Vad var det jag sa...

..tidigare i sommras skrev jag ett inlägg angående den påstådda våldtäkten på Gamlia här i Umeå. Nu har det uppdagats att den aldrig hände... Läs här så ser ni själva. Jag måste bara få kommentera det lite, eller mest skriva av mig kring kommentarerna kring artikeln.

För det första så kan jag klart och tydligt läsa på VK.se att polisen gjort vad de kunnat i jakten på en gärningsman. DNA prov har tagits, tekniskbevisning säkrats och förhör med misstänkta har genomförts. Hur kommer det sig då att folk direkt misstror polisen och säger att de är inkompetenta. Några säger till och med att polisen säger att våldtäkten inte skett för att DE inte klarar av sitt jobb? Helt sjukt! Jag förstår att polisen i Umeå har jobbat stenhårt med den här utredningen, Umeå har inte direkt den trevligaste erfarenheten efter Hagamannens framfart under början på 2000-talet. Men det verkar som att folk ändå misstror polisens kompetens, skärpning!
Jag kan lätt erkänna att jag gärna kastar skit på polisen, i mina ögon är det främst "fel" personer som utbildar sig till yrket. Eller kanske personer som utbildar sig av fel anledning. Men för den sakens skull gör de inte ett dåligt jobb rakt av och jag misstror absolut inte deras vilja att lösa brott. Jag tror däremot att de, precis som många andra myndigheter och instutitioner, är underbemanade, tvingade till besparingar och verkar under inflytande av andra negativa faktorer. Skillnaden är dock att en polis kan utöva makt, gör de det på fel sätt blir de farliga för samhället ( eller grupper i samhället)  MEN makt kan även socialtanten, försäkringskassans handläggare och läraren utöva. Vem är jag att döma?

Blev bara lite i gasen när jag ser människors icke konstruktiva kritik av en hel yrkesgrupp.

Måste tillägga att jag hoppas verkligen kvinnan som anmälde våldtäkten får den hjälp hon behöver. Vad som är den bakomliggande orsaken till att anmäla en våldtäkt som inte skett är för mig ointressant, men ett rop på hjälp är det och jag hoppas verkligen att samhället har resurser att hjälpa innan hon skadar sig själv eller någon annan. Menar inte direkt fysisk skada utan mer att hon ger sig själv och andra men för livet genom att leva i en parallell verklighet och utsätta andra för den psykiska påfrestning det innebär att gå runt och vara rädd eller känna sig utpekad för något man ej gjort.

Det värsta i kråksången är att det är sådana här händelser som gör att kvinnor och män blir misstrodda när de anmäler våldtäkt. Att rättssystemet idag kan skylla våldtäkt på kläder, alkohol och andra faktorer. Genom att anmäla våld och sexuella övergrepp som inte skett luckras vår rättssäkerhet upp och försvårar för åklagare att få fällande domar när brott  verkligen begåtts.

Kommentarer
Postat av: Jennie

Tack så mycket , du är en vänlig själ du !

Det känns faktiskt bättre idag som tur väl är.



Var det gäller ditt blogginlägg. Det är ett otroligt grymt sätt att handla om någon våldtäkt inte har skett, både mot "gärningsmannen" och mot alla kvinnor som faktiskt blivit våldtagna . HUr kommer det sig att man gör en sådan sak , om det nu är så ? (har inte följt fallet )

2009-09-03 @ 08:21:46
URL: http://vantabebis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0