Efter 9 månader kommer familjen...


Sitter här och har kollat på förlossningskliniken på 4:an, läskigt det där med att föda barn. Om jag vetat att sex resulterade i en förlossning skulle jag aldrig gått med på det ;) Eller hur det nu var :)
Hur som, kanske inte bästa uppladdningen innan jag skulle sätta mig med boken till seminariet på måndag, men jag kolllade ialla fall på tv :)
Att se barn födas på tv och sedan sätta sig och läsa om socialisering, i främst skolan, men även i andra grupper får i alla fall min hjärna att arbeta lite extra. På något konstigt, men inte förvånande sätt, så glider mina tankar hela tiden tillbaka till ordet Familj.

Familjen är i allra största grad en socialgrupp. En fostrande grupp. Den grupp där vi människor bör känna störst trygghet och gemenskap. Ska vi skapa en sådan grupp nu, jag och M? Kan vi det? Ju mer jag läser om ämnet socialisering, desto mer påtagligt blir det att VI kommer ha ansvaret för en ny liten människas välmående, fostran och socialisering. När jag tänker dessa tankar så är det som ett kalejdroskop i mitt huvud, det snurrar, flimrar och jag ser nästan stjärnor bakom ögonlocken. Både utav rädsla men framför allt av en lycka som är större än något jag någonsin upplevt tidigare. Jag och M skapar i detta nu en familj! 

Jag känner att jag har en väldigt stor fokus på nuet, på graviditeten
och hur jag och min kropp förändras i processen. Självklart så förändras ju M också, han ska bli pappa, det är precis lika stort som att bli mamma, dock kanske det är lite mer överrumplande för honom på dagen D, jag har ju redan en helt annan dimension i relationen med Vår bebis. Jag är bara så grymt imponerad över älsklingen och hur han står ut med mitt skiftande humör, mina ganska egoistiska val av samtalsämnen och att han redan nu i vissa lägen hamnar i andra hand, efter bebis.
Bara att veta att M finns här, stöttar mig och vill dela sitt liv med mig är allt som egentligen behövs för att få mig att må bra, att vi nu skapar ett liv är ett stort, stort plus i kanten. Du är så viktig för mig älskling.

Att vara gravid,
har jag insett innebär mer än något annat en inre resa. Inte bara inom mig själv utan i mitt och Ms förhållande. Just nu är vi Gravida, men om lite drygt 100 dagar är vi en Familj. Vi har då bebis hos oss och det liv vi värdesätter idag, kommer att blekna i jämförelse när Ärtan ligger i vår famn. Ett livslångt åtagande, tillsammans med den jag älskar. Tiden går så fort, hur ska vi hinna men,
Gud vad vi längtar efter dig din lilla skrutt!

Du har redan en plats i våra hjärtan
som aldrig kan ersättas av någon annan, du är en liten Ärta i min mage ( eller nja, en alien ) och ändå kan vi inte sluta älska dig, vårda dig och tänka på dig. Tänk vad välkommen du är när det väl är dags, vi kan snart inte vänta längre :)

Kom ut nu!



Kommentarer
Postat av: Malin Lj - Mamma till Walter!

Amningen går jätte bra faktiskt! Trodde inte det skulle kännas så naturligt som det gör:) Så det är verkligen jätte skönt!

Sömnen börjar bli bättre. Han sover mycket bättre nu när vi kom på att han vill sova i pyjamas:) Plus att han börjar bli större och inte kräva mat varannan timme:)

Barnvagnen är vi nöjda med:) Har tagit en del promenader och skulle nog inte vilja någon annan vagn:)



Va fint du skrivit om Ärtan! Förstår att ni längtar men ni har eran bebis där fortare än du kan föreställa dig:) Trevlig helg!

Kram

2009-09-04 @ 16:46:47
URL: http://malinlj.blogg.se/
Postat av: L*

tack för din kommentar! Jag tror att det är normalt att oroa sig såhär inför ultraljudet, men det ska nog gå bra:) Allt bra med dig?

2009-09-04 @ 16:56:58
URL: http://diiorkiss.blogg.se/
Postat av: Linda

Fina och positiva tankar du har, hoppas de följer dig vidare också! Att bilda familj är verkligen bland det finaste som finns =)



Och en sak har jag lärt mig; titta in på program som "Förlossningskliniken" och läs inte för mycket om hur en familj är och ska vara, det gör en bara extremt förvirrad för det blir aldrig så för en ändå! Ta ett steg i taget bara och lita på din egen förmåga. Man klarar så mycket mer än vad man tror helt på egen hand!



2009-09-04 @ 20:34:18
URL: http://livetalalinda.blogg.se/
Postat av: Carolina

Hej! Nu är vinnarna i te-tävlingen presenterade i min blogg, kika in om du hade turen med dig!?

Delta gärna i mina 3 andra pågående tävlingar, presentkort på leksaker, ljusstakar och presentkort på barnkläder/saker står på spel! Ha en trevlig helg! Lycka till! :)

2009-09-04 @ 21:36:44
URL: http://carolina1979.blogg.se/
Postat av: Kim

Jo precis, därför som jag planerar in lite kul saker så att det händer något. :) Idag är det kräftskiva! Jag känner av i ryggslutet/svanken varje dag och kan inte sitta ner för länge. Och jag har ju 4 hästar så jag är beroende av att kunna röra mig som normalt, iaf så länge som möjligt. Trevlig helg! :)

2009-09-05 @ 09:15:48
URL: http://kimlundin.blogg.se/
Postat av: vickan

Svar: Okej, tack och jag lägger till dig nu då

2009-09-05 @ 12:45:28
URL: http://viiickaan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0