God kväll



Borde väl skriva god natt men jag vet så väl med mig att jag inte kommer lägga mig förräns hockeyfinalen är avklarad. Inte för att jag gillar hockey särskilt mycket, men vafan det är ju USA - Kanada i Kanada om OS-guld, kan jag inte missa helt enkelt. Hoppas det blir lite fina slagsmål bara så det blir lite underhållande ;-)

Dagen har i övrigt bestått av turer mellan soffan - köket - datorn - babygymet, inte speciellt händelserik med andra ord. Mait blir två månader idag och tanken var att jag skulle knäppa lite kort på henne som visar hur stor hon blivit, men det hade jag helt glömt bort när jag la henne vid sju så det får bli ett "månadskort" imorgon istället. Jag har dock haft kameran i näven mest hela dagen när jag inte kunnat göra så mycket annat, tror det blivit över 200 bilder på Mait idag, dock ingen likadan som när hon blev en månad. Aja, imorgon som sagt.




Babygymet var verkligentvå väl investerade hundralappar, Mait kan ligga där i timmar och kolla. Hon har börjat koppla att hennes viftande med armar och ben gör så att Mumin med familj rör på sig där de hänger och dinglar. Har varit jätte skönt idag att hon är så lättroad och förnöjd, jag har inte orkat många meter och M jobbade natten som var och har inte heller varit vidare pigg. Men som sagt, Mumin är kanon!



Två månader går fort, försvinnande fort. Tycker fortfarande hon är vår lilla spädgris ena stunden för att nästa häpnas över hur stor hon blivit och hur mycket hon utvecklats. Det är fashinerande om något att ha ett barn att ta hand om och älska.

Kan inte ens föreställa mig livet utan dig du underbara unge och ändå har du bara varit hos oss i två ynka månader. Tänk att vi hade så mycket kärlek i oss som inte hade utlopp, vilken tur vi har som har fått dig att älska och ge all den oanvända kärleken!


Sötnos



Det är tur att sötnosen Mait är glad när jag är trött, less och sjuk =)


Less



Jag skulle aldrig ha påstått att jag var frisk i början av den här veckan, nu sitter jag här med 39 graders feber, ont i hela kroppen och snorig nånting. Less, less och ännu lite mer less. Nä nu ska jag hålla mig inne på soffan tills jag inte känner av det minsta, synd att OS är slut idag. Ännu mer less. Nä nu ska jag gosa lite med Maitan och göra det lite bekvämt i soffan. Trevlig söndag!

Vilde



Tycker själv det har varit lite väl mycket fokus på lillan här på bloggen så jag bjuder på torsdagens promenad bilder, kan inte bli annat än vackert när man fotar världens finaste hund =)


 

 


Trevlig fortsättning på lördag kvällen!


-

hunger



Jag är så hngrig att min mage knorrar. Det händer inte ofta numera kan jag lova. Började dessutom dagen med en stor tallrik gröt så jag är lite förvånad att jag är så här hungrig.. Nåväl ska invänta Ellen, om hon har tid för lunch vill säga, och sen inhandla något smarrigt att käka. Om hon inte har tid med lunch så kommer jag inhandla något smarrigt ändå, man är ju inte dum ;-) Lite lyx får jag allt unna mig lönefredag  som det är =)

Nu somnade lillskruttan på golvet här bredvid så idag kanske jag till och med får äta lunch med båda mina händer, lovely!

Tips mottages



Vi ska på trettioårs kalas imorgon, men what to buy?? Hjälp!

Snart blir det turné men först god natt



Vart tar dagarna vägen egentligen? På söndag blir vår lilla älskling två månader, fatta två månader! Det är hur lång tid som helst och ändå känns det som det var igår hon kom till oss vår lilla älskling. Ibland kan jag börja tvivla på min egen förmåga och om vi ( jag) tar tillvara på tiden nog. Men så tänker jag om. Hur ska jag inte kunna och varför skulle vi inte ta tillvara på tiden? Vi har redan så många fina minnen sedan Mait kom och fler ska det bli, längtar mer och mer till påsk då vi ska göra turnè söderut. Släkt i parti och minut kommer det bli, ska bli kul, säkert ganska jobbigt att bo i ryggsäck med en tre månaders men för mina och Magnus föräldrars skull så gör vi det. Ska bli så kul att de ska få "lära känna " sitt barnbarn, de har enbart träffat henne några få timmar hittills ju :-( Jätte trist!

Men för idag säger jag god natt och på återseende. Imorgon är det helg =)

Hemma igen



Så, nu har vi kommit hem efter vårt sjukhusbesök. Det är, precis som den första läkaren trodde, en förfrysning. Den kommer läka bort av sig själv i sinom tid, men vi ska vara försiktiga med kyla under våren och vara vaksamma nästa vinter också för det är inte säkert att känsligheten i hyn på det stället går över i år. Annars sa de bara att det kan hända vem som helst så vi skulle inte ha dåligt samvete, de ser bra mycket värre, och sa att det är mycket mycket värre om fingrar/tår eller näsa/öra är det som blir förfruset, det är sämmre cirkulation där så det är svårare för området att läka då. Så tur i oturen med andra ord!

Efter sjukhuset gick jag och Maitan  förbi universitetet och lunchade med pappa Magnus. Väl hemma plockade jag med mig Vilde och Gunnar ( kameran) och tog en timmes promenad i solen, helt underbart väder ute idag. - 10 grader och strålande sol så i solen är det flera plusgrader. Och som om inte det räcker så är det helt vindstilla! Lovely, äntligen lite ordentliga vårkänslor.

Nu ska jag ta tag i den andra hälften av gårdagens diskberg. Ujja!

Sjukhuset

Nu är vi på barnmottagningen, mait och jag väntar på läkaren som förhoppningsvis kommer snart. Mait pratar på och jag provar att Blogga med mobilens internet:)

 

Uppdatering: Läkaren kom  in när jag tröck på "publicera" knappen. Han tyckte det såg ut som en förfrysning men vill ha en till läkares åsikt.


GOD morgon



Morgonen började riktigt bra, klev upp för att kolla på tredje perioden i kvarten Sverige - Slovakien. Tyvärr så gick det inte vår väg så morgonen är inte fullt lika bra längre. Men solen skiner och vi är friska så jag ska inte klaga. Nu ska jag packa ihop oss och promenera till sjukhuset för Maits tid på barnmottagningen, vi ska få reda på vad det är hon har på kinden.

Trevlig torsdag!

Fullt upp



Den här dagen har verkligen varit helt jätte full med saker för mig och Mait att göra, främst sociala åtaganden. Imorse var mammamaffian här på brunch, sen for vi en snabbis till Hedlunda för fika med det gänget och sen blev det till att träna med pappan. Nu är vi alla tre nybadade och mätta och ska se lite på OS och slappa. Får se om jag orkar ta tag i diskberget efter mammamaffian...

God natt






Borde


¨Jag borde verkligen städa inför morgondagens invasion av mammor med bebisar, speciellt nu när lillan sover så snällt i egna sängen, men jag fastnade som vanligt framför datorn. Kollar på lite bilder från semestern.. Det var verkligen en härlig sommar!






Vecka 20 och vi tyckte jag var gigantisk ;-)

Längtar tills i sommar då vi får introducera Mait till alla våra favorit ställen och sysselsättningar. Tänk, det kommer bli en helt ny värld att uppleva =)
Angående besöket på barnmottagningen så har de inte ringt tillbaka så jag antar att vi inte behöver åka dit överhuvudtaget =)

Liw tänkte till =)



Skulle tro att mitt snilledrag i morse har sparat mig och Mait många timmars väntan på barnmottagningen. Jag ringde dit och frågade om de fått in remissen och vi inte kunde få en tid. Remissen var inte bedömd så de kunde inte säga om de skulle ge oss en tid eller inte, med andra ord hade det kunnat varit helt förgäves om vi gått dit och satt oss när vi vaknade. Nu inväntar jag samtal från dem om vi behöver gå dit eller inte, förhoppningsvis slipper vi det och är det så att de vill kolla på kinden så tänker jag kräva att vi får en tid. Det är inte säkert att de ger oss en tid eftersom det inte är akut tydligen.
Ni kanske undrar hur jag kan vara så obrydd ifall vi får träffa en läkare eller ej, men det beror på att vi till 99 procent vet vad det är som har hänt, så då känner jag inget behov av att träffa en läkare. En kollega på UG´s son hade samma lika när han var liten och det var helt enkelt en lättare förfrysning som går tillbaka på några veckor. Känns onödigt att springa på sjukhuset och ta upp tid som barn som behöver den bättre kan få istället.

Dock har jag lite svårt att förstå hur hon kunnat blivit så kall att hon förfrusit sig ( är väldigt lite och hon har inte ont osv. ) men det kan nog ha skett då vi promenerade med henne i bärsele. Det var inte mer än fem minus ute och vindstilla samt sol så jag tycker ändå det är konstigt, men ibland har vi otur! Tänker dock inte låta mig avskräckas men ska inhandla en "rånarluva" åt Mait så hon skyddas om kinderna. Vet inte riktigt hur jag ska lösa problemet med att hon dreglar och allt blir blött = kallt, får klura lite till. Någon som har samma problematik och har löst det? Tyvärr så har Mait för litet huvud för mössor med öron/kindlappar, vi skulle behöva sätta på hon ungefär 4 mössor under för att den skulle sitta på plats även i minsta storlekarna, lill älsklingen!

Nä nu ska jag återgå till städningen =)

suck



Vet redan vad vi har att göra imorgon. Dagen kommer börja med en tur till barnmottagningen för att kolla upp maits blema på kinden. Läkaren på vårdcentralen kunde inte säga vad det var så nu ska vi träffa en barnläkare. Dock har vi ingen tid men en remiss så vi ska invänta en lucka, kommer säkert ta helt jävla dagen! Är inte direkt nöjd med sjukvården just nu *morr*

Resten av dagen, om det blir någon dag kvar efter NUS, ska jag ägna åt städning och tvätt för på onsdag kommer mammamaffian på brunch. Blir lite svettigt att få in sex mammor och 6 bebisar i vårt kök, men det hade varit än värre om vi fortfarande varit gravida ;-)

Nu blir det OS resten av kvällen, hoppas lillskruttan vaknar och vill ha mat snart för mina bröst är sprängfulla, nackdelen med att jobba det här korta passet vi har på måndagar. För kort för att pumpa ur men för långt för att Mait inte ska behöva äta när jag är borta, ja ni fattar problemet va? Men så länge det bara är jag som lider är det lugnt =)
Nå OS och två nya medaljer om min känsla stämmer..

Läkarbesök



Packar ihop mig och gumman för ett läkarbesök innan gymmet. Hon har haft en stor röd fläck på höger kind, läkaren på BVC trodde det var en plita som växzer i huden. Om den inte blivit bättre idag skulle vi höra av oss vilket jag gjorde så nu ska vi till en läkare igen.

Ni kanske ser den röda fläcken på kinden, det är den som ska undersökas.

Mammas älskling!




8 veckor



Ja, ännu en måndag är här och vad innebär det? Jo att Maitan blir en vecka äldre. Stor tjejen ligger nu mätt och belåten här bredvid och tar sin förmiddags lur. Sen blir det promenad till gymmet och träning för hela familjen. Ska bli skönt efter förra veckans ofrivilliga uppehåll.

En fråga til ler med barn som är äldre än Mait. Dreglade de mycket när de va i den här åldern? Tycker inte jag gör annat än byter bodys och tipsa inte om haklappar odylikt för de funkar ändå inte, vi har provat ;-)

Torka



Ni kanske funderar på varför det varit en osedvanligt kraftig bloggtorka från min sida i helgen? Helgen har inte varit helg, den har varit allt annat än helg. Förutom att jag jobbat fredag/lördag kväll så var det total utförsäljning på Stadium här i Umeå på grund av brand i en byggnad bredvid. Försäkringsbolaget ansåg att kläderna på Stadium luktade rök så allt skulle bort till 75% av ordinarie pris. Snacka vi ville fynda igår.
Kidsen på UG sa att de öppnade 10 så vi stod i kön vid 9.40 igår. Vi är jag, Malin ( M´s syster) och min kusin Kristin. Väl på plats får vi reda på att de öppnat vid 08.00, surt sa räven. Trots 20 minus så stod vi i kö till 12.00 då vakterna snällt meddelade att de inte skulle släppa in folk igen innan 14, de måste tömma kassorna på folk för det var köer som var 4 timmar långa för att få betala. Vi gick! Dock fast beslutna om att återkomma för att fynda idag.
Väckarn ringde 07.00, Liw upp, gjorde fika, pumpade ut mjölk och klädde mig varmt. Idag var det till och med kallare än igår och blåst. 08.10 var vi på plats, först i kön =) 12.45 klev jag ut från Stadium efter en timmes shopping och två timmars köande för att få betala. Men det var det värt! Inte nog med att jag hittade nya skalbyxor och  en vinterjacka åt mig själv så fick både jag och M en varsin vårjacka, Mait fick även hon en skaljacka som hon kan ha om 1,5 - 2 år. Strumpor, kalsonger, bikini. Två par kanonfina skor åt mig och ett par åt M, vanliga kläder och träningskläder. Snacka hickup när kassan slutade ticka på 9400 kr, när rabatten var dragen kostade kalaset  endast 2300kr. Dyrt för vår dåliga student/föräldrarledig ekonomi, men nu behöver  vi inte handla sprot/fritids/ytterkläder/skor på ett bra tag =) Me like!

Ska tilläggas att den försäkringsman som bedömde skadorna nog har ett exeptionellt bra luktsinne för det vi handlade luktar då inte rök. Som ni kanske förstår så har alltså helgen gått åt, och datorn har jag knappt rört.

Nu ska jag äta, har inte riktigt fått upp värmen efter köandet trots årets vildaste shopping, bastubad, amningar och underfiltenmys. Det är svinkallt ute, tur svenskarna är heta på OS i alla fall ;-)

- 20



Nä nu blir det till att värma sig i bastun. Vi ( jag, Malin och Kristin) köade till stadiums utförsäljning i för dåliga kläder, -20, gympaskor och snålblåst i två timmar. Väldigt kallt och fruktlöst då vakterna meddelade vid 12 att de inte skulle släppa in folk på två timmar. Total stopp i kassorna. Nä nya tag imorgon nu V Ä R M E!

*poff*



Ungefär så tycktes det höras inatt, *poff*. Eksemen har nästan helt försvunnit, kvar är lite lite grann på höger öra, men nån dag till och det är nog ett minne blott. Tänker dock fortsätta smörja ända fram till återbesöket om en månad, lika bra att följa doktorns ordination. Ska nog låna lite mirakelkräm till mig själv har också lite eksem så här på vintern.

Idag sitter vi på universitetet, jag ha snart avslutat två skriftliga restuppgifter och ska påbörja den tredje, effektivt värre. Magnus har på morgonen skrivit tenta och kom nyss och bjöd på gofika, hur skulle jag och Mait klara oss utan honom? Inte lika bra, det är då ett som är säkert.

Nä nu ska jag återgå till mitt skrivande för om en och en halv timme kommer mina amla kursasre Dannie och Linnéa för att luncha med oss. Tro inte att Mait bli bortglömd, Linnéa har ju med sin son Knut, Maitans dejt ;-)

Praktikanten


Ser ni öststats väggen, den slitna klippansoffan och rosa affischer med hjärtan på? Ni ser rätt vi är på UG ( mitt jobb på UngdomsGård). Maitan var med på "praktik" och jag tog med kameran.


Mait och jag

Kidsen har både gosat med och fotat av Mait som självklart gjort succé, kan man göra annat när man är så här  söt?




Eksem



Vi har varit på 6 veckors lärkarkontrollen idag, fast Mait är ju 7 ( och en halv) vecka :-) Hur som allt såg bra ut ett stort OKEJ i rumpan med andra ord. Dock har vi funderat lite över hennes hud och nu fick vi bekräftat att hon har eksem, inte jätte mycket men det är en liten oroshär vid/på höger öra så nu är vi hemkommna med hydrokortison och essex att smörja med, hoppas det hjälper!

Kväller



Här blir det en tidig kväll framför OS. Kan bli spännande längd sprint och störtlopp, kvällen är gjord :-)

Färdig!



Jag är färdig, har till och med ätit frukost och klockan är inte ens 8, imponerande! Det eller snarare den enda som inte är färdig är Mait, och hon vaknar nu hör jag. Så lite kläder på madame och sen inväntar vi kusin för att ta en heldag av plugg eller i alla fall så länge som jag orkar med. Lite ont i halsen har jag, men feberfri och pigg. Hoppas inte jag smittar kusin bara, hon har tenta på fredag liksom större delen av Umeå..


Trevlig onsdag!



God natt


Nu är det dags för sängen. Känner mig mycket piggare och imorgon ska jag kliva upp T I D I G T och traska iväg med onga och plugga.. Jag tänker inte, jag SKA!
Känns lite drygt att jag inte kunnat träna den här veckan dock, inte ens några ordentliga promenader än. Men om jag är pigg imorgon så kan jag ta en redig promenad på torsdag och sen blir det ett pass på gymmet efter M´s tenta på fredag. Och ett pass till på söndag så blir det två pass den här veckan ändå, Sickan jag har en plan!

Jag påstår att jag ska plugga, det blir nog mest kaffedrickande med kusin vitamin, men sånt är livet :-)

God natt!

Trötter



Den här sjukan jag dragit på mig, eller kanske snarare  öm hals och hängighet är inte så rolig. Har ju haft så här ett antal gånger under hösten/vintern. Alltid höger halsmandel som blir svullen och öm, lite konstigt faktiskt. Funderar på att gå till doktorn och be dem kolla ordentligt, kanske de kan operera bort dem. Då får man äta glass i typ 2 veckor, kanske inte så smart när man ammar.. Hmmm.. Aja, får se om det fortsätter så här under våren, även om jag går till doktorn så dröjer det väl tre år innan de opererar, köer värre än på mellandagsrean till den svenska sjukvården. Till och med förnedringskassans telefonkö den 19:e är kortare...

Förövrigt så verkar vår dotter vara väldigt duktig på klockan, 18.00 - 19.00 varje, och jag menar varje, dag är det griniga timmen. Ganska lustigt och som tur är för mig så är det pappan som får ta hon då ;-) Älskar er!

Mait 7 veckor ( igår)



Som sagt, Mait har nu hunnit bli sju veckor, skulle ha skrivit det här inlägget igår, men som ijag skrev i nlägget innan det här så kunde jag inte logga in =(
Gumman känns så mycket större, stabilare och mer vaken än tidigare. Hon vill helst av allt leka flygplan eller promenera på någons mage. Passar det inte så ger hon i från sig väldigt bestämda läten, fast oftast är hon väldigt nöjd med tillvaron och jollrar som aldrig förr. Ler gör hon också och nu är det inte bara svarsleenden utan även när vi busar, helt underbart! =)




Trevlig tisdag från oss!

Hatar blogg.se



Nu är jag riktigt less på blogg.se. Försökte logga in konstant mellan 19 - 01 igår kväll men det gick inte. Allt som oftast går det inte att lämna kommentarer till blogg.se bloggar och den ny "förbättrade" användarmenyn är helt värdelös!! Skärpning!

Börjar fundera på egen domän, får se vad jag kan luska fram...


Sjukstuga



Ja ni läste rätt. Jag ligger i soffan och ömkar mig med ont i halsen och feber. Mait är lite allmännt gnällig idag, vet inte om det beror på att jag är så tråkig eller om hon också är lite sjuklig. Hoppas på det första. Nä nu ska jag ta en alvedon och försöka hitta något sött att stoppa i mig, lovade mig själv igår kväll att nu får det vara slut med godis och kakor, men det får vänta tills jag är frisk igen ;-)

Vi blev bjudna på bröllop idag. Den 24 juli ska våra vänner Linnea och Magnus gifta sig, tyvärr har de valt samma datum som min far fyller 60 år.. Hoppas det löser sig för jag vill vara med på bröllop. Men det är lång tid kvar, det hinner nog ordna sig med fester hit och fester dit.

Nä alvedon var det!

Ett tips



I alla de här babyboxarna som man som blivande förälder kan hämta ut finns det diverse bra och mindre bra varuprover. En av de bättre sakerna var nappen från MAM. Det har vissat sig här hemma hos oss att det är den nappen som är den absoluta favoriten. Lagom stor, rätt material och form, Mait ger den en stor facebook tumme.  Elin i preggomaffian hade även luskat reda på att det går att beställa precis dessa nappar med namn på från MAMs hemsida. Har försökt hitta dem på diverse olika sidor där det går att få personliga nappar men utan positivt resultat. Men nu har Elin som sagt räddat dagen för Mait. Det är lite små dyrt 6 nappar för 21 euro + 100 kr i frakt, men det kan det vara värt =)


 

 


Vilde, barnvagn och Gunnar



Det var vad jag och Mait tog med oss ut i skogen. Maitan har sovit i sin barnvagn i de dryga två timmar vi traskat runt i skogen. Vilde har sprungit, nosat och busat och jag har övat mina fotoskills med Gunnar ( kameran). En underbart skön eftermiddag.
Vi har verkligen invigt vagnens offroad funktionalitet idag och traskat på skoterspår och dylikt, den är helt underbar. Har inte kört fast, vält eller något annat jobbigt. Det enda som hänt är att jag tappade mina solglasögon någonstans i skogen =(


Som ni kan se, hyffsat offroad :-)


Fick till lite häftiga bilder, klicka på dem så blir de större.




Det blev några motljusbilder idag med, det är svårt att låta bli när det är så underbart ljus. Är faktiskt riktigt nöjd med några av dem, kuligt!






Vilde får som vanligt agera modell, han är lite svår att regisera,
men han är ju vacker hur dålig fotograf jag än må vara..



Vagnshjul på vägg


Berg i snö




Vilde busar i snö








Good morning umeå



Kan man bli annat än på bra humör när det som väcker oss är solen? Nej, precis det går inte! En jollrande bebis, världens underbaraste sambo och sol får mig att känna mig som världens lyckligaste, fast det är jag nästan jämt numera. Får se vad dagen bjuder på, men vore det inte så mycket snö på vår uteplats skulle jag lätt ta fram en stol och sätta mig där för att njuta i solen, kanske lite varmchoklad och en ost macka ;-)

OS



Som om det inte räcker med att jag är jätte dålig på att blogga nu när Mait kommit till oss så är det dessutom OS i över två veckor. Förvänta er inga underverk för jag är lite av en nörd, eller kanske mer man än kvinna när det kommer till OS =) Ja med detta vill jag ha sagt att jag kanske kommer prioritera ner bloggen ännu ett steg för att kunna kolla på OS. OK va?

Så med detta sagt ska jag fortsätta kolla på skidskyttet och hemifrån vår soffa hejja fram ACO och Helena Jonsson till en dubbel, med ACO högst på pallen så klart ;-)

.

Lördagsmys



Känns fel att skriva att vi har haft lördagsmys bara ikväll för vi har haft en riktig mys/slappar dag. Tanken var att vi skulle ta oss iväg till gymmet, men vi tog en riktig långpromenad i skogen istället. För att ta oss fram så smidigt som möjligt fick Maitan åka sele idag med. Dock fick M ta henne idag så bar jag den betungande bördan av ett stycke kamera och hundkoppel. Vilden fick som vanligt vara lös när vi kommit till skogs =)


Mait somnar så fort hon sitter i selen och det börjar gunga, lillhjärtat!




Riktigt soligt, funderar på hur jag skulle gjort för att tona ner solen, UVfilter kanske?





Som ni ser så hade vi riktig vårvinter här idag, helt underbart med en sol som värmde och vindstilla. Tänk vilken tur vi har som bor så nära inpå stora grönområden trots att vi i princip bor ett stenkast från centrala Umeå. Det är en av de största fördelarna med att bo i Umeå.

Höres!

Tv-tittar



Just nu sitter hela familjen framför Tvn och kollarp å repriseringen av OS invigningen. Eller jag vill ut och gå för det är kanon väder idag med, men älskade M ville se invigningen så fine. Nu när intågandet av alla länder är klart och den konstnärliga delen som det så fint kallas har börjat ser det ut så här i soffan bredvid mig..




Medan jag kollar läser jag Lasse Anrells krönika i Aftonblaskan. Vad ska jag säga, jag håller med än så länge. Nu blir det skogspromenad för oss  i stället. Det enda sevärda verkar vara Gretzkys tabbe och den ligger nog på tuben för beskådan..

Tjipp!

SOLigt



Idag har det verklgien varit en försmak av våren. Inte jätte varmt, men solen har verkligen varit framme hela dagen, lovely!
Vi har tagit det precis så lugnt som intentionen var redan igår. Vid lunch hade vi precis fått på oss lite kläder och tog en tur till ICA för att inhandla sallad och popcorn. Efter lite mer mys med M som var hemkommen från skolan när vi kom in igen har skruttan ätit och sovit. SOv gjorde hon under den längre promenad vi tog efter att M for på jobbet. Helt underbart väder ute och ca 8 minus grader, perfekt dag för att ta Mait i bärselen och få en rejäl tur i skogen.



När vi kom in igen sov Mait en halvtimme till och sen har vi badat, mysigt värre =)

Nä nu verkar hon inte nöja sig med mumins sällskap längre utan vill ha mat. Trevlig start på helgen!

Mysdag



Idag ska jag och Maitan inte göra ett skit! Eller vi ska ut med Vilde på långpromenad men det är rekreation. Förutom det så ska vi inte göra någonting. Bara mysa i soffan framför någon sitcom, ska börja ladda nu så vi kan hålla oss förnöjda hela långa dagen och till kvällen för M ska jobba ikväll :-(

Hoppas jag lyckas hålla våra intentioner om en görofri dag, den som lever får se ;-) Just ja, jag vill verkligen vinna tävlingen jag deltar i här nedan, håll tummarna för mig =)

Morötter och träningsvärk



Har precis kommit hem från jobbet. Mait sover så sött i soffan och M diskar, lika bra att passa på att få sig ett pass vid datorn innan det är dags att väcka skruttan för kvälls amningen och kliva i säng.
Jag måste bara få meddela att jag har träningsvärk nå så grymt i armarna sen gårdagens träningspass, men det är en skön smärta :-) Visar ju på att jag gjort något rätt och nyttigt i veckan.
På jobbet var det inte så många kids men vi spelade spel och åt nachotallrik. Gud vad gott det är med morötter och dill och gräslök dip, mumma!

Har även kommit fram till att jag nog har lite väl mycket sociala åtaganden som jag springer på så nu ska jag se till att ha måndagar och fredagar fria för hemma mys.
Måndag kvällar jobbar jag iofs men på dagen ska jag inte göra något annat än träna på morgonen. Tisdag är jag på högstadieskola mellan 12 - 14. Onsdag är det föräldragrupp mellan 14 - 16  och träning på morgonen. Torsdagar är det oftast lunch med preggomaffian och sen har jag mitt pass på jobbet på kvällen.  Fredagar brukar jag och Mait kliva iväg till universitetet och slå oss ner där med dator och diverse skoluppgifter samt en kafferanson XL och bara mysa.
Även om varje grej inte tar så lång tid så tar det tid att ta sig. Visst om jag går kombinerar jag dagens långpromenad med aktiviteten, MEN på min långpromenad ska Vilde vara med och han kan ju inte följa till ÖF, luncher och dylikt. Alltså blir det att klämma in en långpromenad och ta sig med bilen runt stan, det tar tid. Däremellan ska det finnas tid till att amma utan att känna stress, peta i mig mat vilket ofta glöms bort osv. Ja det har varit lite hektikst, men jag ska lugna ner mig till nästa vecka, jag lovar =)

Nu ska jag väcka min lilla ängel och göra henne redo för sängen, natti!

En tävling precis i min smak :-)





Nu kör Linda igång en tävling i samarbete med d7.se!
Nu har du chansen att vinna en "Goodbye kitty" t-shirt i valfri färg och storlek!

GOD morgon



Oj oj vad jag har sovit gott inatt. Lillan somnade vid 23 och vaknade för mat vid 04.44 =) inte helt fel med 6 timmars sömn. Sen var det dags igen vid åtta-tiden och nu sover hon igen och jag donar på här hemma lite smått. Ska förutom att ta en längre promenad med Vilde innan lunch leta reda på pyjamaser i storlek 62, de i storlek 56 vi har med fötter är för korta, så nu måste vi fram med några 62or. Ska även dammsuga av golven, plocka undan och dammtorka. Sen bär det iväg till Tella för lunch med preggomaffian, lovely!

Som ni märker så har jag lite kort om tid så nu avslutar jag det här lite hastigt och lustigt =)

God Natt



Nä nu blir det till att amma en sväng sen tänker jag stoppa mig i säng. Fördelen med att vara i farten typ hela dagen är att det blir så mycket lättare att komma i säng i tid =)

Jag och Mait har varit hos Hannah på Blingo party ikväll, go fika och fina kläder lockade mer än soffan, och nu suktar jag efter en jätte fin body i cirkusmönster åt Mait. Den är dock lite väl dyr för min mammaekonomi så jag får snällt vänta tills den finns på rea, om den finns vill säga.. Ska dock beställa nått hemligt paket, men det kan jag vänta med för de tar inte slut ;-) Nya kollektionen Blingo Lime var grymt snygg, önskar jag vore miljonär, gu vad mycket snyggt det finns åt både liten och stor =)

Nä nu ska jag förflytta mig till soffan, äta en munk och ge lillan från mejeriavdelningen innan det är dags för sängen och en ny dag imorgon.

God natt!

Nä mamma jag vill sitta!



Om Mait kunde prata är jag helt säker på att det är just den meningen hon skulle välja att säga oftast. Vår lilla dam är numera väldigt missnöjd om hon får ligga i famnen, hon vill sitta! Är ju då jag ser bäst vad som händer runt i kring mig, det förstår ju vi med... Lite roligt för hon visar prov på en viljestyrka som jag kan känna igen, hoppas inte det betyder att hon fått mitt humör också, voj voj!

God morgon



Eller kanske god förmiddag. Här har vi varit precis så effektiva som jag önskade igår kväll. Promenad med Vilde, grötfrukost och sen en timme på gymmet. Nu sitter jag här nyduschad och ska iväg på universitetet och träffa Charlotte för lunch.. Väldigt trevligt ska det bli :-)



Egentid


Hmm undrar hur den här natten kommer att arta sig? Mait sover redan i sin säng och föräldrarna njuter av lite egentid.
Men hur ska natten bli? Oftast somnar hon vid elva tiden efter att ha fått full tank och vaknar sen vid 04.00-05.00, blir det väckning vid 02-tiden inatt då? Det känns inte så värst lockande. Får kanske ta tillfället i akt och gå och lägga mig å de snabbaste =)
Vi ska i och för sig upp och träna i morgon bitti så det bästa vore om hon äter vid halv sju så kan jag kliva upp och promenera Vilde då. Om det blir så är vi på gymet vid åtta tiden och det vore bra för jag har mycket att göra imorgon..

BVC



Idag har vi varit på BVC igen, när vi var där förra måndagen vägde Mait 3960 g, var 56,2 cm lång och huvudet mätte 35,6 cm i omfång. Nu väger hon hela 4350 gram är 57 cm lång och huvudet är 36 cm i omkrets. Skönt att det funkar som det ska!
I övrigt pigg och frisk. Nästa torsdag är det dags för läkarkontroll, ska bli kul =)

Efter BVC så lämnade jag och Mait av M hemma och for upp på högstadieskolan, Bräntis, för att hänga där några timmar och göra reklam för "min" ungdomsgård, betald tid i ett fik är inte helt fel. Kan säga som så att en bebis är verkligen en icebreaker oavsett personers ålder. Kidsen har varit väldigt intresserade så hon var guld värd att ha med. Jag har inte behövt anstränga mig för att få kontakt med ungdomarna, de har kommit som flugor till en sockerbit =)

Häftigt!



Jag var med om en häftig grej när jag jobbade.
Det ringde i min mobil och eftersom jag inte kände igen numret så svarade jag. I andra änden var det en kvinna som presenterade sig som Mait ..... .... Min första kommentar var, Men det heter ju min nyfödda dotter också! Hon sa att hon visste det för hon bor i Rengsjö, Hälsingland och hade i sin lokaltidning Ljusnan sett vår  annons.

När pappa satte in den i Hudiksvalls Tidning så gick den in i hela Hälsinglands tidningar per automatik. Hon hade i alla fall sett annonsen och var helt överlycklig över att vi förde namnet vidare. Hon sa att hon så länge hon levt ( 66 år) aldrig hört talas om en person som varit yngre än henne som fått namnet Mait. 
Hon undrade hur vi kommit fram till namnet och jag förklarade att det är efter sambons farmor som bodde i Orsa när hon levde. Då sa hon att hon fått namnet efter sin mormor eller mormors mor som levde i Vattnäs, ett stenkast från Orsa. Den Mait hade för övrigt gått i skolan med Anders Zorn och var den yngsta i en skara med 14 syskon, där kan man snacka om en rejäl familj! Världen är då liten! Ännu ett kvitto på att det är ett ganska lokalt namn vi valt åt vår älskling. Vi pratade på ett bra tag, en väldigt trevlig tant må jag säga :-) Vi blev inbjudna på fika om vi har vägarna förbi Regnsjö, vem vet för det är inte långt  från stugan.. Hon kände för övrigt till min släkt som kommer från skogarna inte långt ifrån Bollnäs. Världen är bra liten ibland!

Nä nu ska jag ta skruttan och gå till sängs, tjipp!

Mait 6 veckor


Idag blir vår lilla tös hela 6 veckor, tiden går så försvinnande fort. Är rädd att missa ett endaste litet ögonblick när hon ler, är ledsen,hungrig eller trött för tiden går så otroligt fort. Och de här dagarna kommer inte tillbaka.

Det är flera stycken som undrat hur jag klarar av att lämna min dotter och fara på jobbet. Det är ren självbevarelse drift.
- För det första behöver jag pengarna, när jag jobbar som jag gör behöver jag bara ta ut föräldrapeng 2-3 dagar / vecka vilket är kanon för då kan vi vara hemma längre eller ha dagar kvar att ge M längre semester osv =)

- För det andra tycker jag det är ganska skönt, trots att jag måste lämna Mait, att komma iväg några timmar och göra något annat. Jag är av ganska rastlös natur så det behövs för att hålla husfriden ;-)

- Den tredje anledningen är den viktigaste. I och med att jag jobbar mina kvällar lite nu och då så får M chansen att vara pappa. Det är han självklart dygnets alla 24 timmar, men det är viktigt att han redan från början får egentid med Mait och då räcker det inte med att jag åker och handlar en timme. Plus att Mait får en snabbare anknytning till M,viktigt. Vill inte ha en skrikande och gråtande dotter den dag det är dags för mig att gå ut och plugga/jobba igen. Bättre att vänja lillan vid att vara med bara pappa lite längre perioder redan nu =)

Så nu vet ni, vet att endel tycker jag är konstig men det funkar kanon för oss och det är ju det som räknas, eller hur?

Så vidare till det viktigare, Mait blir som sagt 6 veckor idag så jag tänkte bjuda på några nya bilder  på vår älskade, underbara dotter. Värdens goknul. Det är inte ofta hon är missnöjd utan jag tror vi har en väldans glad dotter, som är nöjd nästan jämt. Det är när mjöklbuffén inte öppnar tillräckligt fort som det kan bli lite gnäll, men med tanke på mitt humör när jag inte får mat är det väldigt lindrigt ;-)





Trevlig eftermiddag från oss! Vi ska diska, eller jag ska diska och Mait ska  sitta och underhålla mig i babysittern =)

Off to work..



..Liw, jobba nu?? Nä, vi ska iväg och utnyttja jobbets gym. Nu kör vi igång på riktigt, önska oss lycka till^^

Hektiskt söndag



Som sagt vår söndag har varit hektisk. Klev upp vid halv tio och det första jag gjorde var att sätta på ugnen, rörde ihop en sockerkaka och käkade frukost. Under tiden städade M golven, duschade och åt frukost. Vid 11 kom mina kusiner(Anna och Kristin) med föräldrar farbror Torbjörn och Ingmarie. Föräldrarna och Anna kom från Hudik igår för att hjälpa Kristin att flytta så vi bokade in en fika idag =) Mycket trevligt! Anna följde sedan med mig, Mait och Vilde på promenad och väl hemma igen var det dags att amma. Efter en timme gick Anna och jag rörde ihop dagens andra bakverk, en äppelsmulpaj och M började tvätta.
Vid halv tre kom sedan K-A, Sonja och Sigrid på fika. Mycket trevligt det med! Som ni märker har dagen varit hektisk, men otroligt trevlig och ändå lugn. Extra kul att kusiner med föräldrar fick träffa underverket. Visserligen har Kristin träffat Mait ett antal gånger redan eftersom hon bor i Umeå men resten av familjen fick se underverket för första gången  och blev nog lite betuttade, men kan man bli annat=)



Nu är klockan 22 och vi har tvättat det här årets största tvätt, underhållit två olika sällskap med ett varsit bakverk ,knåpat ihop veckans matsedel samt inhandlat mat inför veckan och ändå haft tid för en långpromenad, dusch och städning. Måste säga att vi har imponerat på oss själva idag. Men det underlättar såklart när vi har haft världens goaste och gladaste dotter =)



En gladfis i babygymet :-)

God kväll!

En snabb fråga



Hoppas någon kan besvara denna fundering jag har...

När vi "fyller" Mait äter hon mella 140-160 ml och är nöjd mellan 4,5-6 timmar. När hon ammar en "normal amning är hon nöjd 3-4 timmar. När jag pumpar får jag ut mellan 25-55 ml/bröst. Det varierar med tidpunk och om vi nyss ammat osv. I och med att Mait är nöjd 3-4 h på en vanlig amning och hon står sig 4,5 h på 140 ml ur flaska ( bröstmjölk).Berättar detta så ni ska få en helhetsbild..

Nu till själva frågan:
Hon borde få i sig mellan 100-140 ml vid en normal amning, tänker jag rätt? Jag får ju inte ut den mängden på lika kort tid när jag pumpar, visst är det så att barnets sugning är mer effektiv än pumpen?

Vill bara veta, för det känns konstigt att det inte kommer mer ur mig när jag pumpar fast jag kan hålla Mait mätt. Ja ni fattar hur jag tänker va? Tror det kallas kontrollbegär ;-)

Lördag



Dagen startades med en rejäl frukost för att sedan ta en härlig promenad i det vårlika vädret. Temperaturen är kring noll och det skymtar fram blå himmel, till och med fågelkvitter. Kändes mer som en lördag i Mars än i början av Februari, underbart!
Nu bli det lunch och nån halv bra film, höres!

Full tank...



...har lillan nu, hon ammade en halvtimme, slocknade. Jag bytte till pyjamas och då vaknade hon, fick bröstet igen och sover nu efter att ha rapat en riktig karla *brööp*. Nu ska jag lägga mig och förhoppnigsvis kommer John Blund fort ikväll. Lillan sover nog minst till 06.00 så med lite tur får jag sex timmar på raken, vore underbart!

Full tank is tha shit, tur mjölken är gratis till skillnad från bensin... ;-)

Back on track



Självklart så har amningen funkat kanon idag. Hon har ätit, blivit mätt, rapat eller fisit, kräkts ytterst lite och sällan och sen varit vaken eller sovit några timmar tills det är dags för nästa skrovmål. Gu se skönt! Synd bara att jag inte riktigt kunnat njuta av det på grund av envis huvudvärk och trötthet. Sen har jag nog haft en krejäl hormondag idag, vet inte vad det är men jag började gråta i Lindellhallen när jag inte hittade ett bord åt oss och sen typ tio gånger till idag.. Aja, det är väl sex veckors bluesen.

Tjipp och hej nu är det dags för mig att fylla damen innan jag far på jobbet!


Trevlig helg!

Utslagna hjältar



Älsklingarna  <3


Öppet köp?



Visst är det så att öppet köp på bebisar bara är 30 dagar?
;-)

Ujja vilken natt jag och Mait haft. För det första så fick jag migrän innan jag släckte lampan igår, trodde i min enfald att vi skulle få sova lika bra som tidigare i veckan, inte då! Mait vaknade första gången vid 03.30 åt jätte bra för att sen spy upp typ hälften. Hon somnade utan problem i sin säng och jag trodde hon var rejält mätt för hon ville inte ha mer mat. Somnade, med rejäl huvudvärk och flimmer framför ögonen, för att vakna av en gnällig Mait en halvtimme senare. Nu ville hon äta men bara tjaffsade och somnade tillslut om, tillbaka til lspjälösängen och sen har vi hållt på så hela natten. Det blev sju, SJU!, amningar inatt. Nu ska jag på ICA och köpa sempers magdroppar och sen håller jag tummarna för att det är magen som krånglar! Hon känns lite hård över magen så det är kanske det som spökar trots allt...

Tusen tack för att ni delar med er av era erfarenheter och goda råd!

Nä nu ska jag plocka ihop spillrorna av en småbarnsmamma och hennes dotter och sen gå iväg till universitetet. Väl där ska jag sätta mig i en fotölj med en stor kopp kaffe och lite choklad och sen amma, amma och amma medans jag i godan ro kan kolla på konstigt folk! Lätt road och socialt uttorkad, JA! =)

Ångest - igen



Gissa två gånger, självklart är det amningen som ger mig ångest ännu en gång. Nu är det oro över att jag inte har tillräckligt med mjölk som spökar. Det känns som jag inte gör annat än ammar, ligger lillan inte och sover så ammar hon eller gnäller efter bröstet. En amningspuckel månne eller är det så att jag inte kan göda mitt  barn? Ska fortsätta kämpa, just nu försöker jag pumpa ut minst en gång/dag för att öka produktionen. Blir det överproduktion så får jag fortsätta pumpa och frysa in eller så blir det rätt och alla är nöjda.

En fråga till er andra med lite äldre barn och lite erfarenhet av magont. Kan det vara så att de vill till bröstet när de har ont i magen? För ibland när hon gnäller och inte har rapat eller fisit på ett bra tag är det två saker som funkar. Mat eller att hon ligger över axeln så att magen stimuleras av trycket från axeln. Någon som känner igen det här??


God frukost idag..


Dagens frukost: ett stycke kaskad spya :-S Ujja, tur det var Mait, det kan jag ta.. Inte så sugen på mat just nu kan jag säga och vi som är bortbjudna till Sara. Tyra och Noah på lunch med de andra mammorna idag :-( Men i och med att frukosten hastigt och lustigt ströks från dagens meny hinner jag nog bli hungrig =)

Förutom spyan till "fruikost" har vi haft en väldigt skön natt. Vi fick i lillan lite ersättning innan vi gick och la oss sen ammade jag och M läste högt för oss. När lillan var proppmätt la jag över henne i sin säng och efter en kvart så tystnade hennes pladder, antar att hon somnade =) Då var klockan kanske halv tolv. Vid halv sex vaknade jag av att det bara sprutade ur båda mina bröst och i samma sekund så satte lillan i gång att skrika, matdags! Efter att ha ätit sig mätt och fått en ny blöja av pappa så somnade Mait om på två minuter sen sov hon till halv nio då hon ville mysa med mig, underbart! Sen spenderade vi morgonen i sängen ammade och pumpade samtidigt. Det kan jag rekommendera, var ganska krångligt och kladdigt men jag fick ut 60  ml på 5 minuter. Det brukar ta en kvart i vanliga fall, hormon nässprayen till trots..
Efter amningen bjöd då Mait mamma på frukost när vi busade, men jag får skylla mig själv som lyfter en mätt bebis över huvudet och försöker få henne att skratta. Skrattet kom och maginnehållet =)

Nu är jag nyduschad och Mait har dagens tredje body på sig. Jag är inte van att hon spyr så jag glömer hela tiden att sätta på henne haklapp. Måste bättra mig annars får jag tvätta i tid och otid..

Gnällig madame



Vi brukar ha världen goaste unge
, pigg och glad hela dagarna. En väldigt förnöjd madame. Inte ikväll, vette sjutton vad som är fel, men något är det. Hon har ätit slaffsigtmer eller mindre tuggat på mina bröst istället för att suga. Tackar gudarna för att hon inte har tänder än.. När det inte blir som hon vill har hon tok skrikit rakt ut, aldrig hört något liknande. Vi provade ge ersättning för att se om hon var hungrig eller bara tjaffsade, det gick inte ner en endaste milliliter så hungrig är hon inte. Gav henne nappen, den tog hon och är nöjd i korta perioder, skriker med nappen i munnen till och med. Enda gången hon är riktigt nöjd är när hon är nära nära. Jätte mysigt såklart, men vi är inte van vid att hon är så här behovskrävande. Fast vilka är vi att klaga, vi har en väldigt lättsam dotter alla andra dagar och att hon har ett ömhetsbehov ska vi verkligen inte klaga på! Tänk om några år då är vi pest och kolera...

Nä nu ska jag se om jag kan titta mig mätt på världens underbaraste sambo och vår älskade dotter, vet ju redan att det inte går, men jag tänker fortsätta i alla fall
=)

Ekolådan



Tänkte bara kolla med er läsare om det är någon som har några erfarenheter av Ekolådan?
Jag gillar ideén med att få grönsaker, dessutom ekologiska, hemkörda till mig varje vecka, eller varannan eller hur ofta jag tycker vi behöver det. Det finns olika storlekar med olika innehåll. Beroende på vilken låda man väljer så kan det vara både grönsaker och frukt. I lådorna är det frukt och grönt efter säsong och innehållet varierar från vecka till vecka. Låter väldigt trevligt tycker jag. =) Dessutom så kan man på deras hemsida se innehållet i lådorna för två veckor framöver vilket möjliggör planering av veckomatsedel även om man inte "handlar" grönsakerna i en vanlig affär med resten av matvarorna. Jag diggar den här verksamheten starkt men skulle gärna vilja veta vad en användare tycker, så om det är någon som läser detta som är kund hos ekolådan, berätta vad du tycker. =)

Det här är introduktions texten från hemsidan:

Det ska vara enkelt att handla ekologiskt. Som prenumerant på Ekolådan får du en låda med ekologiska frukter och grönsaker levererad ända till dörren. Dessutom får du recept som ger dig inspiration att laga av allt det goda. Om du vill kan du också komplettera din låda med varor ur vårt stora tilläggssortiment; bröd, ägg, juicer, müsli och mycket annat.

Lunch med faster



Ävden idag spenderar vi dagen på Universitetet. Vi har som hittat vårt häng här upp i Lindellhallen, super sköna fotöljer, en bra matta under så det är mjukt när Maitan ligger på sin filt, ja vi är tillfreds.

Till lunch kom även faster och käkade med oss, fast vi ska nog inte tro att det var för att träffa mig och Magnus hon kom utan det är mest för att träffa brorsdottern eller som hon säger ostkroken.






Ni ska inte tro att vi pluggar hela dagarna bara för att vi är på universitetet, vi har även tid för mys =)


En trött Mait med en lika trött mamma.

Ett steg upp



Ett steg upp har lillan tagit den här veckan. Självklart så går hon inte utan det var mer en bildlig analys av läget, hon kräver nu storlek 56 på kläder, så nu på morgonen har jag rensat ut alla bodys i stl 50 för de är för små =) Byxorna kan dock användas ett tag till, det är ju det finurliga med muddbyxorna, de är långlivade. Bra för både ekonomin och miljön =) I måndags fick vi även lov att byta från blöjor storlek 1 till storlek 2. Växer det gör hon allt lilltjejen. Tycker det är ganska många som skriver att de bara använder stl 50 några dagar eller så, men vi har kunnat köra på den i fem hela veckor, hon är ju nästan 57 cm nu men i och med att hon är lång och smal så passar kläderna länge, kanske är värre om de växer mycket i omfång? Aja, nu blir det lite andra kläder än de vi haft de senaste veckorna, även om vi använt 50 och 56 parallellt ett bra tag. Snart kan vi nog ta fram stl 62 och det blir kul för i den storleken har vi så mycket kläder, och många fina klänningar =)

Nä nu ska jag byta byxer för de jag har på mig sprack nog, det lät som så i alla fall, och sen traska i väg och plugga några timmar. Trevlig onsdag!

För första gången



Japp, nu har jag gjort något för första gången sedan förlossningen igen. Jag och Mait har badat =) Oh så mysigt det var, helt underbart! Vet inte om jag får bada egentligen, men nu har det gått över fem veckor sedan förlossningen och jag har inga avslag eller nått kvar sen flera veckor så nu vågade jag prova =) Det är verkligen så mysigt som jag föreställt mig när jag stått bredvid karet och sucktat när M badat med lillan. Åh tror jag kommer bosätta oss i badet =)



Hon är lite lustig för när vi inte "busar" i badet så lessnar hon och kryper ihop som en groda med benen för att sen skjuta ifrån allt vad hon har från magen, som hon skulle träna bentag i ryggsim eller nått. Älskade lilla skruttan!

Graviditets lista

Va bebisen planerad?
nej, blev gravid med spiral
Mådde du illa mycket? 
Inte mycket utan bara av starka dofter
Hade du mycket halsbränna?
ja mellan vecka 25 och 37 var det flera gånger varje dag.
Va du känslig?
I perioder, dock inte lika häftigt humör utan mest gråtmild
När kände du bebisens första sparkar?
vecka 16+2 om jag inte minns fel
Va du ofta orolig?
Nej
Sparkade bebisen mycket?
skoja inte =)
När började du läcka bröstmjölk?
Aldrig
Fick du bristningar?
Ja några stycken kring naveln, de har blivit mycket tydligare nu när magen gått ihop sig igen :-(
Blödde du någongång?
Nej
Hur gammal va du när du blev gravid?
26
Hur tog din partner det?
Bra, graviditeten kom som en blixt från klar himmel,  det var mer självklart för M att vi skulle behålla barnet än vad det var för mig.
Hur många Ultraljud gjorde du?
3 vaginala och 2 vanliga
Hur började din förlossningen?
Med värkar
Hur många timmar tog din förlossningen?
De tog hinnorna vid 17 på söndagen efter värkar sedan 15.15 på torsdagen. Mait kom 02.40 måndag morgon
Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt?
Vaginalt med sugklocka
Hur mycket va du öppen när du kom in?
2 cm
Vilken smärtlindring tog du?
lustgas samt EDA
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen?
2 krystvärkar så kanske 6 minuter
Blev det komplikationer?
Nej
Fick du sy?
Ja
Vilken vecka födde du i?
vecka 41, 40+4
Vad va vikt och längd på bebisen?
3535 gram och 53 cm lång
Ammar du?
Ja
Hur gammal är bebisen nu?
1 månad och 5 dagar
Vad tyckte du om förlossningen?
Häftigt, trodde att det skulle göra ondare. Missnöjd med BM, de var trevliga men det var dålig "guidning" genom skeenderna. Kunde ha skippat EDAn för den ställde bara till det för oss.
Vill du ha fler barn?
Ja =)
När kommer nästa barn?
Beror helt på hur det ser ut runt omkring oss, men om 2 år kanske =)

störande typer



De där som alltid ska påpeka att de redan gjort si och redan gjort så... I don´t give a ....

Staden i snöstorm



Ni läste rätt, här stormar det, igen! Vi måste verkligen ta oss ner på stan men det får bli med bussen, vägrar gå i onödan i det här vädret. Varför måste ner på stan? Jag har inte linsvätska så jag klarar kvällen, M måste köpa en bok och så har vi tid hos socialen i eftermiddag för att M ska "bekänna " faderskapet och skriva på om gemensam vårdnad. I och med att vi inte är gifta så måste vi fylla i en massa papper.. Lika bra att få det gjort!

Nä nu ska jag klä mig och lillan sen beger vi oss, ni märker väl om vi blåser bort!

Hörs och syns!

Iskuber



jag och Vilde är nyss inkomna från kvällspromenaden. Vi gick till ica, jag for in och köpte iskubspåsar och sen gick vi hem, fy farao vad kallt det var! Iskuber, ska vi ha fest kanske ni undrar, nä vi ska frysa in bröstmjölk...

BVC



Dagens BVC besök gick som förväntat. I och med att vi vägde igår och skruttan då vägde 3940 g jämfört med torsdagens 3794g så kändes det som en helt okej viktökning. Idag vägde hon 20 gram till så nu är hon hela 3960 gram tung, 56,5 cm lång och huvudet är 36,2 cm i omkrets. När hon väl låg naken på bordet så var hon den pigga tjejen vi är vana att se, hon verkligen slog på stort för att charma Stina vår sköterska och som hon lyckades!

Kvällen har vi spenderat på olika håll, jag har jobbat och M och Mait har varit hemma i vår lugna vrå och njutit av sin första längre period ensama utan mig. Allt verkar ha gått kanon bra vilket känns kanon för det är ju så viktigt att papporna får känna att de är behövda och klarar sig utan mammorna redan tidigt i barnets liv. Känns egoistiskt att tro att mamman har egenrätt på att vara viktigast. Och det är, om jag ska vara helt ärlig, ganska skönt att få återgå till lite normala sysslor. Hänga på UG och snacka skit ;-)

Första februari = Mait fem veckor



Idag blir Mait hela fem veckor! Det är sjukt vad tiden står still men ändå går fort, ja ni förstår vad jag menar va?
Här händer det inte så mycket, vi ska iväg på BVC och sen blir det jobbet några timmar för min del. Magnus och Mait ska vara själva en hel kväll, spännande. Är helt övertygad om att det kommer fungera alldeles utmärkt. Ibland känns det som att Magnus har mer koll än vad jag har, skulle inte förvåna mig det minsta. M är  nogrann och jag  slarvig, han den eftertänksamme och jag den impulsive, ni kanske ser ett mönster? ;-) Vi är i alla fall en jäkligt bra kombination.


RSS 2.0