Vecka 32 ( 31+0)



Du är på dag 217 av 280. (77,9%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum ons 23 dec 2009
Du har 63 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

Lilypie Pregnancy tickers

 

Mina tankar: Ja hicka känner då både jag och M av. Morgon, middag och kväll är det ett ihärdigt tickande i magen :) Bebis ligger nu med huvudet nedåt, eller gjorde i alla fall i fredags, och jag har inte känt av någon kullerbytta så jag antar att h*n ligger kvar i det läget. Nedräkningen har börjat på riktigt, på fredag är det ”bara” två månader kvar, kommer ihåg när vi var nio veckor gångna och nu är det nio veckor kvar, underligt :)

Halsbränna har jag nästan varje dag nu för tiden. Fogarna gör ont, mest ont gör det i fogarna fram just nu, antar att det är för att jag nästintill undviker fysiskaktivitet och att Ärtan ligger och töjer på bäckenet nu när huvudet är nedåt.

 

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1700 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.
Den kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men i nästa vecka vänder sig de flesta bebisar sig och ligger med huvudet neråt tills födseln.

 

Kroppen: Livmoderns mått är ungefär 29 till 32 cm. Bebisen fyller nu nästan upp hela din mage. Många samlar på sig mycket vatten i kroppen, särskilt fötter och vader kan vara svullna. Du bör ha ökat kring 9 till 12 kg. Både du och din familj kan ha glädje av att ni redan nu talar om hur ni tror att det kommer att bli när bebisen är född.


Kommentarer
Postat av: Josefin "Förtjust"

Det är inte så svårt. Man blir bara bioklubbsmedlem och registrerar sin e-post. Då får man bioklubbsmail då och då och det brukar stå där när man kan hämta ut gratis biljetter till förhandvisningar. Men man brukar behöva vara där och hämta dom när filmstaden öppnar samma dag som dom släpps för dom tar fort slut.



Vad härligt! Bara två månader kvar för dig.



Jag mår redan lite bättre efter att ha vilat hela förmiddagen och sett på inspelade avsnitt av Desperate Housewives.

2009-10-21 @ 13:22:40
URL: http://josefinsblogg.wordpress.com
Postat av: Tella

visst hade du gått på aurora samtal?

ska du ta snitt eller var det bara allmän förlossningsrädsla? Tyckte du att det var en bra bm där? lite nyfiken bara :)



ha en fin dag

2009-10-21 @ 13:49:40
Postat av: Jennie

om du tar bara EN tugga av en banan kanske det hjälper mot halsbränna . det hjälper andreas vid hans halsbränna . eller är det du som inte gillar banan . minns jag helt fel ?



det börjar närma sig nu , såå skoj :)

2009-10-21 @ 14:27:30
URL: http://vantabebis.blogspot.com
Postat av: Sandra

Helt fantastiskt vad veckorna går fort! Och vad kroppen är fantastiskt, synd bara att du behöver känna av vilka fantastiska saker den gör! (som att mjuka upp fogar osv) Men jag hoppas det blir bättre :)

2009-10-21 @ 14:42:25
URL: http://alexxandria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0