Vecka 22

Idag är det första dagen på vecka 22. Eftersom Mait är född just första dagen, alltså måndagen, vecka 1  så blir hon idag 22 veckor gammal. Det ni! När  jag var gravid i vecka 22 såg jag ut så här.



Nu när lillälsklingen är 22 veckor gammal, eller ja egentligen 41+22 så 63 veckor om vi ska vara nogräknade, så är hon så här stor.



Som sagt, hon växer och för var dag överraskar hon oss med nya färdigheter och egenskaper. Så nu ska jag kila i säng så är det en ny, härlig dag med Mait när jag vaknar. Tänk vad lyckliga vi är i det här landet som får möjligheten att vara hemma med våra barn när de är små. Vi är otroligt lyckligt lottade, jag är tacksam för att jag bor i Sverige just nu så jag får spendera så mycket tid som möjligt med denna underbara människa som VI, jag och Magnus, har skapat. Tänk så mycket plats det fanns för den här skrutten i våra hjärtan, otroligt!

God natt!

På grönbete





Eftermiddagen spenderades utanför vår lägenhet i gräset med kusin Kristin innan jag for iväg på P-möte och planering inför hösten. Inför nästa termin har vi STORA planer kan jag lova. Om det går igenom kommer det bli en super duper höst =)









































Tack för idag, slut för idag. Nu hägrar sängen för min uppblåsta PMS-kropp.
Gud vad jag ogillar att vara kvinna ibland ;-) Fast, uppblåstheten kan bero
på allt gofika som Johanna dukade fram. Ångest i kubik.


Ändrade planer


Vi ändradee om lite i planeringen för vi insåg att jag ändå inte kommer göra någon nytta i garaget eftersom det blir jag som får ta Mait såvi stannade hemma. Nu har vi promenerat en timme i skogen med Vilde och Mait har suttit i bärselen, she love it! Nu blir det lunch med kusin Kristin på Lindellhallen, kolla lite folk och dricka några koppar kaffe innan det är dags för P-möte vid 15. Trevlig eftermiddag!

Sovmorgon


För första gången på flera veckor så gick vi och la oss tillsammans igår och fick ligga och dra oss tillsammans idag. Underbart mysigt, bättre än vilken morsdags present som hellst =) Mait somnade nyåten vid 21 och sov sen till 5 då hon käkade en flaska. Vid 7 var det bara Mait som tyckte vi skulle kliva upp när alarmet ljöd, hon flyttades över till oss somnade om tillsammans med oss. 9.05 klev jag upp och då låg Magnus kvar och Mait fick ny blöja och gröt. Tänk om alla mornar kunde vara så här vilsamma. Det var välbehövligt med en dotter som var lite tröttare än vanligt för jag och Magnus har inte haft sovmorgon båda två på tja, 5 månader och tre dar =) De få gånger någon av oss har fått legat lite längre har den andre antingen farit iväg på jobb eller klivit upp med Mait.

Nu far Mait runt i gåstolen vi köpte igår på loppisen, jag tror det kommer blir en ny favorit. Just nu används den mest för att ta sig till saker som man kan smaka på med munnen, gofisen!



Nu blir det till att fara ut till Magnus chefs garage och byta bromsbelägg fram samt dra på Guldrun sommarskorna. Vi hörs senare, trevlig måndag!

Morsdag


Idag var det så min tur att få en present och eftersom min käre sambo inte kunde komma på någon själv och jag som tur är slipper få pyjamaser med rosablommor så har jag valt ett objektiv till Gunnar =) Nu är jag inte riktigt så "bortskämd" som det låter utan vi delar 50/50 på kostnaden. Det blir ett Normalobjektiv eller fixobjektiv som det också kallas. Canon EF 50/1.8 II som landar hemma hos oss lagom till midsommar. Tokigt nöjd då det objektivet fått kanonbra recensioner både av användare och experter. Nu kommer det blir ännu bättre bilder, förhoppningsvis ;-)


Bild www.cyberphoto.se

Hoppas Ni alla haft en bra morsdag, har fått för mig att det är mest kvinnor som läser här inne, och att ni spenderat den med de ni älskar. Trevlig kväll och god natt!

Fyndat


Förutom att sälja saker vi inte behöver så har jag även fyndat lite. En gåstol för en tia, en babygunga för en tjuga och två jackor för 40 kr tillsammans samt 2 par Kavat skor för 60 kr är några av fynden till Mait. Magnus fick en "nya" skinnkavaj för en 50 lapp och en hårtrimmer att ersätta den som for i golvet för någon vecka sedan för 30 kronor. En bra loppis med andra ord. Om vi har gått med vinst? Japp, efter att platsen ( 175 kr), min frukost/lunch ( 60 kr) och allt det jag handlat är borträknat så har vi ändå med oss 200 kronor mer än när vi for dit. Har mycket av det jag ville ha sålt kvar, men om två veckor får vi en ny chans! =)


Loppis hela dagen


Idag ska jag och Mait iväg och sälja saker på Loppis, så efter vi har fått i oss frukosten som nu görs i ordning drar vi. Hörs senare?

Kom ihåg att rösta på Mait;-)

Kvällsbad








Måste lära mig PS ordentligt för tänk om jag hade kunnat redigera bort blixt reflektionen. Tyvärr så är det omöjligt att fota utan blixt i vårt badrum det blir hur mysko ljus som helst då =(

Presenter


Mait fick paket igår, men det glömde jag helt bort. Det var från farmor och farfar i Mora. Två stycken sommar pyjamaser.



Idag på stan så blev det inte mycket av det vi skulle göra gjort men så klart så kom vi hem med kläder åt Mait. Två par strumpbyxor och en body blev det idag. Hittade en så fin klänning på Kappahl men i och med att jag har inte mindre än 5 klänningar som är på väg till oss från tradera säljare så höll jag i plånboken och gick där ifrån.


Bra bild va? =)

Jag orkade inte rota fram kameran och tjorva på med den och bodyn fanns inte på Kappahls webbshop så det får duga så här.Kommer bli skit snygg på Mait i alla fall, orange och grönt är ju lite av hennes färger, lite synd det var ett tryck bara. Men man kan inte få allt här i livet. Sen blev det ett par turkosa och ett par gråa strumpbyxor från Ej sikke lej och Name it.

Helg Flanörer ...

dsc00229 (MMS)

Helg Flanörer Hela lilla familjen är nere på stan och flanerar i solen som hittat fram. På att göra listan står morsdags present, för i år tillhör jag mamma skaran också. Lite läskigt, men mest underbart - oftast. Mait kommer inte med några förslag på vad jag kan få så nu tycker Magnus jag ska vara med och välja. Tyvärr så är jag värdelös på att komma på presenter till mig själv så det går dåligt för oss. Har däremot många förslag på presenter till Mait och Magnus, som vanligt =)


Liten och trött


En av de största fördelarna med att vara bebis måste vara sömnrutinerna. Tänk vad lätt det är att sova bort en timme eller två. Mait är redan inne på sin andra tupplur för dagen. Den första är oftast lite kortare och infaller vid kring 10. Idag somnade hon 9.55 och vaknade 10.30, en normallång förmiddagslur. Nu har hon precis somnat. Efter att ha käkat lunch vid 11.15 så har hon kört fullt race i över en timme, men nu tog tröttheten ut sin rätt bland mjukdjur, mumin och prasselboken.


Lördag morgon


Lördagen började alldeles för tidigt med en väldigt blöt dotter vid 6.15. Sen dess har jag kunnat stjäla kortare stunder av sömn, men det ger inte så mycket i längden. Ska käka frukost nu och kolla på tv, så där härligt slappt som egentligen bara lördagar kan vara. God morgon!

Ensama fredag


I hela Umeå är det fest ikväll. För studenter och den lite yngre generationen är det Brännbollsyra med tillhörande festligheter, för den lite äldre delen av befolkningen är det Nordic Rock i helgen med tillhörande öltält, det är examens fester till höger och vänster. Ja ni hör, alla verkar vara ute på galej. Inte jag, ja en int bitter, nej då. Det är faktiskt ganska skönt att ha en så bra anledning eller kanske orsak, svårt att välja vilken, att stanna hemma som Mait ändå är. Det är skönt! Skönt att få slänga sig i soffan i sunkiga myskläder och bara glo på film. Har avverkat två stycken halvtaskiga rullar hittills och funderar på att se de två sista avsnitten av Cougar Town. Men det är ju min och Magnus serie som vi gosar upp oss i soffan för att se och ikväll fattas han mig. Han är inte ute och gör stan osäker med en öl i handen utan han gör den snarare säkrar i sin taxi.. Men det är alltid lite surt att sitta själv en fredag och veta att jag även måste gå och lägga mig själv. Sover aldrig så dåligt som när jag inte får somna bredvid Magnus. Du fattas mig ikväll älskling!

Regn, regn, regn ...

dsc00228 (MMS)

Regn, regn, regn Men lika glad är Mait ändå. Solen skiner i vagnen och det gör MIN kväll. Trevlig start på helgen, vi ska ladda upp med godis och glass nu =)


5 månader med Mait


Idag blir vår älskling hela F E M månader, helt ofattbart! Sista veckorna har det hänt så otroligt mycket. Vår dotter är en glad liten person som tycker om när det händer saker runt om kring henne. Hon trivs som bäst när det är lite liv och rörelse runt om henne och folk som beundrar henes perfekta uppenbarelse. Jag kan numera skriva just person för den sista månaden har hon verkligen utvecklat en personlighet. Mait är Mait och inte bara en bebis. Det är en väldigt tydlig skillnad jämfört med tidigare.


Visst har hon blivit stor?


Så vad kan Mait egentligen göra nu när hon är fem månader. Hon sitter med sin lite framåtlutade stil men numera utan att fara åt sidan på direkten utan hon håller balansen i flera minuter åt gången. Hon äter två eller tre mål fast föda om dagen. Banangröt, havregrynsgröt, rotsakspuréer, banan, päron och till detta dricker hon vatten eller fruktdryck. Hon klarar sig inte på enbart dessa mål, såklart, utan äter även ca 700 ml ersättning per dygn. Mait sover nu mera 8-9 timmars nätter, somnar mellan 19 - 20 tiden på kvällen, vaknar vid 23 för en flaska ersättning och sover sen till 07. Mamma och pappa är överlyckliga =) På morgonen väcker hon oss med sitt glada joller iiiiiiaaaah, eeeahe, ooooooooooåååöi,gaaaaga, mmmmmmhhhmmmiii osv. Nästan bara vokaler men sista veckan har m, g och p börjat slinka med i allt större utsträckning.

Efter de första månadernas vana att bajsa var tionde till var fjortonde dag bajsar hon nu varje dag, oftast två eller ibland fler gånger (jag vet att det inte är så roligt att läsa om men jag vill minnas.) Den stora förändringen kom när vi började införa fast föda. Liberos blöjor är det som gäller och nu är det sista paketet med treor som förbrukas, det är dags att byta upp sig för de börjar bli små. På kläder har hon hunnit byta upp sig från den tredje storleken ( 62 ) till den fjärde ( 68 ) redan. Vissa plagg som används är till och med i storlek 74. Vad hon väger och mäter kan vi endast spekulera i men jag skulle tro att vikten närmar sig 7300 gram och längden bör vara över 65 cm. På torsdag får vi se för då är det dags för femmånaders läkarkontroll och vaccinering.

Men vem är då Mait? Hon gillar som sagt när det händer saker omkring henne, hon tycker om att leka med saker, det behöver definitift inte vara leksaker, utan saker är roliga. Favoriten är MU, kossan hon fick av morbror Emil, BÄÄ fåret hon fick av morfar och Mona och  saker som låter är roliga , speciellt när de kastas i golvet. Vilde är också jätterolig, speciellt när vi är ute och går.

Nu för tiden är Mait vaken under promenaderna nästan jämt och eftersom Vilde går bredvid så sitter hon halvt om halvt lutad över kanten på barnvagnen för att kunna följa hans steg.. Skratten är inte långt borta och när Vilde kommer tillräckligt nära eller vagnen skumpar till så ljuder hennes härliga skratt högt och länge. Att suga på stortån är också något som är roligt, helst ska hon göra pruttljud samtidigt =)

Det finns dock INGET som slår stunden på dagen direkt efter att pappa kommit hem från skolan. Lilltjejen är så glad så glad och minsta respons från pappan, vilket hon ju får så fort hon visar sig, gör henne ännu mer överlycklig. Hon sträcker fram sina små knubbiga armar och tjuter av glädje när hon ser honom. Jag, mamman, får bara den responsen en bråkdel av gångerna, men det är väl inte så konstigt, Mait och jag umgås bara vi 9 timmar per dag, klart hon är less för det skulle jag också vara ;-)


Nu tror jag det mesta är nedtecknat, hon är stor vår lilltjej och större blir hon. Det går fort, fort, fort!




Yrsliga yran


Det är brännbolls yran här i Umeå i helgen. Jag och Mait tog med oss Vilde och gick till ängarna och kikade in årets spelare. Inte alls så mycket folk som det brukar vara, men så har det regnat mest hela natten och förmiddagen också så kanske inte så konstigt. Får se om vi drar oss ditåt lite senare igen när jag hunnit plocka ihop lite mer till loppisen och donat på här hemma. Har fortfarande inte diskat sen mammamaffians picknik här hos oss i onsdags, jag skäms, men orken har inte riktigt funnits i mig. Ska ta tag i det nu när Mait ligger nöjd och attackerar Mumin, eller är det kanske ett hångel hon försöker sig på? Inte lätt att veta =)

Brännbollsyran är nog det mest studentikosa som finns här i Umeå, yran med tillhörande kvartersfesten på Fysikgränd går faktiskt inte av för hackor. Men nu är vi småbarnsföräldrar och ansvarsfulla så ikväll ska jag och Mait ta det lugnt hemma medan Magnus jobbar lite taxi. Stackarn, det är verkligen värsta kvällen på hela året att jobba.. Puss på dig älskling!

Slutspurten


Idag är det de sista centimetrarna in till mål som gäller för Magnus. Han sitter med en B-uppsats i kriminologi. C-uppsatsen i sociologi hamnade lite för långt efter så det blir till att gå upp med den i augusti för honom i stället. Jag är verkligen inte avvundsjuk på älsklingen som har suttit upp mer eller mindre halva natten för att få ihop en uppsats att känna sig nöjd med. BRA JOBBAT ÄLSKLING! Det börjar bli dags för mig att ta tag i mina restuppgifter från höstens kurs också, men nästa vecka när Magnus "bara " ska sitta med opponeringen så tänker jag smita iväg och sätta mig med de uppgifterna, vill jobba iväg dem innan sommaren. Kvar sen är min c-uppsats som jag inte har den blekaste aning ska innehålla, en kurs i biologi som jag inte påbörjat än samt en tentarest i fysiologi. När detta är klart är jag också redo att lämna Umeå Universitet bakom mig. Tänk så skönt! Men jag vet med mig att jag måste börja sätta lite press på mig själv så jag får dessa saker gjorda, är alldeles för bekväm just nu och kan jag sitta här hemma och ta det lugnt med Mait ät ju det ett enklare alternativ ;-)


Alla dessa facebook grupper


Det verkar som varenda åsikt, företag, offentligperson, band, seriefigur och gnällpälle har en egen facebook grupp. Hjälper det? Ingen aning, men jag har i alla fall hittat EN jag gillar starkt Namninsamling mot könsspecifika barnkläder.

Visst jag använder gärna klänningar på Mait, men jag motsätter mig starkt att det ska vara så otroligt köns indelat när det gäller barnkläder. Varför bara ha råsa och rysch pychs, blommor och volanger på "tjejsidan" och tuffta, spindelmannen, blått och grönt på "killsidan". Måste en viss färg representera ett kön i form av att vara i ett visst kontext? Inte för mig. Klär gärna Mait i spindelmannen och starwars, vilket är bra mycket "lättare" att göra än för föräldern som vill klä sin pojk i råsa. Gå med du med!

Tack vare


Det finns en sida på internet som föder så otroligt mycket dumhet, elakt förtal och mobbing. Vart då tänker ni, familjeliv så klart säger jag. Jag har kanske fyra trådar jag är aktiv i, eller i en kluddar jag bara när det går helt åt fanders bland de andras funderingar. Det är i och för sig inte så sällan, men orka rätta för mig självklara saker.

Egentligen två saker som slår mig när jag är inne på familjeliv. För det första trodde jag inte att vuxenmobbingen på nätet var så utbredd, kolla familjeliv så ser du att den är det. Sjukt vanligt. För det andra så trodde jag att föräldrar hade mer tillit till sin egen förmåga och kunskap än vad vi har. De mest korkade frågor kan dyka upp och de mest vettiga svar kan bli sönder trasade av någon bitter forumshäxa som inte fått ligga på ett tag.

Det värsta är att många verkar inte vara medvetna om att det skrivna ordet blir en direkt tolkning, det är svart eller vitt.  Glädje, sorg, ironi, sarkasm  är några av de känslor som vill förmedlas men det är näst intill omöjligt att läsa sig till dem. En mening som för den ene personen är kristallklar i vad den betyder och vilka värden den bär på kan för andra betyda något helt annat. Det skrivna ordet lämnar allt åt egna tolkningar och förklaringar och det är där det farliga i dessa internetforum ligger. Det blir alltför lätt att dömma andra i och med att det blir så lätt att publicera sina åsikter. Precis som med bloggandet, twitter och alla andra nutida sätt att skapa sin egen publik. Det största problemet ligger egentligen i människors förmåga att acceptera varandra och varandras åsikter, det är näst intill omöjligt att ha en sund "relation" till forumen om man inte kan ta det mesta med en nypa salt och glimten i ögat. Dock verkar det för många vara snudd på omöjligt att acceptera att andra inte delar deras åsikter om familjeplanering, relationer och barnuppfostran, detta märks väldigt väl på just familjeliv.

Varför skriver jag det här egentligen, att jag blir less på folk är väl en sak, men jag måste ändå poängtera de FÖRDELAR familjeliv ändå har. Vuxna ges chansen att prata om vuxensaker, och träffa andra vuxna. Till exempel har  jag en väldigt viktig del i mitt liv att tacka för familjeliv och det är min super duper härliga mammagrupp,.Tänk vilken " tur i oturen" att vi hamnade i samma tråd på FL och ganska fort insåg att merparten inte var som oss. ;-) Vi har hittat hem utan att egentligen söka, medans de som söker som mest verkar vara de som blir lämnade utanför. Vuxen världen är varken rättvis eller förlåtande, tyvärr.


Promenad


Vi tog bort liggdelen ( mjuklift) ur vagnen för två veckor sedan. Dels blev det för varmt för Mait att ligga i den och sedan var hon allt mer vaken när vi var ute och gick. I och med att hon då var så pass stor att hon inte for omkring i sittdelen kunde vi lika gärna ta ur liften. Efter två veckor med den så har jag verkligen insett vilken kanonbra sittvagn Emmaljunga Cerox är, den är absolut inte dålig med liften heller men när vi vänder handtaget så att Mait sitter framåtvänd så får vagnen en helt annan tyngdpunkt och är lika lätt manövrerad som något av alla de UFOn som kallas barnvagnar ;-) Är så tokigt nöjd med att vi köpte en fyrhjuling med fasta hjul. Inge krångel och vi tar oss fram överallt. Idag promenerade vi halva sträckan i skogen på små skogsstigar, funkar kanon!


Happy happy!


En ny favorit här hemma när det har varit varmt ute är T-shirt klänningar, alltså sådana med kort ärm. Nu har jag dammsugit tradera på det som var något att ha. Tokigt nöjd, van precis tre auktioner jag verkligen ville vinna och igår vann jag två andra super fina =) Perfekt inför sommarens förhoppningsvis varma dagar.


Två Po.P klänningar för 152 kr. Jag är kär i båda så jag var beredd att betala =)


Ej sikke lej  106 kr, så fin!!


Klänning från Moonkids 26 kronor.

Tre av klänningarna kommer dessutom från samma säljare så det blir bara 36 kronor i frakt, me like! Har lite annat på G där inne också få se om jag lyckas med dem också. Nu blir det promenad för Vilde vakna precis. Gillar våran sjusovare till hund =)


God morgon


Nu ska jag och Mait hoppa i badet och bli rena. Tänk vilken lyx ändå, det är inte alla som får bada i vatten som är dricksvatten. Ganska sjukt när man tänker på att det i många länder inte ens finns dricksvatten, eller vad vi klassar som dugligt dricksvatten. Ska tänka på det när jag klagar på att Mait kissar i karet. Försöker dra mig till minnes om det kan vara bra för hyn? =)

Foto från naär jag och Maitan badade ihop första gången, tror det var i slutet av januari.


Vårruset


Vi startade kvällen med picknik hos oss. Grunden var kassen med mat vi fick från vårruset för att vi ställde upp sen piffade vi upp innehållet med tjälknöl, hembaktbröd, fin ost med marmelad och kex, vin, crustader och sallad. Efter en timme i gårdens lusthus begav vi oss mot start något försenade. Vi var lite väl potimistiska när vi trodde att de sista skulle lämna området en kvart efter start, vi var verkligen sist så vi tog en lite detour och klev in halvvägs, lika glada för det =) Efter en trevlig promenad i glada vänners lag avslutade vi kvällen hemma hos mig med lite mer choklad och vin. Ännu en trevlig träff med bästa mammagänget!

Objektiv?


Har börjat fundera på att införskaffa ett 50/1.8 objektiv till Gunnar. Har insett att det skulle vara perfekt. Dels för att kunna knäppa bra kort på Mait men även för min förkärlek för att fota blommor och liknande. Var ute i skogen med Vilde, Mait i bärselen och Gunnar i näven. Tanken var att fota Vilde, väldigt bra ljus utan någon direkt sol, såklart blev det lite blommor och bin med =)








Onsdagsvideo: Majs och potatis


Onsdagarna kommer verkligen fort, vart tar tiden vägen? Osndag är lika med video tajm. Kul va? Idag tänkte jag bjuda på en snutt när ongen käkar mat. Spännande eller hur? =) Jag är fullt medveten om att dessa inslag kanske inte är så roliga för er andra men är uppskattade till tusen av mina och Magnus föräldrar, så de blir kvar.

En liten tjuvkik in i vår vardag. Trevlig onsdag eftermiddag!

Det som surrar i bakgrunden är frysboxen som kameran står på, det kan inte alltid bli perfekt =)

 

.


Mammas beundrarinna


Jag har verkligen fått en beundrarinna den senaste veckan. Den nya grejen är att sitta i mitt knä och kolla upp på mig eller helst ligga på golvet framför mig när jag sitter i soffan och vända huvudet i onormala vinklar för att kunna iakta mig, lustiga onge!


Ett bildbevis så gott som något. Surt att det blir så dåliga kort med datorn, tacka vet jag Gunnar =)

Lov ske pris


Och ära vare gud i höjden Mait har sovit sin nionde natt på raken utan att vakna. Idag ljöd hennes väna stämma vid 06.50 efter att ha sovit sen 23.30 då hon fick sin sista flaska. UNDERBART. Jag är en ny människa, tydligen mycket grinigare än förrut ;-) Idag är blir det till att dona på här hemma, mitt underbara mammagäng kommer hit och äter upp sig inför vår start i vårruset. Den stora frågan nu är ska jag bjuda på rött eller vitt, så seriösa är vi =) Nä skämt åsido, dona på här hemma och sen middag och vårruset med mammagänget.



Idag har Mait ett av plaggen hon fick av Malla igår. Jag älskar de här retro plaggen men Magnus är inte lika entusiastisk, konstiga karlar! ;-)

God natt





-

Så det kan gå


Så här glad är inte vår dotter nu, hon var det tidigare idag när vi fick se innehållet i paketet hon fått av Malla, tusen tack! Nu är hon dock nyvaken och skit sur rent ut sagt. Hungrig som en tok är nog anledningen.

Neutrogena visibly clear


Nu har jag använt deras produkter i över en vecka och mitt ansikte mår riktigt bra. Inge krångel och huden återfuktas kanon bra av ansikts tvätten. I vanliga fall när jag använder produkter för rengöring i ansiktet måste jag återfukta med ansiktskräm efteråt, det behöver jag inte nu. Min blandhud funkar också, de torra fläckarna är borta och de fetare områdena är inte lika feta. Jag gillar faktiskt det här =)

Kan även tipsa er som inte är Buzzadorer redan att gå med HÄR för de behöver fler som buzzar åt dem. Inte helt fel att få prova nya produkter gratis samt kunna dela med sig till vänner och bekanta. Prova du med =)

.

Refreshing


Det regnar hos oss idag. Tunga skyar och stora droppar. Första gången på säkert en månad,v i har en dag vigd åt regn. Faktiskt väldigt härligt, inget krav på att vara ute och njuta, fast det gör vi ändå. Mait i vagnen och jag med kameran.  Hela världen kommer till liv inför ögonen när all skit från vintern rinner av blommor och blad.   Underbart och det ger inspiration. Tema vått och nytt.

 


Planlöst




God morgon!
En dag utan planer förutom planen att inte ha några planer. Får se hur långe det håller sig. Känner jag mig själv så kommer jag inom en snar framtid  (ge mig en kvart) ha bokat en tvättid på vägen ut på promenad. Vi behöver faktiskt tvätta och jag tror det är någon slags husmorsskam som kan komma attackerande om jag inte gör tvätten nu när jag ska vara hemma en hel dag. Det enda negativa med att vara föräldraledig. Ångesten när jag inte tagit hand om vårt hushåll, men va fan, vi är ju två vuxna och det är inte bara att försöka underhålla den här ongen. Så planen att inte ha någon plan kommer nog vara frångådd någon gång kring 09.02 piip.



Känner mig gammal, eller?


Sova var det ja, det sket  sig kapitalt. Satte mig med M framför Roast på Berns. Det är Ernest Billgren som får känna på de "vassa" tungorna denna afton, När Den kvinliga komikern Ann Westin knäpper Peter Wahlbeck på näsan med Peter Wahlbeck du är som en SAAB. Ett starkt varumärke, en klassiker MEN du har bara gått med vinst en gång de senaste förtio åren fastnade jag framför fejjan, måste dela med mig av dagen sanning. Hur som, det ena ledde till det andra och jag slö surfade fejjan i jakt på egna kändisar, helt plötsligt trillar jag in på min forna grannes blogg, eller grannens dotters blogg. 17 år och vuxen, eller nästan. Vad hände? Det var JAG som var sjutton, och hon som var barn. Nu är jag snart 28 och har barn. När hände det? Åren har passerat och nu sitter jag här. Ska inte klaga har världens bästa sambo och en snäppet bättre onge. Men frågan kvarstår Vad och Hur hände? Är jag verkligen så gammal?

.

Men så skönt


Tror inte riktigt jag förmedlade den lättnad jag känner nu när sommarens jobbfråga är löst. Det är så skönt att veta att jag har två månader med jobb, vi slipper leva av sparkontot och vi kan vara nere i Hälsingland, när släkt och vänner. Hoppas bara jag får ett bra schema, men chefen verkade väldigt vettig och lyssnade på mina önskemål så jag har alla förhoppningar om att det kommer bli bra.

Bilder från förra sommaren i Härnebo, lovely! Nu ska jag krypa ner i soffan bredvid älsklingen och mysa innan det är dags för sängen. God natt!


Mellis!

dsc00226 (MMS)

Gladast i världen efter en mellis med persiko och päron puré. Mumma!


Leos lekland

dsc00225 (MMS)

Leos lekland en måndag eftermiddag är inte helt fel. Trevligt sällskap och en glad onge.


Tävlar om glitter



http://humlebacken.blogg.se/images/2010/guldfynd_89883063.gif

Var med och tävla hos Dolphin du med!

Vecka startar BÄST!


Nu har sommaren löst sig för oss, jag har fått jobb inom hemtjänsten vid stugan, så vi kommer spendera sommaren i Hälsinglad, det kan verkligen inte bli bättre! =)

Förutom den kanonstarten på veckan så har ongen sovit sin sjätte ( !!) hela natt på raken, månne en vana? Dessutom så har hon inte det där skriande behovet av mat så fort hon vaknar längre utan även fast hon varit uppe sen 7.30 så käkade hon precis. Försökte först ge henne ersättning men det ville hon inte ha, så det blev en stor tallrik gröt i stället. Undrar vad det var för fel på ersättningen, för den brukar inte ratas, men det kanske bara är en sådan dag...

Tävlar lite så här på söndag kväll


Det är ju bara skit på tv så jag passar på att delta i lite tävlingar =)


"Jag tävlar om en valfri canvas med eget motiv till ett värde av
600 :- med fri frakt från
Canvastavlan.se hos Chicmommy - var med och
tävla du också!"


______________________________________________


Vi går gatan fram


Idag är det alldeles PERFEKT väder för att vara ute med Mait utan att behöva vara orolig för att hennes ömtåliga hud ska exponeras för solen. En timme har jag, Mait och Vilde promenerat runt Bergehem. Kollat på alla de härliga blommor som slagit ut under veckan som gått, det har skett så rasande fort. Från att ha haft bruna gräsmattor förra onsdagen så är det idag grönskande vackert och äppelträden är på väg att blomma, underbart! En av de största fördelarna med att bo i lägenhet i ett annars villa dominerat område är att det grönskar på ett helt annat sätt på villagatorna än i lägenhetsområdena. Det både doftar och låter försommar när jag går gatorna fram och minnet från min uppväxt i ett liknande villaområde är nära till hands.

Efter att ha sicksackat mellan de olika lekplatserna i jakt på en babygunga och nästan givit upp hoppet så hittade vi en på den femte och sista lekplatsen jag vet om här på området. Nu har Mait premiär gungat. Tyvärr så var inte Magnus med, men jag gissar på att om han varit med skulle det inte blivit något gungande av för han är så mycket mer försiktig än vad jag är. Med detta menar jag inte att jag är oförsiktig men han är snäppet värre. Klarar hon av hoppgungan så klarar hon även av en vanlig babygunga. Speciellt nu när hon "kan" sitta =)




Titta, jag sitter!


Det har varit på gång hela veckan för Mait att knäcka koden kring att sitta. Hon har klarat av nån sekund men sen har hon antingen vikit sig framåt över benen eller tappat balansen och trillat på sidan. Men alldeles nyss när vi "tränade" så satt hon! Det funkar och ongen var glad, det syntes i ansiktet att det är ju så här det ska vara. Ingen direkt rakryggad dotter vi har så här i början av hennes på rumpan karriär, men jag tycker då att hon sitter =)



Får vi se hur lång tid det tar för henne att sitta upprätt men det borde inte vara så långt borta. På fredag blir hon fem månader och det är väl en ganska normal ålder att få till sittandet. Nu blir det lite mer serier och chips, hörs hej!

.

Sleeten


Det blir nog inte så mycket uppdateringar här inne idag, jag är sleeten till tusen. Inte bakis, men sleeten. P-festen igår var grymt kul, bra männsikor och god mat. Dock fick jag migrän vid 9-tiden så jag höll ut till halv ett då skallen var på väg att sprängas.

Resten av dagen ska jag spendera i soffan, kollandes på pacific med en påse chips och en stor cola. Trevlig söndag!

Påminnelser



TVÅ påminnelser så här på lördagförmiddagen innan värmen totalt har förstört min skalle, det är varmt och kvavt. Efter nästan en timmes morgon promenad i lugnt tempo blir det till att svalka ner mig, hot hot hot!

För det första, glöm inte att RÖSTA på Mait  genom att klicka på bilden till vänster =)

För det andra så finns jag på BLOGLOVIN lägg till mig där om du inte vill missa vad som händer hos oss.

Trevlig helg!


P som i lördag


Hela den här veckan har mer eller mindre varit en transportsträcka till idag, lördag, dagen för P-kul! Vi ska ha personalfest/ hejdå fest ikväll, jäkligt skoj ska det blir. Jag hoppas bara att Magnus tar morgonen i morgon för om jag måste kliva upp lika tidigt imorgon kommer jag inte hinna hem innan det är dags att kliva upp =)
Jag har dock ett problem, what to wear? Jag har ju för fasen inte varit på festligheter på evigheter, visst vi har väl varit på fest men inte fest fest, inget behov av partystass då inte. Fast å andra sidan kanske det inte är ett behov i kväll heller..

Trevlig lördag!

Lycka!


Det finns få saker som gör mig riktigt lycklig. Inget av det är materiella ting utan det är kärleken och närheten till min familj och vänner. Mitt nuvarande jobb som är helt underbart, med underbara kollegor och arbetsuppgifter. En timme i solen med goda vänner eller bara en timme för mig själv. Lycka kan inte köpas för pengar, glöm aldrig det!

På jobbet

dsc00196 (MMS)

En härlig kväll med kidsen ute i det fria. Vilket jobb jag har! =) Grillen är tänd, solen skiner och det spelas brännboll till höger och vänster, underbart! Hoppas er helg börjar lika bra =)


Mamma is the shit


Mait är ganska gnällig idag, funerar lite på vad det kan vara. Ingen feber, inte ont någonstans utan bara ett stort behov av kramar. Kanske kan vara tänder men det känns lite tidigt. Vi får helt enkel vänta och se.

Appropå ingenting så var vi upp på jobbet och sen in på ICA för att handla. När jag kom ut från ICA står Vilden och skäller, skyndar mig ut och då är det en nöt som försöker få sin dotter i 4-5 års åldern att hälsa på Vilde. När försvann det sunda förnuftet? För mig är det självklart att INTE hälsa på en hund som sitter kopplad, känd som okänd. Man vet aldrig hur en annars snäll hund reagerar när den är kopplad. Vilde till exempel känner sig väldigt trängd i den situationen, när han var ca 8 månader var det några små grabbar som slog honom med pinnar utanför just den ICA butiken. Inte konstigt att han inte låter främlingar hälsa när han sitter i koppel. Tycker i och för sig att det är lite av ett sundhets tecken att inte låta vem som helst komma nära, däremot är det synd att folk inte förstår hur illa det kan gå när en hund blir skrämd eller känner sig trängd. Ännu värre är det att föräldrar låter sina barn och kanske i vissa fall uppmuntrar dem hälsa på okända hundar. Det är ju i slut änden jag som åker på skiten om det händer något med min hund MEN borde inte vuxna ha så mycket vett att de lär sina barn att inte hälsa på hundar innan de fått okej?

Fredag morgon


Jag har inte haft en god natts sömn, även om Mait har sovit mestadelen så har min natt varit riktigt dålig då jag varit så tät i näsan. Tur björkpollen perioden snart är över =) Ställde in dagens dejt med Elin och Anna för att kolla på fårrus och kommer istället att ta en lång skogspromenad under förmiddagen, känns som att skuggan is the place to be =) Vid sju var det 12 grader i skuggan och nu är det 23, vart ska det sluta? Men jag klagar inte. Efter promenad och förhoppningsvis en ordentlig tupplur för Mait ska vi lunch med älskling på universitetet sen blir det några timmars lugn och ro innan det är dags för terminens sista jobbfredag.

Solfrossa


Jag har på känn att det är många  som njuter av solen och värmen i vårt avlånga land just nu. Så dålig aktivitet som det är på bloggarna jag läser har det inte varit på länge. Jag tror på solfrossa =)

.


Mamma dejt

Hos Elin var det sol, konstigt va? Vi började med att sitta ute och njuta i skuggan, snackade lite skit och kollade in alla ongar, det var ju ändå nästan tre veckor sedan vi sågs sist.

Mamma och barn


Efter nån halvtimme i skuggan började ongarna bli både trötta och hungriga så vi begav oss in och tillgodosåg både bebisar och mammor med en super god kyckling paj, bra gjort Elin! Vi kom alla överens om att det är så grymt skönt att vara hemma hos någon istället för att kuta runt på stan i jakt på bra ställen att käka. Hemma hos kan ungarna ligga på golvet och snattra, vi kan vara bekväma och faktiskt få lite tid till oss själva och inte bara hålla onge. Plus det blir bra mycket billigare att bjuda sex mammor på lunch/brunch en gång i månaden än att springa på restaurang eller café i tid och otid.



Efter en kinkig period fick jag så Mait att somna, i Elins hundkorg =) En halvtimme sov hon sen var det fullrulle igen. Ongen som brukar sova nästan tre timmar på dagtid i två omgångar har idag sovit max en timme så att hon var trött när vi kom hem var inte så förvånande. Åndå så höll hon sig vaken en timme till i skuggan ute på vår gräsmatta.


Tröttheten tog över och nu sover hon i sin säng sen en kvart tillbaka. Får se hur det påverkar nattsömnen när eftermiddags luren blir så pass sen som den ändå blev. Nu ska jag lägga mig ner en kvart och njuta av det varma vädret sen blir det middag innan det är dags för jobb.

God morgon


Ännu en natt utan matning har förlutit här hos oss, underbart. Första gången Mait väckte mig var vid 5 (!!) för nappen sen fick hon komma över till oss vid 6:45 och då är ju morgonen igång. Idag ska vi på brunch hos Elin med ett återigen decimerat mammagäng. Vattkoppor, förkylning och sjukhusbesök gör att vi enbart kommer vara 4 mammor idag. När ska alla få vara friska mer än två dygn? Eller det gäller ju INTE Mait för hon är ju frisk hela tiden, *peppar peppar*.


Sötnosen just nu


Maitan ligger så nöjd  i babygymmet och suger på några fingrar. Helt underbart fin är hon där hon ligger och kollar på vad mamma gör med sina stora blå. Älskade onge!

Ha en undebart SOLig torsdag, det har vi =)

Som utlovat


Precis som förra veckan så tillkommer det nu ett inlägg i den relativt nya kategorin Onsdags video. Idag är det en lite kortare video men en desto gladare Mait. Tokigt kul att jaga Vilde, eller är det bollen som är rolig? Videon är filmad i lördags när Lisa och Martin var här på besök.

Med detta inlägg kan jag inte annat än önska er en god natt, för vem kommer inte sova bra efter denna skratt dos? =)


Bebisar och sol




Vi VET att barn under 6 månader inte ska exponeras för solen och att de ska skyddas, vara i skuggan och så vidare. Det många inte verkar veta är att skugga och kläder bara skyddar till hälften mot de skadliga strålarna. Det verkar även som åsikterna bland landets och Umeås BVC sköterskor går isär. Vi har fått rådet att använda solskydd med zink i för att det reflekterar solen och för att komplettera det faktum att ongen ska vara i skuggan. Personligen så tror jag inte att det går att vara inne hela sommaren för om vi ska lyssna till alla hysterikor så är det ju så vi ska göra för att skydda våra barn, det funkar ju INTE. Så VI kommer fortsätta använda solskydd med zink, låta Mait vara i skuggan, MEN jag kommer inte ha massor med kläder på henne för att skydda mot solen, där går min gräns för ska hon vara fullt påklädd kommer hon dö av solsting och värmeslag. Bättre en vältempererad baby i skuggan med solkräm i stället för fulltpåklädd. baby i skuggan utan solkräm. Blöja och solhatt is tha shit! =)


Solvarm

Jag är fortfarande solvarm i huden efter både middag och bad med Mait. Kommer nog kännas när det är dags för sängen är jag rädd, trots solkräm. Fick höra av Magda idag att hon hört att man inte ska smörja barn med solskydds kräm innan de är 1 år.  Både jag och Magnus har för oss att vår BVC tant sa att man kunde smörja när vi frågade och så självklart så ska de ju inte "vara i" solen utan ska skyddas, men som en extra säkerhet kunde man smörja. Någon som vet för nu blev jag tveksam? Vår BVC tant kan tyvärr vara lite virrig ibland =)

Mait i skuggan igår, gissa vad hon gör?

Mait äter nu en flaska ersättning och sen blir det en lugn kväll framför TVn här hemma fram till att Mait vaknar och vill ha mat för natten vid 22- tiden. the Big bang, Cougar town, Arga snickaren och Grey´s står på vår TV tablå, underbart! =)


Hemma igen


Oj, oj, oj vad det är varmt ute, inte att leka med. Vi gick hemifrån efter lunch och kom precis hem efter en eftermiddage med Magda och Adam. Varmt, svettigt och ännu lite varmare kan beskriva dagen. Vi gick ner till Strömpilen, ongarna fick käka mellis och vi tog igen oss i skuggan.


Så här har Mait varit klädd större delen av dagen, alldeles för varmt för mer kläder än blöja och solhatt. Till och med när kortet togs så var det tokigt varmt och då sitter vi ändå i skuggan av ett hus. Efter siestan blev det en tur på diverse affärer. Jag hittade saltvatten spray för 30 pix och ett par lila leggings  för en tjuga på HM så nu har jag ekiperat mig. för hela den 50 kronors check jag fick från HMclub förra veckan. En ny flaska vatten på Maxi och sen bar det av hemmåt igen, fast den här gången en lite annan väg.

Tror de har saknat varandra, vad tror ni? =)




Vardags göromål


Vi gör inte så mycket, Mait har sovit förmiddag i ungefär en timme och jag har tvättat hennes skitiga kläder samt diskat. Nu är hon vaken hör jag så vi ska ha en lekstund på golvet innan det är dags för lunch för oss båda. Ja just ja, har kokat nappar också, alltid lika spännande ;-)


Är det någon som vet vart napparna tagit vägen för den delen? Åtta har blivit fyra över helgen, fast Martin kanske tog med sig några hem, vem vet? =)


Medan mamma bloggar


Medan jag bloggar brukar det hinna hända mycket, så också den här morgonen =)


Nog kan väl det här räknas som att hon premiär ålat? =)

GOD morgon!


Vår tösabit har sovit från matningen vid 22.30 till 06.50. Helt OTROLIGT! Eller jag har varit upp och stoppat i nappen 3 gånger. Först vid 03.30 och sen två gånger kring 05, men hon vaknade inte och vi fick sova vidare utan att ge mat så det är rekord! Tokigt skönt. I samma veva som Mait vaknade fick jag ett SMS från Sara som ställde in gårdagkvällens hastigt påkommna planer för dagen, långpromenad. Noah har fått feber, igen, bara att hoppas på att han blir frisk på riktigt snart. Krya på dig Noah hälsar Mait. Istället så kommer jag och Mait gå ner på strömpilen/stan med Magda och Adam, funkar lika bra det =)


 

.


Trumpettes socks set


Ni vet de där strumporna som ser ut som skor, Trumpettes? I det andra paketet vi hämtade idag var det sådana. Så fina och så roliga att accessoera ( finns det ordet och stavas det så??) Mait med dem, strumpor har hon ju dagligen och "riktiga" skor har en tendens att sparkas av så då är ju dessa små helt perfekta!

Min avoghet mot tjejiga kläder till trots blev det en låda med klassiska "tjejskor".


Pixie Baby socks


Sen ville jag även ha en låda med lite sportigare modell och inte i pastellfärg så det fick bli Johnny´s baby socks.



Visst är de fina? Till och med lådorna gör en glad, när jag ändå var i gång och faktiskt hade råd ( har legat som restorder jätte länge) så fick det bli en tredje låda med Johnny´s skater baby socks också.



Nu har då Mait strumpor så det räcker och blir över för ett år framöver. Och är de inte adorable så säg =)


Inställt igen


Jag som har gått i flera veckor och längtat efter morgondagen känner besvikelsen välla över mig då det blev flyttat till torsdag, vi kan inte vara med då. Sånt är livet men det är så surt för vi har varit friska och krya hela tiden men inte de andra.  Får väl hitta på något annat, vad det vet jag dock inte..

Tävlar



Jag tävlar med nelly.blogg.se om ett present kort på 5000 pix, inte illa va? Allt du behöver göra är att matcha bästa mamma/barn kitet och var med och tävla på din blogg.


Trots det underbara väder vi har här i Umeå sen en tid tillbaka vågar jag ändå inte tro på att sommaren kommer vara varm och solig. Sveriges sommarväder bjuder ofta och gärna både på regn och kyliga vindar. Därför tycker jag det är viktigt att ha sommarkläder som inte bara passar när solen skiner utan även de dagar med sämre väder som kan komma. Jag tänker som så att baggy jeans kan användas som just jeans men även som hiwater eller långashorts. En sval skjorta är perfekt både mot solens starka strålar och som skydd mot vinden. Självklart ska en sommaroutfit vara bekväm och vad passar bättre än ett par Converse, bekvämlighet delux. Min onge klarar sig inte utan sina BiBar, dreglet är ständigt där och en snygg BIB är nog den finaste accessoaren precis som sjalen är mammas bästa vän.

Solhatt - check!

dsc00190 (MMS)

Efter mycket om och men tipsade Sara om Barnens hus utbud av solhattar. När Mait och Magnus tog sin eftermiddags nap passade jag på att åka upp och kolla in utbudet. Glad blev jag för det fanns hattar i små storlekar, inte många men det fanns. En vit med virkade blommor fick följa med hem. Nu är vi på väg till brevlådan för att posta en Blingo reklamation, bokstavligt så klarade plagget inte av att synas i sömmarna.


Buzz, buzza, buzzador



Ett av paketen jag hämtade på vår promenad var från Buzzador. Jag har blivit "utvald", hell no!, att testa Neutrogena visibly clear och låta mina vänner och kollegor testa. Har inte provat än i och med att jag fick produkterna idag, men jag ligger här i solen under ett parasoll och läser på om produkterna. Måste ju kunna buzza om dem =) Ska bli kul att se hur de funkar på min blandhy för i vanliga fall använder jag the body shops sminkborttagning och L´oreals ansiktsrengöring/ ansiktsvatten och är kanon nöjd. Blir bra att testa något nytt nu när huden är trött och glåmig efter en lång vinter. Mer kommer att komma i ämnet är jag rädd ;-)


Dessa två produkter är det jag testar.

Underbart ute


Vi har sån jä*la tur med vädret just nu. Idag är det 23 grader och sol, det fläktar lite lagom så det går faktiskt att vara ute utan att smälta bort. Vi tog en paket tur på 90 minuter och ska nu till att käka lunch. Mait har precis fått en burk majs och potatis och för mig och Magnus blir det sallad med fetaost och bacon. Mums! Så här skönt har vi haft det ute och till er som bor söderöver och har dåligt väder så lider jag med er,  men efter regn kommer solsken =)


Solhatt ?


Sommarvärmen verkar vara här för att stanna och så även den oundvikliga solen. Det är ju i princip omöjligt att hålla oss borta från solen till 100% så en bra solhatt är ett måste för Mait. Alla de vi ärvt och  köpt tidigare är för stora och på stan och i olika webbutiker finns de inte i så små storlekar. Inte  för att Mait har jätte litet huvud och det finns ju ännu mindre bebisar som behöver solhattar, hur gör de? Är fruktansvärt less för storlek 40-42 på mössor borde itne vara så ovanligt, eller? Tipsa gärna om bra affärer. Trevlg tisdag nu ska vi ut på promenad och hämta paket =)

Expressen till sängs

Det var tanken, komma hem från jobbet och sen bums i säng. Så blev det inte. Sitter fortfarande vaken och fullt påklädd i vardagsrummet. För att kunna ta mig i säng måste jag först vika undan all tvätt och sen bädda rent, men de underbara dunkuddarna jag tvättat under dagen är fortfarande (!!!!) inte torra, de luktar våtsovsäck och åska. Vill ju att de ska dofta sommaräng och frisk luft. Inte mycket att göra åt just nu förutom att låta dem torka vidare.

Idag har vi haft 25 års middag här hemma. Magnus syster Malin fyller år och hon har lagat tacos åt oss och vi fixade tårtan, väldigt trevligt förutom att jag for iväg på jobbet så fort jag käkat klart. Men så är livet ibland.



Ett tips till nära och kära, Mait kommer inte behöva något innehåll i sina paket utan bara det är papper som prasslar så är hon nöjd. Det får gärna vara giftfritt också så slipper jag oroa mig för hennes hälsa. =)


Åtrå

dsc00188 (MMS)

Vi traskar runt på stan i jakt på en present. Jag snubblade över en sjal, svart och vit med spets och stora svarta tygrosor. Så fin! En annan sak som står högt på min önskelista är vita convers, jag har hört att de är slut sålda, men jag har sett dem i två olika affärer idag, hoppas de finns kvar på hyllorna om en månad då jag har råd =)


Minnen beställda


Medan Mait har sovit en ovanligt lång förmiddags lur så har jag suttit och valt ut bilder som ska framkallas. Fick begränsa mig väldigt mycket för material finns det. Sedan Mait föddes för precis 20 veckor sedan har det knäppts över 10000 kort och mer än två tredjedelar är sparade, det tar emot att radera kort även om de är urkassa. Men i alla fall så kommer det trilla in cirka 200 kort den här veckan. Inte billigt, men så har jag också valt att göra ganska mycket förstoringar att sätta på väggen =)

Monday morning


God morgon! Här är vi igång, pigga och glada. Jag kom precis hem från tandläkaren så nu är det hemska gjordt. Den andra hemskheten, regnet, verkar inte ha infunnit sig än, slipper vi månne? Det är varmt och tryckande ute så risken för åska är nog överhängande, idag igen. Nu blir det frukost  och sen badet med Mait, mysigt värre =) Efter det får vi se vad dagen har att erbjuda, ska nog baka en tårta.

Allting har ett slut


Det är väl så man säger, allting har ett slut, men korven den har två =) Skämt åsido, vår helg har varit helt FANTASTISK och det känns lite trist att gå i säng och veta att det är vardagen som hägrar på andra sidan sömnen. Men alla veckor tar slut och i den nya kommer det en ny helg med nya roligheter. Två tråkiga saker med morgondagen är mitt besök hos tandläkaren vid 07.30 och att det är utlovat 9 grader och regn över Umeå imorgon, MEN resten av veckan ska det återigen vara soligt och varmt, dock inte lika varmt som i helgen utan "bara" 16-20 grader.. Vi börjar nog  bli lite bortskämda här uppe =)


Nu ska jag krypa ner i den efterlängtade sängen och sova mig vacker, SOV så GOTT kära ni.

Ska det funka den här gången?



Mait och Magnus i Rådhusparken i lördags.



Sommarflicka

Tant Lisa och Mait tar en barfotapromenad i gräset.

En BRA helg med mycket sol och fint umgänge. NU sitter vi och kollar på film och ser ålskmolnen rulla in över Umeå för fjärde dagen i rad. Inte förvånad för efter den något svalare förmiddagen har eftermidan bjudit på över 20 grader och kvavt som i en bastu. Urladdningen är välkommen! =)

Yes! Det funkade..

 

.


Finbesök


Vi har haft besök i helgen. Martin och Lisa från Mora kom upp i torsdags kväll och for precis söderöver. Jättetrevlig men slitsam helg för oss småbarnsföräldrar som inte är van vid vinintag tre kvällar på raken.

Hade tänkt att visa lite bilder från helgen här men det går inte, blog.se strular, som vanligt. Men det blir väl tid till det senare också, idag är kommer varken jag eller Magnus att orka göra särskilt många knop utöver vad som krävs. Det är diskat och städat och snart sätts första tvätten igån, mne förutom det och att mysa med Mait så blir det film, film och åter film. Vi ska äntligen se Kick ass, den ska tydligen vara sjukt kul. Trevlig söndag!


återkommer imorgon


Jag är inte riktigt nykter så jag återkommer imorgon istället =) VI har avnjutit grillat älgkött och potatis med sås, mumma. Kära svärmor skickade med Martin och Lisa matpaket och det har vi utnyttjat till fullo i helgen.

hörs hej!

Ryssvärmen är kvar


Vi vaknade  vid 6  av att Mait ville äta, hon fick i sig 245 ml i ett svep sen har vi legat och halvslummrat i ett aldeles för varm sovrum fram till nu. Hela familjen  klev alltså upp 9.45, det är nog rekord!

Även idag är det varmt som i Spanien så när vi har gjort oss iordning och käkatfrukost blir det en promenad ner på stan för en glass eller två. Blir nog en ganska lagom ansträngning för de lite mer slitna i vårt sällskap =)

En heldag i solen


Vi har verkligen spenderat HELA dagen i solen, underbart! Maritn knäckte första ölen vid tolvtiden och sen dess har vi suttit ute och njutit. Lagom tills vi hade dukat upp maten på verandan så började det åska med dunder och brak. Har inte hört så mycket åska på flera år. Jag som i vanliga fall är väldgit åskrädd sen en incident när jag var liten har idag suttit ute och faktiskt njutit av   naturens nyck. Istället för att äta på vår veranda flyttade vi in i lusthuset på gården och käkade där och sista timmen har det återigen spruckit upp och varit fin väder. Resten av gänget har dragit vidare till Peddan in the park och jag och Magnus sitter nu framför ännu ett avsnitt av Band of Brothers.


Vi njuter!

dsc00187 (MMS)

Solen skiner och i skuggan är det dryga 20 grader. Mait har invigt solhatt och klänning idag för mer kläder än så behövs inte. Vi kan helt enkelt konstatera att ryssvärmen är här!


Fredag morgon


Regnet som kom över oss igår kväll verkar ha gett med sig och solen till och med tittar fram, blir det månne fint väder trots yr.no s regnvarning? Kan bara hoppas att de har fel =) Lägenheten är ovanligt tyst, läskigt, det enda som hörs är Maitans överljudstjut som skär genom tystnaden ibland. Magnus och Mait ligger här bredvid mig och myser och Martin och Vilde ligger som två klubbade sälar i vardagsrummet. Kaffet är i alla fall kokat och Mait har både gjort morgontoalett och käkat grötfrukost.  Vi får se vad dagen har att bjuda på, tror besöket får sätta ribban, men blir det inte mer regn så hoppas jag på en ute dag, en långpromenad eller två!


Förklaringen?


Kan det vara så att det ihållande regnet och åskan är förklaringen till dagens huvudvärk? Inte helt omöjligt för jag är ju begåvad, eller kanske snarare besvärad, med en väderskalle.

Nu ska vi invänta de långväga gästerna som nog har någon timmer eller två kvar innan de är på plats. God natt!

Sommarregn


idag har vi haft över 15 grader i skuggan hela dagen. Till och med efter två rejäla störtskurar så visade termometern i bilden 16 grader. Sitter nu på jobbet i väntan på att gården ska öppna. Meningen är att vi ska vara ute, men jag tror inte att det blir så då det verkar vara mer regn kvar i molnen.


Före lunch motion


Jag vet, det är torsdag idag och inte onsdag, men jag fick ett gyllen läge att visa Mait i sin hoppgunga. Har fått flera frågor kring just den så jag visar väl i stället för att skriver om den, smart va?


 

Och jag vet inte varför Smurfarna är med och pratar, jäkligt mysko...=(


God morgon


Min super snälla sambo lät mig sova till 9.00 en riktig sovmorgon med andra ord =) Här hemma blir det "hushålls nära thänster" för hela slanten idag. Men först en promenad i solen. Var precis ut en sväng på uteplatsen och det är VARMT även fast det blåser, lovely!

Med en smak av polka


Ett glas vin, en halv polkachokladkaka ( riktigt god), slöbläddrande i MAMA, Grey´s Anatomy och två Band of brothers avsnitt senare är vi på väg i säng. Mait vaknade som den biologiska klocka hon är prick 22.00 och ville ha mat, nästan 240 ml blev det och sen sov hon sött igen. Imorgon blir det städning och tvätt för min och Maits del, Magnus ska läsa/skriva lite på uppsatsen och sen på kvällen ska jag jobba. Frampå natten kommer så sen Martin, Magnus barndomskompis, körande från Västerås. Ska bli kul att få upp honom. Jag ser det som att vi har barnvakt hela helgen, tror ni han kommer upp med samma intention? =) Är rädd att så inte är fallet utan han vill nog helst göra Umeå by night men Magnus har förklarat att bebisar vaknar tidigt och att föräldrar är trötta på kvällarna och han köpte det, mot all förmodan. Så det blir en lugn helg, i alla fall för familjen här hemma, om sedan Martin tar sig ut på krogen så är ju det kul för honom, bara jag slipper =)

På lördag ska vi grilla med Malin ( Magnus syster) och Lisa ( Martins syster som också åker upp imorgon med Martin) men vi har begränsat det till oss fem, sex med Mait. För något år sedan hade jag inget emot att det kom okänt folk på besök och delade gemenskapen men numera. med både ålder och föräldrar visdom, så vill jag inte ha folk i mitt hem som  jag själv inte bjudit in. Så för att undvika att kleti och pleti dyker upp ( läs kompisars kompisar) så blir det bara vi, väldigt skönt!

Nä nu ska jag sova, god natt!

Kvällen bjuder på detta i väntan på Greys....

dsc00185 (MMS)

Kvällen bjuder på detta i väntan på Greys. MAMA, polka choklad men nånting saknar får nog bjuda mig själv på ett glas vitt, det är ju ändå helg imorgon =)


Lämnade, igen

Andra kvällen i rad som M åker iväg och jobbar en kortis. Trist men ganska skönt på ett sätt. Jag och Mait har precis badat och smort in oss efter en middag som blev kladdigare än kladdigast. Mango är ingen succe riktigt än så den ska gärna kladdas runt, lite i och mycket utanför munnen, men det tar sig. Istället för att bada imorgon efter promenaden så tyckte jag det var lika bra att få det gjort ikväll redan, vem vill sova med mango i näsan? =)

Nu börjar Mait gnöla där hon ligger och ålar på golvet så det är bäst jag slutar nu...

Provar något nytt


Tänkte som jag skrev igår införa en ny grej här inne idag, nämligen kategorin Onsdags video. Kan tänka mig att de flesta redan listat ut att det har något med videoklipp att göra, inte på andra utan från oss. Jag kommer dock INTE börja leda aerobics pass framför webcamen utan jag tänkte att jag varje vecka ska bjuda på en video med Mait. Låter det bra? Fick så bra respons på klippet jag la ut i söndags så jag tyckte det kunde vara kul att ha det som en återkommande punkt varje vecka.

Jag tänker börja denna nya "tradition" med ett klipp från igår då Mait sitter och leker i babysittern, alltid lika roligt när det är roligt för även vår lilla solstråle kan surna till och bli less =)

 

Nu ska vi ut i solen igen, trevlig eftermiddag!


Iväg igen


Jag, Mait och Vilde tog en längre promenad i solen, helt underbart ute idag. Det är ljumma vindar och även i skuggan når termometern över 15 graders strecket. Umeå skulle få över 20 grader i helgen, det ser jag fram emot! Vi tog vägen förbi BVC också och Mait väger nu 6900 gram och är 66,5 cm lång. Dryga 300 gram och 2,5 cm plus sen förra gången för två veckor sedan.

Jag tänker lämna Mait med Magnus nån timme och fara på Maxi för en storhandling. Vi får som jag skrev i förra inlägget besök i helgen och det är kanske läge att i alla fall ha sallad och frukostmat hemma, eller vad tror ni? Behöver även inhandla ersättning och lite annat åt Mait. Har insett att sen vi började ge Mait gröt/mat två mål per dag så äter hon 1/3 del mindre ersättning. Väldigt trevligt att se när man står i kassan för ersättningen drar iväg. Ska nog ta vägen in på systemet också, det är ju trots allt helg, varmt väder och grillning som står på schemat, tänk så gott med en öl eller två =) Verkligen en av fördelarna med att inte amma. Nog för att Carslberg NA är god, men inte lika god som Staropramen eller ett glas rött.

Just nu


Vi just NU
Jag och Mait sitter vid datorn och morgon surfar, vi ska dra oss ut på promenad i solen är tanken. Blir nog en tur till BVC för spontan vägning, nyfiken på hur stor hon blivit =) Magnus förvånade mig i morse. Han både diskade och dannsög innan han gick till skolan nyss helt underbart då jag haft en ntt med miljoner nappistoppningar. Tror att Martin kommer bli förvånad när han kommer upp i helgen, inga sovmornar och trötta småbarnsföräldrar som lägger sig senast halv tolv. Nu blir det kläder och sen drar vi ut. Hörs hej!

Band of brothers


M är hemma och vi har börjat se om Band of brothers. Tv-serien som berörde dagen D och vad som hände där efter. Jag såg den aldrig i sin helhet när den gick på TV så det är roligt att få se den "igen" på riktigt den här gången. Fördelen med att se en hel serie inom en kort tidsperiod är att de ofta blir så mycket bättre, eller hur? Det är ingen nackdel i mina ögon att det är en HBO produktion, lätt en av de bästa kanalerna när det gäller att få fram bra serier, tänk bara på 30 rocks,  Sopranos, six feet under och sist men inte minst Sex and the city.

Efter nästa avsnitt blir det nog sängen för mig. Imorgon har jag inga planer alls, de jag hade grusades av sjuka barn och dop så nu får jag och Maitan hitta på något själva istället, får se vad det blir. Eller jag har ju en plan, ska införa en NY kategori här på bloggen. Onsdags video ska den heta, vad det innebär det får ni se imorgon =)

Jag och Mait


Vi blev lämnade ensama för M drog iväg och jobbade någon timme. M blev uppringd av sin chef som behövde hjälp över någon landning och självklart så ställer han upp för Affe, kan nog vara en av årtiondets bästa chefer. Jag och Mait har fördrivit tiden med att LEKA. Roligast är det att blir pruttad på magen samt att ligga på rygg och banga skallran i golvet, fun times!

Vi får se när lillongen somnar ikväll, hon har sovit ovanligt mycket idag på dagen och nu verkar hon piggare än piggast. Men det dröjer nog inte alltför länge, sällan hon somnar efter åtta om kvällarna.

Tänkvärt


Kloka ord från en stark och klok mamma..

MAXimalt mätt

Efter den gråa starten på den här tisdagen var det väldigt skönt att sed solen och den blå himlen titta fram efter lunch. En inte alltför svår övertalad Magnus följde med oss ner på stan och väl där tog vi oss en lunchmiddag på Max. Varken jag eller Magnus var särskilt pepp på att fixa lunch tidigare och när vi väl var nere på stan kom hungern som på beställning. Tror det var vårt undermedvetna och det faktum att Magnus skulle förbi sin chef som fick oss att landa där. Skulle inte kalla det jaktinstinkt för särskilt mycket jakt krävs inte för ett maxmål. Men någon slags nedärvd instinkt tror jag ändå att det är, promenera mot maten =)

Väl hemma gav vi Mait mellanmål, idag blev det mangopuré och den här gången slank den ner utan vidare protester. Men hon var nog inte särskilt hungrig, inte så konstigt med tanke på att hon åt en hel portion banangröt OCH 150 ml ersättning till lunch vid 13- tiden. Hon är ett litet matvrak =)

Rätt upp och ner


Maitan vill gärna sitta. Ligger hon på rygg så gör hon situps för att komma upp, hon lyckas inte men är så pass stark att hon lyfter huvud och rygg från golvet i sin strävan uppåt. Är inte så konstigt att de vill sitta, allt blir så mycket enklare då ju och utsikten såå mycket bättre.

Sätter vi henne i soffan så tenderar hon att hasa ner i någon slags halvliggande ställning men de gånger hon inte lutar sig bakåt mot ryggstödet utan lutar sig lite lite frammåt så sitter hon jättefint utan mer stöd än det hon då får vid rumpan. Ska bli spännande att se om och när hon börjar sitta själv utan stöd.

Betula låter som en svordom


Betula, det latinska namnet för Björksläktet låter den här tiden som en stor fet käftsmäll. I alla fall för oss som bor i Umeå och är björkpollen allergiker, ingen bra kombination. Har sovit bra, Mait väckte mig först 8.15 så det går inte att klaga på det, men jag är tung i skallen, nysig, snorig, det kliar i ögonen och allmänt lätt retad i näsan. Förra året var första gången jag kände av pollensäsongen på riktigt och jag har i smyg gått och hoppats på att den starka reaktionen då berode på att jag var nygravid. Ja ni vet, gravid snorig och dan så skulle det förstärka allergin, men jag verkar ha haft fel för det är ingen mildare reaktion i år =(

Jag, vi, borde passa på att vara ute idag för det är grått och regningt vilket gör att pollenet inte sprider sig och allergibesvären brukar vara betydligt mildare de här dagarna. Men vem sjutton vill vara ute när molenen hålls uppe av småbjörkarna här utanför och det regnar tätare än min morgondusch? Skulle vara för en tur till Ica och handla lite tröst choklad, fast med min vanliga otur så blir jag väl allergisk mot den lagom tills jag kliver innanför dörren =) Skulle nog göra underverk för min vikt i och för sig.

Nu var jag väldigt pessimistisk inser jag, men det är inte bara soliga dagar i livet, eller hur? Ska faktiskt ta mig ut men först ska jag väcka hunden, den ni! Hur många hundägare behöver väcka sin hund för morgonpromenad?`Väldigt skönt att han inte står och flåsar oss i nacken vid 04.30 för en kissrunda. Trevlig tisdag!


Nyväckt Vilde vill INTE kliva ur korgen-

Hårfager


Något som har diskuterats ganska mycket här hemma är hurvida Maitan kommer ärva min eller Magnus hårväxt. Båda är mer eller mindre rödhåriga så att hon blev det är ingen direkt överaskning, värre om hon inte varit det. Magnus har ( förlåt älskling) lite dåligt mer hår så här i slutet av sina yngre dar men jag däremot har hår för tre. Från börjar var Mait ganska väl behårad, ingen jätte kalufs eller hårspännen behövdes men hon hade i alla fall hår när hon föddes. NÄr hon sedan blev över månaden så började hon bli skallig, som de flesta bebisar, och med väldigt tydliga vikar, precis som käre fadern. De senaste veckorna har vi dock börjat se en antydan till kalufs och vikarna har täckts med röda fjun, eller nu är det näst intill "riktigt" hår. Hennes ofrivilliga rakning i bakhuvudet, ni vet den de får för att de ligger på rygg hela tiden, har börjat växa igen och håret i nacken är faktiskt riktigt tätt och fint. Ska bli kul att se vart de slutar, när jag var drygt ett år så hade jag rejält med lockigt, tjockt hår. Hoppas Mait har ärvt mitt hår.


Dryga 3 veckor och håret är kvar.


8 veckor och betydligt mycket mindre hår.


Idag

Betydligt mycket mer hår och både vikar samt kala fläcken börjar täckas. Jag har börjat fundera på om det inte kan bero på att det som BVC kallade mjölkskorv var eksem och så fort vi började smörja med kortison kräm så försvan det. Tror att det då blev möjligt för håret att växa, det var just i vikarna som de täppte till som mest och nu är det just där hår växten tagit mest fart.. Eller så är det all den havregrynsgröten hon äter som gör susen. Något har i alla fall hänt och det är bara till det bättre =)


Vintern rasat ut...


Vägrar hävda att vintern är över innan maskrosorna gjort sitt intåg, och gissa vad vi såg idag på långpromenaden? Just maskrosor =) Hade med mig kameran och efter lördagens fotografering på jobbet har jag lite inspiration igen så det blev faktisk lite fotat. Oftast tycker jag kameran ligger i vagnen men den används inte mer än till att dokumentera vår vardag, trist som fasen!




Tussilago

Vilde var med

Och även Mait, men när jag väl började fota så hade hon somnat och forsatte
med det även en bra stund efter att vi kommit hem igen.

Nu blir det middag och sen ska jag iväg och jobba. Inte många pass kvar innan det är sommar uppehåll, trist! Fast det ska bli skönt med sommar och sol och LEDIGT!

Lunch

Dagens på Restaurang Axet måndag den 10 maj

Förrätt
120 ml ersättning

Varmrätt
1/2 burk potatis/palsternacks puré
1/2 burk morotspuré

Efterrätt
Mangopuré

Till detta serveras ett rumstempererat vatten.

Smaklig måltid!

Mat är gott!


Som ni ser, hon äter med hela ansiktet och det är GOTT, det mesta slinker ner och inte utanför. DSe smackande ljuden hon gör tycker jag är ett bra kvitto på att hon tycker om mat, det konstiga är dock att hon är värst på havregrynsgröt med banan, vem sjutton tycker det är gott?  Konstiga onge! =)

Maitan tävlar hos Diana

Tävling, vinn 200 kr hos MyKidoo


Nu har du chansen att vinna 200 kr hos MyKidoo som säljer barnkläder och barnprodukter inne hos Diana.

___________________________________________________________________

Vill du vinna dessa tuffa sneakers från Skatekids? Finns i svart och vitt, du väljer färg!


"Tävlar om C1rca barnskor från Skatekids.se på Dianas blogg"

--------------------------------------------------

Vinn valfritt lakan från Pali Design


Pali Design, sponsrar nu en tävling med ett set lakan för vagga/vagn. Lakanen är sydda i en tätvävd bomull med satinkänsla. De finns i flera olika utföranden. Setet innehåller ett påslakan och ett örngott. Maskintvättas i 40 grader. 100% bomull. Tävla hos Diana!

______________________________________________________



Just nu har du chansen att vinna ett par snygga tygskor, Luke, från Vincent shoe store i valfri färg.
Finns i storlek 24-35 och i fyra härliga färger. Tävla hos Diana!


Sol SOL sol


Tror ni fattar va? Jepp, det är sol ute =) Skippade morgonpromenaden för att kunna äta frukost med Magnus innan han går till universitetet så nu ska jag göra i ordning mig och Mait sen blir det nog några timmar ute i solen. Det är helt underbart skönt ute, fast med min otur hinner det väl bli grått och börja regna innan vi är ute och igång. Annars bjuder inte dagen på så mycket, ska tvätta lite och  sen flytta över Mait kläder från den pytte lilla byrån i badrummet till den stora jag gjorde i ordning härom dagen. När jag ändå är i gång så gissar jag att jag kommer rensa ut lite plagg som är försmå, tycker inte jag gör något annat än får rensa bort plagg lite pö om pö. Snart är alla 62:or borta och alla 68:or inne, men det är sån otrolig skillnad i storlek mellan olika märken så det är ju inte klokt! Har en del 74:or som Mait använder och nej, det är inte sånt som är använt förrut utan det är Fixoni bodys, de är korta och breda medan deras byxor är stora överallt. Väldigt märkligt! Tacka vet jag lindex och kapahls basplagg =)

Nu får det vara nog med svammel från mig, tvätthögen skriker av uppmärksamhet så nu måste jag dra!

Talking with dolphins

Mait "pratar" väldigt mycket och högljutt. Oftast gör hon pruttljud och pratar med delfiner. När hon ligger på skötbordet så är det med mobilen med mjukisdjur hon för sitt samtal, hon vill gärna att de ska svara tillbaka. Vilket de tyvärr inte gör. =)


Playdate


Inte för Mait utan den nu är det Vilde som ska få leka av sig med kompisen Bamse, Gran danoisen. Vi hörs hej!


Att förena nytta med nöje


Gårdagen var ett typiskt exempel på ett bra sätt att förena nytta med nöje. Jag hade en jätte trevlig dag och kväll på jobbet. Fullt ös medveslös. Inte bara är det ROLIGT att jobba, det är nyttigt för vår ekonomi men framförallt är det en så jäkla bra erfarenhet att ha med mig när jag ska ut i skolorna på riktigt. Det är inte så lång tid kvar, så det är bäst att få ihop nått att konkurera med =) Jag förenade även nytta med nöje på så sätt igår att jag var ansvarig för att knäppa kort från kvällen. Kort knäppte jag, både bra och dåliga. Är sjukt nöjd med några stycken faktiskt, men nästan mer nöjd med de stora antalet dåliga för jag lärde mig massor. Inte bara om kameran utan rent fototekniskt, bländare och slutare och så vidare. Att knäppa bra kort på Mait är inte särskilt svårt ännu då hon är så pass stilla men att knäppa på ett glatt gäng 15 - 20 åringar som dansar disco och få bra kort är inte helt lätt. Inte heller är det helt lätt att knäppa kort på deras framträdanden. Om jag använde blixten försvann känslan i korten och det såg ut som lysrören var på. Utan blixt däremot blir ljuset kanon, men lite för rött och det var svårt att få bra och tydliga kort. Men misstagen är det jag lär mig av, nästa gång kommer dubbelt så många kort bli riktigt bra!


En närbild av dukningen


Discot är i fullgång men den här killen tar det lugnt




Det är inte helt lätt att få dem att göra som man vill, men det är ändå
en snygg bild.


Rockstar!

10,5 timmar

Så länge har jag varit utan lillälsklingen nu och några timmar till ska det bli =( Jobbigt värre. Sitter vid min dator nu för att få kolla på ett kort på henne :-) Tbland räcker det lilla..

Saknad


Jag är på jobbet hela dagen och halva natten ( 10 - 23.30 ) och roddar med galakväll och "idol" för våra kids. Jättekul och bra pengar MEN det är inte helt lätt att vara utan lillälsklingen så här länge. Nu börjar saknaden göra sig ordentligt påminnd för mer än 6 timmar är det väldigt få gånger jag varit utan henne.

Nu ska jag nog försöka mig på konststycket att sminka kids, har nog aldrig sminkat någon annan men idag behöver Cam hjälp för att hinna i ordning i tid så det är bara att ge det ett försök.

Trevlig lördag!

Sitcom by night


Vi kör en riktig seriekväll här hemma i soffan. Vi tog hem sista två avsnitten av Cougar town, bara älskar den serien och det nyaste av the Big Bang Theory. Lagom till dessa tre karameller var slut vaknade Maitan och nu är hon strax i säng igen. En kort mys med mamma medan pappa gjorde i ordning en flaska, mat med pappa och sen en kaskadspya över sig själv och mamma ( mig)  när vi skulle pussas god natt, not lovely. Men det är ju bara att skratta åt det och lägga i minnet till de små liven är stora och utflugna.


En nyvaken Mait mammamyser. Kärlek
Nu ska vi se första avsnittet av Spartacus den handlar visst om romarriket. Någon som sett den? Vi märker väl om det är något att se resterande avsnitt av. Trevlig kväll!

Lathet lönar sig INTE


Jag blev lite lat när jag skulle köpa färg till byrån och köpte spray varianten. Inte bra, eller det hade nog kunna bli superbra, men nu blev  det bara bra. För det första så blåste det ganska mycket när jag sprayade och att stå inne var inget alternativ så det spreds ojämt. För det andra så är det ju av yttersta vikt att hålla flaskan på rätt avstånd för bästa resultat, det gjorde nog inte jag. Men jag är nöjd för stunden och ska när sommaren är här måla på ett lager med en hederlig pensel. Just nu är den lite flammig den kära nya byrån =)



Maits gröna nattlampa lyser för hon ligger där till vänster och sover så sött sedan några minuter tillbaka. Fotot på familjen när den bestod av Magnus, jag och Ärtan har en given central plats i vårt sovrum och bredvid står Maits vårdträd. Och ja, jag vet att den ser shabby chic ( rätt stavat?) ut, men det är inte min intention. Trevlig fredag kväll till er alla, nu ska jag njuta av lugnet.

Smärta, gjorde det verkligen så här ont förr?


Jag har en ganska personlig fråga till er som har fått barn, nyigen eller för många år sedan. Gjorde det ondare vid mens efter förlossningen än innan? Jag har under natten och nu på dagen haft sådana kraftiga kramper i magen att det svartnar. Har i alla år haft väldigt kraftiga smärtor just första och andra dagen men det här tar priset. Som det känns nu kändes det inte ens under förlossningen, det här är inte hållbart i längden. Kommer det fortsätta så här eller är det bara för att maskineriet ska igång som det gör extra ont?

Ingen höjdar dag och vi som för en gångs skull har en helgkväll ledigt tillsammans. Men det är bara att göra det bästa av kvällen. Nu blir det strax till att fara på ICA och inhandla några goda korvar för det blir grillning och film ikväll. Hörs hej!

Good afternoon.

dsc00181 (MMS)

Good afternoon. Byrån står på tork så jag, eller vi, tittar lite på tv. Även om det är varmt ute så blåser det lite för mycket just nu. Trevlig eftermiddag!


Våriga fredag


Först måste jag börja med att berätta att vi fick sova till klockan 08:21 idag, är nog första gången som det sker utan en massa nappistoppningar och att hon ligger i vår säng på morgonkanten. Underbart värre. Sen blir det inte direkt sämmre av att solen gassar och det är 10 grader i skuggan. Idag blir en UTE dag. Har ont i mina benhinnor så det blir inte så mycket promenerande mer än Vildes dagliga motion, som ju iofs är en del, utan jag ska ta tag i byrån jag inhandlade från Krillan. Den ska göras rent och sandpappras och sen blir det några lager vitfärg. Bra att jag skrev det för nu kom jag på att jag måste inhandla just färg, men det får bli i eftermiddag. Ha en UNDERBAR fredag och njut av att det snart är helg =)

Otrevligheter glömms fort


Tänk att en företeelse som infunnit sig som en klocka i sisådär 13-14 år kan förträngas på lite mer än ett år? Tror ni vet vad jag pratar om och jag är INTE nöjd. Jag hatar att känna mig uppblåst, stingslig och framförallt ha ont. Ont både i mage, rygg, kramper i benen och det här jäkla illamåendet som sköljer över mig i vågor. Tumme NER! Hade hoppats slippa det här några månader ( helst år) till men är inte särskillt förvånad då jag hade migrän för ganska precis två veckor sedan, klassiska ÄL symptom för mig. Så är jag extra mycket argbigga de närmsta dagarna så vet ni varför =)

Ord är överflödiga




.

Nap time


Både jag och Maitan somnade efter vår stund i badet så nu ä vi båda nya människor. Jag är pigg och glad och Maitan är grinig och hungrig. Nu blir det gröt för den lilla och kaffe för mamman.

Hörs!

Inställd morgon


Redan igår när vi for in till akuten avbokade jag dagens planer med Helena och Bastian. Just precis NU skulle vi ha mötts upp för en långpromenad med efterföljande fika. Jag hade som på känn att kvällen skulle sluta betydligt mycket senare än vanligt så jag avbokade som sagt redan då och tur var nog det för jag är inte mig själv idag. Hade problem att somna igår så jag låg och läste ut min bok, blev för trött och låg och lyssnade efter Maits små lätta andetag när min omgivning dominerades av Magnus snarkningar, inte lätt. Blev några turer till Maits säng för att kolla så hon levde, nojjan var på topp. Nä nu ska jag äta frukost för det är välgörande har jag för mig. Försöker komma ihåg vad som hjälper när man är bakis, inte för att jag drack någon alkohol igår utan sömn brist har samma effekt på mig, och det enda jag kommer på och är sugen på är Coca Cola. Kanske inte sååå välgörande att starta dagen med det? =)

Solen skiner i alla fall genom den halvgråa himlen så bara jag ätit, duschat fått i ordning Mait och vi vilat förmiddag ska jag försöka ta mig ut i friska luften, DET brukar hjälpa! Trevlig torsdag! Och kom ihåg att "vakta" era små =)

Akuten


Så har då Maitan fått göra sin andra tur in till akuten här i Umeå, tur vi bor nära =) Det var efter den vanliga kvällsinsmorningen som olyckan var framme. Mait låg och halvsov på soffan och vi var ouppmärksamma en kort stund. Plötsligt skär ett högt skrik genom lägenheten och på golvet ligger Mait på rygg och skriker. Lillhjärtat hade rullat runt och ner de dryga 30 centimetrarna till golvet. Tur i oturen så bytte vi bort vår väldigt lilla matta mot en ryamatta som täcker halva rummet för någon dag sedan så hon landade relativt mjukt. Efter några minuter av gråt blev hon glad igen. Skulle tro att hon blev rädd och tappade andan av fallet. Eftersom det var läggdags för ett bra tag sedan så la Magnus henne medan jag gick ut med Vilde. Väl hemma igen drog jag mig till minnes att barn som kan ha gjort sig illa i huvudet ska hållas vakna den närmaste timmen. Sagt och gjort, väckte utan problem den skönsovande Mait. Började googla lite på incidenten och hamnade på sjukvårdsrådgivningen. Tyckte info om vad man ska hålla extra uppsikt över var knapphändig så jag ringde 1177, nya numret till just sjukvårdsrådgivningen, för  lite råd. Kvinnan jag fick prata med gav ett råd, åk in till akuten. Sagt och gjort, kvart i tio kommer vi in och nu är vi hemma med en bebis med ett OKEJ i rumpan. Maitan har, den sena timmen till trots, varit på sitt bästa humör och läkaren kunde inte se några som helst tecken på vare sig skada på skelett eller huvud. Tack gode gud! Kan lova att varken jag eller Magnus kommer lämna Maitan ensam en endaste sekund när hon ligger på soffan, i sängen eller liknande igen. ALDRIG igen. Men så är vi också småbarns föräldrar, olyckor kommer och går när barn lär sig upptäcka världen.

Nu är det två trötta föräldrar som ska lägga sig och sova för natten och den trötta dottern sover redan. God natt.

Tävling



tävling i samarbete med Ida.p design

"Jag är med och tävlar hos madde om valfri haklapp,dregelskarf eller napphållare. 
Var med och tävla du också, tävla här!
Tävlingen avslutas 16/5 kl. 20.00 och vinnaren lottas fram!"

Finns andra färger och design på dregelskarfs
och napphållare!

Middags tips


Nu ska jag tipsa om ett bra sätt att ge ongen havregrynsgröt, funkar utmärkt här hemma i alla fall =) Vi gav Mait havregrynsgröt för första gången igår, det var ingen hit. Trots mer vatten och väldigt välkokt gröt så gick det inte hem, jag såg hur hon tyckte att det vara var en seg massa i munnen och det mesta åkte ut igen. Provade då med att koka banangröt ( sempers ) och sedan blanda i lite av havregrynsgröten. Det funkade hyffsat, men då är det ju "meningslöst" att koka egen gröt om vi liks måste tillsätta köpe. SÅ idag provade jag nästa trix. Mixade havregrynen så de skulle bli finare, kokade en lös gröt och tillsatte hemmagjord päronpuré samt mosad banan som " sylt". Mait älskade detta och åt nästan en hel deciliter havregrynsgröt ( 1 dl okokta havregryn alltså). Det var dagens middags tips. Lycka till alla ni andra som försöker "lära" era små att äta gröt =)


Jag skrev fel


Imorse skrev jag verkligen fel rubrik, det borde ha stått sol med hagel för det var mer korrekt. Som sagt, tror det har haglat varenda gång vi varit ute längre än 5 minuter idag. Men det har varit en trevlig dag ändå med både god mat, trevlig sällskap och mycket fika =)

Som ni ser, en mycket ROLIG dag både för mig och Maitan. Nu blir det till att börja med kvällens middag, tacos och sen ska vi iväg och hämta byrån jag har köpt av Kristel.


Sol med regn


Det är vad Umeå bjuder på idag, not so lovely. Ska fatta mig kort för jag och Mait ska bege oss ner på stan och träffa ett väldigt minimerad del av mammamaffian. Idag är det bara jag, Sara och Magda som står på benen ,alla andra är antingen sjuka själv eller har sjuka barn. Men så är det ibland.

Inatt har vi faktiskt fått sova ännu lite bättre ( utan någon välling) Mait åt först vid 18 ( gröt) och sen vid 19- tiden ( ersättning), somnade 19.30 och sov till 00.20. Fick mat och sov sen till 6.40. Verkligen en förbättring. Sen fick jag ligga kvar i sängen till 8, helt underbart. Nu har lillan somnat om, klädde på henne och hon somnade under tiden, så nu sover hon nog tills vi kommer ner på stan. Sen får vi se hur dagen utvecklas, men har jag sådan tur som igår så håller hon på att vända den orosperiod hon haft och då borde humöret vara bättre idag än tidigare i veckan =)

Så nu drar vi, kommentarer och sådant tar jag tag i ikväll. Trevlig onsdag!

Misslyckat


Jag misslyckas kapitalt med att installera wordpress på min domän. Någon som har några tips? Har försökt göra precis som instruktionen ( den utökade ) visar, men det vill sig inte ändå :-( suck

Självcensur


Jag har censurerat mig själv, eller egentligen har pappa censurerat mig. Jag kan ju få framtida fiender som kan använda min ilska emot mig ;-) Tycker fortfarande att många ( ja kvinnor) inte kan köra bil, så de så!

Dock så lägger jag ut bilden till inlägget igen för den är helt enkelt UNDERBAR, älska pensionärer och deras uppfinningsrikedom =)


På begäran

Tella kunde inte ge sig till tåls tills vi träffas imorgon så jag visar upp min nya boyfriend här då =) Och nej, jag kommer med all trolighet inte använda klackisar till..

Det kom även hem ett par svarta tygskor, riktigt fräscha så de får också bosätta sig i min garderob. Mer min stil än klackisar =)

Föresten, ni glömmer väl inte? ;-)

 

 

 


Ombytliga onge

Det märks verkligen på Mait att det sker saker i hennes värld, ny saker upptäcks ch världen som hon känner den förändras drastiskt just nu då hon upptäcker ännu en dimension av omgivningen. Humöret som oftast är på topp annars är nu snarstucket och ena stunden är hon världens gladaste Mait med skrattet bubblande ur strupen för att i nästa storgråta och vara helt otröstlig men ändå börja skratta mitt i.

Fem minuter efter att jag MMSbloggade i morse så hände nått, Mait blev otröstlig och den lugna sköna morgonpromenaden förbyttes till en mardröm. Eller kanske inte riktigt men en lös hund, barnvagn och en sprattlande och gråtande fyra månaders onge i famnen är ingen höjdare. Men men ett snabbt samtal till Magnus och det var löst, han kom som den räddare han är och plockade upp oss med bilen. Orsaken till Maitans dåliga humör? Hunger och en blöt blöja. Sista veckorna har hon alltid ätit vid 05.30 och sen vid 09.30 så morgonpromenaden har aldrig inkräktat på mattiderna utan hon har oftast sovit hela tiden, men inte nu. I går åt hon vid 19.30 ( gröt) och sen fick hon ersättning vid 02.00 så det var inte så konstigt att hon blev tokigt hungrig vid åtta tiden. Klant misstag av mamman med andra ord. Men som sagt hon är ombytlig vår älskling =)



Nu ligger hon, hör och häpna, nöjd i babygymmet och pratar med mumin och ormen. Babygymmet som förövrigt ska få sig en åktur i tvättmaskinen idag ser jag.


Morgonen startar BRA!

dsc00180 (MMS)

Morgonen startar BRA! En glad dotter, som SOVIT i natt, en ovanligt lydig hund, sol och en utvilad mamma. Trevlig start på dagen med en uppfriskande långpromenad och vi är på topp =)


My new boyfriend

Japp ni läste rätt, jag har fått en ny boyfriend. Han kom i ett paket idag och jag är så kär. När han rör vid mig känner jag mig vacker och älskad, visst är det underbart! =) Jag är helt ärlig, fast som ni tror så är det inte utan jag har fått mina nya jeans, boyfriend jeans, från H&M och jag är verkligen hur nöjd som helst! Även Magnus ;-) Lite lagom baggy och kommer göra sig super med ett linne och skinnjacka när det blir varmt och härligt. Me like! Tydligen ska de bäras med klackeskor, men jag är nog inte så vågad och håller mig till mina fina vita tygskor i stället.




FTP, mySQL, host och POP3


Vad har jag gett mig in på? Har numera en egen domän som jag nu försöker få igång. Har fått tipset att installera wordpress som bloggplattform så det är just vad jag gör just nu. Det är inte ofta jag känner mig okunnig, näst intill dum, men nu är det nära. Jag fattar ingenting! Tur det finns bra guider på nätet som jag kan följa annars skulle jag vara helt förlorad. Rubriken tycker jag säger allt =)


Lånad bild






Dagens lunch


Blir rester från i lördags, kebabgryta. Tänkte jag skulle dela med mig av receptet för det är verkligen hur enkelt som helst.

2 paprikor
2 lökar
3 vitlöksklyftor
1 burk majs
kebabkött efter behag
1 burk valfria bönor ( kidney, kikärtor, black eyed peas. Välj själva)
2 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1.5 dl cream fraich, matlagningsgrädde eller turkisk youghurt
1 tärning grönsaksbuljong

svartpeppar
salt
paprika pulver
vitlökspulver
spiskummin
chili
( kebabkrydda)


1. Koka ris

2. Stek kebabköttet och den hackade vitlöken i olivolja, tillsätt lök låt steka i ca 5 minuter. Tillsätt kryddorna (efter behag).

3. Tillsätt paprika, majs och bönor. Fräs upp snabbt.

4. Blanda i tomatkrossen samt cream fraichen rör om. Låt sjuda.

När riset är klart brukar grytan vara klar. Smaka av. Är den lite syrlig tillsätt ett naturligt sötningsmedel ( sirap, honung..) eller lite ketchup.

Smaklig måltid!

Sköna maj välkommen!

dsc00177 (MMS)

Sköna maj välkommen! Tussilago såg vi första gången för 10 dagar sedan, men mot en husvägg så det räknades inte. En bra start på en vecka som det är meningen ska innehålla lugn och ro samt plugg. Den började dock allt annat än lugnt imorse med att Mait var vaken kvart i fyra och vägrade sova nått mer. Nu sover hon i vagnen när vi promenerar och det är tur det, annars skulle hon bli för trött vid lunch. På onsdag är det 19 veckor sen BF och då 'ska' den här utvecklingsperioden kulminera och barnet är som mest oroligt. Hoppas sömnen och maten ordnar till sig efter det. Trevlig start på veckan!


God natt


Nu ska jag gå och lägga mig, det är inte ens ordentligt mörkt ute, men trött det är jag så god natt och sov så gott.


Finaste familjen =)

Fick ett tips


Pratade med underbaraste, bästa Jessica i förmiddags när jag tog min "morgonpromenad" och hon tipsade om lite grejer kring Maitans mathållning. Mait har sovit ganska dåligt sen i onsdags och är klängig och gnällig. hOn sover inte bara dåligt på nätterna utan hennes dags sömn är väldigt reducerad. Även matningen är jobbig och hon äter otroligt ofta och mycket trots att hon får hela portioner gröt två gånger per dag så äter hon nästan lika många ml ersättning ändå så nu ska vi prova Jessicas tips att blanda ersättningen med hälften Mild havrevälling. Jag hoppas det kan få Mait att vara mätt längre för det är inte roligt för oss och definitift inte för Maitan. Vi ska börja med att ge blandningen på morgonen i några dagar för att se hur hon reagerar sen blir det även innan sängdags på kvällen om det funkar.

Tack söta Jessica, saknar dig =)

Dagens mål är uppfyllt


Japp ni läste rätt, jag har hunnit med det jag förutsatte mig att göra idag. Hitta mitt USB modem med telenors mobila uppkoppling, så nu är familjefriden räddad och vi kan surfa igen. Dock bara en och en, men bättre än att vara utan =) Usch vad hemskt det där lät, som om vi inte kan roa oss utan internet och inte står ut med bara varandra i den här familjen. Så är det INTE, jag är ytterst ironisk. men jag förfasas ändå lite över att vi är så pass beroende av internet som vi är.. Nu ska jag slappa bort den här söndagen utan internet och med min familj, trevlig eftermiddag!

Natter



Har precis 11 minuter kvar av det här passet. Hoppas på att lillgumman inte ätit kvällsmat än när jag kommer hem, fast det är nog minimal chans på det då hon brukar vakna som en klocka vid 22. Men det är sååå lång tid tills imorgon bitti om jag inte får mysa lite när jag kommer hem. Suck =) Trevlig söndag! jag ska ta det väldigt lugnt imorgon och sörja vår förlorade internetuppkoppling. Inte bra, inte alls bra! Hur roade man sig egentligen innan internet blev var mans nöjes maskin? Ungefär som att försöka komma ihåg hur man stämde träff på stan innan alla hade mobiltelefon...


Maj inleds

Maj inleds med en Internet fri helg. Hemma har vår uppkoppling helt dött så det är därför det är ovanligt lugnt från min sida just nu. Men lugn, förhoppningsvis dyker det upp en servicetekniker first thing monday morning =)

Igår grillade vi hemma hos oss, väldigt LAGOM. Lagom med folk, lagom med öl och lagom med mat. Väldigt trevligt. Idag trotsade vi regn och gråa skyar och gjorde vår arbetar plikt. Första maj demonstration och Maitan fick för första gången njuta av Internationalen =)

Vi hörs när vi hörs! Hej!


RSS 2.0