Pappa pappa det är mumin som ringer!

Att efter fem minuter berätta en anekdot som går ut på att ens svenska kompis son tror att man är mumin i telefon är helt rätt sätt att få mig på sin sida. Kan inte annat än säga att finlands utrikesminister verkar väldigt charmig. Synd att han är moderat.

Ett underhållande men också tänkvärt program. Han har distans till sig själv och sin post som Finlands utrikesminister, ett tydligt tecken på detta var när han pratade om sin relation med Sverige;  Jag och Carl Bildt har ett idrottsproblem.
Detta  appråpå deras olika intressen.

Jag  gillarockså att han trycker på vikten av språkkunskaper och hur lätt det är att ge sina barn en god grund till flerspråkighet redan som småbarn. Gillar även att han avslutar programmet med lite lätta tips på hur en vuxen människa med mycket att göra och ansvara för hittar balansen mellan fritid, jobb och familj. Prioritera familjen, lediga helger och kvällar och lås inte upp dig på skitsaker bara för att. Detta är i och för sig råd som gäller även för oss som fortfarande studerar, har semester, är föräldralediga eller har ett mindre krävande jobb. Prioritera vänner och familj!

Då var det bara att tacka Alexander Stubb och hoppas att Malin Åkerman är lika bra i etern som  på filmduken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0