Vecka 33 ( 32+0) och magbilder


Du är på dag 224 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 23 dec 2009
Du har 56 dagar kvar till beräknad förlossning.

Lilypie Pregnancy tickers

 

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten.

fetal development at 32 weeksEn del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

 

Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

 

Kroppen: Du ökar ungefär ett halvtkilo i veckan och börjar vid det här laget känna dig stor och otymplig. Nu börjar många binda vätska och stödstrumpor kan förhindra svullna fötter och vader. Livmodern börjar ofta träna för fullt inför förlossningen kring den här tiden. Dock gör inte förvärkarna ont och de slutar oftast om du rör dig lite eller byter ställning, till skillnad från födslovärkar som inte avtar utan tilltar i styrka och oftast upplevs som onda.

Kommentarer
Postat av: Linda

Vilken fin mage =)

och att man ökar ett halvt kilo i veckan från v 32, herregud! och det gäller de som inte går upp matvägen också...Kommer se ut som en flodhäst när det är dags haha

2009-10-29 @ 06:58:50
URL: http://livetalalinda.blogg.se/
Postat av: Emma

tycker vi har likadana bebismagar:P haha

Hoppas allt e bra med er idag? kramis

2009-10-29 @ 09:12:57
URL: http://lillemspems.blogg.se/
Postat av: karolin

Nu är det int elångt kvar alltså :)Jag vaknade också inatt av att det gjorde ont i armen. Kände ingenting när jag lade mig igår men NU däremot gör det skitont. Fast bara om jag använder den, det är inte så att det värker hela tiden. Så jag tror jag ska överleva det :P:P Annars känner jag mig som vanligt :)

Kram

2009-10-29 @ 10:09:32
URL: http://bekk.blogg.se/
Postat av: L * med bebis i magen

Fin fina magen! hoppas ni får en trevlig helg!

2009-10-30 @ 11:20:10
URL: http://diiorkiss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0