Mentala ärr



Det finns vissa saker, händelser och upplevelser som gett mig mentala ärr. Under barndomen var det inte så många men det finns några saker jag kan peka ut som rent traumatiserande. Varför jag funderar på detta, Caroline funderade kring detta för nån vecka sedan och det har jag inte kunnat släppa.. Hur som, det finns saker som är traumatiserande, inget snack om saken!

Nummer 1 på listan är enkel, IKA i rutan. Hur kunde SVT visa det som barnprogram eller snarare visa det överhuvud taget.. Den psykadeliska musiken tillsammans med hennes äckliga utseende och den där ÅKE var bara för mycket.

Nummer 2 på listan är inte ett barnprogram, hör och häpna utan den där läskiga blodpuddingen som serverades i skolan. Under låg och mellanstadiet fick vi inte heller möjlighet att välja potatisbullar istället så vi tvingades äta blodpudding. Tror inte jag har ätit det av fri vilja sen jag var 6 år...

 

Nummer 3 på listan är ett barnprogram, Skrot Nisse. Äcklig gubbe och alltid lite spöklik stämning :(

 

 

 

Nummer 4 är skridskoåkning. Förlåt pappa men att åka skridskor är verkligen inte min grej. Fast, det är nog inte pappa som förstört det för mig utan skolans idrottsundervisning. Usch och fy för att frysa om fötterna och samtidigt försöka spela hockeybocky mot killarna i 6:an. Nä att frysa om fötterna får mig automatiskt att bli 10 år och stå i ett hörn av isen på min mellanstadieskola, så pappa, du är friad från traumatiseringen :) Tycker dock om att åka långfärdsskridskor, det fick inte idrotten chansen att försöra för mig...

 

Nummer 5 är taggtråd. Varför? Cyklade in i en taggtråd som låg på marken och fick den virad runt benet, har fortfarande ett fysiskt ärr på vaden och håller mig på behörigt avstånd från taggtråd när den inte sitter där den ska.


Kommentarer
Postat av: dannie

Haha, Skrotnisse... Hade också kuslighetskänslor när jag tänkte på detta programmet, men så hittade jag hela programmet på DVD för nått år sen och insåg vad det var som är så läskigt. Det är att när dom gör något med händerna så är det riktiga händer och det ser helt abnormt ut. Finns på Liljansberget om du vill låna och föra kusligheterna vidare till din Ärta! Kram!

2009-09-25 @ 18:09:01
URL: http://dannie.blogg.se/
Postat av: Ida

Haha ja en del saker sätter verkligen sina spår.

Hoppas du mår bra o. får en fin fredags kväll! (utan katter) ;-)

Kramis

2009-09-25 @ 18:28:39
URL: http://minlillagroda.wordpress.com
Postat av: Malin

IKA va ju bäst!

2009-09-25 @ 19:36:58
URL: http://maoke.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0