Vecka 37 ( 36+0)Du är på dag 252 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 23 dec 2009
Du har 28 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

Lilypie Pregnancy tickers

Mina tankar: Snart är du färdig lilla Ärta, eller kanske ska säga lilla medicinboll, för nu är magen verkligen full av bebis. Du rör dig inte mycket, ibland kan jag känna hur din rumpa förflyttas i sidled och hur du buffar med dina små händer, men annars är det helt stilla. Ja hickar gör du också, speciellt om jag dricker julmust eller äter något sött :) En gottegris i min mage.

Det mesta börjar vara redo för din ankomst, det är det här med barnvagnen vi fortfarande velar kring, men förhoppningsvis kommer vi till beslut den närmsta veckan. I och för sig tror jag inte du bryr dig vilken vagn vi har, men den måste vara praktisk och pålitlig. Väskan är inte packad än så det ska jag göra endera dagen, lika så ska jag och din pappa skriva klart vårt förlossningsbrev, vi har pratat jätte mycket om hur vi önskar att förlossningen ska bli, men det vet man aldrig ;-)

 

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis med mellan 25 och 30 gram per dag och barnets längd brukar öka med ca 5-8 centimeter innan det föds. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


fetal development at 36 weeksKroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.
Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas. Däremot kan det bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.) När du besöker barnmorskan kommer hon eventuellt att kolla om livmoderhalsen börjat tunnas ut eller rentav vidgas. Barnmorskan kommer också att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.


Kommentarer
Postat av: Malin Lj - Mamma till Walter!

Ja, nu är det riktigt nära verkligen! Åh så spännande!!!

Jätte fina julkort du gjort föresten!:) Kram

2009-11-25 @ 16:32:30
URL: http://malinlj.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag fick ju 3 veckor tidigare....din kan ju komma närsomhelst nu ju! SÅ MYSIGT! :)

kramar

2009-11-25 @ 19:22:11
URL: http://www.metrobloggen.se/Mammut
Postat av: Anonym

Det kommer att gå bra gumman! :)

kram

2009-11-25 @ 21:25:59
URL: http://www.metrobloggen.se/Mammut
Postat av: Kim

Okej, vad spännande. :) är det många med små bebisar? Skriver din kille också ett förlossningsbrev?

2009-11-25 @ 22:20:29
URL: http://kimlundin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0