Missarnas miss

Jag har tabbat mig rejält. För det första så har jag åkt hemifrån utan kamera sladden så all bild överföring måste ske via minneskortsingång, vilket är samma sak som inga bilder till pappas dator. För det andra så har vi även missat att ta med nätverkskabel så vi kan inte koppla våra laptops till pappas internet. Resultatet är nästintill bildlösa blogginlägg. Skittrist jag vet, men det blir nog ännu värre över helgen för då sitter vi i stugan utan annat internet än det på mobilerna,. Mobilbloggning är INTE min starka sida, bilderna hamnar lite hipp som happ och sånt skit =( Får se om jag lyckas få in några bilder från den här dagen för idag har det knäppts MASSOR med kort. Jag pratar inte om ett tio tal utan över trehundra!

Dagen startades med en fika hos min farmor som fick träffa Mait för första gången, en glad dotter och en ännu gladare gammelfarmor var resultatet =) Efter en snabb lunch på McMås for vi så till Jessica för att vara barnvakt åt E. VI har med andra ord provat på att vara föräldrar på riktigt för det är verkligen hardcore när man har hand om en två åring med feber OCH överskottsenergi...

Nå nu ska jag snora på lite mer och sen är det bara att invänta släkten som kommer över på fika vid sju tiden. jag har fixat en tårta så nu ska vi fira Maitans ankomst, bättre sent än aldrig! =)


GRÅ morgon


Här är det verkligen grått denna morgon. Himmlen är grå, dimman är grå och marken är grå. Det här kan om något vara årets tråkigaste period. Snön håller på att smälta bort till förmån för gröna gräsmattor och blommor, men det har som vanligt hakat upp sig och fastnat i bara vägar, gräsmattor som inte ens syns till häflten och grushögar istället för snöhögar. Inte verkar det bli bättre a v dagens väder heller, dimmigt, grått och någon minus grad, vill verkligen inte ta mig ut.

Jag och Mait har varit vakna sen en timme och Magnus får sovmorgon idag, ska väcka honom vid 8. Då är pappa och Mona på ingång från stugan och vi ska börja göra oss i ordning för dagens hektiska schema. Vi tänker starta hos farmor och Herbert nu på förmiddagen för att fara mot Jessica vid tolvtiden, när vi var där igår så undrade hon om vi kunde vara barnvakt åt E som är hemma från förskola med feber en timme då hon ska på akupunktur. Självklart!  Ska bli så kul att visa upp underverket för farmor, hon har inte träffat Mait än så det blir ett stort ögonblick.
Nu ska vi sjunga lite sånger innan det är dags för morgonritualen insmörjning.

Trevlig onsdag!


Videocracy


Vi har precis tittat på dokumentären Videocracy om hur Italiensk Tv fungerar som den första makten istället för som i Sverige en del av den tredje. Helt sjukt så stort inflytande TV har över italienarna. I sluttexterna står det att 80% av italienarna får sitt dagliga nyhetsflöde från tv. Berlusconi äger i princip ALL tv, för utom public service kanalerna som ägs av staten men styrs av premiärministern, alltså även där Silvio Berlusconi. Italien blev  skrämmande, inte enbart på grund av den vattenkammadefemtiplusstrandraggare som styr med sin av olja drypande hand utan för att TV verkar vara målet för så många unga italienare eller ska jag säga italienskor. Italiensk TV verkar gå ut på TVÅ saker; lättklädda damer som visar brösten, blir kända och i förlängningen får gifta sig med en annan tv kändis eller ett fotbollsproffs samt för Berlusconi att vidmakthålla den makt han har. Läskigt!

I dokumentären får man även följa Riccardo som vill bli tv kändis, han går på auditions och har sedan han var 14 år, nu 26 år gammal. tränat karate för att vara vältränad, sitter med i TV-publiken för att "träna" och kan dansa som Rickey Martin. Hans mål är att få många tjejer när han blir känd, att bli känd genom TV är vad han lever för där han sitter hemma hos sin mamma, 26 år gammal. han har helt uppenbart missat dagens nyhet, Rickey Martin är bög ;-)

Italien rankas förövrigt som nummer 84 på jämställdhets listan, tänk att ett land som ändå är, eller ska jag skriva har möjlighet att vara, upplyst har en så skev bild av kvinnan. Dokumentären visar hur det för över 40 år sedan började med en frågesport i en lokal tvstation där en kvinna klädde av sig ett plagg om den som ringde in lämnade rätt svar, ju fler rätt desto färre plagg. Det var starten, nu har de barbröstade kvinnor i stringtrosor som dansar 30 sekunder mitt i programmet för att behålla tittarens intresse. Tänk om Italien skulle ha en annan maktstruktur, tänk om det var kvinnorna som hade den ekonomiska makten i Italien, tänk om Italien var ett matriarkat istället för ett patriarkat, skulle det springa runt nakna karlar som gjorde helikoptern i 30 sekunder för att behålla tittarens intresse då? Tyvärr får vi nog vänta på svaret väldigt länge.

Har du inte sett den så kolla, jag blev uppriktigt sagt lite äcklad och väldigt glad över att jag är uppvuxen i Sverige och ännu mer lättad över att min dotter kommer att växa upp i detta land också.

God natt!


En stilla fundering


Varför är det så att "blogg sverige" inte verkar ha något mer intressant, fyndigt eller för den delen knasigt att skriva om än att en viss popstjärna är bög? Det kan ju knappast ha förvånat någon? ;-) Och räcker det inte med att kvällsblaskorna har det som första sides stoff, måste blogg.se också ha det i den mening att "dagens blogg" är en som skrivit om just denna icketförvånande jagärbög historia? Nä skärpning!

Tråkigt så det skriker om det. Ge mig lite att chockas över någon gång för fasen!


Shopping =)

Jag har handlat kläder åt mig SJÄLV, igen. Börjar bli en vana, fast kan inte kalla det en ovan än, har nästan ett år att "ta igen" ;-)

Det blev två långa linnen på Gina Trico, en vit skjorta och ett par örhängen fick också hänga med därifrån.



Lite våriga kläder med andra ord =) Hela anledningen med att gå på "stan" var att fika med kusin Anna vilket vi också gjorde på just Jambo, mums! Hur gott som helst och väldigt trevligt. Maitan sov mest hela tiden så för att hon och Anna skulle få hänga lite så väckte jag upp henne efter lunchen, helt emot mina principer. Inte helt pigg men efter några minuter var hon så glad och nöjd.


Anna och en nyvaken Mait

Hon protesterade inte det minsta innan det var dags för lite mat. Känns så BRA att det inte är några problem varken för mig eller henne att amma offentligt. Jag bryr mig ärligt talat inte ett skit och Mait vekar inte särskilt brydd över att det är tjo och tjim runt henne, helt UNDERBART, vardagen blir så mycket lättare på det här sättet =)


God morgon


Här hos pappa gör vi oss redo för en dag på STAN. Eller stan och stan, Hudiksvall har inte så mycket att erbjuda som stad, förutom gott sällskap vill säga. Det blir en heldag med kusin Anna. Och om jag får välja lunch på Jambo, de har så goda smörgåsar att det nästan vattnas i munnen på mig bara vid tanken på dem =)

Maitan är fortfarande snorig, men är pigg och feberfri så vi vågar oss ut ändå. Ordentligt med kläder så blir det nog bra, för det är ju ändå vår även om det små snöar och är någon minusgrad.
Tidsomställningen verkar ha gjort Mait väldit gott, igår somnade hon vid 21 och började väcka oss för morgon kring åtta imorse. Jag klagar inte, visst jag har hunnit amma två gånger under tiden, men ingen av oss behövde kliva upp vid sex =)

Nu ska jag göra mig i ordning och sen drar vi, trevlig tisdag!


Framme

Ja, då är vi äntligen framme i hudik. Maitan har busat med morfar, fått på sig pyjamas och somnade på två röda i resesängen, skönt med en lätt sövd onge =) Tyvärr så verkar det som jag har smittat henne med min förkylning för hon har sutit hela resan och snorat och nyst. Stackars liten.


Snora på den fina blingo filten. Som sagt Maitan är förkyld.

Efter denna "lilla" kråka var det dags för IKEA, det verkar vara lite av en favorit med alla roliga och starka färger. Det är bra, då får hon följa med mamma många långa turer på IKEA när tillfälle ges =)


Trevlig kväll!


Äntligen på väg!

Äntligen på väg! Nu har vi passerat Övik och det går nästan inte att beskriva hur skönt det känns att vi är på väg bort från Umeå. Nu dröjer det två hela veckor innan vi är hemma igen. Förhoppningsvis med ny ork. Vi lyssnar på P3, leker med apis och sjunger sånger. Mait verkar ändå inställd på att sova, som vanligt när vi åker bil =) Det blir nog även ett stopp på IKEA när vi ändå passerar, vi behöver lite små saker åt Mait att ha i stugan. Vi kommer spendera över 2 månader där i sommar, underbart!


Stökar på

Här hemma stökar vi på för att kunna åka om någon timme. Magnus ska precis till att börja städa och jag packar det sista. Ska bli så skönt att åka från Umeå hela två veckor. Just nu har jag dock lite panik eftersom jag inte hittar mitt USB modem. Nån som har någon idé?

God morgon!



Tidsomställningen verkar ha inverkat positivt på Maitan för idag sov hon till kvart över sju innan hon satte igång. Trodde vi skulle få sova till sex-tiden för det är ju det egentliga fem då hon brukar vakna, men hon la på en extra timme alldeles själv, bra jobbat!

Vi är fortfarande inte friska så nu är planen att städa och packa för att sedan åka söderöver redan idag. Jippi!

Morgonen har varit produktiv, jag har trotsat sjukan och tog med mig VIlde på en promenad till lassa. Jag hade tid kvart över nio för mitt årliga cellprov. Efter 40 minuters väntan över tid fick jag så äntligen (?) komma in och som vanligt så tar det ju ej mer än 3 minuter för dem att ta provet. Oproportionerlig väntetid må jag säga... Gick in på apoteket och inhandlade lite smått och gott, filter till nässugen och halstabletter =) Tror aldrig jag varit en så frekvent besökare på apoteket som det senaste året...

Nu ska jag först leta reda på mitt mobila internet, har lagt bort usm modemet, kan ju vara bra att ha när vi sitter två veckor i skogen =)


Feber


Helgen började med att Mait fick vaccinationsfeber frampå fredag kväll, alltså hennes kväll så vid 16- tiden. När den var som högst stannade termometern på 38.6 och då gav jag en alvedon i baken  och stoppade henne i säng. Vår BVC tant tyckte inte vi behövde ge alvedon innan 38.4 så vi följde hennes råd. Efter det kom Oskar med lite vin och när jag som bäst lagade mat kom kvällens andra herrbesök, Tomas. Vi tre och Magnus åt en trevlig och god middag. M lämnade oss innan nio för då var hans rast slut och det var dags att köra taxi igen. Vi fortsatte dock umgänget ett par timmar till, men vid 23 sa min kropp ifrån och jag skickade hem herrarna. Natten blev strulig för både mig och Maitan. Jag drack vin så Mait fick ersättning och jag pumpade ur, av den anledningen tror jag att jag klev upp 5-6 gånger, matandet stämmde inte med när mina bröst var fulla och sen började jag få feber av den förkylning som hastigt och lustigt kom när jag städade på fredagen och Mait var nappig av sin feber. En jobbig natt med andra ord, tur det inte är ofta vi har det.

Magnus kom hem där på morgon kvisten så när Mait vaknade för dagen hade jag sovit 4,5 timmar och Magnus endast 2. Förmiddagen var jobbig men sen innan lunch kom bästa Lena på besök och vi hängde hela eftermiddagen, hann till och med ner på stan en sväng.

Igår kväll blev det soffan för min del, jag var helt däckad men kunde inte somna. Har sovit väldigt lite inatt med, mest pga feber och huvudvärk men även för att Mait inte har varit helt nöjd.

Som tur är så vaknade jag av en solstråle till dotter tremånaders dagen till ära och idag har vi haft en BRA dag. Jag har varit på loppis och nu ligger Mait, Magnus och Vilde promenerar och middagen puttrar i ugnen. Dock så har jag fortfarande feber och jag verkar även ha lyckats smitta ner Magnus, typiskt!

Ska bjudsa på lite bilder av Mait senare, men nu ska jag styra lite mer med middagen!

En riktigt dålig helg

Sen läser jag på en väns blogg att hon förlorat sin syster och jag inser att mina problem är jäkligt bannala. Så mitt i alla tårar jag fäller för mig själv just nu så kan jag inte låta bli att glädjas över den jätte fina familj jag har och de personer vi faktist har runt i kring oss som vi uppskattar så mycket. Även om det ibland kan bli jävligt fel. Det ord som slår mig är acceptans, kanske något jag måste bli bättre på..

Helgen har faktiskt bjudit på något riktigt roligt också, vännen Helena fick äntligen ut sin älskade trea, som vi har väntat på den här lilla krabaten som visade sig vara en stoooor pojk som ska heta Bastian. Grattis till hela familjen på tomtebo!

Nä nu ska jag försöka sova och hoppas på att febern ger med sig och att sömnen infinner sig så kanske livet ter sig lite ljusare imorgon. Underverket blir förövrigt hela TRE månader imorgon, det ni! =)

Medveten pause


Är bara jäkligt less just nu, vad som hade goda chanser att bli en bra helg blev en piss helg så jag återkommer.


Hittar inga ord

Bläddrade som vanligt igenom blaskan och hittade det här. Vet inte vad jag ska säga för jag blir så fruktansvärt ARG, hur funkar människor, eller den där kvinnan fungerar int för fem öre.

.

MIN tid


Lyckades stjäla åt mig en halvtimme i favorit fotöljen med benen upplagda, en kopp kaffe och en bit Marabou Premium Intens mint läsandes dagens DN. Nu är jag redo för vad resten av dagen har att erbjuda!



GOD eftermiddag!

BVC besök


Som sagt, vaccineringen gick precis som planerat. Ongen skrek, fällde några tårar men lugnade ner sig ganska snabbt och var sitt vanliga jag. Vår BVC tant förundrades över hur stark Mait är för hon bjöd upp till en kamp, inte vill hon bli fasthållen för att få sprutor inte. Bra kämpar anda där, det kommer behövas om hon ska bli golfproffs ;-)
Hon har även tjockat på sig lite grann och vägde nu 5400 gram blankt och är 62,2 cm lång. Hon ligger en  kurva under medel på vikt och huvudomfång och en över på längden, precis som hon alltid gjort =)

Nä nu blir det storstädning för hela slanten, har packat in storhandlingen och gjort lite hemmafixeri, bäst att passa på när Magnus är ute med Vilde, så nu är det golven kvar. Synd bara att Maitan precis vaknade, men hon brukar somna till ljudet av dammsugaren så det problemet är snabbt löst =)

Hörs hej!

.

En snabb lunch

469033bf0f9021d3e795eb7dd143de17.png

 

En snabb lunch innan jag beger mig in på Ica. Måste få i mig nått annars kommer jag hem med så mycket onyttigt =) Turligt nog så somnade Mait direkt efter vaccineringen så jag lämnade av henne och Magnus hemma för en storhandling. Är glad att jag åkte innan lunch för nu verkar det vara hyfsat lugnt. Paniken utbryter efter lunch, det är ändå löne fredag. Är ännu gladare att jag är själv, det är SÅ mycket effektivare än när M&M ska med =)

 


Plötsligt händer det!


Önskar jag kunde ropa EUREKA också, men att ongen sover en hel natt är inte min upptäckt så jag nöjer mig med att sno raden från Triss för som sagt, Plötsligt händer det =) Jag vet ju inte vad ni räknar som en HEL natt, men i min värld är det att inte behöva amma mellan nedgång och uppgång om ni förstår vad jag menar. Jag kom hem från jobbet vid 21:50 och då sov Mait sedan länge, när jag gick och la mig vaknade hon, vi ammade, för att snabbt somna om. 05:58 hörde jag hur hon började gny så då fick hon äta för att sedan somna OM igen!! Nu ligger hon här alldeles nyvaken och pratar på med sitt glada joller. Inser ni vidden av detta? För det första så har jag inte varit ur sängen en enda gång mellan 23 och 06, sju timmars sömn! För det andra så var varken jag eller Magnus tvungna att kliva upp där vid sex utan vi fick sovmorgon till 07:30 då våra väckare ringde. Jag var tvungen att ställa dem när jag insåg att hon somnat om efter morgonmålet. Vi ska ju ändå vara på BVC vid 9:00. VI har alltså fått sovmorgon! Helt absurt att kalla det sovmorgon när vi fick sova till 07:30, men jo, sovmorgon =)

Dags för sängen


Nu ska jag sova, imorgon ska vi vara på BVC med Mait vid 09.00. Tre månaders vaccination står på schemat. Hoppas, hoppas, hoppas hon slipper feber. Fast får hon det är det inte hela världen.



Kom på att det är sällan jag visar upp surpuppan Mait, men hon finns, jag lovar =) Idag var hon sur när doktorn gjorde ultraljud på höfterna, förstår jag det han tryckte ganska hårt såg det ut som. Sen blev hon lite sur när jag gick på jobbet, hihi! Fast det som är bra med att ha ett barn med humör,  undrar vart hon fått det ifrån, är att hon blir glad lika fort igen =) Vår onge har då lätt till skratt och det är inte så att det inte smittar. Love it!



Den här Mait hoppas jag på imorgon efter vaccinationen men eftersom sprutor inte är någon favorit så kommer nog den övre bilden vara mer sanningsenlig. Men hoppas får man alltid =) Dock så vet jag att det är den nedre Mait som kommer möta oss imorgon bitti, det är det varje morgon och det är det som gör det värt att kliva upp innan 6, eller för Magnus att kliva upp innan 6, mig låter han oftast ligga kvar en timme till =)

Köpstopp


Den här dialogen utspelade sig mellan mig och Magnus när vi drack kaffe i förmiddags.

Jag - Jag har köpstopp på barnkläder nu.

Magnus - Jaha, ska du ha det, varför då?

Jag - Jag har inte råd att köpa mer barnkläder och det behövs inge mer inför sommaren.

Magnus - Säger du det så är det så.

Jag - Säg ÅT mig att jag har köpstopp NU.

Magnus - Det kanske är dags med köpstopp av barnkläder nu älskling.

Hmm, är det verkligen sunt att jag säger åt Magnus att jag behöver köpstopp men HAN måste säga åt mig? Hur ofta BER en kvinna sin karl att säga åt henne att INTE handla? Typ aldrig! Ja ni, ibland är jag lite lustig men i det här fallet förvånade Magnus mig ännu mer. Visst jag tycker om att handla och att handla till Maitan är ju typ det roligaste som finns. Börjar få mer förståelse till hur vissa hushåll kan ha så otroliga mängder leksaker, barnkläder och prylar. Men Magnus, du har ju faktiskt sagt klart och tydligt att jag kanske ska lugna ner mig med shoppandet i förväg. Som den snusförnuftiga karln han är så har han ju rätt i att det som är fint på Lindex idag kanske jag inte ska köpa i stl 74 bara för att köpa det när vi redan har så mycket i stl 62 och 68. När det är dags för 74 vill jag säkerligen köpa det fina som finns då, lite momment 22 men ni fattar.

Jag gav dig öppet mål idag älskling, jag sa det i princip högt, du har rätt, eller snarare  jag har handlat alldeles lagom men det kan bli för mycket ;-) Vad hände, du tog inte chansen utan jag fick lägga en frispark mot dina ben så det ändå är du som får göra mål. Konstigt! För hur ofta erkänner JAG att DU har rätt, det brukar sitta väldigt långt in, så även idag och ändå tar du inte chansen att påpeka faktum. Tror du tappat stinget älskling ;-)

Babybadolja



Vi har hunnit prova några olika varianter på babybadolja de senaste tre månaderna och det finns en som vinner med hästlängder! ACO BABY bath oil är helt klart överlägsen både barnängen, ekologiska varianter från diverse ställen, natusan och Liberos. Vet ni vad som gör ACOs så mycket bättre? Jo oljan lägger sig inte bara på vatten ytan utan fördelar sig i vattnet, både på ytan men även på djupet. Skit bra helt enkelt!


Bild lånad från apoteket.se

Ville bara tipsa om detta, så slipper ni köpa lika många olika sorter innan ni är nöjda som vi gjort. Appropå testa så kör vi fortfarande Pampers på dagtid och Libero på natten. Mait är ju så spä så det är ett problem med Liberon, fast det beror nog mest på att stl 3 är lite för vida vid låren, och det är att det läcker om hon ligger på sidan och kissar. Och vår dotter sover gärna på just sidan. "Testet" känns med andra ord lite missvisande, men om nån vecka borde hon ha vuxit i treorna och vi kan göra en mer rättvis jämförelse =)


Andas ut



Nu kan vi andas ut, Maits höfter var helt normala så hon fick kliva ut från röntgen med ännu ett OKEJ i rumpan.
U N D E R B A R T! Jag vet att det inte är hela världen om hon skulle ha haft instabila höfter eller något liknande men det hade känst så surt att se hon få skena nu när hon börjar bli så fysiskt aktiv. Tur vi slapp det!

Nu ska jag röra lite mer på fläsket och fara ut med Vilden till skogs, han behöver motion och jag behöver lite egentid. Tar nog med kameran så får vi se om jag hittar något spännande att visa er när jag kommer hem. Kanske en hundbajs eller två, för de finns det mer än gott om här i stan. Umeå kommun är under all kritik när det kommer till att sätta upp soptunnor för bajspåsar. Skärpning! Även om jag tycker det är äckligt med hundbajs överallt så förstår jag dem som inte plockar upp, hur kul är det att gå runt med en påse hundbajs i fem kilometer. Och till er som klagar, tänk lite på vart katter bajsar. SÅ nu har jag fått klaga lite också, livet är bra underbart vissa dagar =)

Soon, very soon


Om dryga timmen får Mait sin "dom" kommer hon bli krympling eller ej? Riktigt så illa får vi hoppas att det inte är, snarare kommer hon se ut som en robot med skena och skit när vi åker hem över påsk eller går hon en framtid som halt till mötes? Ni får ursäkta min lite grova ton, men jag har två sätt att handskas med jobbiga saker att gråta och bli arg på random person eller skämta grovt. Jag väljer det senare för jag har dagen till ära mascara =)


Ni ser väl mascaran?


Min astronaut...

19157712530ba49386655bd1dbe8ea28.png

 

Min astronaut har somnat. För visst är det en astronaut hon påminner om i sin nya outfit? Var det det här du såg framför dig i höstas när du köpte den Anna? Helt lugnt för mig, mina planer för Ärtan var också högtflygande =)
Trodde jag skulle få hjälp att vika tvätten, men icket. Hon brås på far sin =)

 


Morgonens NEJ


Är utan tvekan det faktum att Maitan kissade ner vår säng, nu måste jag på något sätt tvätta madrassen, hmm. Annars är det en väldigt BRA morgon, vi är alla tre pigga och glada och känner ingen stress. Dagen får komma när den kommer, men vid 12 ska vi luncha med Malin och vid 13 har vi tid för ultraljud av Maits höfter på röntgen. En barnortoped ska kolla närmare på det som den okompetenta läkaren på BVC tyckte var olika långa ben. Det blir ett lite jobbigt inslag, tänk om hon har problem med höfterna och måste ha skena i flera vekcor, eller kanske månader? Känns extra jobbigt nu när hon blivit så aktiv. Men som Magnus alltid säger åt mig, fastän jag inte ens gör det, så ska man inte ta ut nått i förskott. Snusförnuftiga  jäkla karl! ;-)

Besviken


Fick precis ett samtal från min älskade lillebror Emil. Han sökte till polisutbildningen i måndags och fick idag ett mail som innehöll beskedet att han INTE får bli polis pga sitt synfel. Han är lite närsynt och då blir man tydligen en olämplig polis. Fattar att man inte kan se hur dåligt som helst, men när man korrigerar med linser samt kan operera så synen blir "normal" dvs. 0/0 så borde man ändå få gå vidare i uttagningsprocessen. Är inte personligheten viktigare när det kommer till att vara lämplig som polis?

Här i Umeå finns det polisutbildning och jag säger en sak nu som jag vet kommer få er att tro att jag drar alla över en kam, men polisstudenter är bland de mest korkade, ignoranta och testosteronstinna personer jag någonsin träffat, oberoende av kön, ålder och etnicitet. Hur kan det komma sig att lagens långa arm inte sträcker sig längre än vad deras muskler klarar av? Är helt säker på att armen skulle vara bra mycket längre och mer elastisk OM nyrekryteringen av polisstudenter baserades på dels IQ men framför allt EQ istället för muskelmassa och syntest! Bakläxa till rikspolisstyrelsen eller vilka det nu kan vara som är huvudman för polisutbildningen!

Jag vill inte leva i ett samhälle där lagen upprätthålls med hjälp av muskler, lagar ska upprätthållas med kunskap, empati och en förståelse för samhällets ALLA invånare. Tyvärr så tror jag inte att Sverige är på väg åt det hållet. Det snackas om att polisutbildningen ska göras om och att de ska ta in personer som besitter just empati, och förmåga att samtala och bemöta människor i olika situationer, jag hoppas det blir verkligehet, men just nu är det tyvärr inte så. Idag är det störst muskler vinner, som vanligt är det nog bara tomma ord de kommer med för skulle de göra om lämplighets testen så skulle säkerligen 99 procent av dagens poliskår vara "inaktuell", varför skulle de göra sig själva otillräckliga?

Glömde skriva varför jag är besviken. Jo, min bror skulle bli en så bra polis. Jag säger det inte för att han är min bror utanför att han kan ta människor i alla sorters situationer. Han bemöter ALLA på ett likvärdigt och respektfullt sätt och han kan prata med människor på ett bra sätt. Han skulle bli precis den slags polis som Sverige behöver.

Ett annorlunda val


Barnvagnsbion idag bjöd på ett lite udda val av film när målgruppen är nyblivna föräldrar. Filmen som visades var Änglavakt. Kanske har ni redan sett den, men har ni inte det tycker jag ni ska göra det. Välj dock en dag då känslorna inte ligger utanpå, humöret inte kommer sänkas och om du använder mascara, skippa den! Jag grät, grät och sen grät jag lite till.  En ask med näsdukar är att rekommendera som sällskap.

Att sitta i en halvt nersläckt biosalong med sitt älskade barn i famnen och titta på en film om en familj eller snarare hur förhållandet mellan föräldrar förändras när ett barn hamnar i koma är fruktansvärt påfrestande. Även om jag vet med mig att det är en film så blir det så verkligt när insikten slår mig att det kan hända OSS. Vi är numera en familjeenhet som, gud förbjude, kan skiljas åt. Det var en BRA film, det kan jag inte förneka, men den väcker känslor, tankar och funderingar som jag som nybliven mamma varken har psyke eller hormoner att kunna bearbeta. Av denna anledning tycker jag det var ett lite konstigt val av SF. Ångrar inte att jag såg den, men om jag fick välja skulle jag väntat ett tag till innan jag sett den.

 

.


Jordgubbssaft

Inför förlossningen så var det kvinnor, tjejer och damer som tipsade om Jordgubbssaften på förlossningen och BB här i Ume. Minns även hur GOD den var. Under mina 31,5 timmar på BB så var det bara jordgubbssaft och kaviarmackor jag fick i mig. Var så full av adrenalin och endorfiner att socker, salt och vätska var det enda behov jag hade, förutom att gosa med Maitan då. Ska inte sticka under stol med att jag sov en del också =)

Tyvärr så är Önos jordgubbssaft man kan köpa i affär inte lika god som den som serverades på BB, WTF!?! Nu blir det BOB´s jordgubbsblandsaft, den duger i krig =)

Premiär! Idag...

-c8dee90d18e98e1492e12764ba5c2a7.png

Premiär! Idag har vi hunnit med både bio, Änglavakt, och fika på Hedlunda. Bra film, gott fika och väldigt trevligt sällskap! Mait har premiär suttit i barnstol i 10 minuter, stor tjejen! Snart ska vi bege oss till nästa dejt, pizzabuffé med Magnus och Oskar. Får se när vi ramlar in hemma ikväll =)
Trevlig eftermiddag!


Blogg tips


Har ju inte fått några direkta tips av ER på bra och tänkvärda bloggar så jag delar med mig av en som sambon introducerat för mig..

En härligt bitter man på 33 år som skriver om allt han stör sig på, bloggen heter bloggfrossa. LOVE IT!

Sara du kommer gilla den bloggen =)

Drömmar


Natten har varit konstig inte enbart har dottern gnölat efter nappen ett flertal gånger vilket jag inte alls är van med, jag har även drömt ångest framkallande drömmar om släkt och vänner. Inatt har jag drömt att ingen i släkten hinner träffa Mait någon mer gång innan hon lär sig gå! Även att hon aldrig kommer vilja sitta i mina föräldrars knä för att hon är så blyg, även Magnus föräldrar råkade ut för samma behandling. Det var enbart mamma och pappa som dög, jämt! Tror det är någon slags reaktion på gårdagens framsteg, att vi bor så långt från släkt och familj samt att vi om mindre än en vecka packar Guldrun för nya äventyr med just släkt och familj =)
Min ångest släppte dock när jag loggade in på bloggen nyss och möttes av min mors kommentar till inlägget som är länkat ovan. Jag har ju bloggen! Alla våra nära och kära följer vår vardag minutiöst, inte nog med den konstanta uppdateringen kring vad familjen gör, de får följa med på Maits upptäcksfärd genom livet. Det som inte går att få är kontakten med Mait och det är för hennes skull som ångesten ändå ligger kvar denna onsdags morgon.

Ni som har nära ( lagomt avstånd som inte är FÖR nära) till era familjer, kom ihåg vad lyckligt lottade ni är!

.

Jag blir så trött


Dels är jag trött efter en lång dag, men mestadels blir jag trött på personer i vårt umgänge. Visst att de hängt med länge för en av oss ( läs inte jag) men varför ska vi dansa efter deras pipa. Skärpning! Och ja det är en gammal händelse men va fan, varför är man toffel för ens vänner? Om ens vänner nu är så viktiga så borde ens självrespekt ändå kräva att man säger ifrån när man blir överkörd och bortglömd, eller? En jävligt osund relation om jag får säga mitt, tur vi inte bor på samma ort som någon av dem!

God natt!

Två STORA händelser


Idag har det hänt TVÅ stora saker. Båda handlar ( så klart) om Maitan. I eftermiddags när hon var nyäten och satt på pappans mage började hon sträcka sig efter sina små ormstrumpsbeklädda fötter, efter några försök grabbade den lilla näven tag i foten och lyckan var total!



Sen här ikväll efter en två timmars tur i vagnen, sovande som den spädgris hon är, kom vi hem och Mait väcktes abrupt av pappan som meddelade att det var dags för dagens smörj, insmörjning alltså. Sur och grinig  Mait fick jag så av kläderna medans pappan skalade potatis till middagen. Jag började smörja in, hon käkade och jag smorde in andra omgången salva. När jag sedan skulle smörja ryggen lägger jag som vanligt henne på mage och vad händer?  Tadda!

Detta magiska
, som i och för sig hänt några gånger tidigare, hände ikväll SEX gånger på raken. Tycker ju om att skryta om ongan så nu har jag fyllt dagskvoten. Bortbytingen mistluren försvann i samma veva som jag bjöd ut henne billigt på facebook. Det var till och med ett två för en erbjudande, ta mistluren nu eller hämta senare, men då ingår även en galning ( jag). Var som tur var ingen som nappade =)


Fick ett...

1cbacb1136403d7a4638edb70fd1dc9b.png

Fick ett MMS


Nya (sim)tag


Vi körde igång med att gymma här hemma för en månad sedan, sen blev jag förkyld och sen Magnus osv. Vi har bytt av varandra men är sen förra veckan pigga och allerta igen så nu ska vi våga komma igång, igen. Hittills har vi tränat på mitt jobb där det finns ett gym som täcker de mest basala behoven men i eftermiddag ska vi promenera ner till badhuset och teckna gymkort där. Ska kolla med min chef för jag tror jag har lite rabatt där i och med att jag jobbar för kommunen. Skulle inte sitta helt fel =)
Det som är så sweet med att träna på badhuset är att i avgiften ingår inte bara gymmet och gruppträningen utan även så ger det fri tillgång till badet. Perfekt för mig som vill kunna gå och simma några gånger i veckan =)

Dessutom så var det 12 veckor sen förlossningen igår så nu får jag träna magen och bäckenet igen, lovely! Nu ska det slappa bli tight, frågan är bara om jag hinner tills bikinisäsongen är här.

Solen skiner,...

1154e841ae0849b701d09d854fe00c7b.png

Solen skiner, lillan sover och mamman har fått sig en kopp kaffe med älsk och Kristin på universitetet. Livet vore på topp om jag bara kunde slippa huvudvärken. Imorgon blir det solglasögons jakt!


Nu ska vi UT


Efter en förmiddag med huvudvärk, gnällig mistlur, tvätt och städ ska vi gå UT. Tycker vi har förtjänat det, även om jag har på känn att huvudvärken inte kommer bli bättre av solen som lyser så ihärdigt. Men i familjen finns ju även det fyrbenta monstret Vilde och han måste få lite kärlek med =)

Har förövrigt rensat bland mina bloglovin prenumerationer, alla som inte verkar ha något vettigt att skriva rök. De som rök först var mammabloggare i typ med "det mest underbara jag någonsin gjort är att vara mammaledig / .../ min prins/prinsessa är det bästa som hänt mig /.../ när han/hon kräks på mig fylls jag av moderskärleken. Bla bla bla"

Känns som ett BRA beslut, våga vägra pussinulliga bloggar =)


Tips mottages tacksamt

Jag behöver lite hjälp att hitta roliga och läsvärda bloggar. Jag vill inte ha de som bara går ut på hur bra allting är och hur mysiga, älskavärda och söta deras bebisar är. Ge mig lite att fundera över och skratta åt. Jag vill känna igen mig i det jag läser och fundera lite grann också. Kom igen!

Och tycker du att jag har varit tyst på din blogg på sistone så kan det vara för att jag lever med amningsdemens just nu så säg till då med =)
Och gänget, skaffa bloglovin blir så mycket lättare att komma ihåg att läsa era insiktsfulla inlägg då ;-)

Mistluren har tystnat


Trots alla mina hårda ord om mistluren så har hon ännu en gång fått mig att smälta. Dumpade henne på sängen innan jag satte mig vid datorn, hon bara skrek och jag hoppades i mitt stilla sinne att hon skulle tycka nappen var god. Inte då, däremot tror jag hon började leka med skallran samt kolla på solstrålarna som silar in genom  rutan, för hon blev tyst! Reflekterade inte över det från början utan kom på att det var tyst när huvudvärken började minska. Gjorde klart mitt vid dator och kikade in i sovrummet.


Ännu en gång har lillskruttan bevisat hur mycket kärlek hon är värd, jag smälter. Snacka sucker for life, hur ska jag någonsin kunna vara arg eller irriterad på henne när hon blir arg och irriterande på riktigt? Fast jag antar att bortbytingen mistluren kommer dyka upp lite nu och då, den ongen tycker jag inte om, speciellt inte om ongen ska pricka in mina dåliga dagar..*suck* Idag är jag ytterst nöjd med att vi bara har ETT barn, orka med en till på den här gnällspiken. Nobels fredspris till er med många små barn, hur orkar ni utan att bli galna?



God morgon


Jag har nog inte sovit så GOTT som jag gjort i natt på flera veckor. Inte för att jag inte får sova utan jag har inte legat och spännt mig eller liknande. Kroppen känns verkligen helt utvilad. Dock hänger huvudvärken från igår kvar och jag har världens gnälligaste dotter. Varför lyckas hon alltid pricka in mina huvudvärksdagar med sina gnälliga? Tursamma unge! =)
Just nu kommer hon gå under namnet mistluren tills någon kommer och räddar mig, skit unge! ;-)

Men om jag nu ska ta åt mig av alla positiva bloggar, statusar på fejjan osv så ska jag ju vara tacksam för solen skiner, fuck that! Solen är ju roten till det onda den här tiden på året, det blir så sjukt ljust överallt så mitt huvud exploderar vissa dagar. Big no no!

Ett tidigt god natt


Det kommer bli en tidig kväll för mig idag, är helt slut! Har haft migrän känningar sen i morse och de vill som inte ge med sig. Först ska jag dricka ett glas påskmust och äta en chokladmuffins, tycker jag har förtjänat det =)

God natt!

12 veckor ung


Idag blir Mait 12 veckor ung, vägrar säga gammal om en världsmedborgare som inte ens tagit sitt första kliv på jordeytan =) Har ganska svårt att tänka mig att den här nya tillvaron, som ändå är så otroligt välbekant, bara varit i 12 veckor. Samtidigt går tiden så otroligt fort så jag har svårt att förstå att det hunnit gå 12 veckor sen Maitan tittade ut. Det blir lite av kaos i min hjärna när jag försöker få grepp om tiden sen förlossningen, men det blir nog bättre vad det lider. Om inte annat förbyts det som i ganska många lägen känns som kaos mot något välbekant och hemtamt, i alla fall hoppas jag det =)

12 veckor före förlossningen var jag på min andra praktikvecka och mådde faktiskt riktigt bra. Är svårt att tänka sig att det är lika lång tid mellan förlossningen från den dagen tills idag. Det har ju hänt så otroligt mycket nytt, bra, konstigt, förvirrande, tröttsamt och livsavgörande sen den natten på förlossningen. Även om de 12 veckorna, vi inte visste att vi hade kvar till Ärtans ankomst, kändes som en evighet och vi tyckte det hände hur mycket som helst med mig och magen från dag till dag, så kan det inte mäta sig med de första 12 veckorna av ett människoliv. Magiskt!

God morgon LILLA världen


Jag måste bara berätta något väldigt lustigt för er. Ni vet klänningen från vurm jag fyndade igår på barnloppisen. Jag har precis fått reda på att just den klänningen ( bara tillverkad i ett ex) inhandlade min mammamaffia kompis Tella för två år sedan till sin dotter Alice, världen är liten! Så himla lustigt det var igår när jag hittade klänningen för jag kände igen den från deras hemsida, vurms alltså, men kopplade inte förens jag såg logon. Just den klänningen och en till har jag varit helt bettutade i, men de har så klart redan sålts. De/ hon gör bara ett ex av varje plagg. Kul med unika plagg men surt när man hittar de där pärlorna och någon annan hinner före. Tur det finns loppisar så jag hinner få ta del av några pärlor också =)



Nu ska jag skynda på mig själv i göramigpiggochfräsch processen och sen packa in mig och den sovande dottern i guldrun för att fara på äventyr ( lunch och lek) hos Anna ute i Västansjö. Har sagt att jag ska vara där 10 så nu gäller det att slå på en högre växel!

God morgon!

Natt natt

Nu ska jag gör mig i ordning för sängen och sen hoppas på att Maitan som sovit sen 19 vaknar snart och vill ha mat. Hon åt vid 17 så det börjar bli dags, om inte annat för mina brösts skull =) Vi har en sån jäkla TUR som har ett så snällt barn, hon är i alla fall snäll på kvällarna och sover sött så jag och Magnus får lite egen tid, väldigt skönt.


Ikväll har vi delat på en Guinness och kollat på TV. Även om Maitan inte "stör" när hon är vaken så är det endå skönt att hon ligger i sängen och vi får den tiden. Hon har börjat förändras i sitt beteende och har fått mer av en personlighet. Hon har nära till humöret och säger ifrån HÖGT och TYDLIGT när hon inte känner sig tillfreds. Ungar är roliga först när de börjar bli individer och det har vi börjat se i veckan på ett tydligt sätt. Nästa roliga steg blir när hon börjar prata, undrar vad hon har för röst, spännande! Och den springande punkten, enligt Magnus, kommer Maitan snacka lika mycket skit som sin mor och hur ska han i så fall stå ut? Tuff luck säger jag och fortsätter prata strunt, det är ju det som är kul =) Jag hoppas dottern tycker detsamma. Magnus kommer att bli galen på oss i så fall, LOVE it =)

God natt!

Sen middag


Efter en sen middag bestående av köttfärssås med pasta blir det en slappar kväll här hemma. Vi funderade först på att se the Hurt locker , men efter en snabb koll i tv-tablån insåg vi att det är Livet på Laerkevej vid 21:15. Så det funkar inte =( Så nu har vi en bra film att se på senare i veckan. Vi har faktiskt sett första halvtimmen av filmen förra helgen med pappa och Mona, men klockan blev så sent så vi avbröt till förmån för sömn. Så jag ser verkligen fram emot att få se den, det var en lovande första halvtimme. Annars tycker jag det är sällan flerfaldiga Oscarsvinnare håller måttet.

Annars händer det inte så mycket, vi har påbörjat ett litet konsumenttest på blöjor här hemma. Lillan har sen dag 1 använt Pampers då Liberos stl 1 och stl 2 känts så styva. Paketet Libero vi fick med oss hem från BB var helt underbart men när vi glada i hågen köpte ett paket när vi väl kommit hem var de inte alls  lika  bra. Hårda och styva, Mait fick nästan skavsår av dem =( Har i efterhand fått reda på att de under hösten tagit fram nya Libero för att den äldre modellen ibland sprack i kanten, med resultatet att de har blivit mindre följsamma. Visst Pampers känns dyngsura efter några droppar vilket är otrevligt, speciellt för miljön då jag tenderar att byta blöjan i onödan när den känns sur men egentligen inte är det, men hellre det än en blöja som är oföljsam. Tycker också väldigt illa om att Pampers har hudlotion i sina blöjor, väldigt onödigt för små lena babyrumpor.

Nu har jag dock blivit tipsad av mina kära vänner i mammamaffian att Libero är betydligt mycket följsammare i stl 3 och uppåt. Eftersom det är dags att gå över till 3:or för Mait tänker vi köra dubbelt tills det sista paketet av Pampers 2:or är slut. Vi testar Liberon på nätterna då lillan är lite lugnare, lite missvisande men det är den tid på dygnet då det går längst tid mellan blöjbytena så det är ett bra riktmärke på om de håller henne torr eller inte. Nu mera är Mait så pass vild även i sömnen så får hon skavsår av blöjorna på dagen är det mest troligt även samma problem på nätterna. Vet in hur många nätter jag hittat henne med huvudet under täcket längst ner i fotänden, värsta kurragömman för en trött och nyvaken mamma =)

Barnloppis


Nu tänker jag visa upp alla mina F Y N D, eller inte alla, men många =)


Lite Polarn och pyret. Sammanlagda priset var 80 kr för dessa 7 plagg.


Jeans från NameIt och velour byxor från MeToo, summa 30 kr.



Tröja från Dunnis, body från NameIt för 20 kr.


Dagens verkliga FYND, klänning från Me&I för 20:-



Förklädesklänning från Vurm för 20:-.
Dagens andra kap =)

Sen blev det en hel del annat med, lite leksaker samt pyjamaser i stl 74, lika bra att börja i tid =)

Fullt upp hela dagen


Barnloppisen bjöd på ett helt gäng med fynd, bilder kommer upp senare. Just nu multitaskar jag. Bandyfinal sändning från Studenternas i Uppsala, matchen står mellan Bollnäs och Hammarby. Bollnäs håller då jag på, hälsing som jag är, men tyvärr så kommer det nog bara avgöras med tur. Det snöar ju nått förbaskat där nere så bollen kan knappt rulla på isen utan att stanna. Trist när vårens andra klassiska sporthändelse ska avgöras på det sättet i de här usla förhållandena. Om ni undrar vad jag anser vara viktiga sporthändelser så är det Vasaloppet och Bandyfinalen =)

Här "uppe" har vi en solig söndag så efter loppisen blev det lunch ( tonfisksallad). Precis när vi satte oss till bords dök faster Malin upp så vi bjöd henne på mat. När vi sedan botaniserade i Maitans garderob dök Oskar upp på kaffe och tonfisksallad. Det är bra med Malin för hon förstår behovet jag har av att  visa upp mina loppis/rea/tradera  fynd åt Mait, me like! Hon hann självklart med lite lek med favorit syskonbarnet, det enda i och för sig. De har inte träffats på nästan två veckor fastän vi bor grannar, dåligt av oss alla.


Vem hinner först till tornet?


Mamma, kommer jag verkligen se ut så här när jag blir stor?

Efter de två pajasarna gått, hihi, dök Kristin upp för att göra mig, Mait och Vilde sällskap på promenad.

En SKÖNdag med andra ord!

Söndag = sköndag?

Ja det är frågan, kommer söndagen bli en sköndag eller är det bara en illusion? Jag vet i alla fall att min började skönt med lite sovmorgon. Älsklinge fick ta Maitan för jag tog hon igår. Nu ska jag få i mig lite frukost, klä på mig anständigt och sen fara iväg på barnloppis.  För mig är det i alla fall en lovande start för att få söndag till en sköndag =)

Hoppas ni får en S K Ö N D A G  mina vänner!

På okynnes


Helt på okynnes har jag smällt i mig TVÅ middagar idag. Förs kebabgryta med ris tillsammans med älsklingen och sen tacos på jobbet. Tanken var att kidsen skulle äta tacosen men de ville inte ha, otur sa jag och Camilla och tog en portion extra =)
Har haft lite problem att få brösten att producera tillräckligt med mjölk ett av amningarna på dygnet. Den tidpunkt det brukar vara svårast att få Maitan mätt är det hon äter på förmiddagen, mellan 9.30 och 11.30. Ska försöka äta typ fruktsallad och en smörgås innan sänggående och sen vara nogrannare med frukosten så jag faktiskt har bra med mjölk då. Är jättedålig på att få i mig frukost. Oftast gör jag så mycket på morgonen att när jag väl blir hungrig och har tid att sitta ner och käka kan jag lika gärna vänta en timme till och sen äta lunch. Dåligt så det förslår!

Nu måste jag återgå till kidsen, får se om det är någon som "vågar" möta mig i biljard efter gårdagens utklassning =)

Trevlig kväll!


Loppis lördag =)


Jag och Mait har varit på loppis med Linda och Ida på förmiddagen. Pappa Magnus behöver plugga inför tentan på måndag så han fick stanna hemma, tror han drog en lättnadens suck när vi klev utanför dörren vid kvart över tio, Han gillar inte loppis fullt lika mycket som mig =) Vi hämtade upp tjejerna och begav oss iväg. Jag tog Mait i bärselen och stegade in. Fynd har gjorts i form av kläder, leksaker och böcker. Inte en pinal till mig själv, så klart, men Maitan är uppgraderad.


Fynd =)
Vi var bara där i 50 min sen lämnade vi tjejerna och for till Oskar för kaffe. Känner jag tjejerna rätt så är de sist ut ur dörren när de stänger om 10 minuter vid 15 =) Vi har istället hunnit med riktigt mycket och har precis kommit in efter en långpromenad i SOLEN som äntligen behagat återvända igen. Vi fick med oss Oskar på.  Det var lätt veckans trevligaste och skönaste promenad! Tack Oskar!
Maitan sover så nöjt i vagnen och Magnus har begett sig till UB för att plugga så jag tänker städa. yeay. Inte världens roligaste lördags syssla, men det är behövligt.

Lekstuga i riksdagen?

Sitter och "bläddrar" genom nätbilagan av Västerbottens kuriren och snubblar över den här artikeln. Kan det vara så att de äntligen förstått att de inte kommer klara av att få Sverige på fötter med sin allians och ska starta barnbutik istället? Tror de skulle göra ett bättre jobb med det, fast samtidigt, kommer de kunna enas om återvinningen, anställdas rätt till facklig representant på jobbet och lyckas anställa personal med  etnisk mångfald och jämställdhet i åtanke?  I slutet av september får vi se om de lyckas bibehålla sin politiska makt eller sadlar om till lekstuga på riktigt, jag hoppas på det senare =)


Tidigt god morgon

Vår älskade lilla hjärta tog tag i dagen vid 05.48 biip. Blev själaglad när jag lyckades lura henne att ligga tyst i egen säng efter amningen vid 04.37. I vanliga fall brukar det vara morgon redan efter det målet, men idag fick vi en timme till =) Hämtade över hjärtat till sängen och sedan låg hon där och pratade i en halvtimme medan jag försökte fly verkligheten. 06:17 gav jag upp och nu sitter vi här. Jag vid min dator då dottern tyckte att mumin blev intressantare än mamma, men vi har hunnit med en del redan. Sångstund, lek med skallra, blöjbyte och så klart en massa härliga smajl.  Tänk om jag kunde känna den glädjen så här tidigt en lördag morgon =)


Allt ska in i munnen.


De nhär skallran med hjärtan från när Magnus var liten är på god väg att bli en ny favorit. Hon har börjat lära sig att greppa den först sista dygnet, men nu går det framåt med stora steg. In i munnen, skaka med höger hand, byta hand och sen skaka med vänster hand. Och så fortsätter det. Ibland släpper hon den och då är det bara att hålla upp den framför henne så kommer nävarna trevandes. För det trevas fortfarande, hon har inte full kontroll på armrörelserna och framför allt så är det avståndsbedömningen som felar allt som oftast. Men det går framåt =)

Appropå framåt, igår vände hon sig från mage till rygg T V Å gånger på raken, starka tjejen! Det är helt otroligt att se hur hon utvecklas. Önskar nästan vi bodde i Big Brother huset så A L L T skulle finnas dokumenterat, men det gör vi inte. Jag blir så fascinerad av hennes framsteg att jag glömmer bort att filma, lovar att jag ska bli bättre så ska ni få se med egna ögon =)

Trevlig lördag!

Fontänbröst a la Pamela A

Det jobbiga med att fara iväg och jobba är brösten. Idag var jag till och med så tankspridd ( eller snarare försenad) att jag rusade hemifrån utan bröstpumpen. Jag brukar ta med mig den på helgpassen och pumpa ur för annars blir det som två fontäner. Men som sagt, idag glömde jag det och nu får jag verkligen betala priset =( Inte nog med att jag glömde, för i vanliga fall så äter lilltjejen kring 23.30 tiden men idag hade Magnus gett henne ersättning vid 21 ( orkar inte fråga varför men hon var nog hungrig) så nu sover hon fortfarande som en stock och mina bröst är nog två storlekar större än vanligt, känner mig som Pamela A i Baywatch, fast utan de fina slow motion bilderna till ledmotivet =) Måste nog bjuda på lite nostalgi så här på fredag natt..

Så här sitter jag med två fontäner som snart, väldigt snart, kommer gå igång. Ingen bra idé att pumpa ur för Maitan vaknar säkert inom en timme och vill ha mat, det tar sån tid om jag pumpat då och nu vill jag sova. Får nog hoppas på det bästa och för att ge er en till visualisering av min belägenhet, om än liiite överdriven =)

Jaha, då har jag även fått mig dagens porrdos. Kan meddela att en bildsökning på google med orden bröst fontäner / fontänbröst ger de mest vrickade resultat. Även ledmotivet till Baywatch ger lite små snuskiga reslutat. Bra att veta den dag Maitan med kompisar har tillgång till nätet, det blir definitift familjefilter den dagen.

God natt

 

 


Bra, BÄTTRE, Bäst



Jobbarhelg för mig den här helgen. Kan inte säga att jag var jätte pepp på att fara där vid kvart i sju, men nu när mer än halva kvällen gått känns det som om kvällen ändå varit helt okej. Har visat kidsen att gammal är äldst när det kommer till biljard. har inte spelat på säkert sju år och ändå sopar jag banan med dem, trots att de spelar i skolan vareviga ledig minut. Hihi! Snacka självförtroende boost, ibland behövs det. Imorgon har jag och Camilla styrt upp tacokväll för kidsen så då kommer jag i alola fall komma hem mätt och belåten, inte helt fel =) 

Ska jag summera dagen så har den blivit bättre än den verkade te sig imorse, men jag är fortfarande inte på topp. Vet inte vad det är  dock så är det inte helt omöjligt att det är en light variant av min årliga Mars deppighet. Fast det känns inte som det ändå. Är lite lur på om det kan vara så att jag har ägglossning för första gången sen i mitten av Mars förra året. Tycker det verkar lite konstigt i och med att jag fortfarande helammar, men så grinig som jag varit idag brukar jag inte vara om det inte är ägglossning. Det märks väl om två veckor ifall jag har det eller ej. Det är absolut ingen återkomst jag längtar efter, men vi vill ha ett syskon till Mait i framtiden så någon gång måste det ju återvända =)

Nä, nu ska jag gå vidare och  sprida lite visdom här på gården =)

Trevlig kväll och T R E V L I G  H E L G alla nära och kära!


Fika, hundlek och mera fika

Vet inte om det kan kallas som en produktiv fredag men vi har i alla fall haft fullt upp. Vi for till Johanna för en förmiddagsfika. Väl där började hon med att rensa sin garderob till min fördel, fick med mig en jätte fin skjorttunika som lappen sitter kvar på samt annat smått och gott. Tjejen har ju tappat så mycket i vikt sen i höstas så det är inte klokt! Blir lite avis, men nu har äntligen amningen börjat göra nytta så nu blir det till att kämpa på! Efter att hon testat alla sina kaksorter på mig inför söndagens födelsedagsfika var jag mätt och sockerstinn och dottern nymyst =)

Strax efter tolv packade jag in mig och Maitan i bilen och for hem och hämtade Vilde, vidare till Ida för att plocka upp henne och Bamse. Han är lustig Bamse för Vilde satt fram i volvon, vi ville slippa bråk i bilen eftersom de inte träffats tidigare, men han sket i Vilde och stack ner huvudet i Maits babyskydd, bebisar är tydligen det mysigaste han vet. Lustigt hur olika hundar kan vara. Väl på plats i skogen funkade Vilde och Bamse kanonbra så det kommer bli många lekdejter för de två herrarna framöver =)

0-21b59402b1e412bb96907900a371da07.png

Två nylekta och nöjda hundar, de kunde till och med samsas om bagageutrymet utan problem,                    Vilde brukar annars vara väldigt kinkig kring sånt..

Sen blev det helt enkelt fika igen, fast den här gången hos Idas granne Linda. Lite mer skitsnack och planering inför söndagens besök på barnloppisen. Nu är vi hemma och jag har hämtat ut ett paket till Mait med kläder från stockido.se, hur FINA som helst!

 

 

 

 


Efter regn kommer solsken

SÖTAste Johanna ringde nyss och undrade om inte jag och Maitan ville komma förbi hos henne på en fika. Så klart vi vill =) Ska göra iordning mig själv, stoppa in den sovande bebisen i en overall och adressera ett tradera paket sen bär det av! Johanna fylle år på söndag och jag vet att hon är en  fena på att baka, det kan ju inte bli annat än gott gotti gott gott vid hennes fikabord. Det vattnas redan i munnen =) Kunde inte ha fått en bättre inbjudan en dag som denna. För er som inte har någon koll på vem Johanna är så jobbar vi ihop på UG, det är vi som livar upp måndagarna och APT träffarna =)

Trevlig fredag!

Fucking friday

Just nu känns det som jag vaknat upp till fredagen from hell, men det löser sig nog. Dåliga dagar är tillåtna, som tur är =) Det är tur att jag har världen finaste dotter för det gör det lite lättare att kliva upp. Hon har till och emd lurat mig till skratt några gånger redan, älskade unge!
Har lite planer för dagen att realisera, ska lägga ut tradera auktioner nu på förmiddagen sen efter lunch ska jag plocka upp Ida och Bamse för en lekdejt med mig, Mait och Vilde. Vi ska prova och se om hundarna går ihop, förhoppningsvis funkar det och Vilde har skaffat sig en ny lekkamrat, gudarna ska veta att han behöver det.


Natti natti



Nu är det dags för mig att ge upp. Designen tar sig, men jag kan inte ta åt mig äran utan det är söta Jennie som hjälper till, igen =)
Det är i vilket fall dags för mig att sova nu, Maitan har precis ätit sitt sena kvällsmål och om hon följer sina invanda rutiner så hinner jag få ca 5,5 h sömn innan det är morgon, enligt Mait alltså.

God natt!

Ännu en gång

Hmm, klantade mig lite tidigare idag och råkade RADERA hela min stilmall, så nu sitter jag och försöker få till det igen, suck!

Efter middagen blir det p-möte på jobbet så jag får trixa med det här imorgon alternativt inatt om jag inte kan sova så nifår hålla till godo.

Snälla vänner

Jag måste verkligen säga att vi har snälla och omtänksamma vänner, paketet jag och Mait hämtade ut innan brunchen hos Sara innehöll den här jätte fina stickade tröjan. Tusen tack Pia. Jag är nog ganska lätt imponerad när det kommer till stickade saker för jag kan inte ens få till en halsduk, men den här är allt annat än lättstickad. Pia har knåpat ihop den utifrån eget mönster och med ekologiskt baby ullgarn, inte illa! Många många tack, den här ska vi slita nu under våren då den kommer passa perfekt istället för hela vintermunderingen =)

Perfekt vår och hösttröja!

Efter paket uthämtningen bar det av direkt till Sara
, Tyra och Noah för brunch med mammamaffian. Tyvärr är det magsjuke tider så vi hade en väldit decimerad maffia träff idag, bara Hannah med Svea och jag med Mait som dök upp från orginal gänget. Saras syster Jonna blev blixtinkallad nu när vi var så få, vi kan inte äta hur mycket som helst. Eller jo det kan vi nog men vi bör inte göra det =)
Det är ganska farligt när vi träffas
och brunchar/lunchar/fikar för vi kan sitta och äta i flera timmar. Värst var det innan jul då alla var höggravida och ingen hade någon botten eller ork att engagera sig i vad som stoppades i munnen. Nu när alla bebisar är ute och vi har börjat måna kring figurerna igen och resultatet av amningen börjar synas, så har vi blivit mer hälsosamma. Eller vi har i alla fall bytt ut chokladkakorna mot frukt till efterrätt, gott OCH nyttigt!

Så efter en trevlig dag hos Sara
ska jag nu försöka få lite ordning här hemma, Maitan sover, Magnus ligger på sängen och "pluggar" så det gäller att passa på. Tanken var att jag och Mait skulle ta en långpromenad med Vilde just nu men det blev bara en tur runt kvarteret, M tar långpromisen för det är så trist väder att dra vagn i. Maitan sover dock sin första riktiga lur för dagen just nu. Vet inte vad det är men hon vaknade vid 06 och var sen vaken till 9.30. Hon brukar i och för sig somna då och sova till 11.30 men idag sov hon bara medan hon satt i bilen för att vakna när vi klev in hos Sara. Sen sov hon i Noahs babygym i 45 minuter. Väldigt lite! Hoppas hon sover en längre stund nu då, fast hon börjar ju närma sig tre månaders strecket och då blir de visst mindre sömn på dagtid för de flesta. Mait sover inte speciellt mycket på dagarna som det är redan så jag hoppas det kommer funka. Förhoppningsvis innebär mindre sömn på dagtid att det blir  liite längre sömn på morgonen än vad det varit sista två, tre veckorna =)

 


Dagens bruttor



Nu är jag och Mait redo för lunch. Mait inviger en body från LipFish hon fick i två månaders present av farmor. Det är storlek 62 men en stooor 62a. På längden är den perfekt men den är ganska väl tilltagen på bredden. Vår långa och snärta tjej har drunknat i den när vi provat den tidigare men nu sitter den bra. Fin är den också! Gillar LipFish lite annorlunda och ekologiska kläder till bäbisar =)


Själv har jag fått på mig en av tröjorna jag inhandlade igår på Lindex. En riktig snygg One Size tunika för de här härligt lata dagarna. Kanon mysig med ett par leggings och tjocksockar =) Helt perfekt för en mysig brunch hos Sara.

Trevlig trosdag! Nu ska vi bege oss i det otroligt tråkiga vädret vi fått idag. Blir nog en tur med Guldrun för mig och Mait är less på att frysa! På vägen har vi ett paket att hämta ut, spännande!



Sliten



Hur kan jag vara så sliten efteren hel natts sömn? Det är knappast så att jag gick och la mig full så bakis är jag inte, fast det känns så. Det blev en Trött torsdag den tidiga kvällen till trots =( Jag tror om jag ska leka lite diagnostisör att det har att göra med två saker den här morgonen. Avsaknaden av sol, för en gångs skull vaknade jag inte av solen. Den andra faktorn är den lilla människan i vår familj, hon vaknade och ville ha mat vid 05, sen sov hon 45 minuter till. Jag flyttade över pratkvarnen till vår säng och tio minuter senare klev Magnus och hon upp. Jag låg och försökte sova till kvart i sju men det gick inte =( Tror hennes nuskaviklivaupp tid och min gåochläggamig tid missmatchade inatt så att hon väckte mig under fel sömnperiod. Inte bra, men bra att veta. Antingen somna vid 22 eller efter 23. Man lär så länge man lever =)

Nä en lång dusch råder nog bäst bot på den här tröttheten. Maitan ska göras klar för dagen och sen avfärd med apostlahästarna ner på stan och brunch hos Sara med mammagänget och tillhörande bebisar. En bra dag!


God morgon!

Trötta torsdag



Det är vad det kommer bjudas på imorgon om inte jag tar mig i säng i tid ikväll. Mait har de sista veckorna tyckt att det är dags för föräldrarna att kliva upp kring sex på morgonen. Varken jag eller Magnus håller med ,men vi får ge vika och det händer allt oftare att våra dagar börjar då. Men vi ska inte klaga, vi har världens mest lätthanterliga bebis i övrigt så att dagen börjar tre timmar tidigare än vi är vana vid är inte så farligt. Jag hinner då med mycket mer på dagarna än tidigare =)

Med detta i åtanke tänker jag säga god natt och lägga mig med förhoppningen om att Maitan inte vill äta på hela natten, det funkade natten som var så varför inte inatt igen? =) Ska inte ge mig in i nätshoppingdjungeln ikväll, så om en halvtimme sover jag. Dröm sött!


GUL björn



Älskade lillskruttan gör verkligen framsteg varje dag. Nu ikväll när Mait hade kvalitetstid med pappan så lekte de med favoriten gula björnen. Inte nog med att hon oftast spricker upp i ett stort smajl när hon ser den dingla ovanför henne, hon vill ha den, hon vill ha den så mycket att hon nästan blir förbannad när hon inte lyckas.


Hon lyckas slå till den och hon kan med lite god vilja, från min sida, sägas greppa den. Problemet är att hon inte gör det med öppna händer alla gånger, vilket leder till att den inte stannar kvar i greppet utan slinker iväg ibland. Mycket irriterande!

Home, Sweet Home



Så SKÖNT det var att komma hem. Inte för att vi inte har haft en kanon dag jag och Mait utan mest för att det är skönt att komma hem. Jag håller på och donar med middagen, pasta med lax och broccolisås medan pappan och dottern får spendera lite kvalitetstid ihop. Jag rövade trots allt bort henne hela långa dagen =)


Visst är det lustigt att det kan vara så härligt att kliva in hemma hos sig själv? Jag ser det som det ultimata sundhetstecknet på att vi har både ett boende vi trivs med och att vi trivs med livet tillsammans. Det är en utmärkt bekräftelse på att det vi har nu är RÄTT, älskar den känslan! Trots att jag inte är direkt jätte nöjd med att bo kvar i Umeå nått/några år till så måste jag ändå erkänna att som livet ter sig idag, med familjen, gamla och nya vänner och ett jobb jag verkligen tycker om, känns det inte helt bortkastat att vi blir kvar här ett tag till.
Den största sorgen är att vi inte bor nära våra familjer, vilket blivit så otroligt påtagligt sen Mait blev en del av vår vardag. Vi vill dela den vardagen med våra familjer, men som det är nu är det väldigt svårt på grund av de avstånd som skiljer oss åt =(

Tur det finns telefoner och bloggar =)

Hemåt!

 


Nu bär det av hemåt efter en heldag på stan. Vi har varit på fika och tittat på andra bebisar, än de vi var med på bio, nu sista timmen, väldigt gott. Dessförinnan gick vi på stan efter bion, jag köpte faktiskt kläder till mig själv! Helt otroligt, chockade nästan mig själv =)

 


Vi har...

5682ce576ade2bf696803fa45c32ffc1.png

Vi har gått en sväng på stan och sitter nu parkerade på barnvagns bio. Det är Farsan som visas. Väldigt annorlunda att sitta i en biosalong som inte är kolsvart och tyst. Barngnäll ljuder högre än filmen till och med. Ett bra alternativ nu när tiden för kvällsbio är begränsad =)
Mait är hur snäll som helst och kollar så nöjd på film.


Äntligen onsdag



G O D M O R G O N!

Här har vi varit vakna i snart tre timmar. Maitan somnade vid kvart i åtta igår, en timme senare än vanligt, men det var avsiktligt för vi ska försöka få henne att sova lite längre på mornarna. Tji fick jag =)  Jag tog upp henne och mer eller mindre tvingade i henne bröstet vid halv tolv ( hon åt vid halv sex ) så att jag skulle slippa vakna när jag precis somnat och för att jag fick två fontäner, det var fullt, fullare, fullast i det privata mejeriet. Sen väckte hon mig vid 05.18 och var hungrig och sen dess har vi legat och pratat om livets klurigheter ( hurvida nappen går att tugga på), kollat på våra händer när vi vrider på dem i sängen. Men eftersom Magnus är lite halv krasslig så klev vi ur sängen vid halv sju och har nu haft sångstund i soffan och fortsatta filosofiska samtal. Nu ligger hon så nöjd och leker med mumin i babygymmet så jag ska nog passa på att göra mig iordning inför resten av dagen.



Onsdagar är av någon anledning dagen då veckan "vänder", det är nu alla roliga saker börjar hända. Onsdagar är det mamma fika på hedlunda, torsdagar är det oftast en träff med mammamaffian och sen ärdet helg =)

Idag ska vi inte bara till Hedlunda och fika vid två utan vid elva ska jag och Mait på bio, barnvagnsbio med några Hannah, Tella och Sara. Ska bli intressant och se vad det konceptet har att bjuda på. De visar  Josef Fares nya film Farsan, dubbel glädje att det är den de visar för jag tror inte att Magnus så gärna sett den, svensk film bruakr inte tilltala honom.


Drömjobb? JA!



Alla andra verkar kolla på DHW ikväll, vi slö kollar på House och inväntar Top Gear på kanal9. Jag ljuger inte om jag säger att de tre männen som är programledare för femmans växel har världens roligaste jobb, härom sistens spelade de fotboll med jätte små bilar i snömodd. Hur kul verkar inte det? Kan nog påstå att jobbet de har är lite av ett D R Ö M J O B B. Tänk att få jobba med att köra bil UTAN kunder i och alldeles FÖR FORT =) Livet på en pinne!

Förresten vi har döpt nybilen nu. Guldrun är hennes namn, hon är  guldmetallic eller champagne som jag säger så hon är ett riktigt guldåk. Guldrun är faktiskt över all förväntan, lite små fix men det ordnar vi nog ganska fort, kleti och pleti när det kommer till bilar, men det ordnar vi nog  =)


Guldruns tvilling

Shhyss, säg inget till Magnus



Men jag och Maitan har shoppat, eller snarar Maitan har shoppat och jag betalar. Dels så handlade vi lite från butiken jag tipsade om igår , Wiells hörna. Hos dem hittade Mait detta.



En trikåklänning stl 86, två bodysuits med fötter stl 74, som jag tänker använda som pyjamas, en sommar bodysuit med korta ben och ärmar stl 68, en hjälm mössa och en till klänning med palmer på i stl 68. Allt för dryga 300 kronor, som hittat!

Idag hittade vi så en till internet butik som ska lägga ner, trist, men det gynnar min krassa ekonomi. Den enes död den andres bröd så att säga. =) Stockiddo ska lägga ner helt och hållet och rear ut allt till 50%, det finns begränsat med storlekar men Maitan hittade ändå några gobitar =)


Ett par gråbruna sneakers istället för de röda Conversen jag fortfarande sörjer, två bodysar i stl 68 samt ett par gråa strumpbyxor stl 68/74. Båda bodysarna var så fina, här kör vi på starka färger i sommar och höst =)

Shoppa lugnt!

BVC besök

 

Vi är precis hemkomna från BVC. Mait väger nu 5212 gram och mäter 60.9 cm. Stora tjejen =)  Vi var dit för att läkaren vill göra en uppföljning på eksemen och de ser bra ut men vi ska fortsätta smöjra. Nästa BVC  besök blir den 26/3 för att Maitan ska få sina första vaccinationer.  Vi fick också en remiss till barnortopeden för den så kallade läkaren på BVC tyckte helt plötsligt att hennes ben är olika långa. Hur kan det komma sig att det "plötsligt" kan verka som det? Efter alla besök på BVC OCH sjukhuset tycker i alla fall jag att någon borde ha uppmärksammat det tidigare isåfall.. Personligen tycker jag den där läkaren ger ett jävligt inkompetent intryck, nästa gång tänker jag begära att vi får träffa någon annan. Är less på att skickas hit och dit på grund av att hon "tycker " saker.

Bjuder på dagens härligaste bild =)


Riktigt DÅLIGT!



Jag har spenderat säkert två timmar av min tid sen igår kväll med att försöka hitta RÖDA Converse åt Mait, som jag skrev i inlägget igår så skulle de vara så snygga till Maitans våroverall, ja inte bara till den utan till typ ALLT!

Döm om min förvåning när jag nu får så lov att acceptera att de enbart säljer rosa och blå converse i baby storlek. Trodde faktiskt mer om just Converse för de har väldigt mycket unisex i alla andra storlekar men när det kommer till baby så är det tydligen H&M och company som sätter standarden. Rosa och blått, enbart. Varför skulle jag vilja köpa rosa skor till min dotter enkom för att hon är en tjej? Ungefär lika stupid som att jag skulle vilja köpa enbart blåa skor till en son för att han är kille. Idioti! Blir tokigt less på att det ska vara så här. FY FY Converse och alla andra som inte gör babykläder i roligare och snyggare färger än rosa och blått.

Vans har ett par röda babyskor som är lite små snygga, får bli dem istället!


Tidiga tisdag



Den här dagen började alldeles för tidigt och gårdagen slutade alldeles försent vilket resulterar i oförtjänt trötthet. Har även hunnit bli lite irriterad på den käre sambon så jag drar nog ett täcke över mig och ligger lågt ett tag till. Fast jag borde inte vara irriterad på honom för han kan inte ( men borde verkligen lära sig) läsa tankar och jag hade nog inte sagt att det som låg i min skrivbordslåda var en present och inte för honom att använda. OCH han klev upp tiiiidigt imorse med den pigga dottern så jag fick sova en timme till. Nä fortfarande irriterad! Fan också!

Hoppas er morgon är bättre =)

Ett sent tips



I min jakt på ett par röda converse åt Mait snubblade jag över den här butiken. De ska sluta med barnkläder och har utförsäljning. Inget jätte sortiment och det är ganska urplockat men några fynd fanns det allt! =)

God natt!

Kväller



Jag är så trött så att jag snart tittar i kors. Det blev bättre på jobbet än vad jag först trott. Jag var inte alls pepp men goa Johanna livade upp stämningen =) Ska strax krypa ner mellan lakanen men först måste jag visa hur fin Mait blev i den stickade overallen jag fyndade på loppis innan jul. Jag gillar den skarpt och den kommer vara perfekt på varma vårdagar. I veckan får hon ha den för att det är St. Patriks day på onsdag =)



Vantarna är bara liiite för stora, eller om jag ska använda köttögat så är de nog tillräckligt stora för en treåring =) Så vad tycker ni om min sjuttiotals bebis, visst är hon fin? Det finns inte många andra som har en sån här overall i alla fall. Det roligaste är ändå att det kom fram en dam tidigare idag och berättade att hon stickat en likadan fast orange till sin dotter när hon föddes -77 och i helgen berättade Mona att hennes dotter Angelica hade en likadan fast brun så allt kommer igen =) Till denna skulle jag vilja hitta ett par röda converse åt Mait. Ska klicka runt lite på nätet efter ett par, men det får bli imorgon för nu SKA jag sova.

Det är bara döda fiskar som flyter med strömmen =)

God natt!

Bra eftermiddag!

0-237d5a93a5f91f961e45dc6abe8691e3.png


Efter 90 minuters surr i höggravida Helenas kök över lite för mycket kaffe blev det 60 minuter promenad. Kallt och blåsigt var det och tempot var inte det högsta. Kände igen mig alltför väl sen jag var höggravid, det jäkla  flåsandet. Gud vad jag INTE saknar  den delen av att vara gravid. Nu håller vi tummar och tår för att vi lyckats sätta lite fart på Helenas bebis =)

Nu blir det jobbet resten av kvällen. Hann hem och lämna över Mait till Magnus och äta/amma innan jag for, men ikväll hade jag hellre stannat hemma med mina älsklingar. Trevlig kväll!


Paket =)



Precis innan vi for iväg till ÖoB och Jula damp det ner två paket i brevinkastet. Det ena har jag väntat på ett tag, det var min tradera vinst. En grön och rosa body från NameIt. Kanske inte så förvånande att jag traderar det märket =)



Det andra paketet var absolut inget vi väntat oss. Det kom från Malin och David i Stockholm och innehöll ett par jätte snygga EKOLOGISKA hängselbyxor i mörk demin från Bamboo baBy. Verkligen jätte snygga, tusen tack!



Nä nu blir det lunch, pasta och köttbullar. Efter lunchen ska jag och Maitan åka iväg till Helena som är höggravid och lura med henne ut på en promenad. Vi vill träffa bebis N U så vi tänker hjälpa henne på traven! =)

Trevlig eftermiddag!


Baby manikyr



Det gäller att ha tungan rätt i munnen..


... för även små naglar behöver hållas efter.



Till och med de små tånaglarna =)



Finns det något finare, lenare och sötare än babyfötter? Inte enligt mig ,men jag är förstås ganska partisk =)

FÖrsta gången som manikyrist/pedikyrist är avslutad med ett helt okej reslutat. Inte helt lätt att försöka få till tånaglarna när fötterna fäktar frenetiskt.

Små barn, små naglar
Stora barn, stora naglar

Välkommen vecka 11



Idag är det måndag, alltså ny vecka. Ny vecka, nya möjligheter. Ska nog inte starta något nytt utan försöka hålla uppe den goda moral jag ändå visade på förra veckan, söndag borträknat =) Veckan började tidigt för mig och Mait, 06:45 klev vi ur sängen efter en halvtimme med joller från Maitans sida. Vi lämnade pappan för en välförtjänt extra timme då han satt med en klarvaken Mait mellan fyra och halv fem i natt, vet inte vad det är men då är det tydligen lek på hennes schema..
Efter att vi lekt flygplan, sjungit om Prästens lilla kråka och busat med den nya favoriten, råsa skallran. En favorit som hon förövrigt lyckades greppa imorse så nu är det en till färdighet hon utvecklat. Jag ville skriva bemästrar, men riktigt så bra är hon inte än, tror inte hon kommer lyckas varje försök än på ett tag =)

Nu är jag redo för morgonpromenad och Mait och pappan myser i sängen, det vill säga, pappa kladdar kräm på Mait och hon jollrar förnöjt =)

Småbarnsförälder delux


Idag har vi, för en av de första gångerna på dessa ( imorgon) 11 veckor, fått prova på delux varianten av livet som småbarnsförälder. Inte lyx delux utan det stora lasset delux. Maitan vaknade och var glad och pigg. Hon käkade och sen for pappa och Mona söderöver. Sedan började det. Innan vi hunnit oss ut, två timmar senare, hade Maitan dreglat/kräkts ner 3 bodysar. När vi väl var ute skötte hon sig snyggt och sov nästan hela tiden. Hemma igen satte det igång igen, och hon var mer krävande än vanligt. Inget dög och vi skulle bära runt henne. Efter några timmar hemma i värmen tog vi oss ut på långpromenad vilket är lika med sömn för lillan. Funkade kanon men sen när vi kom hem tjafsade hon vid bröstet och ville inte alls bli trött. Hon somnade inte innan åtta vilket för oss är jätte sent. Nu sover hon dock fint, men det här nattandet och klädbytandet är vi inte vana vid. Hon vill helst inte ligga ner heller utan det bästa är att bli omkring buren för att få möjlighet att studera nya saker.

Jag har nu kollat i min nya husbibel, boken Växa och upptäcka världen av Hetty van de Rijt och Frans X. Plooij. Boken handlar om barnets utveckling det första levnads året. De beskriver hur barn går igenom olika faser och varje fas börjar med en orolig tid som kan innebära sämre aptit, klängighet, blyghet inför främmande människor och mycket gråt bland annat. Detta beror på att barnet känner på sig och upplever att de ställs inför nya saker i sin omgivning, de lär sig att hantera nya aspekt av omgivningen. Efter denna fas börjar det märkas att barnet lärt sig nya saker och färdigheter. Mait blir 12 veckor på onsdag och mellan 11 och 12 veckor så kommer alla bebisar in i det tredje utvecklingssprånget ( räkna veckorna från BF, inte födsel, så enligt BF är det 12 v på onsdag). Den stora förändringen kallas Nyansernas Värld, barnet lär sig uppfatta fortlöpande förändringar från de olika sinnena och de intryck de ger. Färdigheter som barnet lär sig när det kliver in i denna nya värld är till exempel att de lär sig vända från rygg till mage och vice versa, håller upp huvudet själva och utan ryckighet. De börjar greppa om saker med båda händerna och stoppar allting i munnen samt mycket mycket mer. Detta är en del av de förändringar som vi så sakteliga börjar se hos Mait, hon har med andra ord klivit in i Nyansernas Värld och hennes förändrade personlighet är helt naturlig. Väldigt skönt att veta att det är en naturlig fas som alla barn går igenom, hon har inte ont, svälter inte ihjäl och blygheten kommer sig inte av att morfar är läskig. Hon håller bara på att ta ett jätte språng i sin utveckling.

Jag älskar verkligen att studera när hon ligger och pratar med nallen, fäktar efter mumin eller bara kollar på och försöker kontrollera sina händer. Kärleken bara växer till vår älskade dotter =)

Nu ska jag prova på delux varianten av det nya men ack så självklara småbarnslivet och gå i säng, klockan är nu 21.37 biip!

God natt!


För er som inte har läst boken jag nämner ovan så rekommenderar jag den varmt, den är verkligen så bra som den verkar!

Alla tårtbitar



Idag har vi verkligen fått i oss alla tårtbitar av tallriksmodellen, inte. Idag har vi intagit: rostbröd, smör, ost, ballerina choko, bullar, korv med bröd, ketchup, burgare från max med strips och dip och nu chips och öl. Det var nog lite sallad på burgaren och ketchup är tomat ( och socker...) så det är grönsakerna, kött eller snarare processade djurdelar har vi fått i oss och en amssa snabba kolhydrater, men resten då? Aja, vissa dagar får man slarva och speciellt på söndagar =)


En grillad med bröd

07:25 plingade det till i min mobil i morse, det var Frida som ville kolla om vi var sugna på att följa med på korvgrillning på gamlia. 07:25 skulle för en månad sedan räknats till kategorin  okristligt tidigt en söndag morgon och ignorerats. Idag däremot var det inte alls tidigt och hela lilla familjen var vaken, men dock inte urklivna ur sängen. Självklart kunde vi tänka oss att byta innefika mot korvgrillning, för även imorse så väcktes vi av solen ackompanjerad av Mait, så kl. 11 var det träff i korsningen.

Vi är nu hemmkomna från snölek med korvgrillning tillsammans med Frida, Ragnar och Aaron och deras kompisar med barn. Ett helt koppel med vuxna och hälften så många barn. Solen lurades och väl ute var det inte alls lika varmt som det såg ut att vara, men det var ändå L O V E L Y ! Korven var god och kaffet satt ännu bättre, har en ny kakfavorit, ballerina kladdkaka. Underbart god att doppa i kaffe, ett tips ;-)


Korv


Mer


Älskling
Nu sitter jag här och luktar brand, Maitan kollar förnöjt på sina händer efter en två timmars lur i vagnen och Magnus äter pizza från igår, livet leker! Oskar ringde och nu blir det mer kaffe, mer bullar och mer ballerina kladdkaka, love it!

Super tävling hos Muppsan

VINN SVERIGES STÖRSTA BARN GOODIEBAG VÄRDE 40 000:-


”Jag är med och tävlar om Sveriges största barn goodiebag
värde över 40 000:- på Muppsan´s blogg!!
En massa extra vinster kommer det oxå att bli, så ta
chansen du med”


HÄR ÄR VAD NI KAN VINNA:
(klicka gärna på länkarna för att läsa mer om vinsterna)

1. Iob-butiken - Det mest för barn & baby till generösa priser!

2. Vinn din personliga pusselpall från Bonde of Sweden! Den perfekta doppresenten eller varför inte, en till någon du älskar? Bara fantasin sätter gränser!

3. Vinn ett kalaspaket från Partytajm! Hos Partytajm hittar man allt till alla typer av kalas!

4. Karaktärskläder med barnens favorit figurer från TV/Film hittar ni på Netty.nu

5. Hos Ekokul hittar du coola ekologiska och rättvisa leksaker

6. Sobea - Kryp & Lekbyxa och matchande tröja i underbart mjuk velour. Tack vare det halkfria tyget på knät så hjälper de barnet att lära sig krypa lättare.

7. Celebrations - Dekorationer och tillbehör för bröllop, baby, dop, temafester barn och vuxna.

8. Little Bloom ekologiskt och giftfritt till ditt barn!

9. Swedish Plate barn-shop bjuder på tre mycket fina barnartiklar; barnvagnsskylt med flagga, namnlappar till kläder samt nappar med namn.
10. Vårens hetaste trend - coola strumpbyxor från Fluffbabes, Fluffig och förförande läcker är doften på Fluffbabes egen Body Lotion, Champagne ska vara torr, kall och gratis! (till chillbag)

11. Roligt unisex mönster på body, dregelhaklapp, servetter och kort! “Babyface” av Johanna Lundqvist, Båstad.

12. PlayMais från EkoLeko är det helt ekologiska pysselmaterialet av majs. Forma, bygg och låt kreativiteten flöda. För alla 1 – 129 år.

13. I love Plexi - Unika och personliga smycken i plexiglas.

14. Ecoloco - glada ekologiska barnkläder.

15. Lekfull t-shirt från LipFish i glada färger.

16. Majskrokar & Vaniljkrokar – Ett nyttigt snacks som passar många!

17. Önskefoto - Personligt gosedjur med egen bild på tröjan!

18. Vetenallen Hugo - hur go´som helst. En varm vän att krama när barnet behöver tröst, har svårt att komma till ro eller har småkrämpor. Hugo har en vetekudde i sin "mage" som värms i micro eller i vanlig ugn.

19.
Epicare är den enkla, billiga och effektiva medtoden för hårborttagning i ansiktet och härstammar från threading. Epicare avlägsnar hårstråna med rötterna snabbt och effektivt utan att skada eller irritera huden.

20. Strössel barnkläder - Glada kläder till glada priser!

21. Skaloverall ifrån Nanook of Sweden: Klä barnen efter väderlek genom ”lager på lager principen”, vattentät och med en mycket bra andningsförmåga.

22. Röda Hund - Mjuk och skön ekologisk body med hundtryck.

23. WILLVIN´s svenskdesignade skötväskor har på kort tid blivit populära bland moderna föräldrar som söker praktiska lösningar och hög kvalitet då skötväskorna passar papporna lika bra som mammorna.

24. Nicework - Ettt par av dom populära, sköna och snygga Crocs tofflorna.

25. Till alla våra små babygenier har Namnnappen en unik napp med Einsteins relativitetsteori som motiv. Till alla våra små unika och väldigt betydningsfulla vippare presenterar Namnnappen en snygg VIP-Motivnappar.

26. Ängholmen Barnprodukter har prisbelönade, unika och smarta saker som ger närhet och värme.

27. Snygg, smidig och ekologisk höftbärsele från Knyt an!

28. Barnkalaset.se, här hittar du allt till att ordna ett roligt barnkalas.

29. myHeart.se säljer presenter och dekorationer till bröllop och fest.

30. Skicka en personlig hälsning, överraska med ett Nallebud. Gör beställningen direkt på vår hemsida Nallebudet.se

31. Monimo - Tävla och vinn värmande tillbehör till barnvagnen!

32. PaXLuX - väggdekorer till ett betydligt lägre pris, med riktigt bra kvaliet. Vi har något för alla!

33. Älsklingar.se - Hos oss finner ni märken så som Lundmyr of sweden, Teddykompaniet, Spookie, Sock Ons och Danska pippi med deras populära dregellappar.

34. SmartaSaker säljer smarta, funktionella och kul prylar på nätet

35. Nu kan även lillebror och lillasyster vara med på Star Wars kalaset. Hos Kalaspinglan hittar du även dräkter för större barn och hundar, dessutom allt annat du behöver för att ordna ett toppenkul barnkalas!

36. Rarabarn - Leksaker och haklappar på nätet!

37. Hos oss på Simply Colors kan du designa dina barnkläder. Bestäm själv hur du vill att din tröja ska se ut!

38. Nya BabyBjörn Babysitter Balance Organic, med ett tyg av ekologiskt odlad bomull. Se film här!

39. Kullerbyttan Barnkläder - Barbapapa filt + bib

40. Skoor - Barnskor och babyskor från strl. 16 i mjukt skinn med elastiskt vristparti och antihalksula, Handla för 300 kr och få 25% rabatt med kod "Vinter10"

41. Front2backRidef - Bärselen som håller längre! Används på magen eller ryggen.

42. Wiggleworm gym - Babygymmet som inte tar någon plats! Perfekt att ta med till kompisen eller mormor.

43. Twist - Nu är det slut på smutsiga skedar i skötväskan. Twist är enkel att använda och diskas i maskin.

44
. Alvaboden - Bra kläder till riktigt bra priser, 0-8 år!

43. Äppel Päppel - Barnkläder i egen design efter dina önskemål!

44
. BabySmart.se sponsrar med Mams bröstpump till Goodiebagen. "Ett måste för ammande mammor som vill ha en stund för sig själva lite då och då"

45. Geggamoja mössa för vuxen från Norrbaggen-kläder för alla väder.

46.
rabdido - kläder för färgstarka barn!

47.
Valfri namntröja/body från Bling my Name – ekologiska barnkläder med tryck av namnhalsband. Alla namn går att trycka!

48. Vilda Victoria – Vilda Smycken På Webben!

49. Innocent drinks - Frukt, frukt, bara frukt

50. Barnbubblan - Fina kläder och praktiska prylar, med barnen i fokus!

51.Happystore.se hittar du roliga och annorlunda produkter till dig själv och dina barn.

52. Söker du en personlig present till någon så har du kommit rätt - MINIFOLK broderar din egen text på snuttefiltar, kläder, filtar, påslakan m.m.

53. Rock The Dog – Coola prints för coola kids (& deras vuxna polare)

54. Grimbergstryck - Dina foton på canvas, framkalla och förvandla – allt till låga priser och snabba leveranser.

55. För Näsvisa små barn! - NäsFridas första hjälpen kit- nässug och nässpray.

56. Dr.Brown Wideneck Start kit delux. Klassisk BPA-fri nappflaska, perfekt för det lilla barnet, antikolik funktion och widneck.

57. Tommee Tippee Sangenicg Hygiene Plus + Blöjhink - världens mest köpta blöjhink - Älskad av familjer värden över! Tomme Tippee-Explora för dom små upptäckarna. En unik spill-icke mugg för barnens alla utflykter i vår och sommar.

58.
Hos Hej Baby hittar du barnkläder med personliga & unika tryck!!

59. Kotteshoppen.se – barnkläder online. Barnkläder, Leksaker, Barnmöbler, DVDspel och filmer mm med Sago- och Filmfigurer. Star Wars, Mumin, Pippi Långstrump mfl är figurer du hittar hos oss.

60. Författaren Anna Kreutz Wirfelt tillsammans med välkända barnläkare och spädbarnsforskare blir dina guider i nio böcker.

61. Ett minnesalbum hjälper Dig att ta vara på de där speciella ögonblicken i barnets liv, och blir till slut en värdefull samling minnen att se tillbaka på, för både Dig och Ditt barn.

62. Bellios ekologiska svensktillverkade tofflor finns både i klassiska enkla och färglada retro modeller.

63. Weleda - Ekologisk, naturlig hudvård för de minsta. Helt naturligt, precis som ditt barn.

64. KL Kids har en mix av märkeskläder i storlek 56-170. Fraktfria leveranser inom Sverige.

65. Kidz of Sweden - Hello Kitty hörlurar som passar alla åldrar.

66. Minbebis.com - För dig som planerar bebis, är gravid eller redan har barn, träffa nya vänner i vårt forum!


Stolt mamma



Nu på morgonen har Mait vänt sig från mage till rygg alldeles själv!!!! Liw är en väldigt stolt mamma just nu. Var bara det jag ville berätta, trevlig söndag! Vi ska ut och grilla korv och kolla på renar, ljuva livet i Norrland ;-)

En klassiker



Ikväll bjuds det på en riktig klassiker här hemma, Trivial persuit ( TP) med pappa, Mona och Magnus, det kan bara sluta på ett sätt, I diskussioner. Det går inte att spela utan att svaren på korten blir i frågasatta och det blir diskussioner om vem/vad som har  rätt, spelaren eller spelet? Men det är det som är en del av charmen och är det som gör att det blir så pass roligt och underhållande att spela det här spelet, eller frågespel över huvudtaget =)

Blir det diskussioner när ni spelar spel också? Tipsa gärna på bra "ifrågasätta" spel, snart kan  vi AAALLA frågor till TP. Eller hur det nu var? ;-)

VINDkraft och SOL


Efter en tur på Jula på jakt efter snöskor åt pappa och en fika på NK Ålidhem for vi ut till hamnen i Holmsund och promenerade bland vindsnurrorna. Helt U N D E R B A R T väder med sol och nollgradigt väder. Nackdelen är ju dock att det blåser, men som Magnus sa, vad förväntar vi oss, vi promenerar i en vindkraftpark.. Dagens sanning.
Hade med mig kameran och hamnade konstant på efterkälken, inte bara för att det var halt och knaggligt utan mest för att jag hittade så mycket att fota. Jag och Gunnar fick lite kvalitets tid ihop =)







Den här utsikten är det på uddens öst spets, i princip så är det öppet hav över till Finland. Den obligatoriska gruppbilden med Magnus, Kristin, pappa och Vilde. MOna och Mait satt kvar i bilen, det var för dålig väg för att ha med vagnen utan att slita ihjäl sig.



Trevlig eftermiddag alla ni.

Ljuvliga lördag



Vi fick sovmorgon(!!) idag, lillan vaknade vid 07:15 till skillnad från vanliga 05:45, väldigt trevligt på en lördag och allt =) Frukosten är intagen för hela familjen och efter lite morgon bestyr blir det en tripp runt staden med pappa och Mona, snöskor ska inhandlas och lite annat smått och gott.

Mait sitter just nu i babysittern och underhålls av pappa och Mona. Blygheten från igår hade kommit tillbaka över natten men inte lika tydligt. Nu har blygheten dock släppt och hon sitter och fyrar av sina mest smittande smajl mot dem. Morfar är i himlen och frågan är om han någonsin kommer åka hem =)


Gladaste tjejen charmar morfar =)


Trevlig lördag!

HELGbesök



Nu har pappa och Mona kommit, jag och Magnus har provkört nya bilen, handlat och nu sitter vi här mätta och belåtna framför På Spåret. Väldigt trevligt =)

Det märks så tydligt på Mait att hon har gått igenom den andra utvecklingsfasen, Mönster. I denna fas börjar bebisen känna igen former och mönster och visar intresse för detta. Bebisen börjar även känna igen människor på flera sätt något vi verkligen märkt idag. Från början så dög varken pappa eller Mona, det skulle vara Mamma och Pappa för hela slanten. Detta är något vi stött på tidigare med både min kusin Kristin och Maits faster Malin, de träffar ändå Maitan flera gånger i veckan men senaste två veckorna har Mait börjat bli "blyg" och vill inte sitta där utan en ganska lång "tillvänjning". Idag har Mait även varit på vippen att greppa mumin i babygymmet, det är på G!
Imorgon blir det mys med farfar för Maitan, jag skulle nog kunna tänka mig en tur på stan, får se om jag får med mig nån...

Trevlig helg!

Barmark på väg




Så här HÄRLIGT har vi det.Dagens promenad saknar både mål och rutt. Det enda som gäller är att ha asfalt under  fötterna. Tror ni vi lyckas?

Väldigt N I C E med grusknastret under vagns hjulen. Inget minner om barndomens vårar med premiär turer på cykel och skrapade knän. Stor facebook tumme =)




GOD morgon fredag!



Jag vaknade med solen och Mait vid 05.08 idag, faktiskt inte helt dummt att sitta och amma och beundra soluppgången genom vardagsrums fönstret. Tror det får bli en vana =) Gick och la oss igen efter amningen och för mig blev det morgon vid kvart över sju igen, tror M och M gick upp vid halv sju. Vi hade en ganska konstig kväll/natt för lillan vaknade vid tolv och ville ha mat, men när hon väl var mätt och belåten så ville hon inte sova utan låg och försökte charma mig och Magnus, inte svårt om jag säger så. Efter en stund la jag henne i sin säng och tände nattlampan och släkte vår lampa. En kvart senare var hon tyst det glada jollret övergick i sinom tid till ett lätt snarkande, sötnosen! Tror den sena lekstunden berodde på den ovanligt långa luren hon tog på eftermiddagen igår. Hon sov sig igenom hela promenaden på tre timmar mellan ett och fyra, i vanliga fall sover hon mellan typ två och halv fyra, stor skillnad.

Mellan insmörjningar ( Essex och hydrocortison för hennes eksem som inte finns men det är mysigt att smörja och bli smörjd, taktil beröring) så tog vi oss ett magpass. Fotogalningen i mig blossade som vanligt upp =)


Nu inväntar vi att pappa och Mona ska komma upp genom att städa lite mer och jag ska lägga ut mina "garderobs fynd" på tradera. Då klart blir det en härlig promenad i solen också, men ska ta den på förmiddagen idag för igår började det spöregna när vi varit ute en halvtimme. Inte skönt, men det påskyndar snösmältningen, inget ont som inte har något gott med sig! =)

No more polackbil



Imorgon kommer min far och hans sambo Mona upp från Hudik, jäkligt trevligt ska det bli. Till och med trevligt i dubbel bemärkelse för att deras resa upp hit innebär även att de tar med sig vår nya bil, yeay! No more polackbil!


Skutten aka polackbilen

Vi har haft våra trevliga stunder och Skutten har alltid startat, inte en endaste gång har den lämnat mig besviken. När jag var som mest valrosslik under graviditeten och inte kunde gå ordentligt var Skutten min räddning. När vi for runt halva Umeå kommun under julhelgen för att leta reda på bästa skumpet så att värkarna skulle komma igång på riktigt stod Skutten oss bi. Sommarhetta och vinterkyla, inga problem, till och med snöstorm på oplogade vägar. In till förlossningen tog Skutten oss och hem från BB lika så. Nu på slutet har Skutten hjälpt mig och Maitan att ta oss till BVC, mammafikan och diverse andra roligheter. Och framför allt, vi har kunnat handla obscena mängder mat på samma gång, skulle aldrig funkat utan trofasta Skutten. Men liksom alla andra eror så är även den här temporär. Nu inleds en ny och imorgon när vi provkört, klämt och känt på vår "nya" Volvo ska även den eran få ett namn. Förra volvon hade två, Magnus kallade den Nazghoul och jag den för Vivianne, vi får se vad som passar den här.


Så Skutten, tack för den här tiden, det har varit ljuvliga sju månader! Tuuut!


Och nej Skutten kommer inte att pensioneras än, den kommer fortfarande göra Umeås gator osäkra några månader till för att sedan göra den långa färden hem till Mora där den hör hemma.

Vårfint i garderoben


Skjorta och linne till mig från Vero Moda. Skjortan går i ljus limegrön och linnet är en nyans mörkare. Passade min tunna plånbok perfekt, 208:-, som hittat =)

 

Även Mait fick sig ett nytt plagg, denna fina byxdress i tunn demin från H&M, blev i stl 68 så passar den nog perfekt frampå senvåren / försommaren, gillar inte riktigt att jag köper kläder för att " Maitan nog blir fin i dem" men, jag erkänner att jag faktiskt gjort det den här gången och tummade på ledordet praktiskt. Fast jag tror inte den är direkt opraktisk =)

 

 

Nä nu blir det jobbet för mig, trevlig kväll!

 

 


Det dåliga med våren


Jag vet, jag har hyllat våren i massor men nu när den är här på riktigt måste jag få klaga lite. Alla ni som har hund känner med all säkerhet igen sig. Smågrus, smågrus i massor. Vi har ju en hund med fanor på benen vilket gör att A L L T fastnar, fräst det här fina dammet som kommer fram när det blir barmark på vägarna. Detta medför att efter varje längre promenad så får Vilde en dusch för att förhindra drivbildning i lägenheten. Vår hund tycker inte om att duscha. Det kanske syns?







VÅR väder



Idag är det verkligen VÅR ute, helt underbart. Har precis messat med kusin Kristin så nu ska vi bege oss dit för lunch sen blir det promenad och kanske lite vårshopping. Har spanat in en jätte fin byxdress ( om man kan säga så om babykläder) till Mait på H&M så nu  ska vi dit och klämma och känna, igen :-) Har märkt en ganska positiv förändring sen jag blev mammaledig ( och fick sämre ekonomi), det blir mycket mindre impulsshopping, väldigt bra!

Trevlig eftermiddag!

Seegt



Ujja vilken seg morgon. Hade ganska högt satta planer för dagen men just nu vill jag bara krypa ner under täcket igen. har i alla fall precis lagt lillan för hennes förmiddagslur så nu hinner jag i alla fall dammsuga och torkagolven. Tvätten har VI vikt ;-) och jag har hittat lite kläder i min garderob som nog ska få synas på tradera. Varför spara på sådant jag ändå inte använder? Plats för nya kläder istället =)

Nå dammsuga medan hon sover så slipper jag flytta runt lillan så mycket, jag fattar inte men babysittern är alltid i vägen, vem är det som ställer den där,skyller på Vilden för han är också alltid i vägen ;-)


Onödigt



Sånna här kommentarer tycker jag är jävligt O N Ö D I G A. Klart som fan man håller koll på sin unge, bara onödigt att på nått sätt försöka skrämma nyblivna föräldrar. Dessutom jävligt fegt att inte skriva vem du är. Stort ogilla på kommentarer som den här.

Anonym om Färdig!:
Tips: Håll ett litet extra öga på babygymmet då jag känner 3 personer som reklamerat exakt det gymmet för att bitar har lossnat tex den lilla blomman/spegeln, så att hon inte kvävs av bitarna...
Denna kommentar är inte godkänd. IP: 85.227.187.194

Det finns många sätt att förstöra någons kväll, detta kan vara ett sätt, kanske var det Anonym var ute efter, vad vet jag..

Färdig!



Nu är vi klara och mätta. Middagen smakade helt underbart, speciellt när man är helt färdig efter städande och tvättande. Nu är det bara tvättvikning kvar men det sparar jag till Grey´s vid nio, säsongspremiär ikväll =)

Måste visa bilder på Mait från tidigare i eftermiddag då vi bakade/städade. Hon är ju väldigt nöjd i sitt babygym och mesta tiden försöker hon fånga mumin med familj men hon lyckas inte riktigt, än. Idag var hon extra vild med hela kroppen och när jag lade ner henne bland mumin såg det ut så här:



Det gick kanske 10 minuter, jag vattnade i alla fall alla våra blommor ( vi har ett rejält tilltaget antal) och dammtorkade fönsterbrädor, bokhyllor odylikt. När jag tittade till lillan låg hon inte alls som tidigare, det börja bli lite kraft i den lilla kroppen, fast det visste vi redan i och för sig. Men det är så kul att se de små livens framsteg, de kommer verkligen i en rasande fart nu mera..


Kärlek!


Nu ska jag ladda inför Grey´s anatomy, tjipp!

One time only



Om jag får vara så fräck att sia om hur dagens syssla kommer att utfalla så är det att det är en engångs företeelse. Vad täner ni nog. Det ska jag tala om. Magnus bakar! Inte typ muffins eller nått sånt "simpelt" utan matbröd. Ska tilläggas att min kära karl inte tycker om att bli kladdig, ni kan kanske se bilden framför er... Är bara glad att han tog på sig bakandet så får jag storstäda och tvätta. Älsklingen rör även ihop lite hummus för det vankas österländsk mat här idag, vindolmar, hummus, sallad och pitabröd. Mums!

Lillskruttan ligger så nöjd i babygymmet och försöker fånga in mumin med familj, det dröjer nog inte många dagar innan hon har dem i säcken om jag säger så =)


Back to work!

Min man



Min man är nog världens bästa.
Han är ju inte juridiskt min man på så sätt att vi är gifta, men ja ni fattar. Han låter mig sova ostört på mornarna och har gjort i flera veckor. Maitan somnar ganska tidigt på kvällarna vilket resulterar i att hon oftast är up and running kring sex halv sju tiden, då kliver Magnus upp. Han försöker först få henne att somna men när jollret tilltar i styrka så klär de på sig och går upp.  Jag har sån tur så jag får ligga kvar i sängen en timme till för den där välförtjänta timmen som försvinner vid amningarna. Utan den här timmen så kan jag nästan lova att jag inte skulle vara människa.

Ni kanske inte tycker det är en sån stor grej, och det skulle inte jag heller göra om det inte var för att jag vet hur morgontrött Magnus är. Han brukar ha problem att gå upp så han hinner till 9.15 föreläsningarna. Vi har båda kört taxi och då klev vi upp vid fyra på morgonen, vid den tiden är det lättare  att kliva upp för det är så surrealistiskt tidigt att det fortfarande är kväll, nästan.



Min man är den bästa mannen
, i alla fall för mig =)

Sängen hägrar


Då var denna tisdag till ända. Vi har kollat på The ugly truth här hemma och i princip skrattat oss igenom hela filmen. Med vi menar jag, förutom mig, Magnus och hans syster Malin. Magnus brukar klaga på att jag blir högljudd och gömmer mig bakom diverse saker alternativt lämnar rummet när det blir pinsamt. I am not alone, Malin är precis likadan. Magnus har alltså genomlidit det här kvartalets pinsammaste film med oss, stackarn. Filmen var dock bra om än lite för pinsam för att jag ska kunna påstå att jag sett hela, det blev några extra turer till toaletten och för att kolla till Mait när det blev som värst. Har dock sett så pass mycket av den att jag kan ge den en facebooktumme och rekommendera er som inte sett den att göra det. Passa på en dag då skratten inte är lätta att locka fram så får ni er ett riktigt lyckopiller =)

Förövrigt börjar jag lessna på blogg.se, kan de aldrig vara problemfria? Jag kan inte kommentera andra blogg.se bloggar, kan ni? Som sagt redigt less och funderar på en flytt. Några tips? Helst en egen sajt men hur funkar det rent praktiskt? Måste nog läsa på lite =)

Nu ska jag knoppa, blir för en gångs skull en tidig kväll, välbehövligt.

Ljuset har återvänt



Ljuset har verkligen återvänt hit till Norrland. Sitter och kollar ut genom vårt vardagsrums fönster och det är fortfarande inte mörkt ute. Visst solen har gått ner men det är fortfarande ljust ute. För en månad sedan blev det mörkt inan halv fyra och nu är det inte mörkt före sex, tänk vad fort det går! Helt enkelt helt underbart!
Inte nog med att det har varit takdropp och vårvindar här över helgen, solen har återvänt och det med besked. Våren är på väg vilket gör mig glad, tänk vad trist det är när mörkret tar över vårt land. jag är en sån person som behöver ljuset och solen, våren är för mig helt underbar och en tid att ladda batterierna och bara njuta av vår härliga natur.

En annan sak jag njuter av är vår helt ljuvliga dotter, vem kan göra annat när hon bränner av de här smajlen när hon ser pappa.


Snyggaste bruden i body från Me Too, älskar deras färgglada kläder=)

Nu ska jag och glad fisen gå och bada. Här ska vi kolla på The ugly truth och mysa. Trevlig kväll!

5034



Så många gram väger Maitan nu. På 12 dagar har hon alltså gått upp 370 gram förkylning till trots, inte illa pinkat! Hon växer på längden också och är nu 60,9 cm lång, inte konstigt att vi inte har kvar några 56:or i hennes byrå =) Vi hade inget inbokat besök på BVC men jag hade ändå vägarna förbi så jag svängde in och lånade vågen/mätbordet som står i väntrummet. Var lite nyfiken hur hon har klarat förkylningen och det här var över förväntan. Vi ska dit nästa tisdag igen så då får vi se hur mycket hon går upp / vecka. Inte för att jag oroar mig längre, det är så tydligt att hon är nöjd när hon fått bröstet, fort går det att bli mätt numera också, jätte skönt! Trodde att det hade med förkylningen att göra, tänkte att hon kanske blev trött och lessnade men så är det bevisligen inte..

Promenaden hade ett till delmål, lämna in paket. Ibland funderar jag på vad det är för folk som får jobb. Nu tillexempel så visste jag att frakten skulle bli 175:- , karln i kassan säger 345 :-. Jag blev ganska förvånad och sa som det var att jag kollat på posten.se och där skulle det bli 175:-, nä då visade det sig att han antog att det var viktigare att paketet kom fram en dag fortare än att det blev billigt. Är glad jag kollade innan för 345:- var sjukt mycket för ett paket på 4 kg. Som sagt ibland funderar jag...

Det blev dryga två timmar i solen idag, eller solen som bitvis tittade fram. Väldigt skönt ute moln eller inte, för första gången på väldigt länge så blåste det minimalt, Lovely!


Promenad kanske?



Jo det blir det nog nu, har precis "ätit" frukost, en blåbärs smoothie och packeterat klart alla tradera försäljningarna. En betalning har redan inkommit på kontot så jag tror det får bli en promenad för att posta paket och fota lite, var längesedan Gunnar fick följa med ut och faktiskt användas.

Har en glad tjej här bredvid mig i babygymmet som ligger och misshandlar muminmamma, inte snällt =) Men ack så roligt hon har!

God morgon



Jaha då var det tisdag idag igen, veckorna bara försvinner. Sitter här och försöker dona ihop paketen med tradera vinster som jag sålt. Ingen stor förtjänst men det viktiga är att det inte ligger här hemma och "skräpar" utan att någon annan får användning för vad vi inte behöver längra. Jag gillar den tanken skarpt! Den här gången var det mest barnkläder, får se om jag lägger upp lite auktioner när jag rensar min garderob för det skulle verkligen behövas...

Idag kommer hela lilla familjen vara samlad, Magnus bestämde sig för att stanna hemma och läsa idag istället för att gå till universitetet. Stor facebook tumme för det beslutet. Kan även meddela att Mait äntligen börjar bli bättre i förkylningen, hon är inte alls lika tät längre, hur skönt som helst! Inatt har hon inte ens snarkat efter amningarna, lovely!

Förlossningen

Efter ytterligare en natt med 12 timmars sömn för huvudet men ingen vila för kroppen så var jag väldigt trött men ändå inte. Jag var grymt adrenalin stinn, på nått sätt skulle Ärtan ut och det borde vara snart. Redan när jag klev ur sängen vid 8-tiden så var jag helt säker på att idag kommer vi få träffa Ärtan. Rastlösare än vanligt så krävde jag Magnus medverkan i en promenad med målet att skotta några vänners garage uppfart. De var borta över jul och det hade kommit över 60 cm snö, vad kunde vara bättre för att starta en förlossning?

Mycket snö

Sagt och gjort! Efter första vändan med skoveln så riktigt kände jag hur det satte igång ordentligt, värkarna blev inte intensivare men kom tätare och nu var det inga med längre mellanrum än 2 minuter.

14:05 skrivs vi in på förlossningen, undersökningen visar att jag är öppen 3 cm och att livmodertappen är helt utplånad. Vi får order om att promenera, ta en fika och komma tillbaka vid 16:30. 16:50 får vi ett rum, sal 12 och vid undersökningen 17:00 är jag öppen 4 cm. Äntligen lite resultat!

Sofia, vår barnmorska frågar hur vi vill göra. Hon tror att det kan vara en bra idé att ta hinnorna så att värkarbetet får lite hjälp på traven så 17:05 går vattnet. Kommer så väl ihåg hur skönt jag tyckte att det var. Jag som varit konstant kissnödig i 6 månader var inte det längre, helt otroligt! Efter detta fick Ärtan en skalpelektrod och allt ser bra ut. Vid 18 får jag prova på lustgasen för första gången, vilken treat, fyllan kommer som på beställning =)

18:43, fortfarande hög på lustgasen.

19:00 är det dags för en ny undersökning. Jag är öppen 5 cm och huvudet står ovanför spinae. Ökar på lustgasen lite, men ännu gör det inte så ont. Den mesta smärtan går att andas igen samt att Magnus gör sitt bästa för att avleda min uppmärksamhet. Korsord, fotmassage och högläsning gör susen. Vid 20:30 frågar vi efter akupunktur men den enda som jobbar/ska jobba som kan det slutar vid 21:00 så det hinns inte med. Istället kommer EDA på tal och på nått hastigt och lustigt vis så står narkosläkaren i vår sal kl 21:00, redo att sätta nålen. Vi fick intrycket att det skulle ta ett bra tag för honom att komma, men så var icket fallet. En infart sätts i armvecket istället för i handen då Sofia inte hittar någon bra åder, ifall jag skulle behöva få värkstimulerande dropp i ett senare skede. Maj kliver på och blir vår följeslagare resten av förlossningen.

21:10 sitter EDAn efter några darriga minuter. Hur fan ska man kunna vara still under en värk? Helt galet! Efter frågan känner du båda dina ben? som får ett jakande svar rusar narkosläkaren iväg och undersökning visar att jag är öppen 8 cm vid 21:30.

21:45 super hungrig och jag låter efter många om och men Magnus lämna mig för några minuter för att göra mackor åt mig, kaviar macka mums! Medan jag äter mina smörgåsar så undersöks jag igen och på 20 minuter har jag öppnat mig en cm till, alltså öppen 9 cm nu. För att få lite mer fart så sätter jag mig på en ”medicinboll” eller jag försöker grensla en men det gjorde så ont, fy för mina fogar i det läget. Istället lägger jag mig i sängen med ryggen uppvinklad och benen i en sackosäck, kanon skönt! Fotmassagen gör sitt till kan jag lova =)

Fotmassage! =)

22:45 är jag öppen 10 cm med kant och nu tror både jag och Magnus att det är dags för Ärtan att komma ut, hell no! Huvudet står fortfarande ovanför spinae så det är en bit kvar. Jag är trött och less och vill bara träffa äÄtan så jag kämpar mig ur sängen och står med en gåstol, eller står och står, jag hänger över en. Magnus har fått stränga order om att svalka min rygg med en våt trasa mellan värkarna. Vaggar försiktigt fram och tillbaka när värkarna kommer för att följa med i smärtan som nu blivit intensivare. Nu inser vi att EDAn tagit dåligt på vänster sida, men ingen idé att be om ny.

Ganska mör kan jag lova.

Vid 23:30 tycker Maj att värkarna avtagit så hon sätter igång droppet med värkstimulerande. Det händer ingenting. Vid 00:00 ökas droppet men det enda den gör är att öka på Ärtans puls så den minskas till startmängden igen. 00:30 nästintill tvingar jag Magnus att gå och köpa en kopp kaffe, för nu känner jag att snart kommer jag inte vilja att han lämnar mig överhuvud taget. Han är under hela förlossningen den enda som betyder något, jag ägnar mer tid åt att han ska må bra än åt mig själv för jag visste att om han inte orkar så kommer det inte gå bra.

Strax innan 01 blir jag sugen, om man nu kan vara det när man föder barn, och tar en kexchoklad och cola. Detta får jag ångra djupt 3 minuter senare när jag mellan tuggorna känner hur jag bara vill spy. Vid det här laget har jag lutat mig över sängens rygg som är uppvinklad och skriker åt Magnus att Nu vill jag inte vara med, jag vägrar spy! Nu åker vi hem! Det var kanske 5 minuter av ångest, inte för att det gjorde ont utanför att jag mådde så illa. Dessa fem minuter är de enda under hela förlossningen som jag känner någon slags ångest över vad som händer med min kropp eller runtomkring. Jag hatar att må illa, det värsta jag vet.

Efter detta blir det en ny undersökning som visar att huvudet passerat spinae, äntligen händer det någonting. Vi byter ställningar frenetiskt men jag håller mig till sängen. På rygg, på sidan, knästående mot sängens rygg osv. Kliver inte ner från sängen för det gör så ont! 01:15 får jag första krystimpulsen men Maj säger åt mig att inte krysta för huvudet står fortfarande för högt. Efter undersökning vid 01:45 konstateras att huvudet är nästan vid bäckenbotten, det har roterat men är inte riktigt nere. Men snart dags! Styrkt av detta brölar jag i lustgasmasken och gör mitt bästa för att inte krysta, inte helt lätt!

Vid 02:25 inser både jag och Magnus men framför allt Maj att jag inte har mycket kraft kvar för att krysta, för nu är det dags. Jag säger väldigt fort att de gärna får hämta sugklockan för jag ville bara sova, sagt och gjort läkare påkallas och in kommer även en barnskötare ( eller vad det heter) USKa iaf, som hjälper till. Läkaren, Ingrid, kommer in klipper mig och sätter klockan på plats. Efter tre krystningar så är Ärtan ute, det enda jag minns av själva krystandet är att det var en läskig känsla, som om en boll skulle ut fast på ett skönt sätt, ett bra sätt! Ärtan var ute! Varken jag eller Magnus fattade nog inte riktigt innan att vi skulle ha en bebis efter förlossningen, allt var så fokuserat på att föda. Ärtan fick komma upp på mitt bröst direkt och det dröjde cirka 15 sekunder innan Ärtans ljuva stämma fyllde salen 02:40 måndagen den 28 december 2010. Magnus såg chockad ut, jag krystade ut moderkakan och försökte på nått vänster lugna den skrikande babyn. Det dröjde närmare 10 minuter innan vi kom på att kolla vad Ärtan hade för kön. Det var en Mait en alldeles underbar, välskapt liten flicka med rött hår. Världens finaste!

Mat! Mait tar bröstet nästan på engång, här är hon 10 min gammal.

Den helt underbara gåvan till trots så gjorde det jäkligt ont att bli sydd, ondare än allt annat tror jag. I samma veva så skulle de plocka bort droppet och allt det där och inser att droppet suttit fel så min vänster arm är tre gånger så stor som normalt, inte okej! Det tog ett tag för dem att fixa till mig "där nere", och under tiden ammar och myser jag och Mait.

 

Efter en timme och 20 minuter så tar Maj Mait och väger/mäter henne. 3535 gram och 53 cm lång är vår lilla tjej.

 

Efter detta får jag och Magnus fika, gud så gott det smakade och Magnus får hålla sin dotter för första gången, det är kärlek vid första ögonkastet!

Kärlek!

06:15 rullas jag och Mait in på sal 18 på BB där vi stannar till lunch vid tisdag. Det är nu livet börjar, livet med vår underbara Mait!


INTE imponerad



Ibland kan jag bli så jäkla arg, fast mest besviken. Är flera saker som bara känns dåligt just nu. Tycker det är jävligt fult att bestämma en sak för att sedan ändra sig nära inpå. Vi andra då, vi gör också planer efter den planen, ska vi måsta neka till besök och dylikt för att det förväntas dyka upp folk som sen inte kommer? Jävligt dålig stil helt enkelt! Egoism i hög grad! Inte imponerad av sånna personer för  fem öre, om någon nu skulle bry sig.

Latensfasen


 

Ärtan var beräknad att komma ut den 23:e december, dagen kom och gick utan några speciella känningar. Vi laddade för julafton genom att klä granen och äta tacos.

Julafton kom och vi knäppte några kort att visa upp för våra familjer från vår jul. Jag rund som en gigantisk julgranskula, klänningen ( normal stl 40, ingen särskild preggomodell) satt som ett korvskinn och mönstret förstärkte verkligen känslan av julkula.

 

På eftermiddagen följde vi den väl invanda traditionen, Kalle Anka och hans vänner firar jul vid 15.00. Redan efter några minuter känner jag hur den första ordentliga värken kommer, den andra värken kom vid 15.15. Vi bestämmer oss för att vi ska kolla på Kalle och hans vänner och sen äta vår julmiddag som vi båda längtat efter och öppna paket, så bråttom är det ju inte. Detta visar sig verkligen stämma..

Efter maten tar vi oss en tur ut i snöovädret som råder, vi tar oss runt huset och tillbaka. Det tar ungefär 15 minuter och på denna stund hinner jag med 5 värkar. Tycker inte att de gör så värst ont, men jag är tvungen att stanna upp och andas mig igenom dem. Vid 19 ringer jag in till förlossningen och frågar hur de tycker vi ska göra, barnmorskan jag får prata med där tycker vi ska komma in för undersökning och eventuell sovdos eftersom värkarna är så täta. Sagt och gjort, en timme senare sitter vi i bilen på väg in till förlossningen. Vi tar med oss förlossningsväska och kamera ifall att.

Besvikna men ändå lättade över att det inte var på G riktigt än fick vi vid 23 tiden åka hem med vetskapen att jag var öppen 1 cm och att tappen inte var helt utplånad samt knark ( 2 citodon + sömntablett).

 

Vaknade sent på juldagen, kring lunch om jag inte minns fel. Kroppen jobbade hela natten och nu hade slemproppen gått, jag mådde hur bra som helst i huvudet efter nästan 12 timmars sömn, men kroppen hade inte vilat för fem öre så jag var som en urvriden disktrasa. Illamåendet sköljde över mig i vågor och jag kräktes så fort jag klev ur sängen, när detta skedde kom även det sista av slemproppen.

Efter lite tjat fick jag med mig Magnus ut på en tur i polackbilen, Julaftonens myckna snöande hade avtagit och vi tog oss fram med nöd och näppe i ett alldeles vitt och stilla vinterlandskap. Skakningarna från bilturen gjorde att värkarna intensifierades ännu mera . För att fördriva tiden kollade vi på Sällskapsresan 2 och 4, kommer ihåg att jag var så grymt irriterad på alla kanaler som körde sina vanliga tablåer, det var ju jul och filmernas högtid, enligt mig =)

Undersökning och CTG på juldagen

Vid 20-tiden for vi in till förlossningen, igen, efter att ha pratat med en manlig läkare som hade jour så tyckte han det lät som att jag borde sova kvar över natten för att få en tyngre sovdos eftersom min kropp inte vilat något på den andra. Undersökningen visade att det inte hänt så mycket, var öppen 1 cm till, så totalt 2 och tappen var lite mindre men fanns kvar. Fick sovdosen vid 21:50, en morfinspruta i rumpan, sömnspruta i armen och nått annat som jag inte minns vad det var. Magnus satt kvar med mig tills jag somnade vid 23:15 och pillade mig på pannan och vi löste korsord. 00:05 vaknade jag och behövde gå på toaletten, hade kraftiga värkar som inte alls avstannat eller minskat i intensitet. Gick och la mig igen i det lilla rum jag fått för natten ( M fick inte stanna utan for hem för att sova när jag somnade), kände mig rastlös och somnade om först vid halv två tiden. 02:20 vaknade jag igen och gick upp och satte mig i köket. Gjorde i ordning två mackor och kollade lite på TV. Det tog mig en halvtimme att få i mig mackorna mellan värkarna minns jag. Gick till sängs, igen, och lyckades somna, sov 15 minuter blev kissnödig. Låg sedan och vred mig utan att kunna sova fram till 05:30 då jag gav upp och började lösa korsord istället. Under natten hade Maj varit den som tagit hand om mig och jag pratade med henne då och bad henne ringa Magnus, han kom vid 06:30.

Efter frukosten på Annandag jul satte de CTG mellan 07:30 – 08:00 kurvan visade på regelbundna värkar med 1 till 3 minuters mellanrum. Efterföljande undersökning visade på att jag var öppen 2 cm och livmodertappen näst intill utplånad. Vi fick reda på att vi skulle få en läkarkonsultation av Lena som undersökte mig så vid kvart i nio tog vi en promenad på sjukhuset för att få igång det lite mer. 10:20 fick vi träffa läkaren som inte tyckte att igångsättning var ett alternativ eftersom jag sovit så lite, jag var för trött för en förlossning. Vi blev ändå kvar och tog ett bad, käkade lunch. Under den här tiden är värkarna fortfarande regelbundna med 1-3 minuters mellanrum.

Klockan 14:30 bestämmer vi oss för att åka hem efter ytterligare en CTG kurva som visade samma som innan. Ärtan mådde bra och jag höll på att bli galen på sjukhusmiljön. Lyckades snacka till mig en sovdos på plats så vi skulle slippa åka in igen till kvällen för att få ut knarket. Ännu en gång fick vi med oss Citodon som är helt verklöst på mig.


Skönare än vanligt


Ibland är det helt enkelt skönare att duscha än vad det brukar vara, idag var definitift en sån gång.
Vi tog en lite längre promenad än vad som var tänkt från början, både för att stilla mitt dåliga sammvete för godisintaget som var målet med turen och för att det var så otroligt underbart ute. SOL, vind, snö, asfalt och tö i en härlig blandning. På de ställen där asfalten var framme luktade det nästan vår =)
Väl hemma unnade jag mig lite av chokladen jag köpte, för att sedan hoppa in i duschen. Hur skönt som helst, jobbade upp ett rejält flås av den raska promenaden på sörjiga vägar, det är tungt att gå med barnvagn ibland. Nu är jag i alla fall hel och ren igen och snart blir det dags för jobbet, först mat och ett försök att lägga sista handen vid förlossningsberättelsen, får se om den dyker upp idag till och med. =)

Nu blir...

2707ddab8ac33d4759ab3dce3300fe1f.png

Nu blir det promenad i solen. En kortis till Ica, jag behöver godis och Vilden en promenad
=)


Skrämmande


Klickade precis in mig på aftonbladet och fick syn på den här artikeln, läs!

Ska vi inte kunna ha våra barn sovandes ute längre? Finns det så sjuka människor att vi måste vara rädda i vårt eget hus? Jag kommer forstätta låta Mait sova ute, barn mår bra av att få mycket frisk luft. Men ska jag måsta begränsa detta för att det finns människor som kidnappar en baby, jagvet knappt vad jag skriver för jag är så upprörd. Jävla SVIN!

Förmiddags lur



Det blev en kortare förmiddags vila för både mig och Mait nyss. Väldigt välbehövligt! Jag har en otrevlig huvudvärk efter nattens spring och Maitan behöver nog sova så hon blir kry igen. Använde mig nyss av Monas recept på saltlösning ( dum jag är som inte tänkt på det innan, gör ju alltid saltlösning själv när jag har ögoninflamation) och nu är lillan genast lite mindre tät, får se hur länge det håller i sig..

Egen saltlösning är hur lätt som helst att göra. Koka upp 1 kryddmått salt med 1 dl vatten. Det är ingen idé att göra några mängder för det håller sig bara ett dygn sen måste nytt göras. Så då slipper vi köpa saltat vatten för dyra pengar. Ett tips om man kokar egen saltlösning är att ha små sprutor i plast hemma, de är fin fina att spruta in saltlösningen i näsan med.


Jobbig natt



Ujja, de här natten har inte varit trevlig. Mait blir så tät i näsan på kvällarna och nätterna, värst är det frampå morgonen. Inatt var vi dessutom utan saltlösning, så jag har försökt kladda runt med bröstmjölk för att kunna rensa hennes näsa. Kladdigt och inte hälften så effektivt som saltlösningen. Jag har sovit korta stunder och vaknat så fort hon rosslat det minsta, vilket är ganska ofta även i sömnen. Jag är inte orolig för att det ska vara nått allvarligt för hon är då så pigg och allert och äter kanon bra. Men mammahjärtat oroar sig för att hon inte ska få luft när hon är så här förkyld.

Är det någon som har erfarenhet av näsdroppar för barn? Jag vet att det finns men har tyckt att saltlösningen räcker, jag börjar ändra uppfattning..

God Morgon!

Helt OKEJ



Måste säga att Livet på Laerkevej var helt OKEJ. Jag uppfattar det som lite av en komedi som parodiserar Desperat housewives men  M Y C K E T bättre. Handlingen kretsar kring en gata och dess grannar, dock är det ingen "hemmafru" gata utan känns mer som vilken Svensson gata som helst. Inget oupnåligt lyxliv här inte. Flera riktigt sköna karaktärer och så den givna pinsamma. En kvinna med en ganska skev självbild som är lite för "på" en av grannarna. Kan nog bli ett trevligt söndagsnöje.

God Natt!

TVmys



Det börjar en ny serie på SVT1 idag, 21.15 Livet på Laerkevej. SVT skriver på sin hemsida att det är en Dansk skruvad dramakomedi, låter lovande! Under hela OS har SVT gjort reklam för den här serien före och efter sändningarna, så jag har sett reklamen väldigt många gånger kan jag erkänna, vilket gjort mig hel taggad på att se den. Nu är det snart dags! Det är dock lite farligt att ha så här höga förväntningar innan, jag kan ju knappast bli annat än besviken, hoppas dock på att det är lite besviken den här gången.

Helgen har mer eller mindre försvunnit i en dimma av bloggdesign och amning, det blir näst intill första gången som jag och Magnus faktisk sätter oss ner och får mysa utan en massa måsten. Måsten som jag i och för sig hade kunnat skjuta på framtiden. Att renovera bloggen är inte livsviktigt, men det blev som en finne i röven när det inte ville funka, ursäkta jämförelsen =)

Maitan sover sen två timmar tillbaka, hon käkade och sen fick hon pyjamas och stoppades i säng. För ovanlighetens skull vaknade hon för 40 minuter sedan, men hon är så söt för hon skriker inte efter oss utan ligger förnöjt och kollar på mobilen och pratar för sig själv. Skruttan! Hon är så duktig på att sova i sin egen säng och de flesta kvällar är hon i säng mellan 18.30 och 19.30. Hon har dock börjat väcka oss med sitt ljudliga pladder vid halv sju redan, men vad gör det när hon är så lätt nattad. Hellre tidiga mornar än krångliga kvällar/nätter. Som det är nu så har jag och Magnus en oförskämt  lättsam dotter. Hon tar nog igen det vad det lider så vi passar på att njuta =)

Nu blir det chokladmuffins, saft och popcorn. Perfekt TVmys!

Magläge






Smart, smartare, smartast



Tre saker jag värdesätter som bebisförälder:

Napphållare. Vad skulle vi göra utan den, både jag och M har en förmåga att slänga iväg nappen på de mest otroligt osannolika ställen. Med detta napparnas senilsnöre så hamnar nappen alltid vid Mait när den tas /spottas ur. Hon har även börjat greppa  själva nappen när den hänger där i sitt band =) Sparar oss föräldrar många stunder av letande och nu behöver jag inte köpa nya varje vecka utan de hinner användas lite längre..

Nässug.
Redan innan förlossningen köpte jag hem en näsfrida, en boll som man trycker ur luften ur och sen när man släpper på bollen så sugs barnets näsa ur. Men den funkar INTE bra så i veckan uppgraderade vi oss till en nässug från apoteket. Den funkar så att man bildligt och bokstavligt talat suger ur barnets näsa. Men lugn, det är ett filter i den så snoret stannar i sugen. Funkar kanon bara man kommer ihåg att använda saltlösning/brösmjölk som slemlösare i näsan först, det blir lite mer "lättflytande" då om jag så säger. Denna sug och saltlösningen har räddat våra nätter nu när Mait varit så förkyld.

Bodyförlängare
. Har precis beställt hem ett fyrpack med bodyförlängare. För oss med en lång och smal dotter är det helt perfekt, nu kommer Mait kunna använda storlekarna lite längre tid eftersom hon (än så länge) bara växer ur bodiesarna på längden och inte på bredden.



Sköna söndag



Dagen har hittills enbart bjudit på en kort promenad med Vilden och vasaloppet på tv, väldigt skönt! Jag har ändå varit effektiv och donat på med bloggen. Har tagit bort ganska många kategorier, men för att kunna ta bort dem utan att förlora inläggen så har jag varit tvungen att gå in i varje enskilt inlägg och sen byta kategori och spara. Detta har jag gjort med ca 400 inlägg, det tar sin lilla tid, men nu är jag klar. Det får bli 5 kategorier där Livet och vardagen är den mest använda. Detta är ju trots allt någon form av dagboksblogg även om jag kanske är lite mer personlig och ibland en riktigt  Argbigga =)

Av denna anledning så ser det även ut som jag postade förra inlägget för en stund sedan, men icket, det är postat i början av maj.

Nä nu ska jag av Mait pyjamasen, väcka Magnus och sen försöka få med hela familjen på långpromenad för nu börjar dessutom solen titta fram här utanför =)

plussade 20/4 :)


KÄRLEK


Vasalopps söndag hos oss. Jag är den mest aktive tittaren fastän jag donar på med bloggdesignen. Maitan sover djupt, ni ser hennes " upp med händerna" stil. Magnus halvslummrar, men till hans försvar så vaknar han till så fort de nämner Lars Suther ( en barndomsvän). Vilde njuter av att för ovanligehetens skull få ligga i soffan, även om han agerar fotstöd =)


Kan man göra annat än älska dessa tre individer? NÄ! =)

Första parkett




Jag har svårt att se att det på något sätt skulle vara bättre att följa vasaloppet från något annat ställe än hemma i soffan. Det är säkert jätte roligt att stå i spåret och hejja för att sedan åka in till Mora och målgången, men varför göra det när jag kan se det från soffan? Är ganska säker på att vi kommer vara hos svärisarna någon gång i framtiden just vasalopps helgen, men innan jag följer med till Mora bara för att det är vasaloppet så ska både TVn och ekonomin ha rasat så jag inte kan kolla, ja gissa vart, i min soffa =)

Nästan där



Nu börjar jag närma mig bilden jag har haft i skallen hela tiden, dock så har det krånglat nått fantastiskt mycket. Men jag har fått lära mig lite Photoshop på köpet, aldrig fel =)


Nä nu ska jag gå och lägga mig efter en dag i solen och en kväll på stolen, hehehe nu var ju jag vitsig ;-)
Blev inte mycket bloggande idag, fastän jag har jobbat ganska många timmar MED bloggen, lovar bättring!


God natt!

Jag blir GAAALEN!



Hur dum får man bli? Här sitter jag med en blogg som ser ut som skit just nu bara för att jag pillat lite för mycket på saker jag kanske klarar av men inte just nu. Jag skulle kunna vara ute i det jätte fina vädret men sitter här med någon slags ångest över att det inte går som jag vill. SUNK!

Nä, jag vet ju precis hur jag vill ha det, varför funkar det aldrig?!? Det är den där jäkla bakgrunden som ställer till det! *hata*

Det tar sig


Det börjar närma sig den bild jag har i huvudet, eller jag har flera men de andra har jag hunnit förkasta på vägen.

Har en dotter här bredvid mig i sängen som snackar för fullt och försöker vända sig från rygg till mage, det går inte bra för hon hamnar hela tiden kloss med mig =)

Under konstruktion



jag ska göra om här inne under natten så hav tålamod! =))

Uppdatering 23:56
Borde kanske sova OCH jag har kört fast, Jennie jag behöver hjälp!!!  ;-)

Jippiiii





Vi har köpt en bil, eller pappa har köpt en bil i vårt namn. Den kommer upp nästa fredag, ska bli spännande! =)
Till skillnad från mig så tycker Magnus att det är väldigt jobbigt att vi har blivit volvoägare, till en kombi dessutom. Han är livrädd att vi ska bli Svenssons eller medelklass personifierad. Han försvarar oss med att vi fortfarande är studenter och bor i studentlägenhet. Än så länge säger jag, vänta bara =)
Alltså missförstå mig rätt, jag vill inte bli Svensson men jag vill heller inte vara student och bo i en liten studentlägenhet resten av livet. Det vet jag att Magnus inte heller vill men det är nog inte läge att påminna honom om det ;-)

För er som undra vad det blev för bil så är det alltså en Volvo kombi, 855a från 96.

Snack(i)s



Den senare delen av eftermiddagen har vi spenderat hos Janna, hon har återinflyttningsfika ikväll. Väldigt trevligt, dock inte riktigt den socialagrupp jag brukar hänga med, men det var trevligt och lite intressant. Jag börjar tycka det är mer och mer kul och intressant att studera människor i olika sociala sammanhang, detta är verkligen en grupp med för mig väldigt långväga referensramar om man kan säga så. De flesta av personerna i det hopkok av personer som var hos Janna har en väldigt tydlig profilering, detta gör det ännu roligare att betrakta personer och skeenden =)
Hmm, höll på att hamna i en ganska hetsk diskussion med en man, en man jag dessutom inte känner ,men har diskuterat med för ett antal år sedan, en diskussion som inte gav något konstruktivt resultat. Sånt är livet, tror dock inte han kände igen mig, om det nu var så att jag kände igen honom rätt så att säga =) Det är tur att jag ibland, tro det eller ej, faktiskt kan bita mig i tungan och hålla inne med det jag har tänkt säga.. Men som sagt, bara ibland och till en viss gräns..

En annan lite små lustig sak var att på detta fika fanns det ytterligare en bebis, en flicka som är född på samma dag som Mait. Inget vi visste om eller kände sen tidigare utan de var där när vi kom. Det är lite cool att träffa en unge som är på pricken lika gammal som Mait, det syns verkligen att barn utvecklas olika från dag ett. Den här flickan hade lagt alla resurser på att växa, till skillnad från Mait, och var säkert 1,5 - 2 kilo tyngre. Däremot så slog Mait henne med hästlängder i fråga om koordinationsförmåga och hur medvetna de är om sin omgivning. Som sagt väldigt tydligt att barn utvecklas olika =)

Maitan har precis somnat i sin säng så nu blir det  vuxentid. Helgen till ära lunnar vi oss toast, cola, morrots stavar, chips och dipp!  Ha en UNDERBAR helg!

Soligt ute, soligt inne



Vi fick två helt underbara timmar utmed Ume älv. Idag är det riktig vårfeeling här i Umeå, på vissa ställen är till och med asfalten framme. Vad är inte vårlikt om det? Tror det är max 3 minus här idag, i skuggan alltså. I solen känns det som 20 grader varmt men om jag ska vara realistisk så är det mellan sju och tio, varmare än på länge med andra ord =) Det är en sådan dag då jag gärna sutit ute på isen och druckit kaffe i flera timmar, men jag övergav den idéen ganska fort, det är ganska mycket snö på isen om jag säger så, tror inte ens vår kära Emmaljunga klarat av den offroad körningen utan att köra fast, så vi tog en riktig långpromenad och njöt av solen i ansiktet och nästan ingen vind. Tror jag till och med fått lite färg på kinderna, välbehövligt efter dessa mörka månader vi genomlidit här uppe.


Ni ser själva va, blå himmel och gnistrande snö. För er som inte varit i Umeå eller inte är så hemma i staden så är det här en bild tagen nedströms Umeå centrum. så jag har ryggen mot havet ( 15 km bort) och kyrktornet som syns mitt i bilden är Vasakyrkan, Umeå stadskyrka. Till höger är älvbrinken på Ön, ett riktigt paradis. Fick vi några miljoner över skulle jag lätt kunna bosätta mig där, trots att det ligger i Umeå =)


Jag kände att jag måste knäppa ett kort på den här bäcken, isen måste ha släppt i veckan, när jag gick förbi där förra veckan så var den fortfarande täckt. Ännu ett vårtecken!


Vilden =)

Nu ska jag väcka Magnus som tar sig en lur efter förmiddagens seminarium. Han har lovat att baka vegankakor som inflyttningspresent till Janna, ska bli kul att se hur det går. Maitan ligger här i babygymmet och underhåller sig själv, väldigt praktiskt. Eller jag kanske ska skriva att mumin underhåller henne för det är ju ett babygym med mumin...

SOLig eftermiddag på er!

Ännu en gång



ICA lyckas ännu en gång förvåna mig. Tyckte det var tidigt för påskmust redan, det är bara  4 veckor kvar till påsk i och försig.. Fast det var (typ) igår de tog bort julmusten mer eller mindre. Kanske egentligen är mest förvånad över att påsken snart är här, tiden bara springer iväg för mig.

Det är förövrigt helt UNDERBART ute =)

NU drar vi!



Nu har jag bäddat sängen och gjort i ordning mig och Mait för en härligt hundpromenad i SOLEN =) Får se vilken rutt vi tar idag men jag är sugen på att gå efter älven. Vi får hoppas att det inte blåser för mycket för då är det bara otrevligt men jag tänker dra mig ditåt så får vi se =)


Vi kör på grönt idag, we like!



Och en liten för stor blingomössa. SOm ni ser är det sovdags för lillan
nu så promenad blir perfekt =)



Hey ho lets go!

God Fredag ?



En av de ständiga frågorna så här på fredags morgonen är Vad kommer helgen bjuda på? Nu mera vet jag med ganska stor säkerhet att jag inte kommer behöva storstäda lägenheten på söndag förmiddag för det råkade blir spontan brakfest med efterfest till fem. Fast det är ändå lite av ett lotto vad vi har framför oss denna helg. Det är första helgen på länge som varken jag eller Magnus jobbar, yeay! Och vi bestämde ganska tidigt i veckan att försöka hålla kalendern så fri som möjligt så vi kan vara lite spontana och inte behöva känna den här tidsstressen som ändå blir när vi försöker ta oss iväg åt olika håll och kanter.
Ikväll ska vi på inflyttningsfika, Janna har "öppet" mellan 15 och 2l, vi har valt att försöka ta oss dig kring 15 tiden så vi är hemma lagom till lillan ska sova. Sen får vi se vad jag och Magnus hittar på efter 19 men jag tror nog att det blir film och snacks. Jag tycker på nått vis att vi har förtjänat det efter den här förkylda veckan vi har haft =)

Imorgon är den enda spikade aktiviteten träning, jag hoppas kunna vara så pass pigg att jag med kan träna men annars få jag och Mait pusha M när han tränar =)
På söndag ska Magnus på hockey, Björklöven möter Mora så Magnus passar på att kolla på "sitt" lag Mora när de är på besök i stan.

Nu hör jag att jollret som för en stund sedan var glatt och förnöjt övergått till mamma jag vill ha mat! N U !!!

Trevlig start på helgen kära ni!

Imorgon helg =)



Ni läste rätt, det är ju för fasiken helg imorgon! =)
Är helt vilsen på veckdagarna numera men efter att jag kom hem från jobbet för ett tag sen så insåg jag att det är ju torsdag, jobbar måndag/torsdag i vanliga fall men i måndags var jag hemma och sjuk så det blev lite fel, hade måndag i mitt huvud.. Skyller allt på amningen =)


Imorgon ska jag sätta mig ner och försöka få lite ordning och reda här på bloggen, håll utkik efter resultatet. Ett tips för att absolut inte missa det är att lägga till mig på blogglovin ;-)


God natt!

Förvånad



För en liten stund sedan tog jag och Mait en tur till tvättstugan för att boka en tid till imorgon så mötte vi två tjejer i 20 års åldern. Den ena utbrister Åh vilken söt pojke! Vad heter han? Mitt svar var hon heter Mait. Bryr mig inte så mycket utan tyckte mest det var lite lustigt. Väl inne i lägenheten igen inser jag att det säkert var kläderna som fick tjejerna att tro att det var en pojk. Är det verkligen så fortfarande? Jag tycker inte Mait har särskillt "pojkiga" kläder på sig idag, vad tycker ni?


Body från KapAhl, byxor ärvda.



Tydligen så lever även yngre människor i villfarelesen att pojkkläder är blåa/gröna/bruna osv och tjejkläder rosa och lila, aldrig! Här använder vi det vi tycker är snyggt, och ibland fult, men alltid bekvämt. Och vi rödhåriga har svårt att hitta en färg vi passar bättre i än grönt, så vad är bättre på Maitan är denna body ;-)

Såg nu att jag även fått en kommentar som tyckte han är så söt, andra gången idag och andra gången ever någon kallar Mait pojk.. Men vad gör det, hon är i slutändan en människa inte ett kön =)

Vardags lyxar



Nu har jag och älsklingen precis ätit lunch, jag åt rester från igår som jag uppgraderade till en lyxig sallad och älsklingen fick den andra matlådan - korvstroganoff med ris. Till efterrätt tog vi oss varsin  bit kladdkaka och njöt. Så gott på en torsdag =)





Maitan sov vidare fram till 12.20 i vagnen så det blev dryga 2 timmar i den friska luften för henne, det verkar ha gjort henne gott för nu är hon piggare än nånsin där hon ligger och slår på mumin i babygymmet. Sötnosen!


Lovely!



Det är så underbart väder ute, vi har precis kommit in från en timmes promenad i solen ( och blåsten ). Bara känslan av att solen faktiskt värmer ansiktet är helt otrolig, jag hoppas på många fler soliga, och gärna vindstilla, dagar innan våren är här på riktigt. Det är nu vintern blir härlig!

En riktigt poser till hund har vi =)

 

Nä nu ska jag ta och jobba undan disken, vika tvätten och dammsuga medans lillan sover så vi kan leka ordentligt sen när hon vaknar, skulle tro att det är minst en timme bort så jag borde hinna. Idag för första gången ever så har jag ställt vagnen på vår uteplats, dock får den trängas med övertäckta utemöbler, snö, vår uttjänta julgran och lite mer snö =)

 

Myggnätet har jag dragit på för att kvarterets otrevliga katter inte ska

krypa in under suffleten där det är varmt och gott.

 

När jag har dammsugit,diskat och vikit tvätten ska jag unna mig den sista biten kladdkaka sen igår, mums!


God morgon




Det här är en B R A dag, hur kan den vara annat när jag väcks av bästa kombon ever? Maitans jollrande och SOLEN i mina ögon, lovely! Idag ska vi våga oss ut på en rejäl promenad för nu tänker jag trotsa min förkylning och få mig lite friskluft och SOL. Kan inte upprepa det ordet tillräckligt mycket för det är så fantastiskt härligt, det finns hopp! Maitan verkar vara på sitt allra bästa humör fick till och med suga ur hennes näsa utan protester, lill skruttan. SKa nog promenera förbi BVC och väga / mäta hon, för det var ett tag sen och nu har hon inte bara växt ur storlek 56 hon känns även riktigt tung när jag ammar så jag är lite nyfiken =)

Kladdkaka



Efter den supergoda middagen svängde vi ihop en kladdkaka av bästa sort. Nu tittar vi, jag, Kristin och Malin på A boyfriend for christmas, en av de sämre chick flicks jag någonsin sett. Ni vet de där amerikanska TV produktionerna från 1999 som kanal 9 envisas att visa. Det är i den kategorin den här filmen passar in. Kläderna är 99, frisyrerna likaså och kvalitén kass och ändå står det 2009 på imdb, helt sjukt! Men kladdkakan var underbar så det väger lätt upp för det dåliga filmvalet =)



Stackars Magnus är förpassad till vår säng för att kunna plugga i lugn och ro inför morgondagens seminarium. Det verkar som han skaffat sig en "mandate" ( referens till filmen I love you man, som förövrigt är kanonbra! ) att plugga med och de verkar vara allt annat än effektiva. Så sött, lite som små flickorna som försöker tycka om kaffe istället för att plugga ;-)

Hoppas hoppas hoppas



Nu håller vi tummarna för att bilen som pappa ska kolla på åt oss imorgon är fin, hel och ren. Skulle vara helt perfekt! Ska turen äntligen vara på vår sida? Hoppas hoppas hoppas =)

Middag


Jag brukar inte så ofta dela med mig av vad vi äter här hemma, men idag var det riktig smalmat och jag vet att det är fler än jag som är inne på den linjen. känner oftast att ideérna tryter men efter att ha sett på Jamie tidigare i veckan så kom inspirationen :-)

Lax med spenat och  fetaostsallad

4 portioner

4 laxfiléer

8 små potatisar
Till salladen behövs:

ca 1 liter färsk babyspenat ( finns på ICA i påsar)
4 dl gröna ärtor
1 citron
400 g fetaost
4 msk olivolja
salt och peppar

Börja med att koka potatisarna för det är det som tar tid.

Skölj spenaten och låt den rinna av väl.

Låt laxen ligga kvar i sin plast  och koka allt. På så sätt behövs det inget stekfett och man slipper krånglet med
att de går sönder när de kokas. Laxen är klar på ca 5 minuter

Blanda spenaten med (de tinade) ärtorna och smula sönder fetaosten, blanda.
Smaksätt salladen med olivolja, saften från citronen samt salt och peppar.

Serveras med fördel tillsammans med någon valfri röra. Här hemma blir det guacamole då det funkar kanon med den citronsmakande salladen och laxen!

Smaklig måltid!

Funderingar



Ibalnd är det verkligen välbehövligt att få surra va sig några timmar, inte minst att bara få känna sig som en del av en social konstruktion. Just nu känns det som jaget inte längre finns utan det är Maitet som har tagit över.

I båda de grupper med föräldrar ( läs mammor) jag umgås är det högt i tak och det går att lufta nästan vad som. Det känns så otrligt skönt för det är så välbehövligt! Även om barnen är det som fört oss samman är det när vi träffas ändå inte allt för fokuserat på blöjor, bajsrutiner odylikt. Visst vi delar med oss av erfarenheter och pratar om barnen men det finns ändå tid för att prata tjejsnack, vuxenproblem och shopping ( fast då mest barnklädes shopping.. ). Sen jag blev mamma så har det blivit så otroligt tydligt att fokus förflyttas från jaget till barnet. Nästan all vaken tid ägnas åt någon form av verksamhet som direkt eller indirekt berör Mait, inte enbart fysiskverksamhet utan även tankeverksamhet.. Till och med de få gånger jag gör något för mig själv så gagnar det Mait för det innebär att jag i slutändan har mer ork för henne, hon får en gladare och piggare mamma. Ganska otroligt hur mycket tid ett barn tar, vad gjorde jag av tiden innan vi fick Mait?  Kan nog skriva en hel roman kring ämnet prioriterinsordning och fokuspunkt från en småbarns morsas perspektiv, men ni vet ju alla (nästan) själva hur det är så den romanen har ni redan lagrad på er egen DNA hårddisk =)

Nä nu ska jag ta min Cola Zero och njuta av att Maitan sover fridfullt, att hennes förkylning är betydligt mycket bättre och att jag är nästan snorfri. Mina tankar går till Anna och Tove, krya på er fort!


God morgon



Efter en lite strulig natt med en väldigt täppt Mait så är vi nu på benen. Hon verkar bara vara snuvig, har ingen feber och är sitt vanliga pigg jag. Är kanske bara jag som tycker det är jobbigt med andra ord =)

Får se vad vi hittar på, kanske drar på lunch hos Hannah och lite tjejsnack skulle vara skönt, men allt beror på hur Maitan vekar må när det väl är dags att fara, det märks.

Trevlig onsdag!

Förstår I N T E !



Nä jag förstår verkligen I N T E varför alla kollar på Desperate Housewives. Snälla förklara för mig vad det är med den serien som får typ alla kvinnor mellan 15 och 55 att sitta klistrade. Det är ett gäng överbetalda hollywood skådisar som svansar runt i fjäder tofflor. Intrigerna känns igen från fyrans millenie långkörare  Sunset beach alltså nästan lika lågt som Days of our life.
Var precis in på bloglovin och av 15 nya inlägg behandlade 12 DHW ( varav 3 var från samma bloggerska) snälla nån! Det värsta är att jag nu blir en i den statistiken bara för att det gör mig så upprörd. Även på facebook  ser det likadant ut, tror jag sett 25 statusuppdateringar under kvällen som handlat om DHW, epidemiskt! Tur smaken är som baken ;-)

Nä här har vår dagliga såpa Maitan somnat för natten och jag njuter nu av hennes gudomliga leende. Har knäppt lite kort idag, också, och har gått igenom dem. Ska försöka ge korten "stjärnor" så kan vi söka på favoriter så istället, tar sån tid att gå igenom alla 4000 bilderna från februari för att hitta de vi gillar bäst. Så jag tänker börja använda windows fotogalleris bättre finess, stjärnorna =)


Jag knäppte det här kortet nu ikväll och precis innan hade vi haft en lång session på rygg med många fina bilder. Håller på och lär mig använda externa blixten och det tar ett tag för den att bli varm. När vi vände över Mait på mage så for huvudet upp direkt och hon spanade av rummet, i nästan en minut så höll hon huvudet dubbelt så högt som på bilden, sen blev hon lite trött och det var först då jag kunde ta ett bra kort ( blixten var redo). Snacka att hon förvånade oss, vi har inte låtit henne ligga på mage nu när hon varit så förkyld så det märktes verkligen hur mycket hon utvecklats sen i torsdags, starka tjejen!


Älsklingen fyrade även av många många smajl, här är ett av de finaste jag lyckades fånga.


Tänk ändå att ett leende kan ge så mycket. Jag har aldrig kännt så stor kärlek tidigare som när Mait fyrar av ett smajl när hon ser mig på morgonen. K Ä R L E K på hög nivå!  Sista dagarna har hon även börjat att på någon nivå förstå att när hon ler så ler( skrattar ) vi . Jag vet ju att barn i den här åldern ( upp till 18 månader enligt Jesper Juul) inte har något annat än behov de ger uttryck för så att hon skulle ha en vilja eller nått sånt redan är fel, men det är ändå som att hon verkligen har fattat galoppen. Väldigt faschinerande! kan passa på att tipsa om tidigare nämnda Juuls bok  Ditt kompetenta barn en mycket läsvärd bok om barns utveckling och det sociala samspelet i familjen.

Med detta önskar vi god natt, men först femmans växel ;-)

Kvälls promenad

Nu har hela lilla familjen tagit sig ut tillsammans för första gången sen i onsdags. Sjukdom, jobb och tenta har stått i vägen, men nu är vi på G igen:) Trots ynka 5 minus grader är det svinkallt, snålblåst och yrsnö gör sitt till. Brr

Donar på


Här hemma har jag precis satt mig ner och fyller i de Tackkort som jag beställde via Libero förra veckan. I en av babybagarna vi fick på BB var det ett presentkort på 12 gratis kort med valfri bild på. Vi ( jag ) valde att göra tackkort för vi har fått presenter från höger och vänster sedan Mait kom till världen och vad är inte ett bättre sätt att säga tack på än att ge dem en fin bild på underverket? Hmm känner mig som en äkta svensson morsa när jag tänker så, alla ska tycka mitt barn är sött och alla vill självklart ha en bild på henne på kylen. Läskigt! ;-) Måste göra er som bor här i Umeå som vi träffar titt som tätt besvikna, korten räckte inte till er och jag tycker det  känns  konstigt att skicka kort på en unge ni ändå  blir tvungna att träffa i tid och otid =)


Sång



Kom precis tillbaka från tvättstugan och vem sitter och sjunger till  Donkeyboy - Ambitions om inte Mait. Inte nog med att det var en av mina absoluta favoriter under graviditeten och den poppades högt när den dök upp, även Mait verkar tycka om den skarpt. Hon både "sjunger" och gungar hejvilt i babysittern =)
Ska försöka få till en video när hon lyssnar på låten och sjunger/dansar med, men så länge får ni hålla till godo med detta..

 

Njut!

 

-


Kickstart


Idag tyckte Maitan det var lämpligt att äta vid sex tiden för att sedan köra igång med dagen. Mysigt värre att ligga och dra sig med en jollrande bebis bredvid mig, dock hade jag på känn att ligger vi för länge så somnar både jag och Mait om, Magnus kliver upp vid åtta och jag och Mait ligger till tio tiden. Eftersom jag kände att jag ville hinna både tvätta, städa, storhandla och lite till idag så klev jag upp vid sju och smorde in Mait som sedan fick luftas med pappa i sängen. Medan de låg en stund till startade jag första maskinerna i tvättstugan och vattnade blommorna. När M och M väl kom ur sängen för M och Vildes morgonpromenad, dammsög och torkade jag golven samt damtorkade. Har sen dess stoppat in mer tvätt och städat badrummet. Snacka om att kickstarta dagen =) Som jag förtspådde där vid sju så somnade Maitan om vid åtta, halv nio tiden och sover än. Tur jag klev upp!

God morgon!


-

Jag gillar eko



Jag handlar inte så mycket nya kläder till Maitan utan tycker det är lite av en sport att hita fina begagnade kläder billigt, dessutom är det miljövänligt att tänka återanvändning i det samhälle vi lerver i där konsumtionen är så otroligt överdrivet. Om jag mot förmodan handlar barnkläder nya så är det till 90% ekologiska kläder som införskaffas, inte bara för att det är just ekologiskt utan även för att några av mina absoluta favorit märken gör en stor del eller nästan alla kläder i ekologiskt material. Kanon bra tycker jag och ger det en stor facebook tumme ;-) Inte nog med att jag handlar kläder åt Mait ibland utan hon får ju även kläder ganska ofta, fattar inte varför för bebis kläder är inte alls roliga och söta att handla =) Hon fick i alla fall en riktig favorit från Magnus farbror Mats, en toppluva från DUNS.se de gör riktigt fina ekologiska kläder i färgglada mönster.



Ett annat märke jag gärna shoppar från är blingo, tyvärr är det ju svindyrt med  just de ekologiska märkeskläderna så det blir inte ofta och mycket. men precis innan jul unnade jag Ärtan i magen en filt från just blingo och en sparkdräkt som Maitan ännu inte vuxit i, the gift that keeps on giving =) Försvarade förövrigt de rea inköpen med att jag kan sälja iväg filten och dräkten till samma pris som jag betalade, på tradera är det hett med blingo.

Några andra favoriter bland de ekologiska barnklädesmärkena är Katvig, Snoffs, Liandlo och Little green radicals för att nämna några, men de är inte billiga =( Som tur är så är två av mina absoluta favoriter när det kommer till barnkläder ( hittills) Me Too och Name It, båda dessa märken är inte bara ekologiska utan även i en prisklass som fungerar även för min tunna plånbok =) Alla andra härliga märken får jag passa på att gå lös på när det är rea. Sen ska vi inte glömma bort de "vanliga" affärerna som finns i varje sömning svensk liten småstad. Kap Ahl säljer Öko-Tex certifierad kläder, H&M börjar få in mer och mer basplagg som är ekologiska, lovely!


Luva från Duns och body från Me too, vår färgklick =)



Åhh, det finns verkligen hur mycket fina barnkläder som helst där ute, tänk om alla kunde sälja iväg det de har liggandes i lådor och på vindar. Jag hoppas att i och med att efterfrågan efter ekologiska barnkläder ökar så kommer priserna att sjunka, inte så det blir gratis men lite i alla fall. Kan gott gälla för alla barnkläder, 249 :- för en body i storlek 56 är åtminstonne en hunka för mycket.




Tradera


Har lagt ut lite barnkläder på tradera. Vi har ärvt enorma mängder med kläder och jag vet redan nu att vi inte kommer använda allt så jag lägger ut det där och så får vi se om det kan komma någon annan till glädje istället för att ligga här och samla damm eller än värre bli malätet.
Det värsta är att det är inte ens en tredje del som ligger ute, så jag har behållt en rejäl hög med kläder, har svårt att tro att vi kommer använda allt, men vissa kläder är så fina. Får ta en till utrensning sen när Maitan har använt de storlekarna. Har rensat hårdast i högarna med storlek 50 och 56 för de har vi nästan helt rensat bort ur hennes garderob nu, även ur 62/68 högen har det rensats men inte alls lika hårt. I de storlekarna har vi dessutom fått enorma mängder med kläder. Maitan skulle nästan behöva en större garderob =)


Duktiga jag



Nu känner jag mig duktig, har skickat in ansökan om sommarjobb under tiden Maitan sovit. Var bara det jag ville säga =)

Gladare



Lilltjejen är mycket gladare och piggare nu, men det har varit en gnällig dag rakt igenom. Om hon inte har velat legat vid bröstet så har hon mest tagit kortare sovpauser och sen varit gnällig. Nu sover hon i sängen och förhoppningsvis så får hon en eller två timmars sömn så hon blir ordentligt utvilad.

jag ska passa på att sätta mig och fundera ut veckans matsedel så att Magnus kan fara i väg och handla senare. Han tvingade mer eller mindre mig att sjukanmäla mig så jag inte blir sämmre, igen. Känns inte kul för måndagar är favorit dagen på jobbet, men han har rätt, jag behöver bli frisk.

Mammig morgon



Lillan vaknade någon gång efter sex imorse och var tätt i näsan och snorade för fullt. Sen dess har varken jag eller Mait sovit mer än några minuter. Jag för att hon fäktas under mitt täcke och hon för att hon är så snorig och tycker det är obehagligt. Stackars liten, inte lätt att vara så förkyld när man är så liten. Nu har jag ängligen kunnat sätta henne i babysitten utan gnäll och jag  får en välförtjänt pause från ammandet/apbebisbärandet. Känns väldigt ovant för Mait är väldigt självständig annars och brukar inte vara så klängig, men idag verkar det vara en sån dag, ganska mysigt måste jag medgel, dock får hon gärna bli frisk.


Apbebis

Det är en av de första gångerna jag har låtit henne sova i vår säng, oftast får hon ligga hos oss när vi morgon myser men då leker/sjunger vi, nu fick hon ligga hos oss så jag skulle kunna snyta, trösta och mysa när hon var så tät och gnällig. Nu ska vi bara hålla tummarna för att det inte är det otäcka RS-viruset som kommit för att hälsa på. Har hört att det är en ganska kraftig spridning i Umeå av RS just nu =( Nä, nu ska vi vila lite, jag är helt slut..

RSS 2.0