Vecka 36 ( 35+1)

Vecka 36

 

Du är på dag 246 av 280. (88,2%).
Du är i vecka
36.
Du har gått
35 fulla veckor och 1 full dag (v35+1).
Du är i
8:e kalendermånaden.
Du är i
9:e graviditetsmånaden
Du är i trimester
tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons
23 dec 2009
Du har
34 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

Lilypie Pregnancy tickers

 

 

Mina tankar: Det där med att livmodern står som högs håller jag inte med om. För min del känns det som om den sänkt sig, känner mig som ett hängbuksvin på två ben. Börjar bli ganska less, och nu är alla kritiska punkter passerade så för min del får Ärtan gärna titta ut vilken dag som helst framöver. Det börjar bli klart här hemma också, har gått igenom det mesta av sakerna till Ärtans första tid nu och har några saker som vi saknar. Ska maila en lista till föräldrarna så får de fightas om vad de vill bidra med. Det har börjat komma frågor kring det nämligen och jag får lite dåligt samvete då jag förberett mig genom att handla det mesta själv, men nu finns det saker att som de kan bidra med, bra för alla :-)

Inför förlossningen känner jag mig verkligen lugn, har börjat fundera mer över förlossningsbrevet och reviderar det ett antal gånger per dygn i huvudet. Det är än så länge ganska få punkter som är verkligt viktiga för mig, och det viktigast är ändå att jag och M går in i uppgiften med samma grundtanke.

 

Barnet: Nu väger barnet ungefär 2800 gram och längden är ungefär 46 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0