmärkt träning..

Nä nu ska jag iväg och jobba, trevlig kväll!

Sömntuta

dsc00144 (MMS)

Sömntuta


Kattskit

Nu när snödrivorna på vår uteplats töat bort så dyker det upp andra drivor. Kattskits drivor. Fy tusan vad jag är le våra grannars katter. I somras och i höstas så smet de in i vår lägenhet så fort de fick chansen, under vintern har de huserat på vår uteplats och ylat, slagits och skitit. Och nu är det knappt så jag vågar ställa ut vagnen med Mait i så hon får sova på grund av alla kattjävlar. Om jag måste plocka upp efter min hund så ska det vara samma lika för kattägare också. Innan jag petade i mig frukost så ringde jag vår kvartersvärd för tredje gången i ärendet, så nu hoppas jag de tar tag i problemet. Annars kommer jag inhandla råttgift för nu börjar måttet vara rågat!





Tycker ni att det här är OKEJ? Det tycker inte jag! Lite mer eftertanke vore önskvärt från många kattägare...

Sov morgon


Jag unnade mig att ligga lite längre än vanligt i sängen idag. Har sovit lite knasigt, eller snarare haft svårt att somna om efter Maits nattmål så istället för 10 minuters vakentid så blev det 70. Surt sa räven, men nu är jag någorlunda pigg och har hunnit med en kortare morgonpromenad med Vilde. Nu väntar frukost och sen ska jag dona lite här hemma, ska ta det väldigt lugnt idag och njuta av hemmet för en gångs skull =) Det är soligt som bara den ute så det blir nog till att njuta av det också.

Imorgon är det fredag, fredag är lika med helg =)

Sov morgon


Jag unnade mig att ligga lite längre än vanligt i sängen idag. Har sovit lite knasigt, eller snarare haft svårt att somna om efter Maits nattmål så istället för 10 minuters vakentid så blev det 70. Surt sa räven, men nu är jag någorlunda pigg och har hunnit med en kortare morgonpromenad med Vilde. Nu väntar frukost och sen ska jag dona lite här hemma, ska ta det väldigt lugnt idag och njuta av hemmet för en gångs skull =) Det är soligt som bara den ute så det blir nog till att njuta av det också.

Imorgon är det fredag, fredag är lika med helg =)

Fotbad


Fötter kan nog sägas vara dagens Tema här inne, men vad ska jag annars skriva om ;-) Skämt åsido, jag kollade på Grey´s Anatomy och tog hand om mina fötter. Hur skönt som helst med ett ordentligt fotbad för mina vintertråkiga fötter. Nu är de inte lika lena som Maits fötter, men nästan =) Kan rekommendera The Body Shops fotvårds serie som doftar pepparmynta, helt underbar. Fick dem i Julkalendern från TBS men har inte kommit mig för att prova just dessa produkter förän idag. Underbart lent resultat!


Bild från body shop

Så nu har jag unnat mig själv lite vardags lyx. Nu ska jag ta mina lena fötter och hoppa i säng med min bok, får se om jag orkar läsa klart den innan jag somnar, hoppas för nu är jag nyfiken på upplösningen.

God natt!

Varken ut eller in


Som jag skrev tidigare så tog Mait ett ganska stort utvecklingssprång ikväll och det är med både sorg och glädje jag ser henne utvecklas. Förstå mig rätt, det är jättekul att se hur en människa utvecklas både fysiskt och psykiskt. Hur hon känner igen både mig och Magnus från andra sidan rummet, ler och liksom strävar mot det hon vill ha. Det är spännande att se hur hon vänder sig i babygymet för att komma åt den leksak hon för stunden vill ha, hur hon greppar, kramar och smakar på saker. Men det är även sorgligt för när hon lär sig saker och utvecklas blir det så tydligt att hon inte kommer vara liten i all evighet. Hon kommer inte alltid vara den underbara bebis vi har idag utan om bara några månader far hon runt som en krypande liten spole med bus i blicken. Om tre år kommer trotsen och sen dröjer det inte länge innan första partnern kommer ut från hennes rum lite lagomt skamsen.


Mait 2 dagar
Detta är väldigt typiskt för mig, jag är en nostalgiker och avskyr att saker inte alltid är som de alltid har varit. Kan vi inte både ha bebis Mait och alla andra stadier hon kommer gå igenom för alltid? För jag är helt säker på att vi kommer sakna den krypande bebin, den trotsiga tre åringen och tonåringen precis lika mycket som bebis Mait. Men det gör ändå lite ont att tänka på att bebis tiden går så fort och bara tanken på att den inte kommer tillbaka är svindlande. Det är helt fantastiskt att få vara med på Maits resa och mitt i allt det här kan jag inte låta bli att längta tills när nästa resa börjar. Men det får bli när vi har börjat sakna tre års trotsen =) Sen tröstar jag mig med att det är först när bebisar är nio månader som de börjar förstå att de inte är en del av mamman längre, så jag har nästan sex månader till med MIN Mait, eller okej då VÅR Mait =)

Mait och MU igår.


Fötter


Mait hittade sina fötter ikväll. Som ni kanske minns så började hon studera dem förut. Det är nog några veckor sedan detta hände och då hade hon dessutom jätte roliga strumpor. Idag eller snarare nu ikväll låg hon i bara blöjan och helt plötsligt säger Magnus att hon håller i sin fot. Inte bara än gång utan allt mer målmedvetet så fångade hon in den och höll fast.


ger hand greppar höger fot...


...fortfarande höger hand men denna gång är det vänster fot som är fångad.

Framsteg kan detta kallas, det är så HÄFTIGT med alla dessa små, eller i bebisens värld stora, upptäckter och kunskaper som förvärvas varje dag. Ser ni att hon har hela tre valkar på låret? Det finns faktiskt en fjärde längre upp också =)

Trevlig kväll!

.

50 kr rabatt


Jag fick en rabatt kupong på 50 kr på lindex när jag blev medlem i Lindex club så i dag när vi var på stan tittade jag självklart in där. Tänkte bara ta en body för en femtilapp så jag i alla fall utnyttjade kupongen, men det gick inte för sig, jag måste alltså handla för mer än kupongens värde för att få använda den. Hade redan innan bestämt mig för att köpa en särskild body men nu fick även ett par matchande velour byxor ur deras ta 3 för 2 sortiment. Lyckad shopping då jag vet att Maitan har andra bodysar som går med byxorna i just storlek 74 som det fick bli på dessa kläder. Jag gillar matchning, så länge det inte är ljusrosa och volanger vill säga =)


Bodyn är dock i samma turkosa som byxorna med gröna kantband.


När jag får pengar så kommer Mait även få den här bodyn till i sommar, hon har valt den själv.
Traktorer is the shit!



VÅR!

dsc00143 (MMS)

Tro det eller ej men våren har äntligen hittat till Umeå, lycka! Efter en sväng i affärer på stan och lunch med bästa gänget tar vi oss en omväg hem i den härliga SOLEN! För varje steg känner jag hur livet kommer tillbaka. Nog för att den här vårvintern varit bättre än på många år men lite vårdepp har jag ändå varit. Har Mait och Magnus att tacka för det ovanligt lätta sinnet, vad vore livet utan ER och så solen förstås =) Hoppas solen lyser i resten av Sverige idag.


Hela gänget!

dsc00140 (MMS)

Vi har lyckats, alla 6 bebisar med mammor kom och lunchade på stan. Första gången vi är alla sen sista bebisen tittade ut i början av februari =)


Det vänder


Det är inte bara Maitan som vänder sig hit och dit utan idag, onsdag, vänder veckan mot HELG =) Inte en dag för tidigt!
Vi klev upp med tuppen ( kvart i sju) och har hunnit med en powerwalk på 50 minuter, dusch och frukost.


redo!
Nu sitter jag och Mait här vid datorn snart redo att bege oss ner på stan för att träffa mammamaffian. Det var dryga tre veckor sedan sist så det finns en del att surra om vid det här laget, ska bli skönt att prata lite tjejsnack och strosa i affärer. Gjorde det i och för sig i går med med Helena när jag tänker efter =)

Ha en UNDERBAR onsdag!

"Tidig" kväll


Jag har en bra bok som jag kommit halvvägs igenom så nu tänker jag dra mig mot sängen och läsa lite. Mait har precis fått sitt sena kvällsmål och älsk kollar på dokumentären på SVT. Hade tänk kolla jag med men den handlar om vuxna ( ??), främst män, som slår världsrekord i olika arkadspel. Helt sjukt!  Mest fokus är på spelet Donkey kong. Som sagt, helt sjukt att de ens kan anses vara vuxna, men men...

God natt!

Min gubbe

Är oftast en riktig klippa. Idag har han storstädat, jag fastnade på internet och med amning och han donade på utan att klaga. Till skillnad från mig som oftast utstöter någon harang om att jag inte är hemmafru utan föräldrarledig ;-) Efter det har han och jag delat på tvätten som höll på att ta över vårt sovrum. Nu är snart det berget bestiget och jag ser fram emot en kväll i soffan med min gubbe. I soffan blir det och det är kväll, men jag får nog inte så mycket sällskap för den här synen mötte mig när jag kom från tvättstugan nyss. =)


Kärlek!


Han har förtjänat att sova en stund så här innan DOX ( tisdagar är dokumentärkväll på SVT2) börjar vid 22.00. Då ska jag förföra älsk till vakenhet med vaniljglass och svärmors goda limehallonsås. Efter mina dryga 20 000 steg idag kan jag synda lite så här på kvällskvisten. Och Magnus har  förtjänat lite synder  än mer då han  imorse tog morgonpasset  med Maitan vid 06 imorse och lät mig sova till 06.45.

Du är BÄST!

Hoppgunga!



Hur ska jag göra nu?



Jag kom på det! Så ROLIGT jag har det!


Idag har vi premiär hoppat i hoppgungan, eller vi och vi, Mait har hoppat, jag har fotat och Magnus har sett på. Precis som vanligt =)


Men så kom pappa och störde...

bästa tävlingen


Vill DU bli resereporter hos solresor? Missa inte denna tävling i så fall!



Jag är med och tävlar för vi skulle självklart vara helt perfekta :-)

Tävlingsreglerna är enkla så surfa in HÄR och var med!

6095

Så många gram väger Mait idag, stora onge tycker vi då som har haft en snärt flicka fram tills nu. Hon är förvisso hela 64 cm lång så någon knubbis är hon inte, än.

Har jag sagt att Mait har varit ovanligt torr och känslig i hyn sista veckan? Jag tror jag kommit på vad det berott på, hos farmor och farfar i Mora tvättade vi upp hennes kläder och då använde vi vanligt tvätt och sköljmedel. Här hemma har vi enbart tvättat hennes kläder, lakan och filtar i Neutral för att undvika parfym och allergiframkallande ämnen. Tror hon reagerade på det "vanliga" tvättmedlet. Nu är bara frågan, reagerar hon för att hon är ovan vid "vanligt" tvättmedel och vi skapat ett problem eller är hon så pass känslig? Hon är ju trots allt en Essexonge =)
Vi har spenderat merparten av dagen med Helena och Bastian nere på Strömpilen. Jag var duktig och handlade ingenting förutom lunch, kan i och för sig bero på nollan som lyser som en SOL på mitt kontoutdrag... Nu blir det städning och tvätt för hela slanten!

Ny badade

Då har jag och Mait varit ute på en timmes powerwalk, ätit frukost och nu ligger vi och  njuter av att vara nybadade. Mait verkligen Ä L S K A R  att bada när vi gör det tillsammans i badkaret och idag för första gången så kom det ett riktigt skratt bubblande ur hennes lilla mun. Eller bubblande och bubblande det var mer ett IIIIIH aiiiaIIII när vi lekte flygplan över vattenytan. Dagens bästa stund!



Nu ska jag smörja in mitt lilla lypsyl och sen ska vi ta förmiddagen som den kommer. Det enda jag vet är att jag har en mango smoothie och en bra bok som väntar =)

Underbara morgon

Så utvilad som jag känner mig just nu, trots betydligt kortare tid i sängen än under semestern har jag inte kännt mig på minst två veckor, kanske mer. Två orsaker; vår EGEN säng och en dotter som bara ätit EN gång under natten.

Under i princip hela semestern har Mait varit ur lag med dygnet och matrutiner så hon har i stället för att äta ordentligt 5 gånger ätit 50 ml här och 100 ml där, jobbigt för alla. Men nu har det blivit ändring och det viktigaste för oss är att få ordning på hennes sömnvanor igen, vi är på god väg, men jag vill även jobba bort nattamningen, några idéer? Jag helammar inte längre utan ammar på kvällen vid 22- tiden, och toppar med flaska och sen ammar jag igen på morgonen vid 7- tiden där emellan har hon även fått flaskan vid 03.30. Jag har inte tillräckligt med mjölk längre för att mätta henne så nu är beslutet taget, jag kommer sikt på att amma morgon, eftermiddag och kväll så får vi se om det går. Hoppas att vi om cirka två veckor kan börja ge gröt på kvällen och med lite tur kanske det bidrar till att få bort nattmålet. Tips och trix mottages tacksamt =)


Nu är det dags för  en morgon powerwalk och sen ska jag och Mait njuta  i BADET, tänk vilken lyx efter längre perioder utan obegränsat med varmvatten.

GOD natt


Det ska bli så SKÖNT att sova i vår egen säng inatt. Tror minsann den lilla solstrålen som inte varit helt lätt att ha att göra med på kvällar och nätter tycker detsamma för ikväll somnade hon vid halv åtta, alldeles lagom om ni frågar mig. Nu jäklar ska vi tillbaka till ett liv med lite rutiner för Maitan och motion för mamman. Önska mig lycka till! =)

Nu blir det den efterlängtade sängen för en pigg och nyter start på morgondagen. God natt!

Mait 15 veckor



Tiden går så jäkla fort och vår lilla solstråle är redan 15 veckor. Har ingen koll alls på tiden men såg att det ju är måndag och då blir hon större, eller ja det blir hon ju varje dag =)
Som jag skrev i förra inlägget så har jag inte tyckt det har hänt så mycket i utvecklingen de senaste två veckorna. Dels så är hon "mellan" två utvecklingssprång och sen har det varit så mycket nya intryck så det kändes helt normalt att hon inte utvecklat så mycket nya färdigheter.

Vad fel jag har haft. När vi kom hem i eftermiddags och jag la henne i babygymmet så insåg jag att hon dels blivit mycket STÖRRE samt har betydligt mycket mer koll på både armar och ben, händer och fötter. Det är inga problem att stoppa händerna i munnen och då framför allt pekfingrarna, hon viftar målmedvetet till figurerna i babygymmet och greppar i allt som kommer i hennes väg. När hon ligger på mage, vilket hon knappt gjort på två veckor då alla ska hålla i  henne hela tiden, så lyfter hon rumpan och för in benen under, hon tränar på att åla/krypa med andra ord. Hon sitter med enbart lite, lite stöd för att hålla balansen och drar sig upp till stående när vi håller i henne i händerna. När hon ska bajsa så visar hon tydligt att det är att föredra att stå upp så hon kan krysta ordentligt. Sötnosen! =)

Har hittat två kort som är ganska tydliga för att jämföra hur hon har vuxit över vår semester.

28 mars alltså 2 veckor och 1 dag sedan.

 

Mait och farfar i går söndag.

Det var lite svårt att hitta bra jämförelse bilder för vi har knäppt så lite bilder på bara Mait, det är alltid någon annan med på bilderna och det har varit ett fåtal tillfällen då hon legat på golvet under de här två veckorna. Men som ni ser så har hon tjockat på sig de här veckorna. Hon har fått några fler veck på armar och ben, men framför allt så fyller hon ut bodys nu. De båda gula bodysarna är från samma märke och är i samma storlek och som ni ser så är tigerbodyn bra mycket trängre än äpplet. =)

Knubbig överarm i den position den numera alltid befinner sig med ett pekfinger i käften =)


Home, Sweet Home


Då är vi hemma sen några timmar tillbaka. Just nu ligger vi och tar igen oss på sängen och bara njuter av att vara hemma. Hur härligt som helst. Det är lite lustigt för jag har inte tyckt Maitan har utvecklats särskillt mycket när vi varit borta men nu när vi är hemma igen så syns det verkligen att hon vuxit både på längden, bredden och lärt sig nya saker. Nu blir det lite mer vila innan jag ska iväg på jobbet. Bilder kommer till kvällen!

Ha det gött!

Hudiksvall, igen

Nu är vi för andra gången under vår lilla påsk roadtrip i Hudik. Den här gången blir det bara för natten och sen bär det av upp till Umeå. Skönt men lite vemodigt, då det är så underbart att vara nära famij och vänner. Jag längtar så tills vi har våra examensbevis i fickorna och kan styra kosan söderut för gott. Men först har vi en härlig sommar i Hälsingland att se framemot, lovely!

Imorgon kommer det komma en riktig bildbomb, trevlig kväll!

Lördags relax.

123b3bfc6cf937e1b3b65ab7b675013f.png


Bastun är varm, ölen kall och Mait underhåller farmor. Så nu passar jag och Magnus på att sätta oss i bastun med en varsin kall öl en timme eller två. Efter en SOLig dag på fjället som syns bakom bastun kan jag inte tänka mig ett bättre avslut. Livet är allt bra härligt =) Trevlig kväll!


Tuffa brudar!

-ba802f49c581bf5bc1af6794577f2f9.png

Mait har fått sina första solglasögon, coolast i stan =) Nu är vi fit for fight och drar upp på fjället som alla andra coolingar.


Familjen!

6afe413808b92fdc50368102baf3db43.png

Farmor köper upp halva affären på kläder åt Mait.
Magnus väntar på bättre tider.


Idre fjäll

64ab9e8ddeb325432c83ec8ccaa7b2d2.png

En syn varken jag eller Magnus föräldrar trott oss få se. Magnus som dragoxe, men vad gör han inte för dottern som ligger nerbäddad i pulkan. Nu ska vi njuta av  SOLEN =)


Vi drar...

534304f393f341e70885352d6f798fd2.png

... till fjällen fest hela kvällen...
Eller kanske inte för just i dag strötregnar det, men trevligt ska vi ha. Nu blir det lite sporadiska uppdateringar igen tills vi är tillbaka i Umeå på måndag. Trevlig helg!


Stackars Vilde


Den Vilde vovven har mest troligt stukat eller brutit en tå. Detta hände i måndags redan när han skulle möta mig och Magnus när vi varit och handlat. Han fastnade med klon i bron till stugan och ylade till. Det blödde lite och han ömmade när han gick. Nu har han blivit halt igen efter en väldigt aktiv dag igår. Funderar på om jag ska ta honom till veterinären, men det lutar åt att jag väntar tills efter helgen. Har läst om brutna tår hos hundar i diverse forum under dagen och det står att det nästan alltid läker själv om det hålls torrt och rent samt hunden vilar. Så nu ska vi få den Vilde vovven att vara lugn, lycka till!

Någon som varit med om något liknande med sin vovve?


Thumbnail


Idag torsdag

0-523ecc4cc22d241ebed3686e76e5be5f.png

Idag torsdag styr vi kosan mot Magnus släkts stuga i Idre, just nu känns det lite trist för det spöregnar har i Mora, men i helgen ska det bli kanon väder har de lovat. Det är många år sedan jag var i fjällen på vintern men det bästa jag visste som barn var att sitta nedgrävd i en snövall, sola och läsa en bra bok så jag hoppas det blir tillfälle till just det =) Mait är lika förnöjd som vanligt och ligger här bredvid och pratar på.


Inte alltid guld och gröna skogar


Det är inte alltid guld och gröna skogar att vara på resande fot med en tremånaders tjej. Missförstå mig inte, det är helt U N D E R B A R T  att vara här nere i Hälsingland och Dalarna med familj och vänner, men det är även väldigt svårt att hålla rutiner. Mait har ju som ni kanske märkt varit duktig på att skapa sina egna rutiner och sänggående har aldrig varit något problem. Nu har vi dock stött på lite patrull och lillstumpan vill inte riktigt komma till ro lika bra som hemma. Sista veckan har hon sällan om inte aldrig kommit i säng innan åtta, dock är det ju sommartid så det är ju hennes sju, men hemma var sju i senaste laget. Nu är det allt oftare klockan närmar sig nio innan hon sover, hon har även börjat kräva lite mer nattning nu när hon verkligen bor i folks famnar. Vi har annars varit väldigt noggranna med att hon ska somna i sängen och inte i någons famn, men det är inte så lätt att få stolta mor och farföräldrar, vänner och annan familj att tycka samma lika. Det är ju bara idag. Jo visst, men för oss finns risken att det blir en vana som väl hemma i Umeå blir en ovana. Detta resulterar inte bara i att det är just sänggåendet som krånglar utan jag får även svårare att få henne att somna om efter nattamningen och min annars så goda sömn har nu börjat naggats väldigt hårt i kanten. Det är inte kul att klaga och vi vill verkligen inte missunna någon att mysa med Mait, men jag har insett att vi ändå måste hålla på våra och framför allt Maits rutiner för att inte sitta i skiten när vi kommer upp till Umeå igen.



Förhoppningsvis så får vi bättre ordning på nätterna när vi kommer upp till Umeå igen. Jag har inga större förhoppningar om att jag kommer kunna helamma igen. Som det är nu så får hon en till två flaskor per dygn, och när hon väl är fyra månader tror jag vi kommer ge henne gröt till middag istället för flaska. Det är på eftermiddagen/kvällen jag sinar. Med lite tur kan jag då amma innan sänggående och med ännu mer tur så sover hon då längre på natten än när vi bara ger flytande kost. Det kommer vara en betydligt mycket gladare och piggare mamma då =)

Dagens kort





Jag önskar jag kunde vara precis som den här skylten uppmanar till, lugn som en ko. Fast å andra sidan så  är det nog en skylt för att visa vägen till en KOLugn.

Trevlig kväll!

Igång!


Efter förra inlägget då det var meningen att vi skulle börja tvätta bilen på direkten tog jag med mig Mait och Vilde på en 80 minuters powerwalk. Tanken var inte att vi skulle vara ute så länge men det var så härligt! Efter denna kickstart på dagen hjälpte jag Magnus att städa Guldrun invändigt så nu är hon så fin så fin =) Måste nästan bjuda på en före och efter bild för det är så stor skillnad. Det är ju när det syns att man gjort något som det är kul att tvätta och städa, eller hur?


före


efter

En jäkla skillnad som ni kan se, även insidan har fått sig en rejäl avdoning. Nu blir det stan, eller Mora centrum resten av eftermiddagen sen kommer Magnus farfar Åke få träffa Mait för första gången i kväll, det blir kul!


God morgon.

633cb5639ef56e0662fa50b355e4fc98.png

God morgon. Idag är det tvätt av bil som står på schemat. Guldrun är SKITIG. Jag satte Mait I vagnen så hon skulle kunna vara med men det tog inte ens 30 sekunder så sov hon =) ha en kanon onsdag!


Nu jävlar!


Nu när påsken är till ända och godishelgernas godishelg är förbi är det dags för mig att ta tag i fläsket och köra igång. Nu jävlar ska här bli skärpning med kost och motion. Förhoppningsvis får jag med mig den mindre motiverade sambon också =)
Det borde inte bli så svårt att komma igång, Vilde ska promeneras varje dag och jag ska minnsan göra om våra långpromenader till powerwalks istället, minst 60 min/dag är målsättningen, får se om jag lyckas. Sen när sköna Maj är här så kommer powerwalksen bytas ut mot intervall löpning/powerwalk. Mitt mål är att när vi flyttar till stugan för sommaren så vill jag klara av att springa fram och tillbaka till stora vägen ( 5 km ) utan att pause. Min mage, som jag numera får träna, yeay!, ska klara av 200 situps vid samma tidpunkt. Så lagom till midsommar ungefär. Har reggat mig på funbeat för att ytterligare boosta mig att träna. Nu jävlar!

Skönt


Vill ni veta en sak, det är näst intill ett erkännande. Det är väldigt SKÖNT att vara utan internet några dagar. Livet blir inte fyllt av lika många måsten som annars. I och för sig kan det ju även bero på att vi inte varit hemma och behövt laga mat, diska och allt sånt där lika mycket som i vanliga fall. Men jag är väldigt säker på att det faktum att vi varit utan internet gjort att vi ägnat mer tid åt familj och vänner. Stor tumme upp! Tror jag ska detoxa mig lite oftare. Är inte bara bra för att avstressning utan även för relationerna runt i kring.

Trevlig kväll!

Det händer saker


Vet inte riktigt hur jag ska kunna dela med mig av allt som hänt  för det har hänt några riktigt stora saker som jag berättar om lite snabbt.
Gammel farmor Karin ( min farmor) fick träffa Maitan för första gången, helt underbart att se hur äldre människor och bebisar får kontakt. Vi knäppte även ett klassiskt fyra generationers kort.


Farmor, jag med Mait och morfar.

En annan person som fick träffa Mait för första gången var min lillebror Emil, Mait morbror. Det var en stolt och rörd Emil som höll Mait för första gången. Han hann inte ens få av sig jackan innan Mait var hos honom. Ett stort ögonblick, men kanske mest för mig och Emil. Mait var lika obrydd som vanligt =)


Finaste Mait med bästa morbror ever =)

Gullungen har så klart blivit rejält bortskämd av både morfar, Mona, Morbror och Jennifer. Inte bara med kramar och kärlek utan även med presenter. Hon fick en jätte rolig mjukis kossa av Emil och Jennifer som hon sedan har smajlat åt hela helgen. Det är det första icke mänskliga ansiktet som hon ler mot och idag har hon även smajlat mot en gubben i lådan leksak som hon fick av Monas dotter Angelica med familj. Det är så kul att se hur hon upptäcker nya saker och hur roligt det är att göra det. Gullunge!


Mait och morfar =)

Helgen har som ni märker varit helt tillägnad mys med min familj, underbart! Påsken har som vanligt varit fylld av godis, mat och lite vin, mums!
Amningen som innan helgen krånglade är nu på bättringsvägen och jag tror att problemet grundades i att jag var förkyld och producerade dåligt med mjölk samt att Maitan var täppt i näsan och inte kunde äta ordentligt. Vilja, saltlösning och ersättning har räddat helgen och nu är vi båda mycket kryare och flaskan kommer bara fram inför natten och då egentligen mest för att Mait ska sova så läääänge som möjligt =)


Kameran är som alltid spännande =)


Mora nästa!...

-d23f71fa136c63d1edfe1257b384855.png

Mora nästa! Nu lämnar vi Härnebo efter några helt fantastiska dagar. Underbar strålande sol, god mat och bästa sällskapet. Känns jobbigt att lämna folket, men nu är det Magnus släkts tur att rå om oss men framför allt Mait. En annan rolig sak med Mora är tillgång till internet, äntligen =) det blir kommentars besvaring och ikapp läsning. Trevlig eftermiddag!


många presenter...

35953d6759c1d153d9d18d60604fadfe.png

många presenter har Mait fått i helgen. En av de bästa var Bumbostolen som morbror Emil och Jennifer kom med. Inte vacker men så praktisk. Nu sitter hon snällt på köksbordet och kollar på när vi lagar mat. Helt förnöjd pratar hon på och använder glatt de nya orden ihaaa, jihii som hon hittat i helgen.


Inte bra

Jag vet, det är inte bra av mig, mitt bloggande alltså, eller snarare avsaknad av bloggande. Lovar bättring, men det blir först om en dryg vecka då vi är tillbaka i Umeå. Nu får ni hålla tillgodo med MMS inlägg och från mobilens internet. Jag känner mig väldigt handikappad. Läget är som sådant att hela lilla familjen är förkyld. Vi är mätta och belåtna efter för mycket mat och godis:) nu blir det umgänge med familjen resten av kvällen. Glad påsk!

Glad påsk från den finaste pås

0-30b562a5ab40bf416948df3991a501ca.png

Glad påsk från den finaste påskkycklingen.


Påsk badet.

0-726c73c93af4e0a13534f27ebb1b5b1f.png

Påsk badet.
Man tager vad man haver, har finns varken badkar eller badbalja så en stor plastlåda far duga åt Mait. Så nu är Påsk badet avklarat och vi är redo för helgens festligheter.


God morgon fredag

3e9d02e3f4c97874cd9f1ac9a076cad0.png

God morgon från Härnebo. Finaste BLÅ ögonen kollar så stort på mig när vi ammar och myser, kärlek!


På plats!

Nu är vi äntligen på plats i Härnebo. Mait sover i sin säng efter en flaska ersättning. Jag tror att det är dags att börja komplettera med babysemp på kvällarna för nu har det "sinat" flera kvällar i rad. Jag är van vid att amma vid 17, 23 och 05. Sista veckan har det varit varannan timme mellan 17 och 23, väldigt tröttsamt. Hon sover även oroligare. En förklaring kan vara miljöombytet och en annan förkylningen hon dragits med och fortfarande gör. Ska INTE ge upp utan fight, men vi ska ge flaska om hon inte är nöjd vid läggning och se om det blir bättre. Hoppas! Fast mest av allt vill jag fortsätta hel amma. Kanske får BVC tanten rätt för hon tyckte det var helt okej att sluta hel amma nu när hon är över 3 månader. Och jag som tycker det är så mysigt att amma nu =)

Snart så kan jag och Jessica sätta

0-5026949969581ab93a79e8c940e4b6db.png

Snart så kan jag och Jessica sätta vår plan i verket. Para ihop Eddy och Mait =) Det ska börjas i tid och Eddy har ändå fått vänta nästan två år på sin utvalda =)


Trötter Så...

4bd6f856192e43ebb16b3f648f9855d5.png

Trötter
Så har rolig är vår onge när vi går på besök..


070331

Igår var det TRE år sedan jag och Magnus blev ett par, happy times! Ganska svårt att tänka sig att för lite mer än tre år sedan var vi båda singlar och tanken på barn, volvo och allt det där var ganska avlägsen. Nu sitter vi här med världens finaste dotter och varandra och förundras varje dag över att vi har varandra. Kärleken är större än något annat =)



Fläng


Just nu känns det som vi inte gör annat än flänger mellan fikan, stan, kompisar och andra sociala åtaganden. Men det är kul och idag rullar Guldrun med innehåll vidare till stugan för en lugn och skön påsk med pappa, Mona, Broder Emil och Jennifer. Även MOnas barn dyker upp på påskafton. Trevligt värre. Det "bästa" är att få träffa Emil. Han har inte sett Mait IRL än och oss har han heller inte träffat sen i augusti då vi  sågs i stockholm en dag. Jobbigt med avstånd =(

Nu blir det till att packa ihop alla pinaler vi spritt runt om kring oss i pappas lägenhet och sen bege oss till Jessica på lunch. Någon gång innan middag ska vi sen rulla mot Härnebo, lovely!

Hoppas er skärtorsdag bjuder på påskkärringar och godis =)


RSS 2.0